دوشنبه، فروردین ۱۸، ۱۳۹۹

واکنش پاسدار شمخانی دزدو جنایتکار به فهرست اولیه صندوق بین‌المللی پول؛ «مخالفت آمریکا با پرداخت وام جنایت است»

واکنش پاسدار شمخانی دزدو جنایتکار به فهرست اولیه صندوق بین‌المللی پول؛ «مخالفت آمریکا با پرداخت وام جنایت است»


علی شمخانی در توئیتی دونالد ترامپ را برای ایران «خطرناک‌تر» از کرونا دانسته است.
در پی انتشار فهرست اولیه دریافت‌کنندگان وام اضطراری صندوق بین‌المللی پول برای مقابله با ویروس کرونا و عدم حضور نام ایران در این فهرست، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، آمریکا را به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.
ایران که بالاترین شمار قربانیان ویروس کرونا را در خاورمیانه دارد، خواستار دریافت وامی پنج میلیارد دلاری و بدون بهره از صندوق بین‌المللی پول جهت «پیشگیری، درمان و مقابله با آثار اقتصادی» شیوع کرونا در کشور شده بود.
اما خبرگزاری رویترز روز ۱۵ فروردین فهرست اولیه کشورهای دریافت کننده وام از صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی را منتشر کرد که نام ایران در میان آنها نبود.
بزرگ‌ترین رقم وامی که در این فهرست اولیه دیده می‌شود، یک میلیارد دلار است که بانک جهانی به کشور هند می‌دهد. از کشورهای همسایه ایران نیز پاکستان و افغانستان به ترتیب وام‌هایی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار و ۱۰۰.۴ میلیون دلار دریافت خواهند کرد.
جمع این وام‌ها در فهرست اولیه ۲.۷ میلیارد دلار است حال آن که صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در نظر دارند که به ترتیب ۵۰ میلیارد دلار و ۱۲ میلیارد دلار به کشورها برای مقابله با تبعات اقتصادی ویروس کرونا اختصاص دهند.
در این میان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز یکشنبه ۱۷ فروردین با انتشار توئیتی ایالات متحده آمریکا را به سنگ‌اندازی در مسیر جمهوری اسلامی برای دریافت وام متهم کرد.
او نوشته است: «مخالفت آمریکا با اعطای تسهیلات درخواستی ایران از صندوق بین‌المللی پول برای تامین اقلام مورد نیاز مقابله با کرونا مصداق واقعی جنایت علیه بشریت است».
او همچنین در انتهای این توئیت با به کارگیری نماد هشتگ نوشت: «ترامپ خطرناک‌تراز کروناست».
پیش از این جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وعده داده بود که این اتحادیه از درخواست ایران برای دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول حمایت خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز نیز در روزهای گذشته به نقل از یک مقام صندوق بین‌المللی پول گزارش داده بود که این نهاد در حال مذاکره با مقام‌های ایرانی برای اعطای وام است.
آخرین بار که ایران از صندوق بین‌المللی پول وام گرفته است به سال ۱۹۶۲ بازمی‌گردد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر