یکشنبه، اسفند ۱۰، ۱۳۹۹

اظهارات ضدونقیض در مورد نقش دولت در گران کردن ارز

 

اظهارات ضدونقیض در مورد نقش دولت در گران کردن ارز

روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری ایران نقش دولت در گران شدن ارز را تکذیب کرد. منتقدین اما می‌گویند که گرانی ارز کار خود دولت بوده و برای جبران کسری بودجه‌ در بازار ارز دستکاری کرده است.

روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری نقل قول بیان شده از محمود واعظی را "بی‌پایه و اساس" و "اختلال در اقتصاد کشور" دانسته و اعلام کرده که دولت در ایجاد نوسانات ارزی نقشی نداشته و آن را به شدت تکذیب می‌کند.

پایگاه اطلاع رسانی دولت نوشته است، با وجود تکذیب سریع نقل قول واعظی، اظهارنظر پیرامون این موضوع ادامه دارد و پافشاری بر تبلیغ یک موضوع نادرست و نادیده گرفتن تکذیبیه‌ها برای اقتصاد کشور مضر است.

واعظی هم گفته است از حرف‌های او برداشت نادرست شده و او هرگز نگفته دولت ارز را گران کرده است.

واعظی در تشریح اظهارات خود در جلسه با فعالان بخش خصوصی اصفهان، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام توضیح داده است که دولت هیچگاه به دنبال گران کردن ارز نبوده و تمام سیاست‌گذاری‌های اقتصادی دولت و بانک مرکزی در این سه سال، با هدف کاهش اثر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور و جلوگیری از افزایش نرخ ارز و کنترل تورم بوده است.

با توجه به کاهش درآمد ارزی دولت که واعظی هم به آن اشاره کرده، دولت ایران بیشترین سود را از نوسان نرخ ارز برده است. 

اما نقل قول از اظهارات واعظی با وجود تکذیب آن هنوز هم ادامه دارد، زیرا کارشناسان اقتصادی و سیاسی تردیدی ندارند که با گران شدن ارز بخشی از کسری بودجه دولت تامین شده است.

مالک شریعتی، نماینده تهران در جلسه علنی عصر روز شنبه هشتم اسفند (۱۶ فوریه) در خلال بررسی جزئیات لایحه بودجه گفت که رئیس دفتر رئیس جمهوری این موضوع را تایید و اعتراف کرده که قیمت ارز بالاتر از آن چیزی است که در اقتصاد محاسبه می‌شود و این کار بنا به خواست دولت بوده است.

نماینده تهران در مجلس افزود آقای واعظی در جلسه با صادرکنندگان اصفهان گفته است دولت باید ارز را از محل صادرات تامین می‌کرده اما نتوانسته و آن را از صادرکنندگان گرفته و به دلیل کاهش فروش نفت ارز کافی نداشته و مجبور به این کار شده است.

کارشناسان اقتصادی در ظرف سه سال گذشته گفته بودند که دولت برای جبران کمبود ارز به "دلار و طلای" مردم چشم دوخته است و بحث‌های کنونی درستی این اظهارات کارشناسان را تائید کرده است.

صالحی: آژانس اتمی باید تاسیسات کلیدی ایران را پنهان نگاه دارد

 

صالحی: آژانس اتمی باید تاسیسات کلیدی ایران را پنهان نگاه دارد

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تأکید کرد پیوست بیانیه توافق این سازمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی "محرمانه" است. او می‌گوید چنانچه شورای حکام آژانس قطعنامه‌ای علیه ایران صادر کند، "واکنشی مناسب" دریافت خواهد کرد.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تهدید کرد چنانچه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به توقف اجرای پروتکل الحاقی علیه ایران قطعنامه صادر کند، جمهوری اسلامی به آن "واکنشی مناسب" نشان خواهد داد.

به گزارش تارنمای "انتخاب"، صالحی در حاشیه نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «در صورتی که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسبت به اقدام ایران مبنی بر توقف پروتکل الحاقی، قطعنامه‌ای را علیه کشورمان صادر کنند، ایران واکنش مناسبی را خواهد داشت و در این راستا نامه‌ای هم ارسال شده است».

صالحی همچنین تأکید کرد که مفاد "پیوست بیانیه توافق" سازمان انرژی اتمی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید پنهان بماند.

به گفته صالحی، در بیانیه توافق به خاطر "اطلاعات دقیقی که درباره فهرست تاسیسات و دوربین‌های نظارتی در این پیوست ذکر شده و به دلیل ملاحظات حفاظتی و ضرورت پنهان ماندن مکان تاسیسات کلیدی ایران، این پیوست محرمانه خواهد ماند".

آژانس و ایران به توافق سه ماهه برای بازرسی‌های ضرور دست یافتند

جمهوری اسلامی ایران از ۵ اسفندماه (۲۳ فوریه) خود را از تعهد به الزامات پروتکل الحاقی توافق هسته‌ای (برجام) آزاد دانست.

به دنبال آن کشورهای مخالف برجام، مانند اسرائیل، از شورای حکام آژانس خواستند قطعنامه‌ای علیه ایران صادر کند.

در پی سفر رافائل گروسی به تهران، سازمان انرژی اتمی ایران در روز یکشنبه ۲۱ فوریه بیانیه‌ای انتشار داد و اعلام کرد: «ایران و آژانس تفاهم کردند اجرای پروتکل الحاقی و دسترسی‌های برجامی به طور کامل متوقف شود و صرفا تعهدات پادمانی ایران اجرا می‌شود. بر این اساس، طبق قانون مجلس هیچ دسترسی فراپادمانی به آژانس اعطا نخواهد شد و هیچ‌گونه بازرسی فراپادمانی نیز انجام نمی‌گردد.»

این بیانیه می‌افزاید: «مقصود از تداوم راستی‌آزمایی و نظارت ضروری که در بند ۲ بیانیه آمده، همانطور که در پیوست توافق شرح داده شده، این است که ایران به مدت ۳ ماه اطلاعات برخی فعالیت‌ها و تجهیزات نظارتی را که در پیوست مشخص شده ضبط کرده و نزد خود نگه خواهد داشت. در این مدت، آژانس به این اطلاعات هیچ دسترسی نخواهد داشت و اطلاعات منحصرا نزد ایران باقی می‌ماند. چنانچه ظرف ۳ ماه تحریم‌ها به طور کامل لغو شد، ایران این اطلاعات را در اختیار آژانس می‌گذارد، در غیر این صورت اطلاعات برای همیشه پاک خواهد شد.»

این توافق شامل پیوستی است که محرمانه اعلام شده و دو طرف را ملزم می‌کند مفاد آن را پنهان نگاه دارند.

«شش نیروی حشد الشعبی» در انفجار یک خودروی بمبگذاری شده کشته شدند

 

«شش نیروی حشد الشعبی» در انفجار یک خودروی بمبگذاری شده کشته شدند

دو تن از جنگجویان گروه حشد الشعبی عراق

شبکه «الحره» عراق روز یکشنبه ۱۰ اسفند گزارش داد که در انفجار یک خودرو بمبگذاری شده، شش نیروی حشد الشعبی، گروه شیعه مورد حمایت ایران، و یک نیروی امنیتی عراق کشته شدند.

این حادثه همچنین هفت زخمی بر جای گذاشت.

بر اساس این گزارش، نیروهای حشد الشعبی در غرب استان الانبار به یک خودرو مشکوک شده و در جریان بازرسی آن، خودرو بمبگذاری شده منفجر شد.

عملیات گشت‌زنی در منطقه به صورت مشترک با نیروهای امنیتی و گروه شبه‌نظامی حشد الشعبی است.

در حادثه دیگری، انفجار بمبی در نزدیکی خط لوله انتقال نفت در نزدیکی موصل منجر به کشته شدن هفت پلیس عراقی شد.

در هر دو منطقه نیروهای داعش به صورت پراکنده فعالیت دارند.

برگزاری نشست اقتصادی ایران و اروپا ی حامی اخوندهای فاشیست و تروریست پس از دو ماه تعویق «به دلیل اعدام روح‌الله زم»

 

برگزاری نشست اقتصادی ایران و اروپا ی حامی اخوندهای فاشیست و تروریست پس از دو ماه تعویق «به دلیل اعدام روح‌الله زم»


نشست اقتصادی ایران و اروپا قرار است از روز دوشنبه ۱۱ اسفند به مدت سه روز و به صورت مجازی برگزار شود.

این نشست قرار بود دی‌ماه امسال برگزار شود و مقامات ارشدی چون محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آن سخنرانی کنند، اما ربودن روح‌الله زم مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز» توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و سپس اعدام وی سبب شد که این نشست به تعویق بیفتد.

فهرست سخنران‌ها که در سایت «نشست اقتصادی ایران و اروپا» منتشر شده است، نشان می‌دهد که دیپلمات‌های ارشد ایران و اروپا در این نشست سخنرانی نخواهند کرد.

از اتحادیه اروپا قرار است انریکه مورا بناونت معاون سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا همراه با مایکل باک رئیس سازوکار مالی موسوم به «اینس‌تکس» برای کمک به تجارت ایران و اروپا سخنرانی کنند.

از طرف ایران نیز پیمان سعادت، دستیار وزیر خارجه در امور اتحادیه اروپا، همراه با حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت سخنرانی خواهند کرد.

این نشست در راستای کمک به افزایش تجارت غیرنفتی ایران و اروپا و همچنین همکاری‌های علمی و فن‌آوری برگزار می‌شود.

تجارت ایران و اتحادیه اروپا بعد از تحریم‌های آمریکا به شدت سقوط کرده است.

اتحادیه اروپا قبل از تحریم‌ها، در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۰ میلیارد یورو واردات از ایران داشت که حدود ۱.۷ میلیارد یورو آن محصولات غیرنفتی بود.

اروپا از اواخر سال ۲۰۱۸ خرید نفت از ایران را متوقف کرد و کل وارداتش از ایران در سال گذشته میلادی فقط ۷۱۰ میلیون یورو بوده است.

بدین ترتیب، غیر از قطع خرید نفت، حتی واردات غیرنفتی اتحادیه اروپا از ایران طی سه سال گذشته کمتر از نصف شده است.

به گزارش نهاد آماری کمیسیون اروپا، یورواستات، صادرات اتحادیه اروپا به ایران نیز از ۱۱ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۷ به سه میلیارد و ۷۵۰ میلیون یورو در سال گذشته میلادی سقوط کرده است.

اتحادیه اروپا می‌گوید از بازگشت ایران و آمریکا به برجام استقبال می‌کند و در تلاش است توافق هسته‌ای حفظ شود. با این‌حال، ایران انتظار دارد اول آمریکا تحریم‌ها را لغو کند؛ موضوعی که واشینگتن آن را رد کرده است.

ایران به رغم راه‌اندازی سازوکار مالی اینس‌تکس، اتحادیه اروپا را متهم کرده که گامی اساسی برای دور زدن تحریم‌های آمریکا و افزایش تجارت دوجانبه برنداشته است.

ایران به غیر از تحریم‌ها، با مشکل قرار گرفتن در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی، «اف‌ای‌تی‌اف»، نیز مواجه است.

جهانگیری بدون اشاره به حادثه سروان: مسائل اهل سنت را حل کنیم

 

جهانگیری بدون اشاره به حادثه سروان: مسائل اهل سنت را حل کنیم

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور اعتراف کرد در حق اهل سنت کوتاهی شده و دولت نتوانسته از نخبگان سنی کشور در مدیریت استفاده کند. او بدون اشاره به تیراندازی در سراوان گفت دولت مکلف است مسایل اهل سنت را حل کند.

اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری ایران روز شنبه ۱۰ اسفند (۲۶ فوریه) در دیدار از استان گلستان اعتراف کرد که دولت ظرف هفت سال و نیم گذشته برای اهل سنت کاری نکرده و "قبول دارد که در حق اهل سنت کوتاهی شده" است.

معاون رئیس جمهور ضمن تکرار وعده‌های دولت یازدهم گفت مسایل اهل سنت را باید حل کرد. او افزود: «باید کاری کنیم جوانان، زنان، اقوام و پیروان مذاهب مختلف به آینده ایران امیدوار شوند.»

اسحاق جهانگیری در شرایطی این سخنان را بیان کرده است که اعتراض مردم بلوچ و سنی در سیستان و بلوچستان ادامه دارد.

جهانگیری در دیدار با نمایندگان اهل سنت استان گلستان بدون اشاره به مسائل بلوچ‌ها و تیراندازی به سوخت‌بران سراوان، از نامه مولوی عبدالحمید به خامنه‌ای یاد کرد و گفت خامنه‌ای در پاسخ به نامه عبدالحمید گفته است "مردم ایران بدون توجه به مذهب و قومیت در حقوق و مسئولیت هیچ تفاوتی ندارند". 

این سخنان جهانگیری زمانی مطرح می‌شود که در استان سیستان و بلوچستان حدود یک هفته است اینترنت قطع شده و اعتراضات مردمی در این استان ادامه دارد.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان خواستار مجازات قانونی عاملان حادثه تیراندازی به سوخت‌بران سراوان و جبران خسارت‌های وارده به جان‌باختگان شده است.

سفر یک هیات مجلس به سراوان

به منظور بررسی حادثه تیراندازی در سراوان قرار است جمعی از نمایندگان مجلس نیز روز دوشنبه ۱۱ اسفند (اول مارس) به استان سیستان و بلوچستان اعزام شوند.

مصطفی نخعی نماینده نهبندان، محمد سرگزی نماینده زابل، اسماعیل حسین زهی نماینده خاش، روح‌الله ایزدخواه نماینده تهران و ملک فاضلی نماینده سراوان از جمله نمایندگانی هستند که در هیات اعزامی به سروان حضور خواهند داشت.

وظیفه این هیأت تحقیق و بررسی حوادث تیراندازی سراوان و گزارش نتیجه این تحقیق به کمیسیون امنیت ملی مجلس خواهد بود.

"به خاطر یگ گالن گازوئیل به رگبار بستند"

مولانا عبدالرحمان سربازی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در آستانه ورود هیات مجلس خواستار "تحقیق آزادانه" در مورد حادثه تیراندازی سراوان و "پرداخت دیۀ جان‌باختگان این حادثه" شد.


امام‌جمعه اهل‌سنت چابهار گفت: «آیا یک فرد مسلمان در این کشور باید به‌خاطر یک گالن گازوییل به رگبار بسته شود؟ این قتل‌ها هیچ توجیهی ندارند و ما این حرکت فجیع را محکوم می‌کنیم.»

این روحانی اهل سنت از آیت‌الله علی خامنه‌ای درخواست کرد از "مردم انقلابی استان" دلجویی کند.

اما با گذشت حدود یک هفته از حادثه سراوان، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر و حسن روحانی، رئیس جمهور درباره حادثه تیراندازی به سوخت‌بران سراوان سکوت اختیار کرده‌اند.

کشتی باربری اسرائیل سه روز پس از انفجار مرموز به دوبی رسید

 

کشتی باربری اسرائیل سه روز پس از انفجار مرموز به دوبی رسید

نمایی از کشتی باربری اسرائیل به نام «ام‌وی هلیوس ری» که روز شنبه در بندر راشد دوبی پهلو گرفت

سه روز پس از وقوع انفجاری مرموز در کشتی باربری اسرائیل در دریای عمان و تشدید تنش‌ها با حکومت ایران، این کشتی روز یکشنبه ۱۰ اسفند جهت تعمیرات در بندر «راشد» دوبی پهلو گرفت.

مقامات امارات متحده عربی از هرگونه اظهارنظر درباره پهلو گرفتن کشتی اسرائیلی در بندر راشد خودداری کرده‌اند.

جمعه گذشته، کشتی «ام‌وی هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت می‌کرد، در پی سانحه‌ای مشکوک از چهار نقطه به‌شدت آسیب دید.

مقامات وزارت دفاع آمریکا می‌گویند که این انفجار مرموز به ایجاد چهار حفره در بدنه این کشتی باربری منجر شده است.

رسانه‌های اسرائیلی نیز گزارش دادند که این کشتی متعلق به رامی اونگار، از دوستان نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است. آقای اونگار در کشورش به «غول کشتیرانی» در امور بازرگانی معروف است.

مالک کشتی اما ارتباط میان بروز این سانحه با اسرائیلی بودن خود را رد کرده و این رویداد را بخشی از ادامه تنش‌ها میان ایران و آمریکا دانسته است.

وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که براساس برآوردهای اولیه، جمهوری اسلامی ایران مظنون اصلی این انفجار است. با وجود این، دلایل بروز این سانحه هنوز به‌طور قطعی مشخص نشده است.

بنی گانتس افزود که کشتی ام‌وی هلیوس ری در نزدیکی ایران دچار سانحه شده و همین امر، سوءظن در مورد نقش حکومت ایران در بروز آن را تقویت می‌کند.

او در عین حال بر ضرورت انجام تحقیقات بیشتر در مورد این «حمله» تاکید کرد.

خرداد سال ۱۳۹۸ در اوج تنش‌ها میان ایران با دولت وقت آمریکا در محدوده تنگه هرمز، چند نفتکش در آب‌های دریای عمان با مین‌های چسبان یا شلیک اژدر آسیب دید که ارتش و دولتمردان ارشد آمریکا، ایران را عامل آن معرفی کردند. کشورهای غربی، اسرائیل و عربستان آن زمان از موضع آمریکا حمایت کردند.

وال استریت جورنال: ایران پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرد

 

وال استریت جورنال: ایران پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرد


روزنامه وال استریت جورنال روز یکشنبه ۱۰ اسفند از قول دو «مقام آگاه» گزارش داده که ایران پیشنهاد آمریکا و اتحادیه اروپا برای مذاکره مستقیم با ایالات متحده بر سر برجام در هفته‌های آینده را رد کرده است.

این دو مقام گفته‌اند که رد پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا از سوی ایران خطر افزایش تنش‌ها را در پی دارد.

در همین زمینه، روزنامه نیویورک تایمز اخیرا گزارش داده بود که دولت جو بایدن اعلام آمادگی کرده است که در نشست آتی ایران و اعضای باقی‌مانده برجام حضور یابد؛ موضوعی که با استقبال اتحادیه اروپا مواجه شد.

با این‌حال، برخی از مقامات ایران از جمله سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته‌اند آمریکا از برجام خارج شده است و نمی‌تواند در مذاکرات حضور داشته باشد.

حکومت جمهوری اسلامی ایران می‌گوید آمریکا باید ابتدا تحریم‌ها را لغو کند.

قبلا محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران از اتحادیه اروپا خواسته بود میان ایران و ایالات متحده میانجی‌گری کند، اما ایران هنوز حاضر به مذاکره مستقیم با آمریکا نشده است.

دو دیپلمات غربی به وال استریت جورنال گفته‌اند ایران از حضور در نشستی که اتحادیه اروپا برنامه‌ریزی کرده بود، سر باز زده و گفته است باید اول تضمین داده شود که آمریکا بعد از این نشست برخی از تحریم‌ها علیه ایران را لغو خواهد کرد.

این نشست با پیشنهاد جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برنامه‌ریزی شده بود و آقای بورل حتی امیدوار بود اروپا میزبان این نشست در روزهای آتی باشد.

آمریکا اعلام کرده که آماده است در این نشست حضور داشته باشد اما گفته است بدون مذاکرات رو در رو و مستقیم با ایران، آماده لغو تحریم‌ها نیست.

دیپلمات‌های غربی به وال استریت جورنال گفته‌اند رد پیشنهاد آمریکا از سوی ایران هنوز به معنی از بین رفتن امیدها به مذاکرات مستقیم میان تهران و واشنگتن در ماه‌های آتی نیست و احتمالا ایران تلاش می‌کند اهرم‌هایی برای مذاکرات آتی به دست آورد.

به گفته آن‌ها، این مذاکرات می‌تواند حتی قبل از عید نوروز اتفاق بیفتد اما تصمیم ایران برای اجتناب از شرکت در نشست اعضای برجام با حضور آمریکا تنش‌ها را در روزهای آتی افزایش خواهد داد.

شهریورماه امسال علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی گفته بود بین مقامات ایران و آمریکا «در هیچ سطحی» مذاکره نخواهد شد.

البته این اظهارات در زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ ایراد شده بود.

آیت‌الله خامنه‌ای بهمن‌ماه نیز اعلام کرد برای بازگشت جمهوری اسلامی به برجام، شرط ایران این است که «آمریکا بایستی تحریم‌ها را کلاً در عمل لغو کند» و ایران هم این موضوع را «راستی‌آزمایی» کند.

او گفت این موضوع «سیاست قطعی» جمهوری اسلامی است و «هیچ‌کس از آن عدول نخواهد کرد».

ایالات متحده آمریکا در اردیبهشت ۹۷ در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریم‌های گسترد‌ه‌ای علیه تهران وضع کرد.

ایران یکسال بعد در اردیبهشت ۹۸ به صورت مرحله‌ای از تعهدات خود در چارچوب برجام عدول کرد و در آخرین اقدام خود، روز پنجم اسفند امسال، پروتکل الحاقی در زمینه بازرسی‌های سرزده بازرسان آژانس از تاسیسات هسته‌ای خود را متوقف کرد.

بیش از «۶۰ هزار نفر» قربانی کرونا؛ پرواز از مبدا و مقصد ۳۲ کشور به ایران ممنوع شد

 

بیش از «۶۰ هزار نفر» قربانی کرونا؛ پرواز از مبدا و مقصد ۳۲ کشور به ایران ممنوع شد


تسریع دسترسی بیماران به خدمات تست کووید ۱۹ در محله‌های پر ازدحام شهر اهواز

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ایران روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه اعلام کرد که بر اساس مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، پرواز از مبدا و مقصد ۳۲ کشور به ایران شامل بریتانیا، برخی کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین «تا اطلاع ثانوی» ممنوع شد.

محمدحسن ذیبخش افزود که ممنوعیت پذیرش مسافر از کشورهای «پرخطر» به ایران «با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا» صورت گرفته است.

به گفته سخنگوی این سازمان، مسافران مستقیم یا غیرمستقیم به مقصد ایران که تا دو هفته پیش از موعد سفر خود، بیش از چهار ساعت در یکی از کشورهای بریتانیا، آفریقای جنوبی، آنگولا، آرژانتین، بولیوی، بوتسوانا، برزیل، بوروندی، کیپ ورد، شیلی، کلمبیا، جمهوری دموکراتیک کنگو، اکوادور، اسواتینی، گینه فرانسوی، لسوتو، گویان، مالاوی، موریتانی، موزامبیک، نامیبیا، پاناما، پاراگوئه، پرو، رواندا، سیشل، سورینام، تانزانیا، اوروگوئه، ونزوئلا، زامبیا، زیمباوه اقامت داشته‌اند، اجازه ورود به ایران را ندارند و پذیرش این افراد در فرودگاه کشور مبدا نیز ممنوع است.

آقای ذیبخش با اشاره به الزامات بهداشتی ورود به ایران از مرز هوایی تاکید کرد، اتباع ایرانی و خارجی که قصد سفر به ایران را دارند، ملزم به ارائه گواهی تست منفی «پی‌سی‌آر» با مدت اعتبار حداکثر ۹۶ ساعت از آزمایشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت کشور مبدا هستند.

علاوه‌بر این، جواب تست کووید ۱۹ باید به زبان انگلیسی و یا تایید شده از سوی کنسولگری باشد.

این گواهی همچنین باید پیش از سوار شدن مسافران به هواپیما در فرودگاه مبدا ارائه شود و هزینه‌ آن بر عهده مسافر است.

بالاترین آمار مرگ‌ومیر کرونا در میان کشورهای خاورمیانه

در همین حال، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه از شناسایی بیش از هشت‌ هزار بیمار جدید مبتلا به کرونا و جان باختن ۹۳ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

به این ترتیب، آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۳۱ هزار و ۱۶۹ نفر و مجموع جان‌باختگان به ۶۰ هزار و ۷۳ نفر رسید.

رقم اخیر بالاترین آمار مرگ‌ومیر ناشی از کووید ۱۹ در میان کشورهای خاورمیانه گزارش شده است.

این آمار در حالی اعلام می‌شود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.

ردیابی کرونای جهش‌یافته با منشاء بریتانیا در ۱۵ استان کشور

ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران، ضمن هشدار درباره وضعیت استان‌های خوزستان و چهار محال و بختیاری گفت که در صورت گسترش بیماری در خوزستان، وضعیت این استان در ستاد مقابله با کرونا مطرح خواهد شد.

او در حالی این موضوع را مطرح کرده که به گفته مقامات محلی این استان طی ده روز گذشته که شیوع کرونا در این استان بحرانی بوده است، حداقل سه بار درخواست رسمی برای قرنطینه خوزستان به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شد ولی بی‌پاسخ ماند.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران، ویروس جهش‌یافته تا روز پنج‌شنبه هفتم اسفند‌ماه در ۱۱ استان‌ شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی مشاهده شده است.

در روزهای اخیر مقامات بهداشتی قم، اصفهان، کاشان و آذربایجان شرقی هم به صورت رسمی از شناسایی موارد ابتلا به ویروس جهش‌یافته در این استان‌ها خبر داده‌اند.

بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا روز پنجم اسفند، ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهش‌یافته در کشور شناسایی شده‌اند که از میان آن‌ها هشت نفر از جمله سه کودک جان باخته‌اند.

مشاهده کرونای جهش‌یافته در ۱۵ استان؛ وضعیت خوزستان کماکان بحرانی است

 

مشاهده کرونای جهش‌یافته در ۱۵ استان؛ وضعیت خوزستان کماکان بحرانی است

ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران ضمن هشدار درباره وضعیت استان‌های خوزستان و چهارمحال و بختیاری گفت که در صورت گسترش بیماری در خوزستان، وضعیت این استان در ستاد مقابله با کرونا مطرح خواهد شد.

او در حالی این موضوع را مطرح کرده است که به گفته مقامات محلی این استان طی ده روز گذشته که شیوع کرونا در این استان بحرانی بوده است، حداقل سه بار درخواست رسمی برای قرنطینه خوزستان به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شده ولی بی‌پاسخ مانده است.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران، ویروس جهش‌یافته تا روز پنج‌شنبه هفتم اسفند‌ماه در ۱۱ استان‌ شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی مشاهده شده است.

در روزهای اخیر مقامات بهداشتی قم، اصفهان، کاشان و آذربایجان شرقی هم به صورت رسمی از شناسایی موارد ابتلا به ویروس جهش‌یافته در این استان‌ها خبر داده‌اند.

بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا روز پنجم اسفند، ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهش‌یافته در کشور شناسایی شده‌اند که از میان آن‌ها هشت نفر از جمله سه کودک جان باخته‌اند.

در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یک‌شنبه، دهم اسفند، از شناسایی بیش از هشت‌ هزار بیمار جدید مبتلا کرونا و جان باختن ۹۳ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

به این ترتیب آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۳۱ هزار و ۱۶۹ نفر و مجموع جان‌باختگان به به ۶۰ هزار و ۷۳ نفر رسید.

این آمار در حالی اعلام می‌شود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.

بازنشستگان برای چندمین هفته در ده‌ها شهر ایران تجمع کردند

 

بازنشستگان برای چندمین هفته در ده‌ها شهر ایران تجمع کردند

بازنشستگان کارگری روز یک‌شنبه، دهم اسفند ماه برای چندمین بار در اعتراض به وضع معیشت خود و سیاست‌های مزدی دولت در بیش از ۲۰ شهر ایران تجمع کردند.

بنابر گزارش‌ها، مهم‌ترین خواست‌های مطرح‌شده از سوی این بازنشستگان، افزایش مستمری‌ها، اجرای دور جدید قانون همسان‌سازی در سال جاری، ارائه خدمات درمانی رایگان به بازنشستگان و پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی است.

این تجمعات حوالی ظهر امروز در شهرهای تهران، مشهد، یزد، تبریز، کرمانشاه، اراک، اهواز، خرم آباد، شاهرود، کرج، ایلام و شوشتر برگزار شد.

ادیگر شهرهایی که در آن‌ها تجمعات اعتراضی صورت گرفته اصفهان، زنجان، رشت، شیراز، سنندج، بجنورد، خرمشهر، آبادان و شوش و هفت‌تپه بوده است.

پیش از این، سبد معیشت ماهانه بین هشت تا ۱۱ میلیون تومان برآورد شده است که چند برابر مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی است. بازنشستگان تأمین اجتماعی خواستار افزایش مستمری خود برابر با سبد معیشت ماهانه هستند.

مرکز آمار ایران اخیرا نرخ تورم نقطه‌ای در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ را ۳۴ درصد اعلام کرد. تورم نقطه‌ای به معنی رشد قیمت مجموعه‌ای از کالا‌ها و خدمات در یک ماه مشخص نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است.

در حمله به مأموران نیروی انتظامی در دره‌شهر ایلام دو مأمور کشته شدند

 

در حمله به مأموران نیروی انتظامی در دره‌شهر ایلام دو مأمور کشته شدند

درپی تیراندازی یک فرد ناشناس به مأموران نیروی انتظامی مستقر در ایستگاه بازرسی پل گامیشان شهرستان دره‌شهر استان ایلام که شامگاه شنبه، ۹ اسفند، روی داد، دو مأمور ناجا کشته شدند.

خبرگزاری‌های داخلی ایران پس از این حمله از کشته شدن سرباز وظیفه، محمد مهدی دیرکوند، خبر دادند و نوشتند که ستوان‌یکم روح‌الله باصره نیز زخمی شد و برای مداوا به مراکز درمانی انتقال یافت.

بامداد یک‌شنبه خبر رسید که روح‌الله باصره نیز در بیمارستان جان خود را از دست داده است.

خبرگزاری ایرنا عامل این تیراندازی را یک «شرور مسلح» توصیف کرده و خبرگزاری ایلنا نیز در این رابطه از واژه «قاچاقچیان» استفاده کرده است.

مسئولان نیروی انتظامی هنوز در مورد عامل و علت این حمله اظهارنظری نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری میزان، افشار خسروی‌زاد، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ایلام از صدور دستورهای قضایی «به منظور شناسایی و دستگیری عوامل حمله مسلحانه به ماموران ناجا در پل گاومیشان شهرستان دره‌شهر» خبر داده است.

منطقه غرب ایران در بسیاری نقاط شاهد عبور و مرور کول‌بران به آن‌سوی مرز است که تیراندازی‌های نیروهای انتظامی به آنان تلفات جانی نیز برجای می‌گذارد.

بحران دوباره کمبود انسولین؛‌ واردات انسولین بی‌کیفیت از چین و اختلاف درباره قیمت‌

 

بحران دوباره کمبود انسولین؛‌ واردات انسولین بی‌کیفیت از چین و اختلاف درباره قیمت‌


گزارش رسانه‌های داخل ایران از بحران دوباره و نایاب‌شدن انسولین در استان‌های آذربایجان شرقی، کرمان، تهران، خراسان رضوی و سمنان حکایت دارد.

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو روز ۶ اسفند گفته بود که «محدودیت منابع ارزی و عدم تخصیص به موقع و کافی ارز از سوی بانک مرکزی» عامل بروز مشکل است ولی روزنامه همشهری در گزارشی که روز یک‌شنبه، ۱۰ اسفند منتشر کرده، از اختلاف واردکنندگان و فروشندگان بر سر قیمت انسولین‌های وارداتی به عنوان مشکل مهم نام برده است.

بر اساس این گزارش، واردکنندگان انسولین را از کشورهای چین، ترکیه،‌ دانمارک و فرانسه وارد کرده‌اند که ارزان‌تر بودن انسولین وارداتی از ترکیه نسبت به نمونه‌هایی که از دانمارک و فرانسه وارد شده‌اند و اختلاف فروشندگان درباره قیمت فروش، باعث اخلال در روند توزیع آن شده است.

بر اساس این گزارش، دولت ایران اقدام به واردات انسولین از چین هم کرده است ولی «پزشکان تأکید کرده بودند استفاده نشود؛ چرا که منجر به افت شدید قند می‌شود».

در این گزارش آمده است که نوع ایرانی انسولین «هم همان چینی است که در ایران مونتاژ می‌شود» و دولت ایران که به راحتی از چین دارو وارد می‌کند، اهمیتی به کیفیت این دارو نمی‌دهد.

روز ۴ دی‌ماه امسال حیدر محمدی، مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو گفته بود که فقط به اندازه نیاز یک ماه کشور انسولین داریم، در حالی باید برای سه ماه ذخیره داشته باشیم.

در مهر و آبان ماه امسال نایاب شدن انسولین قلمی در داروخانه‌های ایران موجی از نگرانی را در میان بیماران دیابتی و خانواده‌های آنها ایجاد کرد و حتی منجر به شکل‌گیری بازار سیاه انسولین در کشور شد تا جایی که این دارو به هشت برابر قیمت داروخانه در بازار سیاه فروخته ‌شد.

هم‌زمان با بحران انسولین در پاییز امسال، محمود نجفی عرب، رئيس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران هم اواخر مهرماه به وب‌سایت تجارت‌نیوز گفته بود که «یک و نیم برابر نیاز کشور انسولین وارد کرده‌اند» ولی کمبود آن به خاطر «قاچاق معکوس» و «خروج غیرقانونی انسولین» از ایران به مقصد دیگر کشورها است.

او به مقصد قاچاق معکوس انسولین اشاره نکرد،‌ اما گفت علت این امر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و واردات داروی ارزان است و بعد برخی افراد «با قیمت دلار بازار آزاد»، داروهای وارداتی را به مشتریانی دیگر کشورها می‌فروشند.

بر اساس آمار رسمی در حدود پنج و نیم میلیون مبتلا به دیابت در کشور وجود دارد که در حال حاضر روزانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر از آن‌ها باید از انسولین استفاده کنند.

بحران کمبود انسولین در حالی در شش ماه گذشته به صورت دوره‌ای تکرار شده است که مسئولان وزارت بهداشت ایران احتمال مرگ بیماران مبتلا به کرونا را در صورت ابتلا به کرونا ۱.۵ تا سه برابر سایر افراد اعلام کرده‌اند.

دیوان عالی کشور حکم اعدام یک کودک‌-مجرم را تایید کرد

 

دیوان عالی کشور حکم اعدام یک کودک‌-مجرم را تایید کرد

آرمان عبدالعالی متهم به قتل غزاله شکوری

حکم اعدام آرمان عبدالعالی، کودک-مجرمی که متهم به قتل یک دختر نوجوان است، بار دیگر در دیوان عالی کشور تأیید شد.

آرمان عبدالعالی متهم است که در سال ۹۲ دوست دخترش به نام «غزاله شکور» را به قتل رسانده و جسد او را ناپدید کرده است.

او که در زمان وقوع قتل کم‌تر از ۱۸ سال سن داشته، در مراحل اول محاکمه به قتل خانم شکور اعتراف کرده بود، اما او بعدتر منکر این قتل شد.

قرار بود حکم اعدام این متهم به قتل در دی ماه ۹۸ اجرا شود، اما خانواده مقتول تصمیم گرفتند یک بار به او مهلت دهند تا آرمان عبدالعالی جای جسد دخترشان را به آن‌ها بگوید.

به گزارش روزنامه شرق در آخرین جلسه دادگاه، آقای عبدالعالی بار دیگر منکر قتل شده و از محل جسد ابراز بی‌اطلاعی کرده است.

آرمان عبدالعالی هنگام وقوع قتل کمتر از ۱۸ سال داشته، اما بنا به قوانین ایران، حکم اعدام این دسته از متهمان، پس از رسیدن آنان به ۱۸ سال اجرا می‌شود.

پس از اعلام خبر اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی در دی ماه پارسال عفو بین‌الملل اجرای این حکم را «نقض فاحش قوانین بین‌المللی» عنوان کرده و اعلام کرده بود «تحقیقات پلیس در این پرونده معیوب و ناقص بوده و محاکمه آرمان عبدالعالی نیز به‌غایت غیرمنصفانه بوده است.»

روزنامه کیهان حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی ایران مربوط دانست

 

روزنامه کیهان حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی ایران مربوط دانست

کشتی باری «ام‌وی هلیوس ری»

روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده ولی فقیه اداره می‌شود در شماره نهم اسفند خود حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه مربوط دانست.

کشتی «ام‌وی هلیوس رِی»، در مالکیت شرکت «هلیوس رِی» که با پرچم باهاما در آب‌های دریای عمان حرکت می‌کرد، ده دقیقه پس از بامداد روز جمعه، هشتم اسفند (به وقت ایران) بر اثر یک سانحه مشکوک در دو نقطه در بدنه سوراخ شد.

روزنامه کیهان نوشته است که اسرائیل «سرانجام به هدفی مشروع تبدیل شده» و حمله به این کشتی را «حرفه‌ای» توصیف کرده است.

این روزنامه بدون ارائه شواهدی گمانه‌زنی‌هایی چون «احتمال جاسوسی این کشتی در خلیج فارس» را مطرح کرده و نوشته است که «اقدامات محور مقاومت در سوریه و عراق در کنار پیشروی‌های سریع انقلابیون یمن در مارب و این روزها، حمله به کشتی جنگی رژیم صهیونیستی که در پوشش کشتی باربری و با پرچم کشوری دیگر در حال تردد بود، نشان می‌دهد، اینکه می‌گویند دوران بزن در رو گذشته، حرف دقیقی است.»

جمهوری اسلامی افراد مرتبط با سیاست تسلط خود بر «هلال شیعی» را «محور مقاومت» می‌خواند و از شورشیان حوثی در یمن با عنوان «انقلابیون» نام می‌برد.

سایت «مشرق‌نیوز» هم نوشته‌ای از علیرضا تقوی‌نیا، یک تحلیلگر، را بازنشر کرده که می‌گوید: «دست هسته‌های مقاومت در نقاط حساس و آبراه‌های مهم برای ضربه زدن به منافع رژیم صهیونیستی (اسرائیل) کاملا باز است و دریای سرخ، خلیج فارس، دریای عمان، دریای عربی و مدیترانه برای اسرائیلی‌ها می‌تواند هر لحظه ناامن شود.»

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه نهم اسفند در مورد حمله به کشتی باربری اسرائیل گفت: «باید به تحقیقات خود ادامه دهیم، اما به‌طور قطع می‌توان گفت که ایران در تلاش است تا به زیرساخت‌های اسرائیل صدمه بزند و به شهروندان اسرائیلی آسیب برساند.»

حوادث سراوان؛‌ دولت متهم به کارشکنی در طرح سپاه برای فروش سوخت به پاکستان شد

 

حوادث سراوان؛‌ دولت متهم به کارشکنی در طرح سپاه برای فروش سوخت به پاکستان شد


Fuel smuggling in Sistan-Baluchestan

یک مسئول ستاد مبارزه با قاچاق کالا با اشاره به اینکه میزان نیاز پاکستان «روزانه ۵ میلیون لیتر گازوئیل» است، گفته است قرار بود در طرح رزاق این میزان سوخت به جایگاه‌های سوخت که توسط سپاه پاسداران تحویل داده شود تا از آن مسیر برای ارسال و فروش در پاکستان اقدام شود ولی دولت این کار را انجام نداده است.

خبرگزاری مهر در گزارشی که روز یک‌شنبه، ۱۰ اسفند درباره قاچاق سوخت منتشر کرده، به نام این مسئول اشاره نکرده و به نقل از او نوشته است اگر روزانه ۵ میلیون لیتر گازوئیل برای تامین نیازهای پاکستان تامین نشود، «از راه‌های غیرقانونی و قاچاق تأمین خواهد شد».

بر اساس این گزارش، دولت ایران مواقع ده روز به جایگاه‌های سوخت که توسط سپاه ساخته شده، گازوئیل تحویل نداده و عدم توزیع سوخت توسط دولت « بهانه‌ای شد تا درگیرهایی در خاک پاکستان و خاک ایران ایجاد شود که کشته و زخمی هم بر جای گذاشت».

این مقام مسئول توضیح نداده است که آیا سپاه پاسداران قصد داشته است محوریت انتقال روزانه ۵ میلیون لیتر گازوئیل به پاکستان یا فروش آن را بر عهده بگیرد یا صرفا از اجرای طرح پشتیبانی کرده است.

پیش از این، حبیب‌الله سربازی، فعال بلوچ در گفت‌وگو با رادیو فردا گفته بود سپاه پاسداران در حال حاضر ۷۰ درصد فروش سوخت را در اختیار دارد ولی می‌خواهد با طرح رزاق ۳۰ درصد بقیه که توسط سوخت‌برهای بلوچ انجام می‌شود را در کنترل بگیرد.

این مقام مسئول در سازمان مبارزه با قاچاق کالا همچنین گفته است قاچاق سوخت در ایران »سازمان یافته و چند حلقه» است و «سوخت از تهران بارگیری می‌شود و در کرمان تخلیه می‌شود سپس در زاهدان عده دیگری تحویل می‌گیرند».

دولت ایران همچنین در اقدامی دیگر، قیمت گازوئیلی که از طریق طرح رزاق به سوخت‌برها داده می‌شود را به گونه‌ای تعیین کرده که حمل و فروش آن در پاکستان برای آنها سود ندارد.

یک مسئول شهر سراوان با اشاره به این مشکل به خبرگزاری مهر گفته است که قیمت خرید گازوئیل در این منطقه از طریق طرح رزاق به لیتری حدود ۶۷۰۰ تومان رسیده است و «تقریباً برای ما صرف ندارد که ببریم در پاکستان بفروشیم».

خبرگزاری مهر گزارش نداده است که مقام مسئول در شهر سراوان چه نقشی در خرید و فروش گازوئیل دارد ولی پیش از این مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت ایران گفته بود که مقام‌های دولت ایران از خرید و فروش گازوئیل برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کردند.

بحران‌های ناشی از خرید و فروش سوخت و قاچاق سوخت در استان سیستان و بلوچستان، به‌ویژه در شهر سراوان در روزهای گذشته موجب درگیری و کشته‌شدن سوخت‌برها شده است.

ناآرامی‌ها در شهر سراوان پس از آن رخ داد که روز ۴ اسفند، ماموران حکومت به سوی برخی از سوخت‌بران که به محدودیت‌های تازه سپاه پاسداران برای حمل و فروش سوخت در پاکستان معترض بودند، شلیک کردند و برخی از آنها کشته و زخمی شدند.

روز ۵ اسفند برخی از مردم شهر سراوان در اعتراض به کشته شدن سوخت‌برها به فرمانداری شهر سراوان حمله کردند که با دخالت پلیس و برخورد با معترضان روبه‌رو شد.

مقام‌های حکومت ایران تاکنون کشته شدن چهار نفر از جمله یک مامور انتظامی را در این حوادث پذیرفته‌اند ولی کمپین فعالان بلوچ که اخبار نقض حقوق بشر در سیستان و بلوچستان را منتشر می‌کند، در آخرین گزارش خود از کشته شدن ۱۶ سوخت‌بر در جریان این درگیری‌ها خبر داده است.

طویله ولایت قاتل و دزد و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث و وقیح مجلس قدیم ایران تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار را ۲.۵ برابر کرد

 

طویله ولایت قاتل و دزد و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث و وقیح مجلس قدیم ایران تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار را ۲.۵ برابر کرد

مجلس شورای اسلامی روز شنبه ۹ اسفند رای به ۲.۵ برابر کردن تعرفه‌ گوشی‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار داد.

بدین ترتیب، تعرفه گوشی‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار از ۵ درصد به ۱۲ درصد افزایش یافت.

با این مصوبه، سود بازرگانی واردات تجاری موبایل بالای ۶۰۰ دلاری از یک به هشت درصد افزایش یافته و با احتساب چهار درصد حقوق و عوارض گمرکی، تعرفه واردات از ۵ به ۱۲ درصد افزایش خواهد یافت.

انجمن واردکنندگان تلفن همراه روز شنبه اعلام کرد مصوبه‌ مجلس برای افزایش عوارض واردات تلفن همراه، باعث گرانی این کالا خواهد شد.

تابستان امسال اعلام شد واردات گوشی‌های همراه بالای ۳۰۰ یورو ممنوع شده است، اما با افزایش ناگهانی و شدید قیمت موبایل این طرح لغو شد.

آخرین آمارهای گمرکی نشان می‌دهد در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری خورشیدی حدود ۱۰ میلیون و ۳۶۶ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه وارد کشور شده که نسبت به دور مشابه پارسال افزایشی ۲۲ درصدی داشته است.

طی ۱۰ ماه ابتدایی سال ارزش گوشی‌های همراه که از گمرک و به صورت قانونی وارد کشور شده، به یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار رسیده است.

شهردار بابل بازداشت شد

 

شهردار بابل بازداشت شد

بازداشت شهردار بابل، روز شنبه ۹ اسفند از طرف مراجع قضایی تایید شد.

روز شنبه اخباری پیرامون بازداشت مجتبی حکیم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود، اما ساعاتی طول کشید تا این اخبار به طور رسمی تایید شد.

آقای حکیم روز ۱۶ بهمن ۹۷ پس از تغییر ترکیب شورای شهر به دنبال بازداشت پنج عضو این شورا و ورود اعضای علی البدل به عنوان شهردار بابل انتخاب شده بود.

خبرگزاری ایرنا گزارش داده که علت یازداشت وی، مسائل مالی بوده است.

این گزارش می‌افزاید گمانه‌زنی درباره احضار و دستگیری شهردار بابل از اواخر آذر ماه و زمانی که دو عضو شورای شهر به همراه چند کارمند و پیمانکار شهرداری دستگیر شده بودند، در فضای مجازی و حقیقی وجود داشت، ولی از سه‌شنبه هفته پیش به صورت جدی مطرح شد.

شهردار بابل دومین شهردار در مازندران است که در نیمه دوم امسال بر سر مسایل مالی بازداشت می‌شود. شهردار ساری مرکز مازندران هم آبان ماه امسال پس از تکمیل دستگیری تمامی ۹ عضو شورای شهر دستگیر شده بود.

کانون نویسندگان از تایید حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی خبر داد

 

کانون نویسندگان از تایید حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی خبر داد

آرش گنجی

کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای از ابلاغ حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی، منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران خبر داد.

براساس این بیانیه آرش گنجی در دادگاه بدوی که حکم آن دهم دی ماه سال جاری ابلاغ شده بود، با اتهام‌هایی چون «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال و جمعاً به ۱۱ سال زندان محکوم شده بود. مصداق این اتهام‌ها ترجمه کتابی درباره‌ی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازه‌ای بزرگ) بود.

حکم دادگاه بدوی که در شعبه‌ ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عموزاد صادر شده بود، در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شده است.

در ماه‌های گذشته، برای رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین، کیوان باژن، گیتی پورفاضل و علیرضا نوری، از اعضای کانون نویسندگان نیز احکام طولانی مدت زندان صادر شده است.

نوذر آزادی، کارگردان و بازیگر سال‌های پیش از انقلاب ۵۷، درگذشت

 

نوذر آزادی، کارگردان و بازیگر سال‌های پیش از انقلاب ۵۷، درگذشت

نوذر آزادی

نوذر آزادی،کارگردان، بازیگر و نویسندۀ رادیو، تلویزیون، روز شنبه در ۸۲ سالگی در آلمان درگذشت.

نوذر آزادی متولد سال ۱۳۱۷ در کرمانشاه بود. او هنرپیشه، شاعر، نقاش و فارغ التحصیل رشته تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک و از هنرپیشگان و کارگردانان ایرانی پیش از انقلاب ۵۷ بود.

نوذر آزادی در رادیو و تئاتر به ویژه تئاتر کرمانشاه، تاثیرگذار بود، اما با بازی در سریال‌های پیش از انقلاب و نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «ایتالیا ایتالیا» به شهرت رسید.

مجموعه شش قسمتی «ایتالیا ایتالیا» در نخستین روزهای عید ۵۷ از تلویزیون ملی ایران پخش شد.

او همچنین در نقش «آقای قاطبه» در سریال «اختاپوس» به معروفیتی چشمگیر دست یافت.

نوذر آزادی پس از انقلاب چندین سفر به اروپا و آمریکا داشت و پیشنهادهایی برای کار دریافت کرد که به دلایل مختلف، آنها را نپذیرفت.

از دیگر کارهای او می‌توان به بازی در سریال‌های «سرکار استوار»، «آدم به آدم»، «تله موش» و چند کار تلویزیونی تک قسمتی مثل «کاف شو»، «سامانتا شو» اشاره کرد.

نوذر آذری همچنین در سال ۲۰۱۰ میلادی، نخستین نمایشگاه آثار نقاشی‌ خود را در گالری سیحون، در شهر لس آنجلس برگزار کرد.

رئيس سازمان محیط زیست: در زمینه توسعه انرژی‌های پاک رتبه آخر جهان هستیم

 

رئيس سازمان محیط زیست: در زمینه توسعه انرژی‌های پاک رتبه آخر جهان هستیم

عیسی کلانتری، رئيس سازمان محیط زیست

عیسی کلانتری، رئيس سازمان محیط زیست ایران گفته است ایران در زمینه توسعه انرژی‌های پاک «ضعیف‌ترین عملکرد» را دارد و «رتبه آخر در جهان» را کسب کرده است.

او در مصاحبه‌ای که روز یک‌شنبه، ۱۰ اسفند در روزنامه اعتماد منتشر شده است، با انتقاد از بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران گفته است ایران بر اساس گزارش‌های منتشره مرتبط با معاهده پاریس، در زمینه مبارزه با گرمایش جهانی نیز همراه کشورهایی مثل «آمریکا و عربستان»، دارای «بدترین عملکرد» است.

آقای کلانتری همچنین با اشاره به بحث پیوستن ایران به معاهده پاریس، می‌گوید این بحث در مجلس به مشکل برخورده و «فكر می‌كنند كه اگر عضو معاهده پاريس شويم، جلوی توسعه كشور گرفته خواهد شد».

پس از سال‌ها مذاکره و ناتوانی جامعه بین المللی برای دستیابی به معاهده‌ای فراگیر در جهت مقابله با تغییرات آب‌وهوایی زمین، سران کشورهای جهان در پاییز سال ۹۴ در پاریس به‌ توافقی دست یافتند.

هدف بلندمدت توافق این است که نگذارد دمای زمین بیش از «۲ درجه سانتیگراد» افزایش یابد. برای تحقق این هدف، کشورهای جهان توافق کردند با اجرای سیاست‌هایی، هرچه سریع‌تر جلوی انتشار گازهای گلخانه‌ای را بگیرند.

در طول سال‌های گذشته مقام‌های دولت ایران بارها خواستار پیوستن به این معاهده شده‌اند، از جمله آبان سال ۹۷، وزرای نفت و خارجه در نامه‌‌های جداگانه به حسن روحانی خواستار الحاق ایران به توافق‌ پاریس شدند ولی این موضوع کماکان بین مجلس و شورای نگهبان سرگردان است.

سفیر ترکیه در عراق: ایران نمی‌تواند درس احترام درباره مرزهای عراق بدهد

 

سفیر ترکیه در عراق: ایران نمی‌تواند درس احترام درباره مرزهای عراق بدهد

Iran-Turkey-flags

فاتح یلدیز، سفیر ترکیه در عراق گفته است: «فکر می‌کنم آخرین فردی که باید در مورد احترام به مرزهای عراق درس بدهد، سفیر ایران در عراق باشد».

او این اظهارات را در توییتر و در واکنش به سخنان ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق مطرح کرده است.

سفیر ایران در عراق، روز گذشته در مصاحبه با تلویزیون کردزبان «روداو» از حضور ترکیه در شمال عراق انتقاد کرد و گفت ایران «مخالف تعرض یا تهدید از طرف ترکیه» بر علیه عراق است.

آقای مسجدی همچنین خواستار عقب‌نشینی ترکیه به «مرزهای بین‌المللی خود» شد.

ترکیه در سال‌های اخیر با استناد به حضور شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان، پ‌کاکا، در شمال عراق اقدام به حملات نظامی در خاک آن کشور کرده است.

دولت ایران نیز در سال‌های اخیر بارها از سوی کشورهای عربی متهم به مداخله در عراق شده است.

خرداد امسال امارات متحده عربی اعلام کرد که ایران و ترکیه با مداخلات خود در حال نقض حاکمیت عراق به عنوان یک کشور عربی هستند.

گانتز: ایران مظنون اصلی حمله به کشتی‌باری اسرائیلی است

 

گانتز: ایران مظنون اصلی حمله به کشتی‌باری اسرائیلی است


بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه نهم اسفند گفته است که براساس برآوردهای اولیه، ایران مظنون اصلی حمله به یک کشتی باربری اسرائیلی در نزدیکی دریای عمان است.

کشتی «ام‌وی هلیوس رِی»، در مالکیت کمپانی «هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت می‌کرد، ده دقیقه پس از بامداد روز جمعه، هشتم اسفند (به وقت ایران) بر اثر یک سانحه مشکوک در دو نقطه در بدنه سوراخ شد.

بنی گانتز در مصاحبه با شبکه «کان» گفته است: ما باید به تحقیقات خود ادامه دهیم ، اما به طور قطع می‌توان گفت كه ایران در تلاش است تا به زیرساخت های اسرائیل صدمه بزند و به شهروندان اسرائیلی آسیب برساند.

وزیر دفاع اسرائیل اضافه کرده است: موقعیت کشتی در زمان حادثه که تقریبا به ایران نزدیک بود، سوءظن در باره دست داشتن تهران را تقویت می‌کند.

بنی گانتز گفته است، در حال حاضر، با توجه به ارزیابی‌های اولیه، با توجه به نزدیكی و زمینه این رویداد - این ارزیابی من است.

وی با این حال بر ضرورت تحقیقات بیشتر در خصوص حمله به این کشتی باری در نزدیکی دریای عمان تاکید کرده است.

 

درحال پاسخ به @Ambrey_Intel
The Israel and Isle of Man-affiliated vessel had last called at Dammam, Saudi Arabia and was underway to Singapore having sailed via the the Tunb-Farur and Strait of Hormuz TSS during daylight hours. Crew reported to be safe despite damage.
Various photos circulating of the damage to the HELIOS RAY corroborate reports from two U.S. defence officials cited by AP of two holes in the port and starboard sides of the vessel (four total), just above the waterline. Signage shows damage at deck 3 level.

شبکه ۱۳ اسرائیل هم گزارش داده است که مقامات امنیتی اسرائیل معتقدند که حمله توسط سپاه پاسداران انجام شده است و در جریان این حمله دو موشک به کشتی «ام‌وی هلیوس رِی» شلیک شده است.

این شبکه اضافه کرده است که کارشناسان تحقیقاتی آمریکا و اسرائیل قرار است در روزهای آینده از این کشتی بازدید کنند.

خبرگزاری رویترز می‌گوید، وضعیت کشتی «ام‌وی هلیوس رِی» خوب است و در جریان انفجارها، کسی از ۲۸ خدمه آن آسیب ندید. خسارت وارده به کشتی بسیار جزئی ارزیابی شده و تاثیری در حرکت آن ایجاد نکرده است، اما کشتی برای تعمیرات به سمت دبی در حرکت است.

گمانه‌زنی‌های مختلفی در خصوص دلایل انفجار در بدنه این کشتی اسرائیلی مطرح شده است.

طبق برآوردهای اولیه انجام شده توسط «عملیات تجارت دریایی بریتانیا»، این انفجار به احتمال زیاد نتیجه انفجار مین دریایی بوده است.

اما مقامات وزارت دفاع آمریکا هم به رویترز گفته‌اند، دو حفره ایجاد شده در بدنه این کشتی بالاتر از خط آب است، بنابراین کشتی «ام‌وی هلیوس رِی» با مین دریایی برخورد نکرده است.

در همین حال رسانه‌های اسرائیلی فاش کرده‌اند که کشتی متعلق به رامی اونگار، یک دوست نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است.

از آقای اونگار در کشورش به عنوان یک «غول کشتیرانی» در امور بازرگانی نام برده می‌شود.

مالک کشتی اما ارتباطی میان بروز این سانحه با اسرائیلی بودن خود قائل نشده و این رویداد را بخشی از ادامه تنش میان ایران و آمریکا دانسته است.

جمهوری اسلامی ایران به وقوع این رویداد در نزدیکی تنگه هرمز واکنش نشان نداده است.

در همین حال روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده ولی فقیه اداره می‌شود، نوشته است، «این کشــتی جاسوسی با وجود پنهانی حرکت کردن احتمالا در کمین» یکی از نیروهای مورد حمایت ایران قرار گرفته است.

سایت «مشرق‌نیوز» هم نوشته‌ای از علیرضا تقوی‌نیا، یک تحلیلگر، را بازنشر کرده که می‌گوید: «دست هسته‌های مقاومت در نقاط حساس و آبراه‌های مهم برای ضربه زدن به منافع رژیم صهیونیستی (اسرائیل) کاملا باز است و دریای سرخ، خلیج فارس، دریای عمان، دریای عربی و مدیترانه برای اسرائیلی‌ها می‌تواند هر لحظه ناامن شود.»

خرداد سال ۱۳۹۸ در اوج تنش میان ایران با دولت وقت آمریکا، دونالد ترامپ، در حوزه تنگه هرمز، چند نفتکش در آب‌های دریای عمان با مین‌های چسبان یا شلیک اژدر آسیب دید که ارتش و دولتمردان ارشد آمریکا، ایران را عامل آن معرفی کردند. کشورهای غربی، اسرائیل و عربستان آن زمان از موضع آمریکا حمایت کردند.

 

بایدن ریاکار و متقلب : حمله آمریکا به شبه نظامیان در سوریه بر اساس حق دفاع از خود بود

 

بایدن ریاکار و متقلب : حمله آمریکا به شبه نظامیان در سوریه بر اساس حق دفاع از خود بود




جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز شنبه نهم اسفند در نامه‌ای به رهبران کنگره این کشور گفته است، دستور او به ارتش ایالات متحده برای حمله به مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه مطابق اصل حق دفاع از خود بود.

جو بایدن در نامه خود به نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و پاتریک لیهی، رئیس موقت مجلس سنای این کشور نوشته است: ایالات متحده این اقدام را بر اساس حق ذاتی دفاع از خود مطابق با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل انجام داد.

رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه دستور داد تا ارتش این کشور مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران را در شرق سوریه را هدف قرار دهد.

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون هم می‌گوید، در این حملات چندین تاسیسات واقع در یک نقطه کنترل مرزی را هدف قرار داده است که تعدادی از گروه‌های شبه نظامی مورد حمایت حکومت ایران از جمله کتائب حزب الله و کتائب سید الشهدا از آنها استفاده می‌کردند.

پنتاگون گفته بود، این حمله در پاسخ به حملات راکتی اخیر به اطراف فرودگاه بین‌المللی اربیل در نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در ماه گذشته صورت گرفته است که در آن یک پیمانکار غیر نظامی کشته و یک نیروی نظامی آمریکایی نیز مجروح شد.

جو بایدن در این نامه به رهبران کنگره نوشته است: با هدایت من، این اقدام نظامی برای دفاع و حفاظت از پرسنل و شرکای ما در برابر این حملات و همچنین حملات آتی انجام شد.

سی ان بی سی نیوز نوشته است، حمله به شبه نظامیان شیعه در سوریه واکنش شماری از نمایندگان دموکرات در کنگره را درپی داشته است. آنها گفته‌اند، دستور جو بایدن برای حمله نظامی می‌بایست با تایید کنگره انجام می‌شد. این نمایندگان خواستار توضیح در این‌باره شده بودند.

بر اساس «قانون اختیارات جنگی»، رئیس جمهوری آمریکا می‌بایست ۴۸ ساعت پس از هر اقدام نظامی کنگره را مطلع کند.

رئیس جمهوری آمریکا در این نامه خود به رهبران کنگره بر حق قانونی خود به عنوان فرمانده کل قوا تاکید کرده است.

جو بایدن در این نامه همچنین تصریح کرده است، من این اقدام نظامی را بر اساس مسئولیتم برای حفاظت از شهروندان ایالات متحده، در داخل و خارج از کشور، و همچنین در راستای پیشبرد امنیت ملی و منافع سیاست خارجی ایالات متحده، مطابق با اختیارات قانون اساسی خود برای انجام روابط خارجی ایالات متحده و به عنوان فرمانده کل قوا و ریاست قوه مجریه ایالات متحده هدایت کردم.

جو بایدن روز گذشته گفته بود که پیام حمله به مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران این است که اقدامات این کشور بدون پاسخ نخواهد ماند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در همین روز گفته بود٬ هدف از حمله به مواضع شبه نظامیان در سوریه، ارسال این پیام به ایران بود که اقدامات این کشور بدون مجازات نخواهد ماند.

در همین زمینه، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز شنبه در دیدار با همتای عراقی خود در تهران، حمله آمریکا به شبه نظامیان شیعه را اقدامی « خطرناک» توصیف کرد.

محمد جواد ظریف در همین حال، «برخی حملات و اتفاقات اخیر در داخل خاک عراق را مشکوک دانست» و گفت، این حملات می‌تواند با «هدف اختلال در روابط ایران و عراق و برهم زدن امنیت و ثبات این کشور طراحی شده باشد.»

به گزارش رویترز، یک مقام شبه نظامی شیعه عراقی نزدیک به ایران گفته است که در حمله هوایی آمریکا به شرق سوریه در شامگاه پنجشنبه یک پیکارجو کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

کتائب حزب الله تایید کرده است که یک پیکارجوی این گروه به نام سلام زاید الشرفی در این حمله کشته شده است.

«کتائب حزب‌الله»[گردان‌های حزب‌الله] یکی از گروه‌های تشکیل دهنده حشد الشعبی است و در بین این گروه‌های شبه نظامی، به جمهوری اسلامی ایران بسیار نزدیک است.

این گروه در سال ۲۰۰۷ از ادغام چند دسته و هیأت مذهبی شیعی در شهر العماره در جنوب عراق پدید آمد و در سال ۲۰۰۹ در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا قرار گرفت.

شنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۹

روحانیان اهل‌سنت: آمران و عاملان تیراندازی سراوان محاکمه شوند

 

روحانیان اهل‌سنت: آمران و عاملان تیراندازی سراوان محاکمه شوند

استان سیستان و بلوچستان ناآرام است. اینترنت قطع شده و سکوت رسانه‌ها در داخل درباره تیراندازی به معترضان در سراوان ادامه دارد. علمای سنی خواستار محاکمه عاملان تیراندازی به سوخت‌بران بلوچ و پرداخت دیه به کشته‌شدگان شدند.

علیرضا موسایی، دادستان نظامی سیستان و بلوچستان از تشکیل پرونده "تعرض مسلحانه" و  حمله "اشرار مسلح و معاند" خبر داد. این مقام قوه قضائیه اما درباره تیراندازی به معترضان و شمار کشته‌شدگان، زخمی‌ها و بازداشت‌شدگان اظهارنظر نکرد.

مهدی شمس‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان هم از "ندامت و پشیمانی جوانان  فریب‌خورده" صحبت کرد.

موضع‌گیری "تند و تحریک‌آمیز" مقامات محلی و سکوت رسانه‌های داخل کشور در پوشش دادن اخبار مربوط به تیراندازی و کشته‌شدن سوخت‌بران بلوچ نیز در پنج روز گذشته همچنان ادامه داشت.

منابع خبری بلوچ از جمله "کمپین فعالین بلوچ" از اعتراض مردم در زاهدان، ایرانشهر و بخش جکیگور، سرجنگل و سوران خبر دادند.

منابع خبری محلی همچنین از بازداشت، کشته و زخمی‌شدن معترضان گزارش داده‌اند. کمپین فعالان بلوچ هویت بیش از ۱۰ تن از کشته‌شدگان و پنج نفر از زخمی‌شدگان را اعلام کرد. یک نوجوان به نام حسن محمدزهی و مرد میانسالی به نام محمد صالح مقدمی در اثر شلیک مستقیم ماموران در قلعه بید کشته شده‌اند.

بازادشت معترضان بلوچ با ضرب و شتم در بیمارستان

شمار دستگیرشدگان هنوز مشخص نیست. کمپین فعالین بلوچ در تازه‌ترین توییت خود از بازداشت تعداد زیادی از شهروندان زاهدان و خصوصا معترضان در منطقه شورو و ‌کورین خبر داده است. این کمپین گفته است ماموران امنیتی شماری از معترضان بلوچ زخمی شده در شورو را از داخل بیمارستان همراه با ضرب و شتم بازداشت کرده‌اند

. https://pbs.twimg.com/media/EvKc5pmWgAAmSqf?format=jpg&name=360x360


ماموران امنیتی شماری از معترضان بلوچ زخمی شده در شورو را از داخل بیمارستان همراه با ضرب و شتم بازداشت کردند. هویت برخی از معترضان که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده به نام های "عبدالجلیل شه بخش" فرزند ملاحسین، "زکریا از طایفه شه بخش" فرزند یارمحمد،


 مولوی
عبدالحمید، اما جمعه اهل سنت زاهدان ضمن دعوت معترضان به آرامش، از مسئولین خواست "قضیه سراوان را به دقت و با حفظ بی‌طرفی، منصفانه بررسی و رسیدگی کنند" و در اظهارنظرهایشان تمام جوانب را درنظر بگیرند تا باعث جریحه‌دار شدن احساسات مردم نشوند.

عبدالحمید مردم بلوچ را به آرامش دعوت کرد

عبدالحمید مردم بلوچ را به آرامش دعوت کرد

عبدالحمید: عاملان تیراندازی مجازات شوند

امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکید کرد: «عاملان حادثه تیراندازی به سوخت‌بران، باید به مجازات قانونی خود برسند و خسارت‌های وارده جبران شود؛ این امر به آرامش مردم و امنیت کمک می‌کند.»

عبدالحمید همچنین توصیه کرد مسئولان مشکل بیکاری مردم را حل کنند و تا پیدا شدن راه جایگزین برای "سوخت‌بری" نباید این راه ارتزاق بسته شود.

"سوخت‌بری و کول‌بری فقط در مناطق سنی‌نشین مشاهده می‌شود"

برخی از روحانیان از جمله حسن امینی، حاکم شرع مردمی کردستان سنی‌مذهب بودن شهروندان استان سیستان و بلوچستان و کردستان را عامل عدم توجه مسئولان جمهوری اسلامی به توسعه این استان‌ها دانسته‌اند.

به گفته امینی، فقر یکی از دلایل اصلی رو آوردن مردم بلوچستان به سوخت‌بری و شهروندان کرد به کولبری است. 

حاکم شرع مردمی کردستان در مصاحبه با دویچه وله فارسی گفت که او با انتشار بیانیه‌ای رسما تیراندازی به سوخت‌بران سراوان را محکوم کرده است.

امینی افزود، تیراندازی به سوخت‌بران و کولبران "غیرقانونی و ضد دینی" است و بدون اینکه این افراد دادگاهی شوند و حکمی برای آنها صادر شود، نباید مورد حمله و یا تعرض قرار بگیرند.

حسن امینی در بیانیه خود این پرسش را طرح کرد: «در کدام منبع از منابع دینی و قانونی، قتل مردم بی‌سلاح و بی‌دفاع، بخصوص در این شرایطِ نکبت‌بارِ فشار غیرقابل تحمل اقتصادی، کە تنها به دنبال سیرکردن شکم کودکان خود هستند، جایز شمرده شده است؟»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

حاکم شرع مردمی کردستان در ادامه مصاحبه خود با دویچه وله تاکید کرد که "سوخت‌بری و کولبری مخصوص مناطق قومی و سنی‌نشین" است و "این موضوع علاوه بر ریشه اقتصادی ریشه مذهبی و سیاسی هم دارد".

امینی افزود، چرا چنین شغل‌هایی (سوخت‌بری و کولبری) در اصفهان و شیراز و سایر نقاط کشور نیست؟

به گفته امینی یکی دیگر از دلایل محرومیت مناطق سنی‌نشین کشور "حاکم بودن افراد غیربومی" در این مناطق است.

حسن امینی در صحبت‌های خود همچنین خاطرنشان کرد آمران و عاملان تیراندازی به سوخت‌بران باید محاکمه شوند و به کشته‌شدگان بلوچ دیه پرداخت شود.

حاکم شرع مردمی کردستان در مصاحبه خود به این مسئله هم اشاره کرد که فشار به اهل سنت بیشتر شده و علمای سنی نمی‌توانند درباره فشار و سرکوب سنی‌ها در ایران صریحا اظهارنظر کنند.

نرگس محمدی: من شاکی هستم نه متهم

 

نرگس محمدی: من شاکی هستم نه متهم

زندانی سیاسی سابق می‌گوید پاسخ احضاریه‌‌های مربوط به "پرونده زندان" را نخواهد داد و از رای محاکم قضایی سرپیچی خواهد کرد. او در نامه‌ای به شرح دست‌درازی‌ و آزارگری رئیس اوین در انتقال اجباری به زندان زنجان پرداخته است.

نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ایران در نامه‌ای سرگشاده اعلام کرده که از رای صادره محاکم قوه قضایی در "پرونده‌ دوران حبس" تبعیت نمی‌کند و در هیچ مرحله از رسیدگی به این پرونده نیز شرکت نداشته است.

این فعال حقوق بشر ۱۷ مهر ۹۹ بعد از پنج سال و نیم حبس آزاد شد. کمتر از دو ماه بعد از آزادی احضاریه‌ای به دست او رسید تا برای محاکمه در روز ۱۵ آذر به دادگاه برود. علت احضار، پرونده جدیدی است که دستگاه قضایی در سال آخر زندان به اتهام "برگزاری تحصن در اوین، افترا به رییس زندان بابت ضرب و شتم، شکستن شیشه‌های ساختمان و توهین به رییس زندان و اخلال در نظم زندان از طریق برپایی مجلس بزم و رقص پس از خاموشی و در ایام سوگواری امام حسین" علیه او گشوده بود.

خانم محمدی در آبان ۹۸ همراه با چند زندانی زن دیگر، در همبستگی با اعتراضات آبان و آسیب‌دیدگان سیل و زلزله در دفتر زندان اوین تحصن کرده بود. رئیس زندان اوین، دی ماه ۹۸ او را با زور و ضرب و شتم به زندان زنجان فرستاد. سپس دادستانی زنجان "انتشار بیانیه‌های سیاسی، تشکیل کلاس‌های آموزشی و تحصن اعتراضی در بند زنان" را به عنوان مستندات یک پرونده تازه معرفی کرد. 

نرگس محمدی در نامه مفصل سرگشاده‌اش، جزییات انتقال اجباری و خشونت‌آمیز به زندان زنجان در سوم دی ماه ۹۸ را شرح داده و می‌نویسد که او را تحت عنوان ملاقات با وکیل به دفتر زندان بردند: «...هنگام ترک ساختمان ریاست، از پشت سر مورد هجوم مردان قرار گرفتم. با حمله ناگهانی و شدید ریاست زندان شوکه شدم. در حالی که از حمله ایشان عصبانی بودم و فریاد می‌کشیدم، تذکر دادم که حق ندارند به من دست بزنند و این خلاف قانون است و من شکایت خواهم کرد و در صورت ادامه تعرض، مقاومت خواهم نمود...»

این زندانی سیاسی سابق می‌نویسد که رئیس زندان با کمک ماموران، دست و پای او را گرفتند، پرتش کردند، پارچه سیاهی رویش انداختند و او را با فشار و با سر به داخل پژویی انداخته‌اند در جلوی بند ۲۰۹ بود: «...رئیس زندان به وقیحانه‌ترین و شرم‌آورترین شکل ممکن پایین بدنم را گرفت و به داخل ماشین هل داد و بلافاصله روی پاهایم نشست. آنچنان وضعیت هولناکی داشتم که به زحمت از روی صندلی بلند شدم و نشستم. در حالی که خون دستانم بند نیامده بود... داخل ماشین، آقای رئیس که کنارم نشسته بود به راننده‌شان دستور دادند که برود و دو نخ «سیگار کنت» بیاورد. راننده سیگارها را آورد تحویل داد و پائین ماشین ایستاد. آقای رئیس که دهانش لای موهایم و کنار گوشم بود دستور داد که نرگس سیگارها را روشن کن تا سیگار بکشیم. از شدت بغض و خشم دستانم را که خونریزی می‌کرد به هم فشار می‌دادم. سکوت کردم. با تحقیر دستور داد که «اگر خودت نمی‌کشی، سیگار من را روشن کن...» 

نرگس محمدی می‌گوید درحالی لباس‌هایش پاره و خون آلود شده بودند  به دست‌های زخمی‌اش دستبند زدند. او به عکس‌های پزشکی قانونی زنجان استناد می‌کند که مدرک جراحات بدن او از شانه و سینه و بازو و ران بودند: «...اعلام می‌کنم من به دلیل دروغ، نیرنگ، توهین، و تعرض مردان اوین و در اعتراض به دست‌درازی، حملات و رفتارشان، شیشه‌هایِ در و پنجره ساختمان ریاست زندان را شکستم و اگر عملی متقابل انجام می‌دادم حق داشتم.»

او می‌پرسد چرا شکایت قضایی او در ۴ دی‌ماه در زندان زنجان علیه رئیس زندان اوین مورد رسیدگی قرار نگرفت، اما شکایت وزارت اطلاعات آقای روحانی و رئیس زندانِ آقای رئیسی منجر به محاکمه اینجانب شده است. نامه نرگس محمدی با این جملات به پایان می‌رسد: «...چند روز پس از تبعید من به زندان زنجان، سخنگوی قوه قضاییه ضرب‌وشتم مرا کذب خواند. من هیچ نمی‌گویم جز اینکه این سیستم قضایی مدعی مبارزه با فساد اقتصادی است؛ جای طرح این سوال است که آیا غارتگران آبرو و حیثیت مردم می‌توانند با غارتگرانِ اموال مردم مبارزه کنند؟»

نرگس محمدی در دوران حبس در زندان زنجان، در میان زندانیان عادی، بزهکاران و معتادان مواد مخدر نگهداری می‌شد و یکی دو مرتبه در داخل بند مورد تهدید قرار گرفته بود. آزادی او نیز در ساعت ۳ نیمه‌شب و بدون اطلاع خانواده‌اش صورت گرفت و ماموران او را با خودروی زندان به در خانه والدین‌اش بردند.

همسر و فرزندان نرگس محمدی در فرانسه زندگی می‌کنند ولی او پس از آزادی به حکم سه مرجع قضایی از دریافت گذرنامه و حق دیدار با خانواده‌اش محروم مانده است.

اعتراف جهرمی به شکست فیلتر تلگرام در ایران

 

اعتراف جهرمی به شکست فیلتر تلگرام در ایران

آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران ضمن اذعان به بی‌نتیجه بودن فیلترینگ تلگرام گفت این اقدام رشد پیام‌رسان‌های داخلی را دچار وقفه کرده است. تلگرام سه سال پیش در ایران فیلتر شد اما کاربران انسداد را دور زدند.

سه سال پیش در چنین روزی مهم‌ترین اخبار فضای مجازی فارسی‌زبان فیلتر شدن تلگرام بود. دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در آن زمان به شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتور‌های تلفن و ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطات ثابت دستور داد راه دسترسی کاربران داخل ایران به وب‌سایت و اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام را مسدود کنند.

در دستور قضایی یادشده تصریح شده  بود: «اعمال مسدودسازی باید به نحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم‌افزاری

اما پس از گذشت سه سال از فیلتر تلگرام وزیر ارتباطات روز شنبه نهم اسفند (۲۷ فوریه) اعتراف کرد که این اقئام  نه تنها نتیجه‌ای نداد بلکه جلوی رشد پیام‌رسان‌های داخلی را هم گرفت.

به گفته محمدجواد آذری جهرمی، پیام‌رسان‌های بومی زمانی که فعالیت خود را آغاز کردند توانستند یک و نیم میلیون کاربر جذب کنند. پس از گذشت یک سال تعداد کاربران آن‌ها به ۱۵ میلیون رسید. اما درست در همان سال و زمانی که پیام‌رسان‌ها در حال رشد بودند، پیام‌رسان تلگرام به دستور قضایی فیلتر شد.

ارقام آذری‌ جهرمی درباره جذب کاربران ایرانی به پیام‌رسان‌های داخلی برای نخستین بار عنوان می‌شود و آمار  دقیق و قابل اعتمادی تاکنون ارائه نشده است. او تاکید کرد: «فیلترینگی که با رشد پیام‌رسان‌ها همزمان شد و اینطور به نظر رسید که حاکمیت از فیلتر تلگرام برای رشد پیام‌رسان‌ها استفاده کرده است. این همزمانی مردم را از پیوستن به پیام‌رسان‌های بومی که رشد ارگانیک و خوبی داشتند، دچار تردید کرد.

وزیر ارتباطات گفت: «مدیران پیام‌رسان‌های داخلی به این اعتقاد دارند که فیلتر شدن تلگرام روند رشدشان را با وقفه مواجه کرده؛ نظر من نیز همین است که فرآیند فیلترینگ به رشد پیام‌رسان‌ها ضربه زده است.»

عدم اعتماد کاربران به پیام‌رسان‌های داخلی

وزیر ارتباطات درباره تردید کاربران به پیام‌رسان‌های داخلی توضیح بیشتری نداده اما فیلترشدن تلگرام  تنها می‌تواند دلایل سیاسی و امنیتی داشته باشد، چونکه حاکمیت تلگرام را بعد از اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ بست.

جمهوری اسلامی تلاش زیادی کرده بود که با راه‌اندازی پیام‌رسان‌های داخلی کاربران ایرانی را جذب کند. اما این اقدام طبق گفته وزیر ارتباطات موفق نبوده و با شکست مواجه شده است. 

وقتی تلگرام در ایران فیلتر شد نهادهای حقوق بشری، کارشناسان سایبری و سیاستمداران درباره پیامدهای این اقدام حاکمیت هشدار داده و از همان آغاز گفته بودند که چنین رویکردی نتیجه مطلوبی برای جمهوری اسلامی را در پی نخواهد داشت.

یکی از انتقادها این بود که افرادی که به پیام‌رسان‌های داخلی مهاجرت کردند مجبور بودند فقط از محتوایی استفاده کنند که توسط حکومت تایید شده است. از همه مهم‌تر این بود که اپلیکیشن‌ها امکان جاسوسی از کاربران را هم فراهم می کردند و این  "تردید" به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی را بیشتر کرد.

 افزایش استفاده از فیلترشکن در میان کاربران ایرانی چنان افزایش پیدا کرد که به اختلال در اینترنت و کند شدن آن در ایران منجر شد.

وزیر ارتباطات حتی آن‌زمان هم اعتراف کرده بود که "فیلترشکن‌ها در حال ترویج هستند و مقابله با این حجم از فیلترشکن‌ها کار ساده‌ای نیست".

بانک مرکزی: قیمت مسکن در تهران طی یک سال دو برابر شد

 

بانک مرکزی: قیمت مسکن در تهران طی یک سال دو برابر شد


نمایی از تهران

بانک مرکزی ایران در گزارشی که روز شنبه ۹ اسفند در وبسایت خود منتشر کرده، می‌گوید قیمت مسکن در تهران از بهمن ماه پارسال تا بهمن امسال رشدی ۹۷.۲ درصدی داشته است.

متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در تهران طی بهمن‌ماه سال ۱۳۹۹ تا ۲۷ میلیون و ۳۸۶ هزار تومان اوج گرفته است.

همچنین تعداد معاملات مسکن در بهمن ماه امسال به ۳۵۱۵ فقره رسید، در حالی که این رقم در بهمن پارسال ۱۳ هزار و ۲۶۴ فقره بود.

بدین ترتیب تعداد معاملات مسکن در تهران طی ماه گذشته به یک چهارم سطح بهمن پارسال سقوط کرده است.

بالاترین قیمت مسکن در تهران مربوط به منطقه یک تهران می‌شود که هر متر مربع ۶۰ میلیون تومان است و کمترین قیمت مربوط به منطقه ۱۸ است که هر متر مربع خانه حدود ۱۳ میلیون تومان برآورد شده است.

نرخ دلار از ۱۶ هزار تومان در ابتدای سال جاری خورشیدی به بالای ۲۵ هزار تومان رسیده، اما تحولات بازار مسکن نشان می‌دهد رشد قیمت خانه در تهران حتی بالاتر از افت ارزش ریال بوده است. البته با توجه به نرخ تورم ۴۸ درصدی در بهمن امسال نسبت به بهمن پارسال، این موضوع دور از انتظار نیست.

روایت بانک مرکزی از دو برابر شدن قیمت مسکن در تهران طی یک سال گذشته در حالی است که مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود مدعی است تورم مسکن در کشور طی بهمن ماه سال جاری نسبت به بهمن پارسال تنها ۲۸ درصد بوده است.

اوج‌گیری قیمت مسکن در حالی است که مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه ۵ اسفند سازمان امور مالیاتی را مکلف به تعیین تکلیف اخذ مالیات از خانه‌های خالی تا پایان دی‌ماه سال ۱۴۰۰ کرد.

پیش از این برخی نماینده‌ها و دولت هشدار داده بودند اعمال مالیات بر خانه‌های خالی می‌تواند موج جدیدی از افزایش قیمت مسکن در کشور ایجاد کند.

قیمت هر متر مربع مسکن در تهران از حدود ۳.۵ میلیون تومان در بهمن‌ماه سال ۹۲ تا بالای ۲۷ میلیون تومان در بهمن امسال اوج گرفته؛ به عبارتی طی هفت سال نزدیک هشت برابر شده است.

چنین میزانی از رشد قیمت، باعث افزایش فشار بر قشر کم‌درآمد جامعه و خصوصا جوان‌هایی شده است که تازه تشکیل خانواده داده‌اند.

این در حالی است که جمهوری اسلامی طی سال‌های اخیر همواره مردم را به افزایش زاد و ولد تشویق کرده و روز شنبه نیز نمایندگان مجلس طرح اعطای ۷۰ میلیون تومان وام به خانواده‌های بدون مسکنی تصویب کردندکه سومین فرزند آنها در سال جاری و آینده متولد می‌شود. این رقم معادل ۲.۵ متر مربع منزل در تهران است.