پنجشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۹

پاکستان ادعای ایران درباره تیراندازی گارد مرزی خود به سوخت‌بران را تکذیب کرد

 

پاکستان ادعای ایران درباره تیراندازی گارد مرزی خود به سوخت‌بران را تکذیب کرد


عکسی از تصاویر ویدئویی منتشر شده از ورود معترضان به پاسگاه کورین زاهدان

دو روز پس از شلیک مرگبار به سوی سوخت‌بران ایرانی، یک مقام محلی پاکستان در گفت‌وگو با رادیوفردا هر گونه تیراندازی گارد مرزی این کشور به سوخت‌بران در ماجرای پاسگاه شمسر سراوان را تکذیب کرد.

عرفان قارشین، کمیسر بخش مکران در منطقه خاران استان بلوچستان پاکستان، این ادعا را رد کرد.

رده کمیسر در پاکستان، یک مقام ارشد غیرنظامی منطقه‌ای است.

این اظهارات از آن رو اهمیت دارد که مقام‌های جمهوری اسلامی در اظهارنظرهایی ضدونقیض، شمار سوخت‌برانی را که بر اثر تیراندازی پاسگاه شمسر سراوان کشته شدند بین دو تا سه نفر اعلام کرده و مسئولیت اصلی را متوجه گارد مرزی پاکستان دانسته‌اند.

 

6.799 Aufrufe
rasadbalochistans Profilbild

لحظه به شهادت رسیدن حسن محمدزهی جوان بلوچ با گلوله مستقیم ماموران سپاه پاسداران

ده ها تن از مردم بلوچ در شهرستان خاش و دزاپ توسط نیروهای خامنه ای به خاک و خون کشیده شده اند.

ملت بلوچ و دیگر ملت ها در حمایت از خون های ریخته شده قیام سراوان بی تفاوت نباشند و اعتراضات را گسترش دهند
 

احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان، به عنوان آخرین مقامی که درباره کشته‌ شدن سوخت‌بران بلوچ اظهارنظر کرده، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایرنا مدعی شده که «از سه نفری که در این حادثه کشته شدند، دو نفر در پاکستان و تنها یک نفر در این حادثه بوده است.»

ملک فاضلی، نماینده سراوان نیز شمار کشته‌شدگان را سه تن گزارش کرده و گفت: «یک نفر فوتی در آن سوی مرز اتفاق افتاده و یک نفر فوتی در محل حادثه و تعداد ۱۰ نفر مجروح بودند که در هنگام انتقال به بیمارستان سراوان یکی از آنها به دلیل خونریزی فوت کرده است.»

مقام‌های نظامی، قضایی و سیاسی استان سیستان ‌و ‌بلوچستان پس از کشته ‌شدن سوخت‌بران بلوچ و برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان فرمانداری سراوان، بارها مدعی شده‌اند که مقام‌های مسئول، در مقابل اعتراض‌ها و معترضان صبوری به خرج داده‌اند.

از جمله در حالی که فعالان بلوچ می‌گویند شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای و مشقی به معترضان مقابل فرمانداری سراوان منجر به ورود آنها به داخل ساختمان و درگیری شد، سعید تجلیلی، سرپرست فرمانداری سراوان مدعی شده است: «با اقداماتی که از سوی نیروی انتظامی انجام شد بدون تیراندازی و این که خونی از دماغ کسی بر زمین بریزد، افراد وارد شده به مجموعه فرمانداری این شهرستان به بیرون هدایت شدند.»

 

ایستادگی مردم دلیر #شورو امروز پنجشنبه ۷ اسفند با وجود کشته و زخمی شدن ده ها تن از مردم شورو توسط ماموران امنیتی، مردم شورو عقب نشینی نکرده و از ساعات اولیه صبح در حال بستن جاده ها هستند. پیروزی در مقاومت و پیشروی است. نباید بگذاریم دشمن بر ما چیره شود. #سراوان_تنها_نیست


این گونه اظهار نظرها از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی در حالی منتشر می‌شود که فعالان حقوق بشر از بازداشت‌های گسترده پس از درگیری مقابل فرمانداری سراوان و شلیک مستقیم به معترضان در چند شهر این استان خبر می‌دهند.

ویدئوهایی نیز از شلیگ گاز اشک‌آور به معترضان و تعدای از افراد آسیب‌دیده در درگیری‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که صدای شلیگ گلوله در این فیلم‌ها به وضوح شنیده می‌شود.

صفحه رصد بلوچستان در اینستاگرام نیز ویدئویی از لحظه جان باختن یک جوان بلوچ به نام حسن محمدزهی منتشر کرده و نوشته وی با شلیک مستقیم گلوله نیروهای سپاه پاسداران جان باخته است.

به نوشته این صفحه، حسن محمد زهی، ۱۳ ساله بوده که همراه با مرد میانسالی که هویت وی مشخص نیست، بر اثر تیراندازی مستقیم ماموران پاسگاه روستای شورو از توابع دزاپ به سمت معترضان کشته شد.

با وجودی که مقام‌های محلی حکومتی مدعی آرامش شهرها در سیستان ‌و ‌بلوچستان هستند، رصد بلوچستان، اوضاع شهرهای مختلف این استان را «ملتهب» گزارش می‌کند.

در همین حال گزارش‌های غیررسمی حاکی از ادامه درگیری‌ها و اعتصاب در دست‌کم منطقه دزاپ، مناطق قلعه‌بید، گوهرکوه و چاه احمد در شهرستان خاش، کورین، سرجنگل، ایرانشهر، جکیگور و کنارک است.

فعالان بلوچ در عین حال از ورود نیروهای نظامی با ادوات سنگین به مناطق ناآرام استان سیستان‌ و ‌بلوچستان، ادامه قطعی اینترنت و اعتصاب کسبه خبر می‌دهند.

گزارش‌های غیررسمی در توئیتر نیز حاکی از بستن شماری از جاده‌ها در برخی از شهرهای استان از سوی معترضان است.

کانون مدافعان حقوق بشر ایران نیز در نامه‌ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نوشته است که «خبرهای هولناک و تکان‌دهنده از کشتار بی‌رحمانه مردم بی‌پناه و محروم سراوان» به گوش می‌رسد.

این کانون نوشته نیروهای حکومت، روز پنجم اسفند، «با شلیک مستقیم گلوله به سوی مردم، بار دیگر اقدام به قتل دست‌کم ۱۰ نفر از مردم بی‌سلاح و بی‌پناه» کردند.

در این نامه آمده است: «این اقدام یادآور کشتار بی‌رحمانه مردم معترض به گران شدن بنزین در آبان سال ۹۸ است که توسط نیروهای امنیتی با شلیک مستقیم کشته شدند.»

در جریان اعتراض‌های خیابانی آبان ۹۸، بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دست‌کم ۱۵۰۰ نفر از سوی نیروهای نظامی و امنیتی در خیابان‌های ایران کشته شدند.

کانون مدافعان حقوق بشر ایران در عین حال به اعدام بیش از ۲۱ فعال بلوچ در ماه گذشته در زندان‌های ایران اشاره کرده و نوشته مردم این منطقه در «شرایط تبعیض‌آمیز و فقر و محرومیت طاقت‌فرسایی زندگی می‌کنند.»

این کانون، با اعتراض به «اعمال سیاست‌های تبعیض‌آمیز و فقر و محرومیت‌زای» حکومت ایران و برخورد خشونت‌آمیز با تلاش مردم برای امرار معاش خود، خواستار رسیدگی فوری کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به این موضوع شده است.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر