عفو بینالملل: جنایات علیه بشریت بر مراسم تحلیف رئیسی سایه انداخته است ان وقت اروپایی ها با بی شرمی تمام در این بازی شرکت کردند در حالی که دمکراس و حقوق بشررا یدک می کشند
عفو بینالملل به اعزام نماینده اتحادیه اروپا به منظور شرکت در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی اعتراض کرد. این سازمان حقوق بشری میگوید رئیسی باید به خاطر نقش داشتن در کشتار سال ۶۷ مورد پیگرد کیفری قرار گیرد.
سازمان عفو بینالملل در یک رشته پیام توییتری اعتراض خود را به حضور نماینده اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی اعلام کرد.
در این پیام آمده است: «جنایات علیه بشریت بر مراسم تحلیف ابراهیم رئيسی به عنوان رئيسجمهور ایران سایهای سهمگین انداخته است. ما همچنان اعلام میکنیم که او به خاطر نقشاش در جنایات علیه بشریت سابق وجاری مرتبط با کشتار ۶۷ باید تحت تحقیقات کیفری قرار بگیرد.»
ابراهیم رئیسی در سال ۶۷ به عنوان جانشین وقت دادستان تهران یکی از چهار نفری بود که در مورد اعدام یکایک زندانیان سیاسی تصمیم میگرفتند. مخالفان جمهوری اسلامی از این چهار تن عنوان "هیئت مرگ" یاد میکنند. این کمیته پس از طرح چند سؤال در مورد عقاید سیاسی و مذهبی زندانیان، برای اعدام یا زنده ماندن آنها تصمیم میگرفت.
عفو بینالملل در پیام توییتری خود میافزاید: «جامعه بینالمللی از جمله اتحادیه اروپا که قرار است نماینده خود انریکه مورا را به مراسم تحلیف بفرستد، باید تعهد خود برای مبارزه علیه مصونیت حاکم بر ایران برای اعدامهای فراقضایی و سایر موارد قتل، ناپدیدسازی قهری و شکنجه را به صورت علنی نشان دهد.»
این سازمان حقوق بشری رهبران جهان را فرامیخواند تا "از شورای حقوق بشر سازمان ملل بخواهند تا یک سازوکار تحقیق و پاسخگویی مستقل در خصوص ایران برای جلوگیری از تکرار چرخه خونریزی و تامین عدالت و پاسخگویی برای قربانیان و بازماندگان ایجاد کنند".
مراسم تحلیف ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۱۴ مرداد (۵ اوت) در صحن مجلس شورای اسلامی در تهران برگزار خواهد شد.
استانداری تهران اعلام کرده که در این روز به دلیل مراسم تحلیف تمامی ادارات، بانکها و شرکتهای خصوصی تعطیل هستند.
وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا در ۱۳ آبان ۹۸ ابراهیم رئیسی را در کنار هشت تن دیگر از نزدیکان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، به دلیل نقش آنها در "سرکوبهای داخل و خارج ایران" و نقض حقوق بشر در فهرست تحریم قرار داد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر