یکشنبه، مرداد ۱۰، ۱۴۰۰

خطیب‌زاده: درخواست برای جلوگیری از ورود رئیسی به آمریکا ساده‌لوحانه است

 

خطیب‌زاده: درخواست برای جلوگیری از ورود رئیسی به آمریکا ساده‌لوحانه است


سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران

سخنگوی وزیر خارجه ایران می‌گوید درخواست سناتورهای آمریکایی مبنی بر ایجاد ممانعت از ورود ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور منتخب جمهوری اسلامی به سازمان ملل «بچه‌گانه، ساده‌لوحانه و در چارچوب لابی‌های ضد ایرانی» است.

سعید خطیب‌زاده روز یکشنبه ۱۰ مرداد در نشست مطبوعاتی گفت که آمریکا وظایف قطعی دربارهٔ مقر سازمان ملل متحد دارد و باید فراغ از اختلافات با کشورها در چارچوب وظایف خود عمل کند.

طی دو دهه گذشته مقامات ایران، به‌ویژه محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران، سخنرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل و مصاحبه با رسانه‌های معتبر بین‌المللی و راه‌اندازی کنفرانس‌ها در حاشیه این نشست را به فرصت و تریبونی برای حمله به اسرائیل و غرب، همچنین کشورهای عربی و دفاع از برنامه هسته‌ای و موشکی ایران تبدیل کرده‌اند.

شش سناتور جمهوری‌خواه هفتم مرداد در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از او خواسته بودند، اجازه ندهد ابراهیم رئیسی و دیگر مقام‌های ارشد ایران برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر وارد خاک آمریکا شوند.

به‌گفته آنها ابراهیم رئیسی کارنامه مشخص و طولانی در نقض حقوق بشر دارد. او در سال ۱۳۶۷ معاون دادستان تهران و یکی از چهار عضو هیئت مرگ بود که تصمیم‌گیری دربارهٔ اعدام هزاران زندانی را به عهده داشته است.

ابراهیم رئیسی با حکم آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، عضو هیاتی قضایی برای رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی بود که در تابستان ۱۳۶۷ دوران محکومیت خود را می‌گذارندند. بنابر گزارش هفت کارشناس گروه کاری و گزارشگران حقوق بشر ملل متحد سازمان ملل در سال ٬۲۰۰۷ هزاران نفر از این زندانیان طی محاکمات کوتاه به جوخه‌های اعدام سپرده شدند.

هزاران نفر از هواداران و اعضای گروه‌های مجاهدین خلق، فداییان خلق و دیگر گروه‌های چپگرا به دستور هیئت‌های مرگ، در تابستان سال ۱۳۶۷ اعدام شدند.

آقای خطیب‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود دست داشتن جمهوری اسلامی در حمله اخیر به نفتکش اسرائیلی در دریای عمان را تکذیب کرد و آن را «بچه‌گانه» و «واهی» خواند.

در حمله‌ای که اسرائیل و سنتکام آن را «پهپادی» نامیده‌اند، بامداد پنجشنبه، هفتم مرداد، کشتی «مرسر» که در مالکیت شرکت اسرائیلی «زودیاک» است، آسیب دید و دو خدمه بریتانیایی و رومانیایی آن کشته شدند.

رسانه‌های اسرائیل نیز در خصوص ماهیت حمله گفته‌اند که پهپادهای به کار رفته در این حمله از نوع انتحاری بودند.

نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، از جامعه بین‌المللی خواست «به رژیم ایران بفهماند که اشتباه بزرگی کرده‌است».

او گفت «ایران هراسان شده» و «مسئولیت خود در این حمله را تکذیب می‌کند» اما اسرائیل قاطعانه می‌گوید «ایران عامل حمله به کشتی بوده است».

آقای خطیب‌زاده گفته است «مسئولیت وضعیت فعلی بر عهده آنانی است که پای رژیم صهیونیستی را به منطقه باز کرده‌اند.»
ظاهراً اشاره وی به عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با اسرائیل است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر