سه‌شنبه، مرداد ۱۲، ۱۴۰۰

دو کشتی در دریای عمان «کنترل سکان را از دست داده و یک کشتی دیگر دچار حادثه شده است»

 

دو کشتی در دریای عمان «کنترل سکان را از دست داده و یک کشتی دیگر دچار حادثه شده است»


امارات متحده در شرق خود با دریای عمان نیز ساحل دارد و گزارش حوادث سه کشتی مربوط به این منطقه است

دو فروند کشتی در سواحل امارات متحده عربی در دریای عمان روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد با مخابره وضعیت اضطراری اعلام کردند که به دلایلی نامشخص کنترل سکان خود را از دست داده‌اند و همزمان مقامات گزارش می‌دهند «حادثه» دیگری نیز برای یک کشتی در این منطقه در جریان است.

شرکت دریانوردی «مرین ترفیک» گزارش داده است که یک نفتکش با نام «گولدن بریلیانت» و یک کشتی حامل آسفالت با نام «کامدهنو» در دریای عمان از طریق سامانه رهیابی خود خبر داده‌اند که دیگر کنترلی بر سکان خود ندارند.

بر اساس گزارش‌ها نیروی هوایی عمان یک هواپیمای گشت‌زنی خود را برای دستیابی به اطلاعات درباره این رویدادها به محل فرستاده است.

هنوز ابعاد این خبر و وضعیت حاضر در سواحل فجیره در دریای عمان مشخص نیست.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، ناوگان پنجم ارتش آمریکا در خاورمیانه و وزارت دفاع بریتانیا هنوز به تماس‌ها برای اظهارنظر در این باره پاسخ نداده‌اند.

در همین حال سازمان «عملیات‌های بازرگانی دریایی بریتانیا» با اعلام این خبر که یک کشتی دیگر روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد در سواحل فجیره امارات متحده عربی دچار حادثه شده، به کشتی‌های دیگری که در منطقه تردد می‌کنند هشدار داده که «بسیار محتاط» باشند.

این گزارش هنوز جزئیاتی در مورد این کشتی و نوع حادثه پیش‌آمده برای آن ذکر نکرده اما می‌گوید حمله به کشتی یادشده کار دزدان دریایی نبوده است.

هفته گذشته یک نفتکش اسرائیلی در آب‌های عمان هدف حمله «پهپادی» قرار گرفت و اسرائیل، آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا ایران را به انجام آن متهم کرده‌اند.

این کشتی «مرسر استریت» نام دارد و روز پنجشنبه، هفتم مرداد، در آب‌های دریای عمان، هدف «حمله پهپادی» قرار گرفت و دو نفر که شهروندان بریتانیا و رومانی بودند، کشته شدند.

کشتی «مرسر استریت» روز سه‌شنبه به سواحل بندر فجیره امارات منتقل شد.

ایران منکر حمله به کشتی اسرائیلی است، اما بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه اعلام کرد ایران در یک سال گذشته «دست‌کم به پنج فروند کشتی دیگر در مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی حمله کرده است».

ایران ضمن رد مسئولیت در ماجرای حمله به این کشتی، به نوبه خود هشدار داده که هر نوع حمله به این کشور و منافع آن، با پاسخ قاطع روبه‌رو خواهد شد.

محسن بهاورند، سفیر ایران در لندن، همچنین گفته است که «در طول یکسال اخیر «یازده» کشتی ایرانی مورد حمله قرار گرفته است که در یک مورد با زیردریایی به یک کشتی ایرانی حمله شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر