سه‌شنبه، مرداد ۱۲، ۱۴۰۰

ناتو و اتحادیه اروپا حمله به نفتکش را محکوم کردند؛ ناتو به ایران هشدار داد

 

ناتو و اتحادیه اروپا حمله به نفتکش را محکوم کردند؛ ناتو به ایران هشدار داد


کشتی اسرائیلی مرسر استریت

ناتو و اتحادیه اروپا نیز به جمع آمریکا و بریتانیا پیوسته و از حکومت ایران به دلیل حمله پهپادی هفته گذشته به یک نفتکش در دریای عمان انتقاد کردند و از ایران خواستند تعهدات بین‌المللی خود را محترم بشمارد.

بنابر گزارش‌ها، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن محکوم کردن این حمله به ایران هشدار داده است تا به قوانین بین‌المللی احترام بگذارد. اتحادیه اروپا نیز این حمله را محکوم کرده و «ناپذیرفتنی» توصیف کرده است.

در حمله روز هفتم مرداد به نفتکش «مرسر استریت» دو خدمه بریتانیایی و رومانیایی این کشتی کشته شدند. این اولین حمله مرگبار به یک شناور تجاری در فضای تنش‌آمیز منطقه از زمان خروج آمریکا از برجام درسال ۹۷ و آغاز بحران در مناسبات ایران با غرب پیرامون این توافق است.

دیلن وایت، سخنگوی ناتو گفت ۳۰ کشور عضو این پیمان نظامی همچون دولت‌های آمریکا، بریتانیا و رومانی «حمله مرگبار به نفتکش مرسر استریت در جوار سواحل عمان را به شدت محکوم کرده و به بریتانیا و رومانی به دلیل مرگ شهروندان آن کشورها تسلیت می‌گوید.»

دولت اسرائیل نیز ایران را مسئول این حمله معرفی کرده‌است. این نفتکش ژاپنی در اجاره شرکتی متعلق به یک ثروتمند اسرائیلی است.

سخنگوی ناتو افزود: «آزادی کشتیرانی برای تمامی اعضای ناتو حیاتی است و طبق قوانین بین‌المللی باید محترم شمرده شود. اعضای ناتو در مورد رفتار بی‌ثبات کننده ایران در منطقه نگرانند و از تهران می‌خواهند به تعهدات بین‌المللی خود احترام بگذارد.»

اتحادیه اروپا نیز ضمن محکوم کردن این حمله از مرگ دو خدمه کشتی ابراز تاسف کرد و گفت تحقیقات مستقلی در مورد این حادثه باید انجام شود.

نابیلا ماسرالی، سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: «چنین اقداماتی که با آزادی و امنیت دریانوردی در منطقه تعارض دارد غیرقابل قبول هستند. تمامی طرف‌ها باید از اقداماتی که می‌تواند صلح و ثبات منطقه را زیر سئوال ببرد پرهیز کنند.»

حکومت ایران دخالت در این حمله را تکذیب کرده و روز دوشنبه ۱۱ مرداد هشدار داد که به هرگونه تهدیدی علیه امنیت آن کشور به شدت پاسخ خواهد داد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت این حمله «هیچ توجیهی» ندارد. او افزود که این حادثه نشان می‌دهد که حکومت ایران «به رفتار غیرمسئولانه خود و در این مورد مشخص به تهدید دریانوردی و تجارت بین‌المللی و به خطر انداختن جان ملوانان بیگناه ادامه می‌دهد.»

وزیر خارجه آمریکا همچون بریتانیا تأکید کرد که به این حمله «پاسخ مشترک» داده خواهد شد.

بریتانیا ضمن محکوم کردن این حمله سفیر ایران در لندن را فراخواند و بوریس جانسون، نخست‌وزیر آن کشور گفت: «حکومت ایران باید با عواقب این حمله غیرقابل پذیرش و فجیع روبرو شود.»

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل حکومت ایران را متهم کرد که «زبونانه دخالت در این حمله را تکذیب می‌کند» و وزیر خارجه اسرائیل نیز گفت این حمله سزاوار واکنش شدیدی است.

قطر نیز این حادثه را محکوم کرده و وزارت خارجه این کشور تأکید کرد که با اتکا به قوانین بین‌المللی باید از تکرار این حملات جلوگیری کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر