اداره امنیت اربیل: متهم ردیف اول پرونده قتل موسی باباخانی به ایران رفته است
اداره امنیت اربیل در اقلیم کردستان عراق با انتشار بیانیهای گفته است متهم ردیف اول پرونده قتل موسی باباخانی، عضو کمیته مرکزی حزب دموکرات کردستان، شناسایی شده و بعد از وقوع قتل، از اقلیم کردستان به ایران بازگشته است.
بر اساس این گزارش که در سایت روزنامه شفق عراق منتشر شده است، متهم اول این پرونده قتل، سرمد ناظر فرد، مشهور به «سرمد ایلامی» است که بعد از ظهر ۱۵ مردادماه، پس از قتل آقای باباخانی، اربیل را به مقصد شهر مرزی خانقین ترک کرده و از آنجا وارد ایران شده است.
حزب دموکرات کردستان (حدک) روز شنبه ١۶مرداد از «ترور» موسی باباخانی از اعضای کمیته مرکزی این حزب در شهر اربیل در عراق خبر داده بود.
این حزب گفته بود آقای باباخانی روز پنجشنبه، ۱۴ مرداد توسط «نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی ایران» ربوده شد و «جسد بیجان او» که آثار شنکجه زیادی بر آن دیده میشود، بامداد روز شنبه، ۱۶ مرداد، در یکی از اتاقهای هتل «گولی سلیمانی» در شهر اربیل پیدا شده است.
بر اساس این گزارش، «سرمد ایلامی» حدود یک سال در اقلیم کردستان اقامت داشته و با آقای باباخانی آشنا بوده و قبل از قتل وی حتی چند ساعتی با یکدیگر در بازار اربیل قدم زدهاند.
این بیانیه میگوید علیه سرمد داوود قرار بازداشت صادر شده است. مقامات ایران هنوز واکنشی به بیانیه اداره امنیت اربیل نشان نداده، اما ارسلان یاراحمدی، روزنامهنگار و سردبیر سایت حقوق بشری ههنگاو که اخبار نقض حقوق بشر در مناطق کردنشین را پوشش میدهد، اخیرا گفت ماموران وزارت اطلاعات ایران در رابطه با قتل آقای باباخانی از اعضای خانوادهاش بازجویی کرده و او را «تهدید به مرگ» کردهاند.
وی گفته بود ماموران امنیتی ایران از طریق تلفن با او تماس گرفته و به او گفتهاند باید در سایت ههنگاو گزارش بدهد که کشته شدن موسی باباخانی به حکومت ایران ربطی ندارد و وی در یک «مشاجره ناموسی» کشته شده است.
حزب دموکرات کردستان از نیروهای سیاسی مخالف جمهوری اسلامی است و در سالهای پس از انقلاب در ایران شماری از رهبران این گروه توسط جمهوری اسلامی ترور شدهاند.
دکتر عبدالرحمن قاسملو ، دبیر کل آن زمان حزب دمکرات کردستان ایران و دو تن از یارانش به نام های عبدالله قادری و فاضل رسول، در ۲۲ تیرماه سال ۱۳۶۸ توسط «نیروهای جمهوری اسلامی» در آپارتمانی در شهر وین در پایتخت اتریش کشته شدند.
صادق شرفکندی، که پس از قتل دکتر عبدالرحمان قاسملو، به عنوان رهبر حزب دموکرات کردستان ايران برگزیده شده بود در پاييز سال ۱۹۹۲ در رستوران «ميكونوس» برلين به همراه سه نفر ديگر از ناراضيان کرد ترور شد.
در سال ۱۳۹۶ نیز قادر قادری از مقامهای بلندپایه این حزب دموکرات کردستان در روستایی در استان سلیمانه اقلیم کردستان عراق کشته شد و این حزب مقامهای جمهوری اسلامی را مسئول ترور قادر قادری دانسته بود.
حکومت جمهوری اسلامی تاکنون دهها مخالف خود در خارج را کشته یا ربوده و به کشور بازگردانده است.
مرکز حقوق بشر عبدالرحمن برومند ۶ مرداد با انتشار گزارش و بیانیهای گفته بود این بنیاد «در تحقیقات مستمر خود، بیش از ۵۴۰ ایرانی را که قتل یا آدمربایی موفقیتآمیز آنها به جمهوری اسلامی ایران منتسب است، شناسایی کرده است».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر