پنجشنبه، مرداد ۱۴، ۱۴۰۰

تهدید به مرگ یک روزنامه‌نگار ایرانی کُرد در خارج از ایران؛ حکم حبس برای یک فعال رسانه‌ای در سنندج

 

تهدید به مرگ یک روزنامه‌نگار ایرانی کُرد در خارج از ایران؛ حکم حبس برای یک فعال رسانه‌ای در سنندج

شهلا محمدی، روزنامه‌نگار ساکن اقلیم کردستان که از سوی نیروهای امنیتی ایران به مرگ تهدید شده است

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو از تهدید به مرگ یک روزنامه‌نگار ایرانی کُرد ساکن خارج از ایران و صدور حکم حبس و شلاق برای یک فعال رسانه‌ای در سنندج در روزهای گذشته خبر داد.

به گزارش این سازمان حقوق بشری، اداره اطلاعات روانسر با احضار برادر یک زن روزنامه‌نگار ساکن اقلیم کُردستان، او و خانواده‌اش را تهدید به مرگ کرده است.

شهلا محمدی، روزنامه‌نگار در این باره به هه‌نگاو گفته است که در جریان احضار برادرش، نیروهای اداره اطلاعات عکس‌هایی از او، همسر و فرزندش به برادرش نشان داده و اطلاعاتی را از محل کار و زندگی آن‌‌ها گفته و تهدید کرده‌اند که «به زودی جنازه‌های آنها را باز می‌گردانند.»

خانم محمدی که از سال ۲۰۱۱ به دلیل فعالیت‌های سیاسی به عنوان پناهنده سیاسی به اقلیم کُردستان عراق مهاجرت کرده و به فعالیت رسانه‌ای مشغول است، هم‌چنین گفته که نهادهای امنیتی در سال‌های گذشته بارها او و خانواده‌اش را تهدید کرده‌اند.

تهدید فعالان رسانه‌ای و خانواده آن‌ها از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی سابقه طولانی دارد.

در همین رابطه مرکز حقوق بشر عبدالرحمن برومند در پی انتشار خبر تلاش جمهوری اسلامی برای ربودن مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ساکن آمریکا، ششم مرداد با انتشار گزارش و بیانیه‌ای نوشت که حکومت ایران در این زمینه «ید طولایی دارد» و بنیاد برومند «در تحقیقات مستمر خود، بیش از ۵۴۰ ایرانی را که قتل یا آدم‌ربایی موفقیت‌آمیز آنها به جمهوری اسلامی ایران منتسب است، شناسایی کرده است.»

بر اساس این گزارش، از انقلاب ۱۳۵۷ به بعد، عوامل جمهوری اسلامی صدها حمله علیه پناهندگان در کشورهای مختلف به عمل آورده و چون در اغلب مواقع از هر گونه مجازاتی مصون بوده‌اند، این حملات را دائماً تکرار کرده‌اند.

هه‌نگاو هم‌چنین گزارش داده که مرتضی حق‌بیان، فعال رسانه‌ای و فعال تلگرامی اهل سنندج نیز به اتهام «افترا به مدیران استان کُردستان و انتشار اسناد دولتی» به ۲ سال و ۶ ماه حبس و ۹۰ ضربه شلاق و هم‌چنین پرداخت ۱۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است.

بنابر این گزارش آقای حق‌بیان، شهریور ۹۸ به دلیل فعالیت در کانال تلگرامی اعمک (افشای عملکرد مدیران کُردستان) بازداشت و ۶۷ روز در سلول انفرادی اداره اطلاعات حبس بوده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر