فرودگاه کابل؛ انفجار در میان جمعیت ساعاتی پس از هشدار کشورهای غربی نسبت به خطر حمله احتمالی
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه از یک انفجار بیرون از فرودگاه کابل خبر داد. خبر انفجار در حالی منتشر میشود که هزاران نفر سعی داشتهاند خود را به فرودگاه کابل برسانند. ساعاتی قبل از انتشار این خبر، کشورهای غربی نسبت به وقوع یک حمله احتمالی به فرودگاه هشدارهای جدی داده بودند.
آسوشیتدپرس مینویسد که پنتاگون خبر وقوع انفجار را تایید کرده است.
به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، دولتهای غربی روز پنجشنبه از تجمعکنندگان در فرودگاه که خواستار ترک افغانستان هستند، خواسته بودند که به مکانی امن بروند.
در همین رابطه سفارت ایالات متحده در کابل با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «به دلیل وجود تهدیدهای امنیتی در خارج از دروازههای ورودی فرودگاه کابل، ما به شهروندان آمریکایی توصیه میکنیم که در حال حاضر از رفتن به این فرودگاه و حضور در نزدیکی دروازههای ورودی آن خودداری کنند، مگر آن که دستورالعملهای انفرادی مربوط به این کار را از یکی از نمایندگان دولت آمریکا دریافت کرده باشند.»
در ادامه این بیانیه از شهروندان آمریکایی حاضر در دروازههای اَبی، شرقی، و یا شمالی خواسته شده است که «بیدرنگ آنجا را ترک کنند.»
رویترز نیز در گزارشی گفته است که آمریکا و متحدانش با استناد به تهدیدهای جدی امنیتی مبنی بر افزایش احتمال حمله شبهنظامیان داعش، از شهروندان افغانستان و خارجیها خواستند که آن فرودگاه را ترک کنند. نیروهای غربی در تلاشند که پیش از ضرب الاجل ۳۱ اوت افراد خود را از افغانستان خارج کنند.
بنا بر آخرین آمار ارائه شده از سوی کاخ سفید، شمار افرادی که از آخر ژوئیه تا ساعت ۳ بامداد پنجشنبه ۲۶ اوت به وقت شرق آمریکا از افغانستان بیرون برده شدهاند، ۱۰۱ هزار و ۳۰۰ تن بوده است.
بر اساس این گزارش، از تاریخ ۱۴ اوت تا کنون، ۹۵ هزار و ۷۰۰ تن از افغانستان تخلیه شدهاند.
کاخ سفید روز چهارشنبه عملیات بیرون بردن افراد از افغانستان را یکی از بزرگترین ماموریتهای حمل و نقل هوایی تاریخ خواند و اعلام کرد زنان و کودکان تقریبا نیمی از کسانی که از پایان ماه ژوئیه تاکنون به وسیله ایالات متحده از افغانستان خارج شدهاند را تشکیل میدهند.
در این حال، خبرگزاری ایسنا در ایران نوشت که در پی افزایش درگیریها و تنشها در فرودگاه کابل، مالک شرکت هواپیمایی خصوصی کام ایر افغانستان، خواستار انتقال تعدادی از هواپیماهای این شرکت به فرودگاههای ایران شده است. به گزارش ایسنا، تاکنون سه فروند از این هواپیماها بدون همراه داشتن مسافر به ایران آمده است.
از سوی دیگر، حساب توئیتری حامد کرزی، رئیس جمهوری سابق افغانستان روز پنجشنبه تصاویری از دیدار او و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستا با «اعضای شورای علما اهل تشیع» این کشور را منتشر کرد. پیشتر خبرگزاریها در ایران در این روز به نقل از خبرگزاری روسی اسپوتنیک نوشته بودند که این دو در حصر خانگی هستند.جناب محترم داکتر عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی و حامد کرزی رئیس جمهور پیشین روز پنجشنبه با اعضای شورای علما اهل تشیع افغانستان دیدار کردند. در این دیدار در رابطه به وضعیت جاری کشور و ایجاد یک نظام همه شمول که در آن حقوق همه اتباع کشور محفوظ باشد تبادل نظر صورت گرفت
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر