چهارشنبه، مرداد ۱۳، ۱۴۰۰

نامه بریتانیا، رومانی و لیبریا به شورای امنیت: ایران به احتمال زیاد عامل حمله به نفتکش است

 

نامه بریتانیا، رومانی و لیبریا به شورای امنیت: ایران به احتمال زیاد عامل حمله به نفتکش است


نفتکش «مرسر استریت» پنجشنبه گذشته مورد حمله قرار گرفت.

بریتانیا، رومانی و لیبریا روز سه شنبه ۱۲ مردادماه در نامه‌ای به شورای امنیت گفته‌اند، به احتمال زیاد ایران با استفاده از پهپاد به نفتکش «مرسر استریت»، تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی، در آب‌های دریای عمان، حمله کرده است.

در همین حال اسرائیل نیز خواستار اقدام شورای امنیت در قبال ایران شده است.

در حمله به نفتکش «مرسر استریت» در پنجشنبه گذشته دو خدمه آن که شهروند بریتانیا و رومانی بودند کشته شدند. این کشتی تحت مدیریت شرکت اسرائیلی زودیاک است و با پرچم لیبریا تردد می‌کند اما مالک اصلی آن یک ژاپنی است.

در نامه این سه کشور به شورای امنیت که رویترز می‌گوید نسخه‌ای از آن را رویت کرده، آمده است، این حمله باعث اختلال و ایجاد خطر برای امنیت و ایمنی کشتیرانی بین‌المللی شد و نقض آشکار قوانین بین المللی است.

بریتانیا، رومانی و لیبریا تاکید کرده‌اند، این اقدام (حمله) باید توسط جامعه بین المللی محکوم شود.

ایران هرگونه دخالت و دست داشتن در حمله به نفتکش «مرسر استریت» را تکذیب کرده است.

دپیلما‌ت‌ها به رویترز گفته‌اند، بریتانیا انتظار دارد که شورای امنیت سازمان ملل در روزهای آینده و در یک نشست پشت درهای بسته به موضوع حمله به نفتکش «مرسر استریت» بپردازد.

این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل همچنین تصادفاً قرار است در نشست عمومی در روز دوشنبه آینده به ریاست نارندرا مودی، نخست وزیر هند، مساله امنیت دریایی مورد بررسی قرار دهد. هند در ماه اوت ریاست دوره‌ای شورای امنیت را به عهده دارد.

این سه کشور در نامه خود به شورای امنیت تصریح کرده‌اند، بریتانیا، رومانی و لیبریا به همراه شرکای منطقه‌ای و بین المللی در حال بررسی دقیق این حمله هستند و به زودی آخرین اطلاعات را در اختیار این شورا قرار می‌دهند.

آمریکا و بریتانیا روز یکشنبه اعلام کردند که به همراه متحدان خود به این حمله «پاسخ مشترک» داده خواهد شد.

گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل هم روز سه شنبه از شورای امنیت خواست حمله به مرسر استریت را محکوم و ایران را تحریم کند.

سفیر اسرائیل در نامه‌ای به رئیس دوره ای شورای امنیت گفته است، شورای امنیت نباید در مقابل چنین نقض‌هایی از سوی ایران یا سازمان‌های تروریستی در سراسر منطقه که به عنوان نمایندگان (ایران) عمل می‌کنند، ساکت بنشیند.

در همین حال، رسانه‌های اسرائیل هم گزارش دادند، قرار است یائیر لاپید، وزیر امور خارجه و بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه نشستی با سفیران کشورهای عضو شورای امنیت در اسرائیل برگزار خواهند کرد.

طبق این گزارش‌ها قرار است در این نشست شواهد «دخالت ایران» در این حمله در اختیار اعضای شورای امنیت قرار گیرد.

همزمان با انتشار گزارش‌ها درباره درخواست‌های بریتانیا، رومانی، لیبریا و اسرائیل از شورای امنیت، نیروی دریایی بریتانیا از احتمال «ربوده شدن» یک کشتی با پرچم پاناما در خلیج عمان خبر داده است. اما وضعیت این کشتی همچنان نامشخص است.

رویترز به نقل از منابعی اعلام کرده است که نیروهای وابسته به ایران عامل این اقدام هستند. اما سپاه پاسداران و سخنگوی نیروهای مسلح ایران این گزارش‌ها را رد کردند.

آسوشیتدپرس می‌گوید، در همان ساعاتی که خبر ربوده شدن این کشتی منتشر شد، شش کشتی گزارش کردند که سامانه شناسایی اتوماتیک آنها از کار افتاده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر