جمعه، مهر ۰۹، ۱۴۰۰

بریتانیا خواستار توقف "رفتار بی‌رحمانه" علیه مراد طاهباز شد

 

بریتانیا خواستار توقف "رفتار بی‌رحمانه" علیه مراد طاهباز شد

وزیر خارجه بریتانیا به مناسب ۶۶ سالگی مراد طاهباز، فعال محیط زیستی ایرانی بریتانیایی خواستار آزادی فوری او شد. طاهباز یکی از هشت فعال محیط زیست است که بهمن ۹۶ بازداشت و به "همکاری با بیگانگان" متهم شد.

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا

وزیر خارجه بریتانیا اول اکتبر در بیانیه‌ای نوشت امروز ۶۶مین زادروز مراد طاهباز است که یک بار دیگر روز تولدش در بازداشت ناعادلانه در ایران به سرمی‌برد.

لیز تراس تاکید کرده از حکومت ایران می‌خواهد هرچه سریع‌تر "رفتار بی‌رحمانه" با این شهروند ایرانی بریتانیایی را متوقف کند و به او امکان دهد تحت مداوا قرار گیرد.

مطابق گزارش‌ها این فعال زیست محیطی مبتلا به سرطان است. طاهباز که شهروندی آمریکا را هم دارد بهمن ماه ۹۶ همراه با هفت فعال دیگری محیط زیستی توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و آبان ۹۸ به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

وزیر خارجه بریتانیا که بیانیه خود را در صفحه شخصی‌اش در توئیتر هم منتشر کرده می‌گوید در دیدار هفته گذشته با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی مسئله مراد طاهباز را مطرح کرده و به تلاش‌های خود برای بازگرداندن او به خانه و کنار اعضای خانواده‌اش ادامه می‌دهد.

Morad Tahbaz is spending his 66th birthday today unjustly detained in Iran. I am pressing Iran to end its cruel treatment of Morad so he can urgently be reunited with his family. My statement here

اسلامی متهم به باج‌خواهی

جمهوری به جز مراد طاهبار، نازنین زاغری رتکلیف شهروند دیگر ایرانی بریتانیایی و چند شهروند ایرانی آمریکایی نیز به اتهام‌های گوناگون که اغلب امنیتی هستند در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.

سازمان‌های حقوق بشری جمهوری اسلامی را به گروگان‌گیری شهروندان خارجی و دو تابعیتی‌ها برای "باج‌گیری" و پیشبرد اهداف سیاسی، از جمله برای مبادله با همکاران زندانی خود در کشورهای غربی متهم می‌کنند.

نیلوفر بیانی، کارشناس محیط زیست موسسه "حیات وحش پارسیان" و متهم ردیف دوم پرونده فعالان محیط زیست فوریه سال گذشته در نامه‌ای به افشاگری درباره شکنجه و بدرفتاری با خود و دیگر زندانیان پرداخت. این افشاگری‌ها بازتاب گسترده‌ای در داخل و خارج ایران داشت.

 
در روز ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ تعدادی دانشجو که بعدا بیشتر آن‌ها دارای پست‌ و مقام کلیدی در جمهوری اسلامی شدند، به سفارت آمریکا حمله کردند و دیپلمات‌های این کشور را گروگان گرفتند. ۶۶ دیپلمات آمریکایی ۴۴۴ روز یعنی تا روز ۱۱ ژوئیه ۱۹۸۰ گروگان بودند. این اقدام دانشجویان خط امام مسیر سیاست ایران در عرصه داخلی و خارجی را کاملا تغییر داد.

سنت "گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویر

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر