جمعه، مهر ۰۹، ۱۴۰۰

هشدار درباره طوفان حاره‌ای و خیزآب در سواحل جنوبی ایران

 

هشدار درباره طوفان حاره‌ای و خیزآب در سواحل جنوبی ایران

طوفان سنگینی در راه است. استانداری هرمزگان به حالت آماده‌باش در آمده است. طوفان در سیستان و بلوچستان شدیدتر خواهد بود. از احتمال خیزآبی به ارتفاع سه تا چهار متر سخن می‌رود،‌ طوفانی که پاکستان و هند را نیز تهدید می‌کند.

طوفان در سیستان و بلوچستان (عکس آرشیوی است)

طوفان در سیستان و بلوچستان (عکس آرشیوی است)

اعلام هشدار سطح قرمز از سوی مسئولان استان هرمزگان حکایت از جدی بودن خطری دارد که سواحل جنوبی ایران را تهدید می‌کند.

رسانه‌های ایرا روز جمعه نهم مهر (اول اکتبر) به نقل از مسئولان از وزش طوفان حاره‌ای در اقیانوس هند خبر داده‌اند،‌ طوفانی که در مسیر خود به سمت ایران نیز در حرکت است.

رئیس مرکز اقیانوس‌شناسی خیلج فارس مدعی است که تاثیر این طوفان حاره‌ای بر سواحل هرمزگان اندک خواهد بود. این در حالی است که گفته می‌شود، وضعیت در سیستان و بلوچستان می‌تواند وخیم‌تر باشد.

مسئولان استانداری هرمزگان از پیش‌بینی تمهیدهای لازم برای تردد شناورهای سبک و به‌ویژه قایق‌های صیادی خبر داده‌اند. اوج این طوفان که گفته می‌شود روز جمعه وزیدن می‌گیرد و چهار روز ادامه خواهد داشت، متوجه دیگر کشورهای منطقه و از جمله هند و پاکستان خواهد بود.

وقوع این طوفان در سواحل جنوبی ایران قطعی اعلام شده است. گفته شده است که شدت این طوفان بی‌سابقه بوده و تمام سواحل مکران از چابهار تا تنگه هرمز را در بر خواهد گرفت.

از سوی دیگر پیش‌بینی شده است که در اثر این تندباد حاره‌ای احتمال برخاستن امواجی به ارتفاع ۳ تا ۴ متر منتفی نیست.

مهرداد حسن‌زاده، مدیر کل مدیریت بحران استان هرمزگان از آمادگی‌های لازم برای تخلیه اضطراری برخی از روستاهای ساحلی در این استان خبر داده است.

بارندگی همراه با رعد و برق و تندباد همان گونه که هواشناسی از اوایل هفته پیش‌بینی کرده و دو بار هم اخطار داده بود از عصر جمعه در استان‌های شمالی ایران شروع شد. در این استان‌ها صدها خانه آسیب دیدند و شریان‌های مواصلاتی، پل‌ها، معابر، تاسیسات آب، برق و گاز، باغ‌ها و دام‌ها در روستاها و شهرها آسیب دیدند.

سیل در شمال؛ کمبودهایی که آشکار شدند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر