جمعه، دی ۱۰، ۱۴۰۰

ماموران امنیتی خانه نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، را «تفتیش و بازرسی کردند»

 

ماموران امنیتی خانه نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، را «تفتیش و بازرسی کردند»


نرگس محمدی، فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران

در حالی‌که نرگس محمدی، فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، همچنان «در انفرادی و محروم از حق دسترسی به وکیل» است، منزل او «دو روز پیش» توسط ماموران امنیتی تفتیش و بازرسی شده است.

تقی رحمانی، فعال سیاسی مقیم پاریس و همسر نرگس محمدی، روز جمعه دهم دی‌ماه در توییتی نوشت که در جریان این بازرسی چند جلد کتاب از جمله «شکنجه سفید» تالیف نرگس محمدی ضبط شده است.

 

بازرسی و تفتیش منزل مسکونی نرگس(محمدی). این بازرسی و تفتیش دو روز قبل انجام گرفته است و مقداری کتاب( مانند سکنجه سفید )و .... درمنزل ضبط شده است. نرگس همچنان در انفرادی و بدون وکیل است.شکنجه سفید ادامه دارد. #نرگس_محمدی
TAGHI RAHMANI
@RahmaniTaghi
نرگس محمدی:در هیچ دادگاهی شرکت نمی کنم کاری نکرده ام که دادگاهی شوم. نرگس در تماس تلفنی با خانواده:در سلول انفرادی هستم از سوم اذر زیر بازجوئی هستم. علاوه بر موارد اتهامی گذشته،اتهام جاسوسی برای عربستان به وی زده شده است چون با کاندیدای جایزه صلح نوبل شده بود. #نرگس_محمدی

کتاب «شکنجه سفید» حاوی مجموعه گفت‌وگوهایی از نرگس محمدی با ۱۲ زن زندانی سیاسی نظیر آتنا دائمی، نازنین زاغری، ریحانه طباطبایی، هنگامه شهیدی، شکوفه یداللهی و دیگرانی است که حبس در زندان‌های ایران را تجربه کرده‌اند.

این کتاب که سال ۱۳۹۹ توسط نشر باران در سوئد منتشر شد با مقدمه‌ای از شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، آغاز می‌شود و روایت‌هایی دست اول را از وضعیت سلول انفرادی در زندان‌های جمهوری اسلامی - به عنوان یکی از مصاديق بارز شکنجه - ارائه می‌دهد.

سازمان گزارشگران بدون مرز روز جمعه در واکنش به توییت اخیر آقای رحمانی ضمن محکوم کردن «بازداشت خودسرانه» و «دادرسی ناعادلانه» در پرونده نرگس محمدی، خواستار آزادی این فعال مدنی شده است.

گزارشگران بدون مرز در بخش دیگری از بیانیه خود، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را «فرمایشی» و «ابزارانگارانه» برای

بازداشت خودسرانه، دادرسی ناعادلانه، دستگاه قضایی فرمایشی و ابزارانگارانه در خدمت به سکوت وادار کردن ِ اعتراض دادخواهان #نرگس_محمدی #آزادشان_کنید
TAGHI RAHMANI
@RahmaniTaghi
بازرسی و تفتیش منزل مسکونی نرگس(محمدی). این بازرسی و تفتیش دو روز قبل انجام گرفته است و مقداری کتاب( مانند سکنجه سفید )و .... درمنزل ضبط شده است. نرگس همچنان در انفرادی و بدون وکیل است.شکنجه سفید ادامه دارد. #نرگس_محمدی

تقی رحمانی پیشتر روز هفتم دی‌ماه از اضافه شدن اتهام تازه «جاسوسی برای عربستان» به پرونده خانم محمدی خبر داده بود. به نوشته آقای رحمانی، بهانه طرح چنین اتهامی علیه نرگس محمدی این است که او از سوی نمایندگان پارلمان نروژ در کنار لُجین الهذلول، زن فعال عربستان سعودی، به عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل معرفی شده‌ بود.

نرگس محمدی همچنین روز هفتم دی‌ماه در تماس تلفنی با خانواده خود گفته بود که از روز سوم آذر تا کنون «زیر بازجویی» است و در سلول انفرادی نگه‌داری می‌شود.

در توییت آقای رحمانی آمده است نرگس محمدی تاکید کرده که «در هیچ دادگاهی شرکت نمی‌کند».

نرگس محمدی روز ۲۵ آبان در جریان یورش نیروهای امنیتی به مراسم سوگواری در آرامگاه ابراهیم کتابدار، از کشته‌شدگان آبان ۹۸، بازداشت شد.

خانم محمدی در پرونده جدیدی که طی ماه‌های اخیر علیه او گشوده شد، به‌دلیل اتهام‌هایی چون «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان» و «تخریب شیشه‌ها» و «افترا» در مورد اتهام شکنجه‌گری و ضرب و جرح به «۸۰ ضربه شلاق، ۳۰ ماه حبس تعزیری و دو فقره پرداخت مالی» محکوم شده است.

این فعال مدنی علاوه بر بازداشت‌های متعدد مدت‌هاست که از حق داشتن گذرنامه، خروج از کشور و دیدار با دو فرزندش که مقیم فرانسه هستند، محروم است.

در این مدت، سایر سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی از جمله سازمان عفو بین‌الملل با تاکید بر این‌که نرگس محمدی صرفا به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز خود در راستای دفاع از حقوق بشر زندانی شده، خواستار آزادی فوری او شده‌اند.

ابراز تاسف فرانسه از پرتاب موشک ماهواره‌بر ایران همزمان با «پیشرفت» در مذاکرات وین

 

ابراز تاسف فرانسه از پرتاب موشک ماهواره‌بر ایران همزمان با «پیشرفت» در مذاکرات وین


عکس منتشر شده توسط وزارت دفاع ایران از پرتاب موشک ماهواره‌بر سیمرغ.

وزارت امور خارجه فرانسه روز جمعه ۱۰ دی ماه از اقدام ایران در پرتاب موشک ماهواره‌بر به فضا انتقاد کرد و آن را مغایر با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل دانست.

به گزارش رویترز، وزارت خارجه فرانسه می‌گوید «تاسف‌آور» این است که پرتاب موشک ماهواره‌بر در حالی انجام شد که گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین با «پیشرفت» همراه بوده است.

پیش از این آمریکا و آلمان نیز پرتاب موشک ماهواره‌بر توسط ایران را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانسته اند.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پس از حصول توافق هسته‌ای وین در سال ۹۴ و با هدف تایید آن صادر شد، از ایران خواسته که از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران روز پنجشنبه از پرتاب «موفقیت‌آمیز» آزمایشی ماهواره‌بر سیمرغ خبر داد.

احمد حسینی اظهار گفته بود: «در این ماموریت تحقیقاتی فضایی، برای نخستین بار سه محموله تحقیقاتی به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب و محقق گردید».

وزارت خارجه فرانسه گفته است، پرتاب این موشک ماهواره بر نقض قطعنامه‌های شورای امنیت است.

این وزارت‌خانه اضافه کرده است، بیش از پیش مایه تاسف است که این فعالیت‌ها در زمانی انجام می‌شوند که ما در مذاکرات هسته‌ای در وین در حال پیشرفت هستیم.

دور هشتم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام که در وین در جریان بود، از پنج‌شنبه، به‌دلیل فرا رسیدن تعطیلات پایان سال میلادی به‌مدت سه روز متوقف شد. نمایندگان کشورهای اروپایی حاضر در این مذاکرات پیش از این از «پیشرف کُند» در این مذاکرات صحبت کرده‌اند.

وزارت خارجه فرانسه همچنین تصریح کرده است، ما از ایران می‌خواهیم از پرتاب موشک‌های بالستیک که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای دارند، از جمله موشک‌های ماهواره‌بر خودداری کند.

در همین زمینه، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته ضمن ابراز نگرانی از «توسعه ابزارهای پرتابی ایران» گفته بود است که توسعه چنین برنامه موشکی «نگرانی مهمی» در زمینه منع تکثیر تسلیحات ایجاد می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده بود که ابزارهای پرتاب فضایی «از تکنولوژی‌هایی بهره می‌برند که مشابه و قابل تبدیل به فناوری‌هایی است که در موشک‌های بالستیک، از جمله سیستم‌های دوربرد، کاربرد دارند».

«پرتاب‌های دیگر»

در حالی که فرانسه خواستار خودداری ایران از پرتاب موشک‌های ماهواره بر دیگر شده است، مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع ایران روز جمعه اعلام کرد که تا پایان سال جاری خورشیدی و به مناسبت «دهه فجر» ماهواره‌برهای دیگری نیز پرتاب خواهند شد.

به گزارش ایسنا، جانشین وزیر دفاع ایران در ادامه گفته است: «ما از ماهواره‌بر جدید سیمرغ ۶ استفاده می‌کنیم و این ماهواره‌بر مولفه‌های فناورانه برتری دارد که ما گام به گام آن را طی می‌کنیم. »

منابع مستقل هنوز در مورد موفقیت یا ناکامی این پرتاب ابرازنظر نکرده‌اند و تصاویر ماهواره‌های خارجی در این زمینه هنوز منتشر نشده است.

پرتاب موشک ماهواره‌بر سیمرغ پیش از این چهار بار به‌طور پیاپی شکست خورده بود و شبکه خبری سی‌ان‌ان قبلا در مورد آن نوشته بود که «به نظر می‌رسد ایران با این سیستم خاص به مشکل برخورد کرده است».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نگفته است که آیا ایالات متحده مانند سال ۱۳۹۶ تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع خواهد کرد یا نه.

پس از آزمایش موشک ماهواره‌بر سیمرغ توسط ایران در سال ۱۳۹۶ وزارت خزانه‌داری آمریکا شش شرکت زیر مجموعه «گروه صنعتی شهید همت» را هدف تحریم‌ها قرار داد.

منتقدان جمهوری اسلامی ایران، پرتاب‌های ماهواره‌ای را اقدامی تحریک‌آمیز می‌دانند زیرا موشک‌های ماهواره‌بر از فناوری مشابه آنچه برای موشک‌های بالستیک قاره‌پیما لازم است بهره می‌گیرند.

آمریکا و اسرائیل همراه با دیگر شرکای غربی خود نگران توسعه برنامه موشکی بالستیک ایران برای حمل کلاهک‌ هسته‌ای در قالب برنامه صلح‌آمیز پرتاب ماهواره به فضا هستند.

دولت آمریکا پیشتر نیز اقدام ایران در پرتاب ماهواره نظامی را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرده و گفته بود که اقدام ایران پوششی برای آزمایش‌های موشکی این کشور است.

انتقاد نماینده ایلام از دولت رئيسی: برخی وزرا به همه رفقای خود بفرما داده‌اند

 

انتقاد نماینده ایلام از دولت رئيسی: برخی وزرا به همه رفقای خود بفرما داده‌اند

سارا فلاحی، نماینده ایلام در مجلس، با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت ابراهیم رئيسی، گفته است بسیاری از برآوردهای بودجه سال آینده «غلط است»، دولت دوباره «دست در جیب مردم» کرده است و باید تیم اقتصادی‌اش را عوض کند.

او که در جلسه علنی مجلس سخن می‌گفت، از مدیران اقتصادی دولت ایران به عنوان «ژنرال‌های بی‌سرباز» نام برده و گفته است برخی وزرای دیگر هم «انگار سرکوچه فامیلی، دوستی و رفاقت نشسته اند و به همه رفقای سیاسی، نسبی و سببی خود بفرما داده اند».

در هفته‌های اخیر علاوه بر انتشار گزارش‌های متعدد درباره انتصاب‌های فامیلی در دولت رئيسی، انتقادهایی درباره عدم هماهنگی بین محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئيسی که از او به عنوان فرمانده اقتصادی دولت نام برده می‌شود و محسن رضایی که معاون اقتصادی دولت است و همچنین احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، مطرح شده است.

نماینده ایلام همچنین علاوه بر انتقادهای تند از سیاست‌های دولت روحانی، از سیاست‌ دولت رئيسی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال آینده نیز انتقاد کرده و گفت این اقدام «فساد مضاعف» است.

انتخاب دستوری رقم ۴۲۰۰ تومان برای یک دلار آمریکا در بهار ۱۳۹۷ یکی جنجالی‌ترین تصمیمات دولت دوازدهم به ریاست حسن روحانی بود. هدف از این طرح حمایت از اقشار آسیب‌پذیر برای کنترل قیمت کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی اعلام شد.

مقام‌های دولت رئیسی و برخی نمایندگان مجلس اما می‌گویند این سیاست شکست خورده و قیمت برخی کالاهای اساسی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شوند، به شدت افزایش یافته است و قصد دارند ضمن حذف این ارز برای بسیاری از کالاها، میزان یارانه‌ها را افزایش دهند.

مخالفان حذف این ارز اما می‌گویند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث تورم گسترده خواهد شد و تورم کالاهای مشمول این ارز «از اسفند ۹۶ تا تیر ۱۴۰۰، معادل ۱۹۰ درصدی بوده ولی سایر کالاها با تورم ۴۳۳ درصدی» مواجه بوده‌اند.

قرارداد ۳ میلیارد دلاری اسرائیل با آمریکا برای خرید هلی‌کوپتر و هواپیمای سوخت‌رسان

 

قرارداد ۳ میلیارد دلاری اسرائیل با آمریکا برای خرید هلی‌کوپتر و هواپیمای سوخت‌رسان

وزارت دفاع اسرائیل می‌گوید با دولت آمریکا قرارداد به ارزش بیش از ۳ میلیارد دلار برای خرید دو فروند هواپیمای سوخت‌رسان کی‌سی-۴۶ شرکت بوئینگ و ۱۲ هلیکوپتر سی‌اچ-۵۳کی شرکت لاکهید مارتین امضا کرده است.

بنی‌ گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، این قراردادها را «نقاط عطفی» برای تقویت نیروی هوایی اسرائيل توصیف کرده است. انتظار می‌رود اولین هلیکوپترها سال ۲۰۲۶ به دولت اسرائيل تحویل داده شود.

پیش از این گزارش شده بود که مقامات اسرائیلی از آمریکا درخواست کرده‌اند بوئینگ‌های کی‌سی-۴۶ را که ویژه سوخت‌گیری در هوا برای جنگنده‌ها است، زودتر از موعد در اختیار این کشور قرار گیرد ولی وزارت دفاع آمریکا، درخواست را رد کرده و سال ۲۰۲۵ این هواپیماها را به اسرائيل تحویل می‌دهد.

بوئینگ‌های کی‌سی-۴۶ قادر به پرواز تا اهدافی در ۱۱ هزار کیلومتر دورتر است و می‌تواند ۱۱ تا ۱۲ ساعت در هوا بماند. این هواپیماها برای سوخت‌رسانی به جنگنده‌ها، در صورت مشارکت در عملیات جنگی طولانی، نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.

به نوشته رسانه‌های اسرائيل، برای ارتش اسرائیل دریافت این هواپیماهای سوخت‌رسان جهت «موفقیت عملیات حمله به ایران، اهمیت حیاتی دارد».

اتوبوس‌خوابی؛ نمایی دیگر از چهره عریان فقر در ایران

 

اتوبوس‌خوابی؛ نمایی دیگر از چهره عریان فقر در ایران


مهتاب وحیدی‌راد - برخی رسانه‌های ایران روز چهارشنبه ٨ دی‌ماه، گزارشی تحت عنوان «اتوبوس‌خوابی» منتشر کردند که بحث‌برانگیز شده و واکنش‌هایی را به دنبال داشته است.

این گزارش‌ حاکی است که ناتوانی مالی و فقر در پایتخت، شماری از شهروندان بی‌سرپناه را ناچار کرده که در این شب‌های سرد زمستانی به اتوبوس‌ها پناه ببرند تا برای ساعات یا حتی دقایقی جایی نسبتا گرم برای استراحت داشته باشند.

بعد از کارتن‌خوابی، چادرخوابی، گورخوابی، و پشت بام‌خوابی در ایران، حالا گزارشی منتشر شده مبنی بر این که برخی از شهروندان، پیر و جوان، به دلیل ناتوانی مالی و فقر شب‌‌ها را در اتوبوس‌ به صبح می‌رسانند.

هزینه گذراندن یک شب در اتوبوس‌های تندرو (بی‌آرتی) در تهران ۱۲ تا ۲۵ هزار تومان است

گرانی مسکن در ایران طی سال‌های اخیر رویای صاحبخانه‌ شدن را برای بسیاری غیرممکن کرده است، اما حالا اجاره‌ بهای مسکن نیز به خصوص در کلان‌شهر تهران چنان سر به فلک کشیده که شماری از شهروندان بی‌سرپناه را ناچار به اتوبوس‌خوابی کرده است.

وب‌سایت تجارت نیوز در گزارشی که روز چهارشنبه هشتم دی منتشر شد، نوشته است افرادی که اصطلاحا به «اتوبوس‌خوابی» روی آورده‌اند لزوما معتاد نیستند، اغلب‌ آنان شغل و درآمد دارند، اما توانایی تامین هزینه‌ اجاره مسکن در تهران را ندارند.

بر اساس این گزارش، هزینه گذراندن یک شب در اتوبوس‌های تندرو (بی‌آرتی) در تهران ۱۲ تا ۲۵ هزار تومان است یعنی ماهانه ۳۶۰ تا ۷۵۰ هزار تومان برای هر نفر.

این افراد اتوبوس‌خواب‌ ناچارند تا صبح چند بار خط عوض کنند و ترجیح می‌دهند مسیرهای طولانی‌تر را انتخاب کنند تا شاید بتوانند چند دقیقه‌ای بیشتر بخوابند.

انتشار این گزارش واکنش چند تن از مسئولان را به دنبال داشته است.

از جمله محمد ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، که اتوبوس‌خوابی را پدیده‌ای مسبوق به سابقه‌ دانست و گفت: «از گذشته شاهد خوابیدن افراد معتاد در اتوبوس بوده‌ایم، اما این افراد جدید ظاهری مناسب دارند و با کارت بلیت وارد اتوبوس می‌شوند.»

روزنامه همشهری نیز در شماره روز پنجشنبه نهم دی‌ماه خود، به نقل از احمد احمدی‌صدر، مدیرعامل سازمان رفاه شهرداری تهران، نوشته است که ۲۰ اتوبوس در ۲۰ نقطه تهران برای خوابیدن افراد بی‌خانمان در نظر گرفته شده است.

اتوبوس‌هایی که در میادین مرکزی و شلوغ شهر تهران پارک شده‌اند و روی آنها بنرهایی با عنوان «اتوبوس خواب» نصب شده است تا جان افراد بی‌خانمان را از گزند سرمای استخوان‌سوز این شب‌های زمستانی حفظ کند.

از گذشته شاهد خوابیدن افراد معتاد در اتوبوس بوده‌ایم، اما این افراد جدید ظاهری مناسب دارند و با کارت بلیت وارد اتوبوس می‌شوند
محمد ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران

بانک مرکزی ایران چندی پیش اعلام کرد که اجاره‌بهای مسکن در تهران و حومه آن بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

«واحد اطلاعات اکونومیست» نیز یک ماه پیش در جدیدترین گزارش خود درباره گران‌ترین شهرهای جهان، اعلام کرد که شهر تهران به دنبال افزایش تورم با ۵۰ پله جهش از رده ۷۹ به جایگاه ۲۹ صعود کرده است.

تورم افسارگسیخته و افزایش هزینه‌های زندگی در ایران، نه فقط شهروندان تهران بلکه مردم سراسر ایران را با بحران معیشت مواجه کرده که این بحران طی یک سال اخیر به برگزاری صدها تجمع اعتراضی منجر شده است.

بر اساس گزارش سازمان «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» در سال جاری میلادی بیش از ۲۵۰۰ تجمع اعتراضی توسط فعالان مدنی، فرهنگیان و کارگران در ایران برگزار شده که فصل مشترک همه آنها اعتراض به سیاست‌های جمهوری اسلامی از جمله در زمینه مسائل معیشتی و اقتصادی بوده است.

پروژه‌های انتقال آب در ایران؛ از پیامدهای زیست‌محیطی تا صرفه اقتصادی

 

پروژه‌های انتقال آب در ایران؛ از پیامدهای زیست‌محیطی تا صرفه اقتصادی


آرشیو.

خبرگزاری فارس در مطلبی با عنوان «واکاوی پروژه انتقال آب» به این موضوع اشاره می‌کند که پروژه انتقال آب دریای عمان به مشهد با هزینه معادل یکسال بودجه عمرانی کل کشور برابر است و توجیه اقتصادی ندارد.

  • ایده انتقال آب

اگرچه ایده انتقال آب از خلیج فارس به مرکز ایران، پس از انقلاب، به زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی باز می‌گردد، اما نخستین بار محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۹۱ رسما اعلام کرد: «اقدامات مطالعاتی برای طرح انتقال آب از خلیج فارس انجام شده و به نتیجه رسیده که این موضوع در مورد استان‌های کرمان و یزد آغاز شده و برای اصفهان نیز دنبال اجرایی شدن آن هستیم.»

وی سپس از طرح انتقال آب دریای خزر به دشت کویر و کویر مرکزی ایران خبر داد.

در ۱۵ آبان ۱۳۹۹ فاز نخست پروژه انتقال آب به منطقه سیرجان استان کرمان توسط حسن روحانی، رئیس جمهور وقت افتتاح شد.

در آن زمان فریدون همتی، استاندار وقت هرمزگان مجموع هزینه شیرین سازی و خط انتقال آب تا سیرجان را ۱۶۳ میلیارد ریال عنوان کرد.

پروژه انتقال آب
پروژه انتقال آب

و سپس در ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ پروژه طرح ملی انتقال آب به فلات مرکزی و ‌شرق کشور، توسط حسن روحانی، به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح شد. در مورد کلیات این طرح عنوان شد که این طرح با لوله‌گذاری به طول سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر آب خلیج فارس و دریای عمان را به هفت استان شامل هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان، و سیستان و بلوچستان می‌رساند.

پروژه انتقال آب
پروژه انتقال آب

  • انتقال آب، مخرب و بدون توجیه اقتصادی

دکتر مهرداد فیلی‌زاده، دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز در سمینار تخصصی مقابله با بحران آب گفته است: «هزینه نهایی نمک‌زدایی و انتقال هر متر مکعب آب شیرین به شیراز حداقل ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان می‌شود که ۲۲ برابر تعرفه آب شهری است. اگر با آن محصولات معمول کشاورزی کشت شود، هزینه آب مصرفی بسیار بیش از قیمت محصول است.»

داریوش مختاری، کارشناس ارشد مدیریت منابع آبی به ایسنا گفته است: «خوشبختانه اجرای این پروژه مخالفان زیادی در میان متخصصان مختلف دارد. جدا از بحث ممکن یا ناممکن بودن شیرین‌سازی یک میلیارد متر مکعب آب به صورت پایدار، نداشتن کمترین توجیه مالی و اقتصادی برای این اقدام بسیار خطرناک و ناپایدار است.» وی اضافه کرده: «با این پروژه‌هایی که هیچ توجیه فنی و اقتصادی ندارد، نه تنها مشکل آب کشور حل نمی‌شود که جغرافیای ایران را در یک فلاکت و خطر و دست‌انداز بزرگ می‌اندازد.»

پروژه انتقال آب
پروژه انتقال آب

ناصر حاجیان، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفته: «با مدیریت غلط بحران آب که در کشور ایجاد شده، حالا می‌خواهیم آب را انتقال دهیم که برای هیچ کدام از کاربری‌های شرب، صنعت و کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد. باید از اجرای چنین پروژه‌هایی صرف‌نظر کرد.»

فیلی‌زاده گفته است: « شیرین‌سازی آب دریا و انتقال آن به مناطق مرکزی کشور تاثیرات مخرب محیط زیستی مختلف، نظیر افزایش شوری آب دریا، ورود فلزات سنگین و مواد شیمیایی به دریا، تغییر اکوسیستم و از بین بردن زندگی برخی از آبزیان و افزایش آلودگی هوا را به دنبال دارد.»

  • سکوت و ابهام در پروژه

دنیای اقتصاد نوشته است: شرکت «تامین انتقال آب خلیج فارس» که متولی خط نخست این پروژه بود، کتابی را با عنوان « بانیان و حامیان طرح تامین و انتقال آب» به چاپ رساند، اما در مورد سوالات فراوان مطرح شده هیچ پاسخی نداده است. سوالاتی چون، خط نخست تا چه میزان موفق بوده؟ چه میزان بر قیمت تمام شده محصولات هر یک از مصرف‌کنندگان تاثیر گذاشته؟ در مقایسه با طرح مشابهی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس اجرا شده تا چه حد موفق بوده؟ میزان واقعی هزینه و سرمایه‌گذاری این طرح چقدر بوده است؟

پروژه انتقال آب
پروژه انتقال آب

محمد درویش، رئیس کمیته محیط زیست در یونسکو به خبرگزاری مهر گفته است:«روش‌هایی به مراتب اقتصادی‌تر و کم‌هزینه‌تر نسبت به انتقال آب در کشور وجود دارد. فلات مرکزی ایران در حالی با کمبود آب و هدر رفتن آب رو به رو است که پدیده‌ای به نام «بازچرخانی آب» در این مناطق محلی از اعراب ندارد. هیچ تلاشی برای تصفیه پسماند و فاضلاب اتفاق نمی‌افتد.»

از سوی دیگر فارس ضمن اشاره به اشکالات مناقصه برگزار شده برای اجرای این طرح، اضافه کرده است اصرار برای اجرایی شدن این طرح در حالی است که میزان آب انتقال یافته در قالب این پروژه ها هیچ تناسبی با میزان آب مورد نیاز در سه بخش شرب، صنعتی و کشاورزی مناطق هدف ندارد. با صرف مبلغی کمتر از این هزینه‌ها می توان راهکارهای دیگری برای حل بحران آب یافت. و نتیجه‌گیری کرده است که «به نظر می‌رسد انتفاع افراد خاص از این پروژه، دلیل پا فشاری بر استفاده از این ابزار در حل مشکل آبی کشور است.»

پروژه انتقال آب
پروژه انتقال آب

تأسیس سرکنسولگری چین در بندرعباس؛ امیرحسین اعتمادی: مقدمه «حضور پررنگ نظامی و امنیتی چینی‌ها» در ایران است

 

تأسیس سرکنسولگری چین در بندرعباس؛ امیرحسین اعتمادی: مقدمه «حضور پررنگ نظامی و امنیتی چینی‌ها» در ایران است


پهلو گرفتن ناوگروه نیروی دریایی چین در بندرعباس - آرشیو

هیئت وزیران دولت ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه ۸ دی با گشایش سرکنسولگری جمهوری خلق چین در بندرعباس موافقت کرد. به عقیده یک تحلیلگر مسائل ایران، این اقدام حضور نظامی و اطلاعاتی چین و آسیب به امنیت ملی ایران را در پی خواهد داشت.

امیرحسین اعتمادی، تحلیلگر مسائل ایران و عضو شبکه فرشگرد، در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا، تأسیس سرکنسولگری در بندرعباس را «نشانه حضور پررنگ‌تر اتباع چین به ویژه در جنوب ایران» و مبتنی بر «گزارش‌های پیشین از قرارداد ۲۵ ساله جمهوری اسلامی ایران با چین» دانست و گفت: «این مسئله خطرناکی است و کمترین خطرش در صید ترال، کف‌روبی خلیج فارس و دریای عمان، آسیب به زندگی ماهیگیران و اکوسیستم دریایی ایران است.»

او با تأکید بر این که «ابعاد بزرگترش حضور نظامی و اطلاعاتی است»، افزود: «چین یک حکومت امنیتی، اطلاعاتی و نظامی است و این حضور در جنوب ایران می‌تواند مقدمه و امکان حضور پررنگ نظامی و امنیتی چینی‌ها باشد که به منافع ملی و امنیت ملی ایران به‌شدت آسیب می‌زند و این‌ها نشانه‌هایی است از این که خطرات آن قرارداد ۲۵ ساله را روز به روز باید بیشتر در نظر بگیریم.»

چین یک حکومت امنیتی، اطلاعاتی و نظامی است و این حضور در جنوب ایران می‌تواند مقدمه و امکان حضور پررنگ نظامی و امنیتی چینی‌ها باشد
امیرحسین اعتمادی، تحلیلگر مسائل ایران و عضو شبکه فرشگرد

وی افزود: «اگر تا امروز در حد گزارش‌ها و اخبار تأیید نشده بود، شاید بتوان گفت این اقدام چینی‌ها در تأسیس سرکنسولگری اولین نشانه عملی اجرای آن قرارداد ننگین ۲۵ ساله جمهوری اسلامی با چین است.»

به گفته این عضو شبکه فرشگرد، بزرگترین دلیل دادن این امتیاز به چین این است که «جمهوری اسلامی در موضع ضعف» قرار دارد.

وی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی، ایران را عملا در دنیا منزوی کرده و عامل این انزوا نیز در خود جمهوری اسلامی به خاطر رفتارهایی است که در زمینه تروریسم، فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌ای و موشک‌های بالستیک و نظایر این است که باعث شده برای جبران آن انزوا دست به سوی کشورهایی مثل چین و روسیه دراز کند؛ به‌ویژه چین که سابقه سوءاستفاده از این مسائل را در جاهای دیگر دارد. یعنی از کشورهایی که عملا منزوی هستند سوءاستفاده می‌کند برای این که بیشترین منفعت را ببرد بر خلاف منافع ملی آن کشورها و در این جا منافع ملی ایران.»

بزرگترین دلیل دادن این امتیاز به چین این است که «جمهوری اسلامی در موضع ضعف» قرار دارد
امیرحسین اعتمادی، تحلیلگر مسائل ایران و عضو شبکه فرشگرد

این تحلیلگر مسائل ایران تأکید کرد: «به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی با توجه به این که از نظر اقتصادی و مالی در بحران شدیدی به سر می‌برد، این امتیازها را از موضع ضعف به کشورهایی چون چین و روسیه می‌دهد.»

بنا بر اعلام اداره گمرک چین، این کشور رسما از آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی واردات نفت خام از ایران را به دلیل تحریم‌های آمریکا متوقف کرده است. اما نفت ایران از طریق کشورهای عمان، امارات متحده عربی و مالزی به طرف‌های چینی فروخته می‌شود.

پیش‌تر، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفته بود تبادل تجاری دو کشور کاهش یافته، چرا که به گفته او در مذاکره با طرف‌های چینی به دلیل «تحریم» در موضع ناچاری «قرار داریم.»

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا که چهارشنبه ۱۷ آذر منتشر شد، عنوان کرد که ایران تا هفت، هشت سال پیش «شریک اول تجاری چین در منطقه خاورمیانه و آسیای غربی بود» اما این رتبه «سالانه در حال کاهش است» و اکنون «به زیر پنج رسیده است.»

او تصریح کرد: «همه تجارت خارجی ما از جمله تجارت با چین تحت تأثیر تحریم بوده و رفع تحریم‌ها برای ما یک دریچه جدید» است. وی افزود: «وقتی ما تحت تحریم هستیم در مذاکرات با طرف‌های چینی در موضع ناچاری هستیم.»

با وجود این، وب‌سایت اقتصاد آنلاین هفتم دی گزارش داد که علیرضا مقدسی، سرپرست گمرک جمهوری اسلامی ایران، چین را نخستین شریک تجاری ایران با صادرات به میزان «۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار» اعلام کرد.

نتیجه تاسیس سرکنسولگری چین در بندرعباس از نگاه اعتمادی: آسیب به امنیت ملی ایران

تخلیه ۱۲ واحد مسکونی در منطقه نسیم‌شهر تهران به دلیل فرونشست زمین

 

تخلیه ۱۲ واحد مسکونی در منطقه نسیم‌شهر تهران به دلیل فرونشست زمین

عکس تزئینی است.

یوسف نصیری، سرپرست شهرداری نسیم‌شهر روز جمعه، ۱۰ دی به خبرگزاری مهر گفت در پی فرونشست زمین که عمق آنها حدود ۱۵ متر محاسبه شده، ۱۲ واحدهای مسکونی که در معرض «بلعیده شدن توسط زمین» قرار گرفته‌ بودند، تخلیه شدند.

آقای نصیری از جمله دلایل فرونشست زمین در این منطقه را «بی‌توجهی به قنات‌های خشک و مدفون» اعلام کرده و گفته است که واحدهای مسکونی گفته‌شده در دهه ۸۰ توسط چند سازنده با آگاهی از وجود قنات ساخته شده‌ است و اکنون به‌ دلیل رطوبت‌های همین ساختمان‌ها این قنات دچار فرونشست شده است.

در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی درباره فرونشست زمین در مناطق مختلف ایران منتشر شده است. از جمله فروردین امسال فرونشست زمین در پاکدشت تهران به تخلیه ۱۱ واحد مسکونی منجر شد. مهرماه امسال نیز انتشار ویدئویی درباره پیامدهای فرونشست زمین در میدان نقش جهان اصفهان خبرساز شد.

علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران، خرداد امسال از وضعیت فرونشست زمین‌ها در ایران با عنوان «فاجعه» و «زلزله خاموش» یاد کرد و گفت این پدیده باعث ایجاد «بحران‌های امنیتی» خواهد شد.

موسسه تحقیقاتی اینتل‌لب که گروه بین‌المللی مشاوره اطلاعاتی است هم تیرماه امسال با انتشار چند تصویر ماهواره‌ای، فرونشست زمین در اطراف تهران که سالانه ۲۵ سانتی‌متر گزارش شده را «بمب ساعتی بی‌صدا» توصیف کرد و آن را تهدیدی برای ۱۳ میلیون نفر جمعیت ساکن در این مناطق خواند.

هشدار یک مدیر صنفی: سال ۱۴۰۴ هشت میلیون خودروی فرسوده در ایران داریم

 

هشدار یک مدیر صنفی: سال ۱۴۰۴ هشت میلیون خودروی فرسوده در ایران داریم

رییس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفته است در حال حاضر ۳ میلیون خودروی فرسوده در ایران وجود دارد که هر کدام سالانه حدود ۲۵ میلیون تومان «بنزین بیشتری» مصرف می‌کند.

محمود مشهدی شریف در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به اینکه در طول چهار سال آینده، تعداد خودروهای فرسوده در ایران به ۸ میلیون خودرو می‌رسد، گفته است همین وضعیت درباره کامیون‌های فرسوده نیز حاکم است و کامیون‌های دیزلی فرسوده به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۸۰ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند، در حالی که کامیون‌های وارداتی جدید بین ۲۲ تا ۲۴ لیتر مصرف دارند.

او با اشاره به زیان‌های زیادی که تردد خودروهای فرسوده به محیط زیست وارد می‌کنند، خواستار اقدام دولت و مجلس برای حل این مشکل شده و گفته است طرحی برای حل مشکل خودروهای فرسوده ارائه شده ولی حدود سه سال است که در مجلس مانده است.

طبق آیین‌نامه هیات دولت خودروهای سواری شخصی با عمر ۲۵ سال، سواری دولتی با عمر ۱۵ سال، تاکسی با عمر ۱۰ سال، مینی‌بوس با عمر ۱۵ سال، اتوبوس درون شهری با عمر ۱۰ سال، اتوبوس برون‌شهری با ۱۵ سال، کامیون و کشنده با ۱۵ سال عمر، وانت با ۱۵ سال، موتورسیکلت با ۱۰ سال و سایر وسائل نقلیه با گذشت ۲۵ سال از تاریخ ساخت به عنوان «خودروی فرسوده» و از رده خارج محسوب می‌شوند.

خودروهای فرسوده از نظر مصرف سوخت و آلایندگی ضربه شدیدی به اقتصاد ایران می‌زنند. به عنوان نمونه بر اساس اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست ایران، خسارت اقتصادی آلودگی هوا به شهر تهران سالانه ۲.۶ میلیارد دلار است.

علت ۶۰ درصد ذرات معلق تهران وسایل نقلیه عنوان شده و برای کاهش ذرات معلق در نیمه دوم سال باید هفت هزار اتوبوس در تهران نوسازی یا بازسازی شوند.

خالد پیرزاده، زندانی سیاسی، به نشانه اعتراض پلک چشم خود را دوخت

 

خالد پیرزاده، زندانی سیاسی، به نشانه اعتراض پلک چشم خود را دوخت


خالد پیرزاده پیش از عمل جراحی ناشی از آسیب‌های جسمی ضرب و شتم در زندان

خالد پیرزاده، زندانی سیاسی در اعتراض به شرایط خود در زندان، یک پلک خود را در زندان دوخته است.

بر اساس یک فایل صوتی که از این زندانی سیاسی در شامگاه پنج‌شنبه، ۹ دی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، او گفته است که این اقدام اعتراضی را هم‌چنین به دلیل «خلف وعده مسئولان» و «بی‌احترامی‌های مکرر به خانواده‌اش» انجام داده و مسئولان زندان پس از این اقدام او، اجازه ملاقات او با پزشک زندان را نداده‌اند.

 

هی وای …. #خالد_پیرزاده
ابراهیم الله‌بخشی
@allahbakhshii
#خالد_پیرزاده از زندان: چشم راستم را دوختم.

خالد پیرزاده،‌ زندانی سیاسی در ایران، اردیبهشت ۹۷، به همراه زندانی سیاسی دیگری به نام رضا محمدحسینی، در حین شعار‌نویسی توسط ماموران نیروهای سپاه بازداشت و پس از مدتی در دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» در مجموع به ۷ سال زندان محکوم و این حکم در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد.

این زندانی سیاسی خرداد امسال نیز در اعتراض به وضعیت خود و خلف وعده مسئولان دست به اعتصاب غذا زد.

او پس از دو هفته به اعتصاب خود با وعده مرخصی وصل به آزادی مشروط پایان داد، اما پس از اتمام مرخصی و چند روز پس از بازگشت به زندان تهران بزرگ به زندان شیبان اهواز تبعید شد و از آن زمان بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در بند ۵ این زندان و در کنار زندانیان جرائم خشن به سر می‌برد.

در سال‌های گذشته بسیاری از زندانیان سیاسی و مدنی در اعتراض به وضعیت آن‌ها و بی‌توجهی مسئولان به مطالبات آن‌ها ازجمله اصل «تفکیک زندانیان» دست به اقدامات اعتراضی متعدد از جمله دوختن لب‌ها و خودسوزی کرده‌اند.

از جمله علی محمدی‌مقدم، زندانی سیاسی آذر امسال در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان زندان ارومیه به مطالباتش برای دومین بار در طول یک سال و نیم گذشته لب‌های خود را دوخت.

مهدی دارینی، دیگر زندانی سیاسی نیز آبان امسال در اعتراض به رفتار بازجوی خود اقدام به خودسوزی اعتراضی کرد و با دخالت نگهبانان و زندانیان، پس از خاموش کردن آتش، به بهداری اوین منتقل شد.

درباره وضعیت نامناسب زندانیان سیاسی، برخی از آن‌ها در سال‌های گذشته اقدام به افشاگری درباره این نیز وضعیت کرده‌اند.

قتل و شکنجه و ضرب‌وشتم زندانیان سیاسی، پرونده‌سازی علیه آن‌ها، عدم رسیدگی پزشکی، تبعید به زندان شهری جز محل زندگی، عدم رعایت طرح طبقه‌بندی زندانیان و آزار خانواده‌ها از جمله مواردی است که زندانیان سیاسی بارها از آن انتقاد کرده‌اند.

در همین رابطه یک گروه سایبری موسوم به «عدالت علی» تابستان امسال ویدئوهایی را در اختیار رادیو فردا و برخی دیگر رسانه‌ها قرار داد که حاوی تصاویری از شکنجه، بدرفتاری با زندانیان و کتک زدن و برهنه‌ کردن آن‌ها، قاچاق مواد مخدر به درون زندان، درگیر شدن ماموران با یکدیگر و همچنین اقدام به خودکشی زندانیان بود.

 

واکنش شهردار تهران به خبر «اتوبوس‌خوابی»: پولی نمی‌گیریم

 

واکنش شهردار تهران به خبر «اتوبوس‌خوابی»: پولی نمی‌گیریم


نمایی از یک گرمخانه در تهران

دو مقام شهرداری تهران به انتشار گزارشی درباره پدیده «اتوبوس‌خوابی» در میان افراد بی‌سرپناه پایتخت واکنش نشان دادند و آن را حاوی جزئیاتی اغراق‌شده دانستند.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، شامگاه پنجشنبه ۹ دی در واکنش به «شب‌گذرانی» افراد بی‌سرپناه در اتوبوس‌های خط تندرو گفت از آسیب‌دیدگان خواهش می‌کند به گرمخانه‌های شهرداری که در مناطق مختلف تهران دایر است مراجعه کنند.

او با اظهار بی‌اطلاعی از علت عدم مراجعه افراد بی‌سرپناه به گرمخانه‌ها افزود که شهرداری تهران نمی‌تواند «به اجبار» این افراد را به گرمخانه منتقل کند و هرگونه اجباری در این زمینه نیازمند حکم قانونی است.

شهردار تهران در عین حال دریافت هزینه برای اتوبوس‌خوابی را تکذیب کرده است.

این سخنان در شرایطی بیان می‌شود که علاوه‌بر ظرفیت بسیار اندک گرمخانه‌ها، آمار دقیق و رسمی از تعداد افراد بی‌سرپناه در تهران در دست نیست.

به گزارش تجارت نیوز، آمارهای غیر رسمی نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۸ شمار بی‌خانمان‌ها در پایتخت بین ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر بوده و این در حالی است که یک مقام شهرداری تهران آبان‌ماه امسال اعلام کرد ظرفیت گرمخانه‌های پایتخت فقط به «دو هزار نفر» می‌رسد.

در همین زمینه، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران هم گفته است که وجود پدیده اتوبوس‌خوابی قابل انکار نیست، اما «این پدیده به شدتی که در گزارش عنوان شده، نیست».

اشاره محمود ترفع به گزارشی است که روز چهارشنبه هشتم دی در وب‌سایت «تجارت نیوز» منتشر شد. بر اساس این گزارش میدانی، ‌برخی افراد مقیم پایتخت به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره مسکن شب‌ها در اتوبوس‌های خط تندرو می‌خوابند.

هزینه گذراندن یک شب در اتوبوس‌های خط تندرو (بی‌آرتی) در تهران ۱۲ تا ۲۵ هزار تومان است. این مبلغ به صورت ماهانه حدود ۳۶۰ تا ۷۵۰ هزار تومان برای فرد اتوبوس‌خواب هزینه دارد.

انتشار این گزارش، موج گسترده‌ای واکنش‌ها را در شبکه‌های اجتماعی مختلف به دنبال داشت و بار دیگر، معضل افزایش بی‌رویه اجاره‌بهای مسکن در تهران و حومه آن را در میان کاربران فضای مجازی و فعالان مدنی مطرح کرد.

ابراز نگرانی آمریکا از پرتاب فضایی ایران؛ «مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است»

 

ابراز نگرانی آمریکا از پرتاب فضایی ایران؛ «مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است»


نمایی از پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ که سخنگوی فضایی وزارت دفاع ایران آن را «موفقیت‌آمیز» دانسته ولی درباره صحت آن ابراز تردید شده است.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۹ دی از پرتاب فضایی ایران ابراز نگرانی کرد و گفت که این به برنامه موشکی حکومت روحانیون کمک می‌کند.

این سخنگو که نامش فاش نشده است، گفته که ایالات متحده در عین حال خواهان دیپلماسی برای بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۹۴ موسوم به «برجام» است.

او اظهار داشت: «ایالات متحده همچنان نگران توسعه ابزارهای پرتابی ایران است که نگرانی مهمی در زمینه اشاعه ایجاد می‌کند».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: ابزارهای پرتاب فضایی «از تکنولوژی‌هایی بهره می‌برند که مشابه و قابل تبدیل به فناوری‌هایی است که در موشک‌های بالستیک، از جمله سیستم‌های دوربرد، کاربرد دارند».

او همچنین تاکید کرد پرتاب‌های فضایی ایران در تناقض با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است که از ایران می‌خواهد از کار روی موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای خودداری کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این خانم سخنگو در عین حال با اشاره به مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام گفت: «ما به‌دنبال بازگشت مشترک به پایبندی کامل به این توافق هستیم ولی برنامه هسته‌ای ایران صریحا مغایر با برجام است».

در همین حال، «دهیل» یکی از پربازدیدترین وب‌سایت‌های خبری آمریکا نیز از قول یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده نوشت که آمریکا «همچنان به استفاده از تمام ابزارهای خود در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ادامه می‌دهد» تا از پیشرفته‌تر شدن برنامه‌های موشکی ایران جلوگیری کند.

او افزوده است که ایالات متحده آمریکا در عین حال سایر کشورها را به اقدام برای مقابله با توسعه موشکی ایران فرا می‌خواند.

ایران و قدرت‌های باقی‌مانده در برجام برای احیای این توافق تاکنون هشت دوره مذاکره برگزار کرده‌اند. آمریکا که اردیبهشت ۹۷ در دولت دونالد ترامپ از این توافق خارج شده است به صورت غیرمستقیم در مذاکرات حضور دارد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران روز پنجشنبه از پرتاب «موفقیت‌آمیز» آزمایشی ماهواره‌بر سیمرغ خبر داد.

احمد حسینی اظهار داشت: «در این مأموریت تحقیقاتی فضایی، برای نخستین بار سه محموله تحقیقاتی به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب و محقق گردید».

به گفته این سخنگو، اکنون «اهداف تحقیقاتی مد نظر از این پرتاب» محقق شده و «با تطبیق داده‌ها و تطبیق عملکردها، برنامه‌ریزی لازم جهت پرتاب عملیاتی انجام خواهد شد».

با این حال برخی خبرنگاران رسانه‌های حکومتی جمهوری اسلامی ایران در صحت این خبر ابراز تردید کرده و در شبکه‌های اجتماعی نوشتند که پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ «باز هم موفق نبوده و محموله سرعت کافی را برای قرار گرفتن در مدار پیدا نکرده است».

منابع مستقل هنوز در مورد موفقیت یا ناکامی این پرتاب ابرازنظر نکرده‌اند و تصاویر ماهواره‌های خارجی در این زمینه هنوز منتشر نشده است.

پرتاب موشک ماهواره‌بر سیمرغ پیش از این چهار بار به‌طور پیاپی شکست خورده بود و شبکه خبری سی‌ان‌ان قبلا در مورد آن نوشته بود که «به نظر می‌رسد ایران با این سیستم خاص به مشکل برخورد کرده است».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نگفته است که آیا ایالات متحده مانند سال ۱۳۹۶ تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع خواهد کرد یا نه.

پس از آزمایش موشک ماهواره‌بر سیمرغ توسط ایران در سال ۱۳۹۶ وزارت خزانه‌داری آمریکا شش شرکت زیر مجموعه «گروه صنعتی شهید همت» را هدف تحریم‌ها قرار داد.

منتقدان جمهوری اسلامی ایران، پرتاب‌های ماهواره‌ای را اقدامی تحریک‌آمیز می‌دانند زیرا موشک‌های ماهواره‌بر از فناوری مشابه آنچه برای موشک‌های بالستیک قاره‌پیما لازم است بهره می‌گیرند.

آمریکا و اسرائیل همراه با دیگر شرکای غربی خود نگران توسعه برنامه موشکی بالستیک ایران برای حمل کلاهک‌ هسته‌ای در قالب برنامه صلح‌آمیز پرتاب ماهواره به فضا هستند.

دولت آمریکا پیشتر نیز اقدام ایران در پرتاب ماهواره نظامی را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرده و گفته بود که اقدام ایران پوششی برای آزمایش‌های موشکی این کشور است.

هشدار درباره احتمال اخراج یک مخالف حکومت ایران و هشت عضو خانواده‌اش از ترکیه

 

هشدار درباره احتمال اخراج یک مخالف حکومت ایران و هشت عضو خانواده‌اش از ترکیه


تصویری از عبدالخضر دورقی و همسرش که به همراه شش فرزند خود با اخطار اخراج از ترکیه مواجه شده‌اند

سازمان حقوق بشر اهواز می‌گوید دولت ترکیه چهار روز پیش اخطار داده است که عبدالخضر دورقی و هشت عضو خانواده‌اش را در طول ماه آینده میلادی به ایران اخراج خواهد کرد.

آقای دورقی عضو حزب «تضامن دموکراتیک الاهواز» است. این حزب در مرامنامه خود نوشته است که مخالفت تروریسم و خشونت است و خواهان ایجاد «سیستم فدارلیسم» است ولی حکومت ایران این گروه را «تجزیه طلب» می‌داند و در گزارش رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران از آن به عنوان «گروه تروریستی» نام برده شده است.

بر اساس این گزارش، عبدالخضر دورقی که سابقه زندان رفتن در ایران دارد، سال ۲۰۰۹ از ایران فرار کرد و به کویت رفت و پس از فشارهایی که برای بازگرداندن او به ایران داشت، سال ۲۰۱۴ به ترکیه رفت و اکنون به همراه همسر، پنج دختر و دو پسرش در ترکیه زندگی می‌کند.

آقای دورقی سال ۲۰۱۴ به عنوان پناهنده سیاسی در ترکیه پذیرفته شده است ولی پس از تغییر روند بررسی پرونده پناهجویان و واگذاری این پروسه از نهادهای وابسته به سازمان ملل به دولت ترکیه، پرونده او دوباره بررسی شده و اکنون با اخطار دیپورت به ایران مواجه شده است.

در گزارش این سازمان اشاره شده است که عبدالخضر دورقی در دوران اقامت در کویت «از چندين سوءقصد توسط ماموران امنيتی ايران جان سالم به در برد» ولی جزییاتی در این زمینه داده نشده است.

سازمان حقوق بشر اهواز می‌گوید اگر این فعال سیاسی به ایران به صورت اجباری بازگردانده شود، در «معرض خطر جدی اعدام» قرار خواهد گرفت و به همین دلیل از نهادهای حقوق‌بشری خواسته شده است که از دیپورت او به ایران جلوگیری شود.

هشدار درباره احتمال اخراج پناهجویان ایرانی سابقه‌دار است. بهار امسال، افشین سهراب‌زاده، زندانی سیاسی سابق و پناهجوی کُرد ایرانی، که از سوی مقام‌های ترکیه به «اقدام علیه امنیت ملی ترکیه» متهم شد و زینب صحافی، لیلی فرجی، اسماعیل فتاحی و محمد پوراکبری کرمانی، چهار پناهجوی ایرانی که در یک راهپیمایی مخالفت با سیاست‌های دولت اردوغان در حوزه زنان شرکت کرده بودند، در معرض اخراج قرار گرفتند که با تلاش نهادهای حقوق بشری این روند متوقف شد.

یک پرونده اخراج دیگر مربوط به محمد رجبی و سعید تمجیدی، متهمان اعتراض‌های آبان ۹۸، است که پس از خروج از ایران و رفتن به ترکیه، به ایران بازگردانده شدند و در جریان محاکمه حکم اعدام برای آنها صادر شد. حکم اعدام این دو نفر به همراه امیرحسین مرادی پس از اعتراض‌های گسترده لغو شد ولی کماکان در زندان به سر می‌برند و قرار است پرونده‌شان دوباره بررسی شود.

گزارش نهاد حقوق بشری؛ در یک‌سال گذشته «۵۲ کولبر» با شلیک ماموران کشته‌ شده‌اند

 

گزارش نهاد حقوق بشری؛ در یک‌سال گذشته «۵۲ کولبر» با شلیک ماموران کشته‌ شده‌اند


سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، که اخبار مربوط به نقض حقوق بشر در مناطق کردنشین ایران را پوشش می‌دهد، می‌گوید در طول سالجاری میلادی ۵۲ کولبر کرد کشته شده‌اند که ۴ نفر از آنها زیر ۱۸ سال بوده‌اند.

بر اساس این گزارش، در طول این مدت، در جریان تیراندازی نیروهای مرزی، ۱۶۳ کولبر نیز زخمی شده‌اند و از مجموع ۱۴۰ تیراندازی منجر به مرگ یا کشته شدن کولبران، ۱۳۴ مورد توسط نیروهای مسلح ایران رخ داده و ۶ مورد نیز توسط نیروهای مسلح ترکیه و عراق انجام شده است.

وضعیت کولبران در طول سال‌های گذشته به یک معضل حقوق‌بشری تبدیل شده است. مقام‌های جمهوری اسلامی کولبری را نوعی قاچاق کالا می‌دانند، اما بسیاری از منتقدان و کنشگران، با اشاره به فقر، بیکاری گسترده و نابرابری‌های موجود، کولبری را تنها راه «زنده‌ ماندن» گروهی از شهروندان توصیف می‌کنند.

طرح ساماندهی کولبری اواخر فروردین امسال در مجلس اعلام وصول شد، اما تاکنون خبری از بررسی و تصویب آن منتشر نشده است.

​سازمان حقوق بشری هه‌نگاو همچنین در گزارش خود گفته است در طول سالجاری میلادی، بیش از ۶۰۰ شهروند نیز بازداشت شده‌اند که بازداشت اغلب آنها به اتهام همکاری با احزاب کرد بوده است و ۱۳ شهروند کرد نیز «در مرزهای کُردستان با شلیک مستقیم نیروهای مسلح ایران کشته» شده‌اند. این سازمان به علت شلیک به این شهروندان اشاره نکرده است.

بخش دیگری از این گزارش به اعدام حیدر قربانی، فعال سیاسی، اختصاص دارد که روز ۲۸ آذر ۱۴۰۰ در زندان سنندج اعدام شد.

حکم اعدام این زندانی مرداد سال ۹۹ صادر شده بود و در ماه‌های گذشته فعالان حقوق بشر با اشاره به شکنجه و اخذ اعترافات اجباری از این زندانی، بارها درباره احتمال اجرای این حکم هشدار داده بودند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که در سال‌جاری میلادی «١٨ زندانی در زندان‌های کُردستان جانشان را از دست داده‌اند که ۱۰ مورد آنها زیر شکنجه جان باخته‌اند».

در ماه‌های گذشته، نهادهای حقوق بشری گزارش‌هایی در این زمینه منتشر کرده بودند. از جمله اواخر شهریور امسال گزارش شد که اسعد رامین و داوود رحیمی در حین بازداشت با شلیک گلوله زخمی شده و پس از انتقال به بازداشتگاه، زیر شکنجه نیروهای اطلاعات سپاه ارومیه جان باخته‌اند.

آبان امسال نیز شبکه حقوق بشر کردستان گزارش مفصلی درباره زندان‌های «مخفی» تحت نظر وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در شهرهای ارومیه، سنندج و کرمانشاه منتشر کرد و از رایج بودن شکنجه‌های شدید و تجاوز در این زندان‌ها خبر داد.

در این گزارش به نقل از شاهدان عینی از وجود بازداشتگاه «مشهور به سلول قبر» در زندان ارومیه خبر داده شده که «صرفا در زمان شکنجه به کار گرفته می‌شود» و گفته شده که برخی زندانیان به علت شدت ضرب و شتم «بیهوش شده‌اند».

فعالان سیاسی کرد به این نهاد حقوق بشری گفته‌اند که در زندان‌های وابسته به اطلاعات سپاه با شکنجه‌هایی چون «وصل کردن وزنه به بیضه‌ها»، آویزان شدن به سقف برای ساعات طولانی، اعدام نمایشی و تهدید به تجاوز به همسر و دیگر اعضای خانواده مواجه شده‌اند.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو همچنین می‌گوید در طول این مدت همچنین «دستکم ۴۴ شهروند کُرد» به دلایلی چون قتل عمد و اتهامات مربوط به مواد مخدر اعدام شده‌اند که یک نفر از آنها کودک مجرم بوده است و حکم اعدام او در زمانی که نوجوان بود،‌ صادر شده بود.

ایران تنها کشوری است که اعدام کودک‌-مجرمان در آن اجرا می‌شود و در مجموع پس از چین رتبه دوم اعدام را در جهان دارد.

پنجشنبه، دی ۰۹، ۱۴۰۰

اشرف غنی، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان: راهی جز فرار از کابل نداشتم

 

اشرف غنی، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان: راهی جز فرار از کابل نداشتم


اشرف غنی در اين مصاحبه به فروپاشی سريع ارتش افغانستان در هفته‌های قبل از سقوط کابل اشاره‌ای نکرد

رئیس‌جمهوری سابق افغانستان در مصاحبه‌ای که روز پنجشنبه ۹ دی از رادیو بی‌بی‌سی پخش شد گفت همزمان با تصرف کابل توسط طالبان و عدم پایبندی این گروه به توافق مربوط به انتقال مسالمت‌آمیز قدرت، راهی به غیر از ترک ناگهانی کابل نداشت.

اشرف غنی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت یکی از مشاورانش به او فقط چند دقیقه فرصت داد تا در مورد خروج از کابل تصمیم‌گیری کند. او در عین حال اتهامات گسترده علیه خود مبنی بر خارج کردن میلیون‌ها دلار پول نقد از افغانستان را تکذیب کرد.

او گفت: «صبح آن روز (۱۵ اوت) به هیچ‌وجه تصور نمی‌کردم که بعد از ظهر کابل را ترک خواهم کرد».

صحبت‌های آقای غنی با روایت‌های دیگر از جمله روایت و تفسیر تعدادی از مقامات دولت سابق افغانستان و مقامات آمریکایی تناقض دارد.

حامد کرزی، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان، چند هفته پیش در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت خروج آقای غنی از کابل فرصت هیئت مذاکره کننده دولت از جمله او و عبدالله عبدالله، رئیس شورای آشتی ملی، برای رسیدن به نوعی توافق با طالبان را که تعهد داده بودند وارد کابل نخواهند شد از بین برد.

آقای کرزی در آن مصاحبه افزود پس از تماس تلفنی با بسم‌الله خان، وزیر دفاع، وزیر کشور و فرمانده پلیس متوجه شد همه آن‌ها از کابل گریخته‌اند و پس از آن «برای حفاظت از مردم کابل و جلوگیری از سقوط پایتخت و کشور در آشوب و هرج‌ومرج»، طالبان را به کابل دعوت کرد.

اما اشرف غنی در مصاحبه با ژنرال نیک کارتر، رئیس سابق ستاد نیروهای مسلح بریتانیا، که از رادیو بی‌بی‌سی پخش شد گفت: «برای پیشگیری از تخریب کابل» شهر را ترک کرده است. او ادعا کرد که دو جناح رقیب در گروه طالبان شهر را در محاصره داشتند و برای اعمال تسلط خود بر کابل آماده یک جنگ شدید بودند.

برخلاف ادعای آقای غنی، پس از ورود طالبان به کابل هیچ نشانه‌ای از جناح‌های رقیبی که او به آن‌ها اشاره می‌کند، دیده نشد.

طالبان به محض ورود به شهر کابل کاخ ریاست‌جمهوری را تصرف کردند و به گفته کارکنان نهادهای امداد که در آن روز در کابل بودند نیروهای طالبان خیلی سریع حفاظت از تاسیسات و دفاتر این نهادها را نيز برعهده گرفتند.

آقای غنی در بخش دیگری از این مصاحبه اتهامات گسترده مبنی بر خارج کردن میلیون‌ها دلار پول به سرقت رفته از اموال دولتی را تکذیب کرد. جان سوپکو، رئیس دفتر بازرسی ویژه بازسازی افغانستان در دولت آمریکا، مامور شده است که در مورد این اتهامات تحقیق کند.

در دو دهه حضور آمریکا و متحدانش در افغانستان تعداد زیادی از مقامات ارشد دولت افغانستان و مقاطعه‌کاران افغان و خارجی به فساد مالی متهم شده‌اند. دفتر بازرسی ویژه بازسازی افغانستان در گزارش‌های متعددی بزرگترین موارد فساد مالی را مستند کرده است.

دولت آمریکا طی ۲۰ سال حدود ۱۴۶ میلیارد دلار برای بازسازی افغانستان هزینه کرده است ولی حتی قبل از تصرف قدرت توسط طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ حداقل ۵۴ درصد از جمعیت کشور زیر خط فقر بود.

چند روز پیش «طرح گزارش‌دهی در مورد فساد و تبهکاری سازمان‌یافته» نهادی متشکل از ۱۵۰ روزنامه‌نگار در بیش از ۳۰ کشور جهان، اشرف غنی را پس از الکساندر لوکاشنکو در زمره فاسد‌ترین رهبران کشورهای جهان قرار داد.

آقای غنی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت حمدالله محب، مشاور امنیت ملی، به او اطلاع داد که واحد حفاظت شخصی او قادر نیست از او محافظت کند.

رئیس‌جمهوری سابق افغانستان افزود محب که بسیار ترسیده بود به او دو دقیقه فرصت داد تا در مورد ترک کابل تصمیم بگیرد. او مدعی شد حتی در لحظه‌ای که سوار هلی‌کوپتر شد مطمئن نبود او را به کجا خواهند برد.

آقای غنی در اين مصاحبه به فروپاشی سريع ارتش افغانستان در هفته‌های قبل از سقوط کابل اشاره‌ای نکرد و گفت عامل اصلی سقوط حکومت او توافق صلح بين آمريکا و گروه طالبان بود که در فوريه ۲۰۲۰ امضا شد.

راهپیمایی سالگرد «۹ دی»؛ هواداران حقوق بگیران و پلیدان و خبیث و شیادان و کلاشان زنازاده حکومتی، مخالفان را به سرکوب بیشتر تهدید کردند

راهپیمایی سالگرد «۹ دی»؛ هواداران حقوق بگیران و پلیدان و خبیث و شیادان و کلاشان زنازاده حکومتی، مخالفان را به سرکوب بیشتر تهدید کردند


صحنه‌ای از تجمع هواداران حکومت جمهوری اسلامی در میدان امام حسین

حامیان حکومت جمهوری اسلامی ایران روز پنج‌شنبه ۹ دی در دوازدهمین سالگرد تجمع خود علیه معترضان به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸، در تهران و برخی شهرهای دیگر دست به راهپیمایی زدند.

این مراسم عموما با سخنرانی‌هایی علیه اعتراضات سال ۸۸ همراه بود و شورای هماهنگی سازمان تبلیغات با همکاری سپاه پاسداران اقدام به برگزاری تجمعاتی با حضور افراد هوادار خود کرد.

جواد کریمی قدوسی، نماینده مجلس شورای اسلامی، از جمله سخنرانان راهپیمایی حکومتی «۹ دی» بود که تاکید کرد هواداران جنبش سبز همچنان «باید سرکوب شوند و نباید احساس مصونیت داشته باشند».

او که در اهواز سخنرانی می‌کرد میرحسین موسوی و مهدی کروبی، کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری و رهبر مخالفان در اعتراضات ۸۸، محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام، را متهم کرد که «توسط سرویس‌های جاسوسی دشمن مدیریت می‌شدند».

کریمی قدوسی اظهار داشت: «کاری که ناجا، وزارت اطلاعات و سپاه باید انجام دهند، باید کاری مناسب این باشد. حلقه وصل این فتنه باید شناخته شود. این فتنه باید سرکوب شود. کسی نباید احساس مصونیت کند».

این نماینده مجلس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ در کنار «جنگ هشت ساله با عراق» و «درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی» به عنوان یکی از «خطرناک‌ترین» حوادثی نام برد که جمهوری اسلامی را تهدید می‌کرد.

او «رسالت» رهبران اعتراضات ۸۸ را که از آن‌ها به عنوان «سران فتنه» نام برد، «به زانو درآوردن نظام اسلامی» عنوان کرد و گفت که رهبر جمهوری اسلامی مرکزیت اعتراضات را فقط این افراد ندانسته و در پاسخ به فرمانده وقت سپاه گفته است: «من هم آن‌ها را نشناخته‌ام. از اول انقلاب آن‌ها را نشناختم. زیرا بخش عمده این مرکزیت در خارج از کشور است».

انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ با معرفی محمود احمدی‌نژاد به عنوان نامزد پیروز به پایان رسید ولی مهدی کروبی و میرحسین موسوی نتایج این انتخابات را رد کرده و آن را ناشی از «تقلب» و «مهندسی آراء» دانستند.

اعتراضات گسترده‌ای که پس از اعلام نتایج انتخابات به راه افتاد ماه‌ها ادامه داشت ولی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شخصا نتایج انتخابات را تایید کرد و در نمازجمعه‌ ۲۹ خرداد به صراحت از محمود احمدی‌نژاد حمایت کرد و گفت که نظرات او را به خود نزدیک می‌داند.

سرکوب شدید اعتراضات از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی صدها کشته و هزاران زخمی برجای گذاشت و در نهایت روز ۹ دی ۸۸، حکومت جمهوری اسلامی حامیان خود را به خیابان‌ها فراخواند و از آن زمان هر سال در چنین روزی برنامه‌های تبلیغاتی علیه معترضان اجرا می‌کند.

عبدالله حاجی صادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، نیز روز پنج‌شنبه در سالگرد این رخداد بدون ارائه هیچ مستندی مدعی شد که اعتراضات سال ۱۳۸۸ از ده‌ سال قبل برنامه‌ریزی شده بود و سناتورهای آمریکایی پشت آن قرار داشتند.

او اظهار داشت: «طراحی فتنه سال ۸۸ ده‌ سال قبل از آن انجام شده بود. سال ۸۴ یعنی چهار سال قبل از فتنه ۸۸ سناتور آمریکایی اعلام کرد ما حکومت ایران را با فتنه سبز سرنگون می‌کنیم بنابراین حتی نامی که بر فتنه می‌خواستند بگذارند چهار سال قبل از آن در مجلس سنای آمریکا گفته شده بود».

او افزود: «فتنه سنگین که تا الان اسناد آن را که جمع‌آوری کردیم بیش از ۹ جلد شده است. این فتنه را در ۹ دی تغییر دادیم و به یک فرصت تبدیل کردیم و انقلاب با شتاب بیشتر و عمیق‌تر راه خودش را ادامه داد».

حامیان رهبر جمهوری اسلامی از اعتراضات سبزها به عنوان «فتنه» نام می‌برند. میرحسین موسوی، زهرا رهنورد مهدی کروبی از بهمن سال ۱۳۸۹ در حصر خانگی به‌سرمی‌برند.

ممنوعیت «فعالیت اقتصادی» سازمان تبلیغات اسلامی؛‌ نهادی عظیم با ده‌ها موسسه فرهنگی، مذهبی، و اقتصادی

 

ممنوعیت «فعالیت اقتصادی» سازمان تبلیغات اسلامی؛‌ نهادی عظیم با ده‌ها موسسه فرهنگی، مذهبی، و اقتصادی




علی خامنه‌ای (آرشیو)

آرمین سلیمانی -- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفته است که این سازمان به دستور آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، «اجازه فعالیت اقتصادی ندارد.»

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، با نقل خاطره‌ای از دیدارش با آیت‌الله خامنه‌ای گفته است «ایشان فعالیت‌های اقتصادی سازمان تبلیغات اسلامی را نهی کردند.» او از کاهش بودجه ۱.۷ درصدی بخش فرهنگ به ۱.۵ درصد انتقاد کرده و افزوده «این مسأله را به رئیس جمهوری انتقال دادم.»

این در حالی است که سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه‌هایی همچون بنگاه‌داری اقتصادی و فرهنگی، مانند اداره مجتمع‌های سینمایی، فعالیت دارد. این سازمان، با داشتن ده‌ها سینما، از عمده‌ترین مالکان سالن‌های سینمای کشور است.

سازمان تبلیغات اسلامی از جمله نهادهای نوظهور پس از سال ۵۷ است که با هدف اعلام‌شده «سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، هدایت، سازماندهی، پشتیبانی، و نظارت بر تبلیغات دینی» زیر نظر نمایندگان رهبر جمهوری اسلامی با دارا بودن تشکیلات گسترده کشوری و موسسات تابعه فرهنگی، مذهبی و اقتصادی فعالیت می‌کند.

سازمان تبلیغات اسلامی با داشتن ده‌ها سینما، از عمده‌ترین مالکان سالن‌های سینمای کشور است.

این سازمان علاوه بر دارا بودن «حوزه هنری» که در بازارهای مختلف سینمایی، موسیقی و کتاب فعال است، زیرمجموعه‌هایی مانند موسسه آموزشی غیرانتفاعی دانشگاه سوره، انتشارات سوره مهر، چاپ و نشر بین‌الملل، نشر شکوفه و چاپخانه بزرگ واژه‌پرداز اندیشه را نیز در مالکیت خود دارد.


 

نقل قول محمد قمی از آیت‌الله خامنه‌ای در شرایطی صورت گرفته که یکی از مهمترین تملکات این سازمان مذهبی حکومتی «موسسه انتشارات امیرکبیر»، از جنجالی‌ترین مصادره‌های پس از سال ۵۷ است؛ بنگاه عظیم فرهنگی-اقتصادی که متعلق به عبدالرحیم جعفری بود و در سال ۵۸ به حکم دادگاه انقلاب مصادره شد.

این سازمان علاوه بر دارا بودن زیرمجموعه‌های درآمدزا و منابع کمک درآمدی مانند عایدات برخی موقوفه‌ها، از بودجه سالانه قابل توجه با رشد سنواتی بالا نیز برخوردار است که با نارضایتی عمومی و واکنش کاربران در شبکه‌های اجتماعی نیز مواجه شده است.

این جدول نشان دهنده اهمیت ارتش سایبری جمهوری اسلامی است.افزایش چشمگیر بودجه «بخش سایبری سازمان تبلیغات اسلامی» و «فعالان فضای مجازی صدا و سیما»صرف نظر از بودجه بالای سازمان تبلیغات اسلامی و صدا و سیما نشان دهنده سرمایه گذاری نهادهای امنیتی بر هدایت افکار عمومی از طریق شبکه های/۱