پنجشنبه، دی ۰۹، ۱۴۰۰

علی‌رغم تردیدها در وین، باقری پیشرفت مذاکرات را «خوب» توصیف می‌کند

 

علی‌رغم تردیدها در وین، باقری پیشرفت مذاکرات را «خوب» توصیف می‌کند

علی باقری کنی، رئیس هیات ایرانی در دوره جدید مذاکرات احیای برجام

در حالی که کشورهای شرکت‌کننده در مذاکرات احیای برجام وضعیت مذاکرات را «اضطراری» توصیف کرده‌اند و وزارت خارجه آمریکا نیز صحبت درباره پیشرفت مذاکرات را «زود» دانسته، رئیس هیات ایرانی روند مذاکرات را «مثبت» توصیف می‌کند.

هم‌زمان با جریان داشتن دور هشتم مذاکرات احیای برجام پایگاه خبری جماران در گزارشی آورده است که علی باقری کنی، نماینده ایران در مذاکرات احیای برجام پس از پایان جلسات با طرف‌های مقابل، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و بدون اشاره به جزئیات گفته است که «مذاکرات خوب پیش‌ می‌رود».

پایگاه خبری جماران می‌نویسد که مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین «شتاب بیشتری گرفته و شنیده‌ها از کاهش اختلاف‌نظر کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوها حکایت دارد.»

این در حالی است که ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفته بود که در دو دور اخیر مذاکرات برخی پیشرفت‌ها به دست آمده و ما معتقدیم که حداقل، پیشرفت‌های به‌دست آمده در مذاکرات بسیار آهسته‌تر از گام‌های شتاب‌گیرنده هسته‌ای ایران است.

او در ادامه تاکید کرده بود که خیلی زود است که بگوییم آیا تهران در دور کنونی به میز مذاکره بازگشته تا بر روی این پیشرفت‌ها چیزی به دست بیاورد یا خیر.

روز سه‌شنبه نیز مذاکره‌کنندگان سه کشور بریتانیا، فرانسه، و آلمان در بیانیه‌ای با «اضطراری» توصیف کردن روند مذاکرات اخیر اعلام کرده بودند که «به نقطه‌ای نزدیک می‌شویم که تشدید فعالیت‌های برنامه هسته‌ای ایران، برجام را کاملاً از معنا تهی می‌کند».

این سه کشور در بیانیه اخیر خود غنی‌سازی ۶۰ درصدی را برای کشوری بدون سلاح هسته‌ای «بی‌سابقه» خوانده و اعلام کرده بودند که قصد ندارند تاریخ غیرواقع بینانه‌ای برای پایان گفت‌وگوها تعیین کنند ولی به احتمال زیاد این مذاکرات طی چند هفته و نه چند ماه به پایان خواهد رسید.

در همین حال بر اساس گزارش‌ها قرار است جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفت‌وگو کند و پیش‌بینی می‌شود که مذاکرات وین یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوی این دو مقام سیاسی باشد.

دور هشتم مذاکرات احیای برجام از روز دوشنبه، ۶ دی در وین آغاز شده است. ایران در این مذاکرات حاضر نشده است با آمریکا به طور مستقیم گفت‌وگو کند و ایالات متحده نیز در این مذاکرات به صورت غیر مستقیم حضور دارد.

به همین دلیل کشورهای حاضر در مذاکرات وین در تلاش‌اند که در مذاکره جداگانه با هئیت‌های ایران و آمریکا اختلافات بین دو کشور را جهت بازگشت به این توافق حل و فصل کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر