چهارشنبه، دی ۰۸، ۱۴۰۰

برگزاری دادگاه فرمایشی ۱۹ معترض بهبهانی «در ۲۰ دقیقه»؛ دادستانی جنایتکار و فاسد و پلید و خبیث : برای بررسی «الزامات قانونی» بود

 

برگزاری دادگاه فرمایشی ۱۹ معترض بهبهانی «در ۲۰ دقیقه»؛ دادستانی جنایتکار و فاسد و پلید و خبیث : برای بررسی «الزامات قانونی» بود


آرشیو

آرمین سلیمانی - بر اساس گزارش‌ها، جلسه دادگاه ۱۹ نفر از بازداشت‌شدگان اعتراضات سال گذشته بهبهان تنها ۲۰ دقیقه طول کشیده است. هر چند که ابتدا مقامات قضایی ایران این موضوع را تکذیب کردند اما پس از تایید وکلای مدافع، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان سرانجام امروز تشکیل چنین دادگاهی را پذیرفت و آن را برای بررسی «الزامات قانونی» عنوان کرد.

شامگاه ۲۶ تیر ۱۳۹۹ جمعی از مردم بهبهان در حمایت از سه دستگیر شده اعتراضات آبان ۱۳۹۸ که به اعدام محکوم شده بودند، تجمعی اعتراضی کردندکه در نهایت با سرکوب نیروهای نظامی و بازداشت گسترده معترضان خاتمه یافت.

تصاویر دریافتی از بهبهان - پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹
تصاویر دریافتی از بهبهان - پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹

روز شنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۰ جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات شماری از شهروندان بازداشت شده در آن اعتراضات، در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان بهبهان استان خوزستان به ریاست قاضی رسول رسولی‌نژاد برگزار شد.

تصویر تعدادی از بازداشت شدگان در بهبهان.
تصویر تعدادی از بازداشت شدگان در بهبهان.

آرش صادقی، فعال سیاسی، در ارتباط با شرح این جلسه ۲۰ دقیقه‌ای دادگاه معترضان بهبهانی در رشته توییتی نوشته است قاضی رسول رسولی‌نژاد در مدت ۲۰ دقیقه‌ای دادگاه (رسیدگی به اتهامات ۱۹ متهم) تنها از چند متهم سوالاتی را کرد. در این دادگاه از نماینده دادستان خبری نبود و قاضی در جایگاه نماینده دادستان، کیفرخواست را قرائت کرد. به جز خانم فرزانه انصاری‌فر، مریم و علی کاظمی که وکیلشان خانم تابانیان بود، سایر متهمان از داشتن وکیل محروم بودند.

 

درحال پاسخ به @Arash_sadeghii
۳/ و #میثم_اکبری،#ابراهیم_آرمش،#مسیح_بدرقه،#میلاد_رمضانی،#یاسین_عباسی، #صغرا_مطمئن در دادگاهی بیست دقیقه ای محاکمه شدند. #محمد_ابول_پور هم جز متهمین این پرونده بود که در دادگاه حضور نداشت قاضی رسول رسولی نژاد در مدت ۲۰ دقیقه ای دادگاه(رسیدگی به اتهامات ۱۹ متهم)تنها از
۴/ از چند متهم سوالاتی را انجام داد. در این دادگاه از نماینده دادستان خبری نبود و قاضی در جایگاه نماینده دادستان کیفر خواست را قرائت کرد. به جز خانم فرزانه انصاری فر،مریم و علی کاظمی،که وکیلشان خانم تابانیان بود،مابقی متهمین از داشتن وکیل محروم بودند.

مقامات قضایی که ابتدا تشکیل چنین دادگاهی را تکذیب می‌کردند، سرانجام نسبت به آنچه «انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر رسیدگی به اتهامات ۱۹ متهم در مدت ۲۰ دقیقه» عنوان کردند، واکنش نشان دادند و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد «در مدت ۲۰ دقیقه روند مربوط به الزامات قانونی برای تشکیل جلسه رسیدگی دادگاه مورد بررسی قرار گرفت.»

فرشته تابانیان، وکیل دادگستری، در این رابطه توضیحاتی داده که با روایت اولیه دستگاه قضایی متفاوت است: «من وکیل سه نفر از دوستان بودم. جلسه تشکیل شد. تقریبا بیست دقیقه به اتهامات بیش از پانزده نفر رسیدگی شد. اجازه صحبت کردن بهمون ندادند. فقط گفتند لایحه بنویسید.»

من وکیل سه نفر از دوستان بودم. جلسه تشکیل شد. تقریبا بیست دقیقه به اتهامات بیش از پانزده نفر رسیدگی شد.اجازه صحبت کردن بهمون ندادند.فقط گفتند لایحه بنویسید .
مهدی کشت دار
@MKeshtdar
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان: جلسه رسیدگی به اتهامات این متهمان با توجه به رعایت نشدن شرایط قانون آیین دادرسی کیفری و عدم ابلاغ اخطاریه به بعضی از آن‌ها «اصلا تشکیل نشده است». twitter.com

فرزانه انصاری‌فر، ‎آرمان انصاری‌فر،‎ محمد فاطمی، امین صالحی‌زاده،‎ محمد نظریان تمبی، امین مرادی، ‎علی آتون،‎ نرگس درم‌گزین، مریم کاظمی،‎ علی کاظمی،‎ پیام جیحونی، ‎ جلال جعفری،‎ زینب علیپور، میثم اکبری،‎ ابراهیم آرمش،‎ مسیح بدرقه،‎ میلاد رمضانی،‎ یاسین_عباسی، صغرا مطمئن، و محمد ابول‌پور از جمله بازداشتیان اعتراضات سال گذشته بهبهان هستند که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه آنها اعلام جرم کرده است.

در ماه‌های گذشته نیز جلسات دیگری برای شرکت کنندگان در اعتراضات سال گذشته بهبهان به اتهام «توهین به رهبری»، «مشارکت در اخلال در نظم عمومی»، «برهم زدن امنیت کشور» و «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی» تشکیل شده بود.

برگزاری دادگاه‌های نمایشی و خلاف آیین دادرس از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی سابقه دارد و همواره با اعتراض نهادها و سازمان‌های حقوق بشری مواجه شده است؛ اما با تشدید برگزاری تجمعات اعتراضی ماه‌های اخیر، این دادگاه‌ها شکل جدیدی به خود گرفته‌اند و برخی فعالان سیاسی آن را پیامی مستقیم از سوی حاکمیت به مردم برای پایان دادن به اعتراضات می‌دانند.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر