توافق ناسا و سازمان فضایی روسیه برای شراکت پروازها به ایستگاه فضایی بینالمللی
روس کوسموس، سازمان فضایی روسیه، روز جمعه ۲۴ تیر خبر داد که برای شراکت پروازها به ایستگاه فضایی بینالمللی با ناسا، سازمان فضایی آمریکا، قراردادی امضا کرده است.
براساس این توافق که از مدتها پیش در دستور کار سازمانهای فضایی دو کشور بود فضانوردان آمریکایی میتوانند با موشکهای سویوز روسیه و در مقابل، فضانوردان روس هم میتوانند با موشکهای فضاپیمای آمریکایی به این ایستگاه سفر کنند.
روس کوسموس در بیانیهای گفت: «این قرارداد به نفع دو کشور خواهد بود، همکاری در چارچوب برنامه ایستگاه فضایی بینالمللی را گسترش خواهد داد و علاوه بر این به توسعه اکتشافات فضایی برای اهداف صلحآمیز کمک خواهد کرد.»
همکاریهای ناسا و روس کوسموس طی دو دهه اخیر ضامن ادامه فعالیت ایستگاه فضایی بینالمللی بوده و اکنون در شرایطی که مناسبات دو کشور به دلیل جنگ اوکراین به شدت خصمانه است تنها عرصه همکاریهای غیرنظامی بین روسیه و آمریکاست.
ناسا اعلام کرد که اولین پرواز بر اساس توافق جدید در ماه سپتامبر امسال از پایگاه فضایی بایکورنور در قزاقستان که در اجاره روسیه است انجام میشود. در این پرواز یک فضانورد آمریکایی به نام فرانک روبیو همراه با دو فضانورد روس به نامهای دمیتری پتلین و سرگی پروکوپیف به ایستگاه فضایی بینالمللی اعزام میشوند.
در مقابل یک فضانورد روس به نام آنا کیکینا همراه با دو فضانورد آمریکایی و یک فضانورد ژاپنی با یک موشک فضاپیمای «اسپیس ایکس» از پایگاه فضایی ناسا در فلوریدا به ایستگاه فضایی بین المللی اعزام میشود.
از سال ۲۰۱۱ که موشکهای «شاتل» بازنشسته شدند تا سال ۲۰۲۰ که ناسا استفاده از موشکهای «کرو دراگون» شرکت خصوصی «اسپیس ایکس» را آغاز کرد تمامی فضانوردان آمریکایی با موشکهای روسی «سایوز» به ایستگاه فضایی بین المللی اعزام می شدند.
ناسا در گذشته تاکید کرده که برای ادامه فعالیتهای عادی ایستگاه فضایی بین المللی حضور حداقل یک فضانورد آمریکایی و یک فضانورد روس ضروری است. این سازمان روز جمعه نیز در بیانیهای گفت: «اعزام ترکیبی از فضانوردان دو کشور که از آموزش و مهارتهای لازم برخوردارند برای ادامه فعالیت ایستگاه فضایی بینالمللی حیاتی است.»
ساعاتی قبل از انتشار بیانیه روس کوسموس ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه یوری بوریسف، معاون سابق نخسبت وزیر و وزیر دفاع را به عنوان رئیس جدید سازمان فضایی روسیه تعیین کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر