رئیس جمهوری آمریکا در جده؛ ولیعهد و پادشاه عربستان از بایدن استقبال کردند
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعهئاز اسرائیل وارد جده در عربستان شد و مورد استقبال شاهزاده خالد الفیصل، استاندار استان مکه قرار گرفت.
آقای بایدن سپس به کاخ سلطنتی سعودی رفت و مورد استقبال محمد بن سلمان، ولیعهد، و ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، قرار گرفت.
پس از دیدار با ملک سلمان، رئیس جمهوری آمریکا و تیم همراهش جلسه کاری با محمد بن سلمان و وزیران سعودی را آغاز کردند. محمد بن سلمان خطاب به جو بایدن گفت: «به عربستان سعودی خوش آمدید.»
پس از آن، چند خبرنگار آمریکایی فریادزنان پرسشهایی درباره خاشقچی مطرح کردند. یکی از آنها از محمد بن سلمان پرسید: «آیا از خانوادهاش عذرخواهی میکنی؟» بن سلمان با لبخندی کوتاه، از دادن پاسخ خودداری کرد و خبرنگاران مزبور از اتاق کنفرانس به بیرون مشایعت شدند.
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا پیشتر اعلام کرده بودند که بن سلمان دستور قتل جمال خاشقجی، شهروند سعودی دارای اقامت آمریکا و روزنامهنگار منتقد ریاض را صادر کرده بود.
جو بایدن روز پنجشنبه گفت موضع او در ارتباط با قتل خاشقچی «مطلقا» روشن است.
همزمان با این سفر، ریما بنت بندر آل سعود، سفیر پادشاهی سعودی در آمریکا که در مراسم استقبال از جو بایدن در فرودگاه جده نیز حضور داشت، با انتشار مقالهای در «پولیتیکو» با تکرار «انزجار» حکومت سعودی از قتل «شنیع» خاشقچی گفته است این اتفاق نباید معرف روابط ریاض و واشنگتن باشد.
موضع دولت بایدن درباره ایران
اما جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز در اشاره به سفر جو بایدن به عربستان گفته سه کشور ایران، روسیه، و چین بیش از همه عصبی و تا حدی مخالف آن هستند.
او در پاسخ به پرسشی پیرامون اظهار نظر پنجشنبه بایدن مبنی بر اینکه واشنگتن تا ابد منتظر پاسخ ایران درباره مذاکرات برجام نخواهد ماند، گفت دولت بایدن روز خاصی را تعیین نمیکند و همانطور که پیشتر اعلام کرده یک توافق روی میز است و چنانچه ایرانیها آن را بپذیرند، آمریکا نیز آماده بازگشت به پیروی متقابل از برجام است.
جیک سالیوان افزود: «اما ما در وضع فشار اقتصادی بیشتر نیز منتظر نخواهیم ماند» و همزمان با مذاکرات احیای برجام، رویکرد وضع تحریمها همچنان پابرجا خواهد بود.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت یکی از محورهای مورد بحث در مذاکرات پیش رو، تقویت شورای همکاری خلیج فارس پس از یک دوره اختلافات درونی و همکاری و هماهنگی بیشتر اعضای آن در برابر ایران و فعالیتهای بیثباتکنندهاش در منطقه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر