پنجشنبه، مرداد ۲۷، ۱۴۰۱

سکوت مقامات ایران درباره محدودیت جدید برای ورود به شبکه‌های اجتماعی

 

سکوت مقامات ایران درباره محدودیت جدید برای ورود به شبکه‌های اجتماعی


تلگرام در ایران، به‌رغم فیلتربودن، حدود ۴۵ میلیون کاربر دارد

با گذشت بیش از یک روز از انتشار خبر ایجاد اختلال ایرانسل و همراه اول در دریافت پیامک کدِ ورود به برخی شبکه‌های اجتماعی از جمله تلگرام، وزارت ارتباطات و اپراتورها هنوز توضیحی درباره این محدودیت جدید نداده‌اند.

از روز چهارشنبه، ۲۶ مرداد، گزارش‌های متعددی منتشر شد مبنی بر این‌که پیامک‌های حاوی کد ورود به تلگرام و توئیتر و حتی واتس‌اپ در ایرانسل و همراه اول فیلتر شده و به صاحبان‌شان نمی‌رسد.

نتیجه این اقدام یعنی اگر کاربری در ایران از تلگرام خود خارج شود، دیگر امکان ورود دوباره به حسابش را نخواهد داشت. با این حال، گفته می‌شود تلگرام تماس صوتی برای ارائه کد را جایگزین درخواست کد به‌روش پیامک کرده است.

در این زمینه وب‌سایت تکراتو نیز از گسترده‌تربودن فیلترینگ جدید خبر داده و نوشته است دریافت کد فعال‌سازی برای توئیتر و واتس‌اپ و اینستاگرام هم در اپراتورهای همراه اول و ایرانسل مسدود شده است.

به‌ نوشته این وب‌سایت، به این ترتیب، جدا از روش تماس صوتی تلگرام، کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی مجبور خواهند بود در ورود دومرحله‌ای به اینستاگرام و توئیتر، از اپلیکیشن Authenticator به‌جای روش دریافت پیامک استفاده کنند که هم برای اندروید و هم آیفون در دسترس است.

 

عدم دریافت پیامک کد ورود به تلگرام در ایران طی بررسی های انجام شده، در ایرانسل شما حتی به خودتون نمیتونید پیامی بدید که حاوی کلمات Telegram و co

از زمان بروز محدودیت جدید در مورد شبکه‌های اجتماعی، بیشتر واکنش‌ها در وب‌سایت‌های فناوری و همچنین شبکه‌های اجتماعی حول محور «طرح صیانت» می‌چرخد، با این گمانه‌زنی که دولت در حال اجرای این طرح به‌ صورت «چراغ‌خاموش» است.

«شبکه ملی اطلاعات» که منتقدان از آن با عنوان «اینترانت ملی» یاد می‌کنند، در کنار طرح موسوم به «صیانت» از جمله طرح‌های جمهوری اسلامی است که به‌‌ دستور علی خامنه‌ای با هدف کنترل شبکه‌های اجتماعی و گردش آزادانه اطلاعات در ایران از طریق اینترنت دنبال می‌شود.

با این حال «شبکه ملی اطلاعات» علی‌رغم صرف هزینه‌های بسیار هنوز به‌ دلیل کاستی‌های فنی و علمی و مالی به سرانجام نرسیده و طرح «صیانت» نیز پس از موج مخالفت با آن، از مجلس برای بررسی بیشتر به شورای عالی مجازی ارسال شده است.

بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی «ایسپا» که یک مؤسسه نظرسنجی داخل ایران است، پیام‌رسان‌های داخلی همچنان کمترین اقبال را دارند و بیشترین میزان استفاده مردم از سه پیام‌رسان یا شبکه‌ اجتماعی خارجی واتس‌اپ، اینستاگرام و تلگرام است.

تلگرام از حدود چهار سال پیش و توئیتر از سال ۱۳۸۸ در ایران فیلتر شده‌اند، اما شهریور پارسال گزارش مرکز آمار ایران نشان داد که همچنان ۴۵ میلیون ایرانی در تلگرام عضویت دارند و روزانه ۱۵ میلیارد پیام در این شبکه اجتماعی ارسال می‌‌کنند.

میزان استفاده از شبکه‌ اجتماعی توئیتر در ایران نیز حدود «سه درصد» اعلام شده است، با این حال در چند سال اخیر از توئیتر فارسی به‌ عنوان یکی از شبکه‌های اصلی شهروندان برای انتشار اخبار اجتماعی و سیاسی یاد می‌شود.

de باشه. حتی با space داخل کلمه.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر