«تشدید تنش» میان اسرائیل و حزبالله بر سر میدان گازی کاریش
در پی حمله توپخانهای اسرائیل به یک قرارگاه نیروهای حزبالله در سوریه در روز جمعه، ۲۱ مرداد، روزنامه آمریکایی واشینگتن پست و رسانههای اسرائیل از تشدید تنش میان اسرائیل و حزبالله در لبنان بر سر حوزه گازی مورد مناقشه در دریای مدیترانه خبر دادند.
همزمان اعلام شد در حالی که حزبالله هشدار به اسرائیل در مورد بهرهبرداری از حوزه گازی «کاریش» را افزایش داده، دولت اسرائیل نیز پاسخهای لبنان به پیشنهادات مطرح شده از سوی میانجیگر آمریکایی بر سر ترسیم خطوط مرزی دریایی را رد کرده است.
ارتش اسرائیل تایید کرد که توپخانه آن در روز ۲۱ مرداد به سوی یک پایگاه حزبالله در روستای الحمیدیه در منطقه قنیطره آتشباری کرد. به گفته این ارتش، نیروهای حزبالله از این مقر برای رصد اسرائیل استفاده میکردند.
رسانههای لبنان که با حزبالله همسو هستند، از زخمی شدن «دو غیرنظامی» در این آتشباری خبر دادند. برخی گزارشهای محلی در مورد مرگ یک یا چند تن در این رویداد تایید نشده است.
شبکه سعودی الحدث اعلام کرد که قرارگاه یادشده، متعلق به ارتش سوریه است که شبهنظامیان حزبالله نیز از آن استفاده میکنند.
روزنامه اسرائیل هیوم گزارش داد که بعد از شلیک توپخانه، ارتش اسرائیل اقدام به توزیع اعلامیههایی از هوا برای مردم مرزی کرد تا آنان را از همکاری با نیروهای حزبالله بازدارد.
اعلامیههای اسرائیلی به ساکنین قنیطره اخطار داده که همکاری مستقیم یا غیر مستقیم احتمالی آنها با حزبالله، «واکنش شدید»اسرائیل را به دنبال خواهد داشت.
سه هفته پیش در حمله سنگین منتسب به اسرائیل در سوریه هشت تن، در منطقه دمشق، کشته شدند.
حزبالله پیشتر به اسرائیل نسبت به آسیب زدن به نیروهایش در سوریه هشدار داده و گفته بود که انتقام خواهد گرفت. اسرائیل ظاهرا مدتهای طولانی از اقدام مستقیم علیه حزبالله در سوریه خودداری کرده بود.
روزنامه واشینگتن پست روز شنبه، ۲۲ مرداد، به نقل از یک مقام نظامی اسرائیل، نوشت که زبان حزبالله در مورد حوزههای گازی دریای مدیترانه کاملا تندتر شده و این سازمان تهاجمیتر به نظر میرسد.
بر اساس این گزارش، حزبالله به اسرائیل هشدار داد که اگر توافقی «قابل قبول» در مورد این حوزهها بهدست نیاید، از حمله به اسرائیل باکی ندارد.
حزبالله ماه گذشته چهار پهپاد خود را به فراز حوزه گازی «کاریش» فرستاد که اسرائیل آنها را منهدم کرد اما ارتش این کشور آن را به عنوان یک زنگ خطر تلقی کرده است.
ادامه عملیات دریایی اسرائیل برای اکتشافات و بهرهبرداری از حوزه «کاریش»، به توافق با لبنان بر سر ترسیم خطوط دریایی مورد اختلاف بین دو کشور بستگی دارد.
رسانههای منطقه گزارش دادهاند که اسرائیل پاسخهای دولت لبنان به پیشنهادات مطرح شده از سوی آموس هوکشتاین، دیپلمات آمریکایی میانجیگر بین دو کشور، را رد کرده است.
الیاس ابوصعب، معاون رئیس مجلس لبنان، روز ۲۱ مرداد در بیروت در این زمینه گفت که کشورش «تا ابد» مذاکره نخواهد کرد.
به نوشته واشینگتن پست، تشدید تنش میان اسرائیل و حزبالله در حالی رخ داده که اسرائیل تلاشهای بینالمللی برای احیای برجام با ایران را با «نگرانی» دنبال میکند و معتقد است که چنین توافقی، تهران و گروههای نیابتی آن، مانند حزبالله و جهاد اسلامی فلسطین را در تقابل با اسرائیل تقویت خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر