پنجشنبه، مرداد ۲۷، ۱۴۰۱

وزیر ارتباطات: بخشی از اختلالات اینترنت «غیرطبیعی» است

 

وزیر ارتباطات: بخشی از اختلالات اینترنت «غیرطبیعی» است


اختلال در اینترنت ایران (آرشیو)

در حالی که گزارش‌ها از اختلال در اینترنت ایران در نیمی از سال گذشته خبر می‌دهند، وزیر ارتباطات می‌گوید بخشی از اختلالات اینترنت «غیرطبیعی» است و «اگر علت را پیدا کنیم مقصران را به قوه قضاییه معرفی خواهیم کرد.»

گزارش‌ها از ایران حاکی از اجرای خاموش طرح «صیانت» و ایجاد اختلال عمدی در اینترنت است. اما با گسترش اعتراضات، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری روز پنج‌شنبه ۲۷ مرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا مدعی شد که «کسی به دنبال اختلال در اینترنت نیست» و با «هرگونه اختلال به شدیدترین شکل ممکن برخورد» خواهد شد.

او همچنین با اذعان به این که در اینترنت ثابت «سرعت خوب نیست»، گفت، سرعت اینترنت تلفن همراه با دو پله افزایش به «رتبه ۷۰» رسیده، اما «هر وقت سرعت اینترنت پایین می‌آید همه تیتر می‌زنند نزول و سقوط چند پله‌ای اینترنت اتفاق افتاده است.»

وزیر ارتباطات پیش‌تر با این ادعا که «چیزی به اسم اینترنت ملی نداریم»، مطرح شدن «طرح صیانت» را «جوسازی یک عده» برای «نان خوردن» نامیده بود.

  • نیمی از سال ۱۴۰۰ اینترنت مختل بود

روزنامه فرهیختگان چاپ تهران روز پنج‌شنبه ۲۷ مرداد، در گزارشی درباره اختلال اینترنت، با بیان این که برای دانلود و آپلود باید «صبر ایوب» طلب کرد، با استناد به داده‌ها از نوسان اینترنت در ایران خبر داد.

فرهیختگان همچنین به مسدود شدن «پیامک تلگرام در ایران از سوی اپراتورها» اشاره کرده و طرح «صیانت» را «بازی با اعصاب کاربران» توصیف کرده که با «واکنش افکار عمومی» عقب نشسته است.

بنا بر این گزارش، ایران در نیمی از سال ۱۴۰۰ دچار اختلال اینترنتی بود. همچنین «۸۹ درصد» از اتصال به وب‌سایت‌های بین‌المللی و «۶۷ درصد» ارتباط با اینستاگرام دچار اختلال بوده و در اردیبهشت سال جاری نیز «دیتاسنترهای ایران ۲۵ برابر دیتاسنترهای خارجی با اختلال ارتباطات اینترنتی روبه‌رو بوده‌اند.»

مقایسه آمار اختلال اینترنت ثابت و همراه در ایران
مقایسه آمار اختلال اینترنت ثابت و همراه در ایران

بنا بر گزارش‌ها، دریافت پیامک «کد تأییدیه ورود» به تلگرام و توییتر برای کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران مسدود شده و مشتریان اپراتورهای همراه اول و ایرانسل اگر از برنامه‌های این دو اپلیکیشن خارج شوند، امکان بازگشت به آنها را ندارند.

در برخی استان‌ها نیز کد تأییدیه اینستاگرام و واتس‌اپ با «اختلال همراه است، در حالی که این دو اپلیکیشن فیلتر نشده‌اند.

پیش‌تر، غلام‌رضا نوری قزلجه نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که طرح صیانت به صورت «کمرنگ» و «چراغ خاموش» در حال اجرا است، گفته که این طرح در هر کجا که بررسی شود به نتیجه نخواهد رسید، «چرا که چارچوب درست فکری ندارد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر