شش فعال محیط زیست زندانی با اتمام مرخصی پنج روزه به زندان اوین بازگشتند
شش تن از فعالان محیط زیست که بعد از پنج سال بازداشت برای اولین بار به طور همزمان از زندان اوین به مرخصی آمده بودند، شامگاه شنبه با اتمام مرخصی پنج روزه و تمدید نشدن مدت مرخصی، بار دیگر به زندان اوین بازگشتند.
نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان و سام رجبی، شش تن از فعالان محیط زیست زندانی به غیر از مراد طاهباز، دیگر فعال محیط زیست زندانی، در آستانه نوروز برای اولین بار از زمان بازداشتشان در بهمن سال ۱۳۹۶ همزمان به مرخصی از زندان اوین اعزام شده بودند.
این شش فعال محیط زیست تا روز شنبه پنجم فروردین ماه در مرخصی از زندان بودند اما به دلیل عدم تمدید مرخصی، شامگاه شنبه بار دیگر برای تحمل ادامه احکام زندان صادره از دادگاه انقلاب به زندان اوین بازگشتند.
کتایون رجبی، خواهر سام رجبی، در توییتی بازگشت شش فعال محیط زیست به زندان اوین را تایید کرد و در توییتی نوشت: آنها «در تلخترین بهار ایران بعد از ۵ سال با هم به مرخصی آمدند و امشب [شنبه شب پنجم فروردین ماه] بعد از ۵ روز به زندان اوین بازگشتند.»
این شش فعال محیط زیست به همراه شمار دیگری از فعالان محیط زیست از جمله کاووس سیدامامی، مراد طاهباز و عبدالرضا کوهپایه از فعالان محیط زیست و از جمله همکاران موسسه «حیات وحش پارسیان» بودند که در زمستان سال ۱۳۹۶ بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.
کاووس سید امامی که تابعیت کانادا را هم داشت، چند روز پس از بازداشت، به طرزی مشکوک در زندان اوین جان خود را از دست داد و مدتی بعد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دیگر فعالان محیط زیست بازداشت شده را «جاسوسی» و «همکاری با دول متخاصم» متهم کردند.
محمود صادقی، نماینده وقت مجلس شورای اسلامی، در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ اعلام کرد که «در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، کارشناسان ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در پاسخ به نمایندگان اصولگرا که از وزیر اطلاعات درباره علت عدم برخورد با فعالان محیطزیستی سوال کرده بودند، صریحا مستدلا و مستندا اعلام کردند هیچ دلیلی بر جاسوسی آنها نیافتهاند.»
با این حال این فعالان محیط زیست در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی محاکمه شدند. براساس حکم این شعبه که در بهمن سال ۱۳۹۸ به تایید دادگاه تجدید نظر رسید، نیلوفر بیانی و مراد طاهباز هر کدام به تحمل ده سال حبس تعزیری، طاهر قدیریان و هومن جوکار هرکدام به تحمل هشت سال حبس تعزیری، امیرحسین خالقی، سام رجبی و سپیده کاشانی هر کدام به تحمل شش سال حبس تعزیری و عبدالرضا کوهپایه نیز به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شدند.
از میان این فعالان محیط زیست عبدالرضا کوهپایه بعد از تحمل بخش عمده
دوره محکومیت خود آزاد شد اما دیگر فعالان محیط زیست با گذشت پنج سال
همچنین زندانی هستند.
نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی در طی سالهای زندان در نامههایی اعلام کردند
که در دوره بازداشت تحت «شدیدترین شکنجههای روحی و روانی، تهدید به شکنجه
فیزیکی و تهدیدهای جنسی» و «تهدید به مرگ» قرار گرفتهاند.
سپیده کاشانی در نامه خود نوشت که بازجویان این پرونده «ویدیوی جسد» کاووس سید امامی را برای شکنجه به او نشان دادهاند، و همسرش، هومن جوکار، را برای تهدید و شکنجه به پای چوبه دار ساختگی بردهاند.
مراد طاهباز، متهم دیگر پرونده زندانیان محیط زیستی که زاده لندن است و تابعیت سه گانه ایرانی- بریتانیایی و آمریکایی دارد همراه با شش فعال محیط زیست به مرخصی ۵ روزه اعزام نشده بود.
خانواده طاهباز سال گذشته در زمانی که نازنین زاغری- رتکلیف و انوشه آشوری، زندانیان دوتابعیتی دیگر ایرانی- بریتانیایی از اوین آزاد شده و به بریتانیا بازگشتند، انتظار آزادی مراد طاهباز را داشتند اما او که در آن زمان برای چند روز به بیرون از زندان منتقل شده بود، بار دیگر به زندان بازگردانده شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر