چهارشنبه، فروردین ۰۹، ۱۴۰۲

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد؛ سهم ایران از تولید نفت اوپک: «۰/۰۹»

 

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد؛ سهم ایران از تولید نفت اوپک: «۰/۰۹»


عربستان سعودی، عراق، امارات عربی متحده و کویت در مجموع «۷۱/۱ درصد» از تولید سبد اوپک را برعهده دارند.

آژانس بین‌المللی انرژی گزارش جدیدی از فعالیت کشورهای عضو «اوپک» منتشر کرد که براساس آن، همچنان ایران با «۰/۰۹» پایین‌ترین میزان تولید را مقابل دیگر رقبای منطقه‌ای دارد.

بر پایه جدیدترین گزارش سازمان مستقل بین‌دولتی «آژانس بین‌المللی انرژی»، تولید نفت کشور ایران در فوریه ۲۰۲۲ به «۲ میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه در روز» رسیده است.

در همین راستا، کشورهای عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی و کویت که «بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت اوپک» هستند، طی همین بازه زمانی در مجموع «۷۱/۱ درصد» تولید نفت را در اختیار داشته‌اند.

اوپک، سازمانی بین‌المللی متشکل از مهمترین کشورهای تولید کننده نفت جهان شامل الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، جزایر سلیمان، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اکوادور، آنگولا، ونزوئلا و کنگو است که مقر آن اکنون شهر وین اتریش قرار دارد و به تنظیم فعالیت و اعضا و تعیین سقف تولید کلی مجموعه می‌پردازد.

در حال حاضر با استناد به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، «کل تولید نفت اوپک» به «۲۹ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز» رسیده که سهم نفت تولیدی جمهوری اسلامی از آن تنها «۰/۰۹» است.

این گزارش تاکید دارد که برخی دیگر از اعضای اوپک افزایش تولید در این دوره زمانی داشته‌اند و برای نمونه، تولید نفت توسط عربستان سعوی به «۱۰ میلیون و ۴۷۰ هزار بشکه در روز» رسیده است.

کشور ایران به دلیل تحریم‌های تنبیهی بین‌المللی برای رفتارها و برنامه‌های مخاطره‌آمیز اتمی و منطقه‌ای، از محدودیت‌هایی برای صادرات و فروش نفت برخوردار است.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی همچنین تاکید دارد که کشورهای «عربستان سعودی، عراق، امارات عربی متحده و کویت» که بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت سازمان اوپک هستند، در مجموع «۷۱/۱ درصد» از تولید سبد آن را در اختیار دارند.

از سوی دیگر، صنعت نفت ایران در دهه‌های اخیر با فرسودگی بالایی در بخش‌های مختلف اکتشاف، استخراج، پخش و پالایش مواجه شده که همین موضوع سبب شده تا افزون بر افزایش حوادث در تاسیسات نفتی، در کنار سایر عوامل کاهنده همچون تحریم‌ها، بر کیفیت و میزان تولید ایران نیز اثر محسوسی بگذارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر