شنبه، فروردین ۰۵، ۱۴۰۲

تبعات تصمیم «دستمزدی» دولت؛ کارگران رغبتی به کار در کارخانه‌ها ندارند

 

تبعات تصمیم «دستمزدی» دولت؛ کارگران رغبتی به کار در کارخانه‌ها ندارند


تعیین حداقل دستمزد کارگران همچنان بلاتکلیف.

اکبر شوکت رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در خصوص وضعیت کارگران در سال گذشته گفته که «متأسفانه رو به بدتر شدن می‌رود و با اعداد و ارقام فعلی و دستمزدهای پایین کارگران رغبتی برای کار در کارخانه‌ها ندارند.» او تاکید کرده که همین موضوع شهرک‌های صنعتی را «با مشکل کمبودِ نیروی کار متخصص مواجه کرده است.»

شوکت به «سیاستِ فریز مزدی» اشاره کرد و گفت: «در پایانِ سال به اسم حمایت از کارفرما از جیبِ کارگران می‌زنند و دستمزد را فریز می‌کنند، این در حالی است که سهم دستمزد در هزینه‌های کل فقط ۷ درصد است. بطور کلی کارفرما هم در این وضعیت اقتصادی دنبال تولید نیست و دلالی در حال شدت گرفتن است.»

گفتنی است تعیین دستمزد یکی از چالش‌های روزهای پایانی سال گذشته بود که در نهایت بدون رضایت نمایندگان کارگری، دولت و کارفرماها ۲۷ درصد به حداقل دستمزد اضافه کردند که به گفته فعالان این حوزه این میزان بسیار پایین‌تر از حداقل معیشت اعلام شده توسط وزارت کار برای سال ۱۴۰۱ است.

تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۲ توسط شورای عالی کار با واکنش‌های فراوانی روبه‌رو شد و تشکل‌های کارگری مختلفی به آن اعتراض کردند. در یکی از آخرین واکنش‌ها خانه کارگر «تحمیل» افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد را غیرقابل‌قبول دانسته و از تلاش برای لغو آن خبر داد.

این نهاد کارگری، در بیانیه‌ای که روز ۴ فروردین منتشر شد، با ابراز نارضایتی شدید، تاکید کرد مصوبه اخیر شورای عالی کار «پذیرفتنی نیست.»

خانه کارگر اعلام کرده که در حمایت از کارگران، فرآیند قانونی جهت ابطال مصوبه فوق را تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد.

این نهاد صنفی در بخشی از این بیانیه، با اشاره به عدم همخوانی حقوق دریافتی کارگران با هزینه‌های جاری زندگی، افزایش دستمزد اعلام‌شده را بحدی ناچیز دانسته که حتی از پوشش سبد معیشتی زمستان دو سال قبل هم ناتوان است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر