دوشنبه، فروردین ۲۰، ۱۴۰۳

درخواست تقویت ناوگان دریایی اتحادیه اروپا برای مقابله با حوثی‌ها در دریای سرخ

 

درخواست تقویت ناوگان دریایی اتحادیه اروپا برای مقابله با حوثی‌ها در دریای سرخ

فرمانده ناوگان دریایی اتحادیه اروپا و مسئول سیاست خارجی این اتحادیه در بروکسل
فرمانده ناوگان دریایی اتحادیه اروپا و مسئول سیاست خارجی این اتحادیه در بروکسل

فرمانده ناوگان دریایی اتحادیه اروپا در دریای سرخ خواهان افزایش قابل‌ توجه شمار کشتی‌ها در این مأموریت برای مقابله با حملات احتمالی حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی شد.

ناوگان دریایی اتحادیه اروپا با نام «سپر» از دو ماه پیش ۶۸ کشتی تجاری را هنگام عبور از آب‌های بخش جنوبی دریای سرخ همراهی کرده و توانسته ۱۱ مورد حمله از ناحیه حوثی‌ها را دفع کند.

با وجود حمایت و مشارکت نیروهایی از ۱۹ کشور از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در این مأموریت دریایی، این ناوگان برای عملیات محافظتی خود از کشتیرانی آزاد تنها چهار ناوچه در اختیار دارد.

مأموریت این گروه از بهمن سال گذشته با نام عملیات سپر دریایی اتحادیه اروپا آغاز شد که دریای سرخ، خلیج عدن، دریای عرب، دریای عمان و خلیج فارس را در برمی‌گیرد.

دریاسالار واسیلیوس گریپاریس، که از شهر لاریسا در یونان این گروه دریایی را فرماندهی می‌کند، دوشنبه بیستم فروردین به خبرنگاران در بروکسل، مقر اتحادیه اروپا، گفت منطقه پرخطری که حوزه مأموریت گروه دریایی به فرماندهی اوست، در ماه‌های گذشته حملات متعددی را به خود دیده است.

او اظهار داشت حملات شامل تهدید و ارعاب کشتی‌های تجاری تا حملاتی از نوع «پیچیده» بوده و مهاجمان از تأسیسات در سواحل، هوا و دریا، با پهپاد و موشک‌های بالیستیک کشتی‌های تجاری را هدف قرار داده‌اند، که اسیب جانی نداشته است.

حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ، باب‌المندب و فراتر از آن از مدتی کوتاه بعد از درگرفتن جنگ میان ارتش اسرائیل با گروه افراطی حماس در غزه آغاز شد.

در این دوره، حوثی‌ها همچنین در «حمایت از فلسطینیان» موشک‌ها و پهپادهایی را به سوی اسرائیل روان کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری کرده که حملات حوثی‌ها، با وجود آن‌که بخشی از آن رهگیری و خنثی شده، به تجارت دریایی میان اروپا و مصر لطمه وارد کرده و کشتی‌ها برای دور زدن این منطقه ناچار شده‌اند مسیر دورتری را که دو هفته بیشتر طول می‌کشد، انتخاب کنند.

دریاسالار گریپاریس دوشنبه در بروکسل افزود در پی تشدید بحران منطقه پس از حمله هفته گذشته منتسب به اسرائیل در دمشق که به مرگ چند نظامی ارشد جمهوری اسلامی ایران منجر شد و مقامات ایران قول تلافی‌جویی داده‌اند، ناوگان دریایی اتحادیه اروپا «کاملا هشیار» است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز دوشنبه با درخواست از تهران برای «خویشتنداری»، سران جمهوری اسلامی ایران را فرا خواند تا از نفوذ خود در منطقه برای «جلوگیری از تشدید تنش، به‌ویژه در ارتباط با حوثی‌ها» استفاده کنند.

آقای بورل در همین حال ابراز عقیده کرد که ایران کنترل کاملی بر حوثی‌ها ندارد و این گروه یمنی در انجام اقدامات خود «کاملا خودمختار» عمل می‌کند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، یکشنبه ۱۹ فروردین در مسقط در عمان با محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثی‌ها دیدار و از «حمایت شجاعانه ملت یمن از ملت مظلوم فلسطین» تقدیر کرده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر