رد بررسی درخواست خانوادههای قربانیان پرواز «پیاس۷۵۲» در دیوان عالی کانادا؛ اردشیر زارعزاده: پرونده را در کشورهای دیگر پیش میبریم
دیوان عالی کانادا بررسی پرونده تجدیدنظر در مورد درخواست خانوادههای قربانیان پرواز «پیاس۷۵۲» هواپیمایی اوکراین برای توقیف داراییهای دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به نفع آنها را رد کرد.
اردشیر زارعزاده، حقوقدان و از مشاوران حقوقی این پرونده به صدای آمریکا گفت از دیوان عالی ایالت انتاریو درخواست کرده بودند از اموال و داراییهای جمهوری اسلامی برای پرداخت غرامت به خانوادههای قربانیان پرواز «پیاس۷۵۲» استفاده کنند، که این درخواست رد شد.
به گفته او، پرونده به دادگاه تجدیدنظر عالی انتاریو رفت که دوباره از سوی سه قاضی رد شد و در نهایت به دیوان عالی کانادا، که عالیترین مرجع قضایی است و تنها پانزده درصد از موارد به آنجا میرسند، برده شد که آن را حتی برای بررسی و رفتن به مرحله بعد قبول نکرد.
دیوان عالی انتاریو در مرداد ۱۴۰۲، جمهوری اسلامی را به پرداخت بیش از ۱۴۲ میلیون دلار غرامت به خانواده ۸ نفری که بر اثر سرنگون شدن پرواز پیاس۷۵۲ خطوط هوایی بینالمللی اوکراین توسط سپاه پاسداران در نزدیکی تهران جان خود را از دست دادند، محکوم کرده است.
دادگاه عالی انتاریو برای خانواده شش نفر دیگر که در سرنگونی هواپیما جان باختند نیز ۱۰۷ میلیون دلار غرامت تعیین کرد. مجموع مبلغی که در احکام خسارت به خانوادههای ۱۴ قربانی تعلق گرفته، نزدیک به ۲۵۰ میلیون دلار است.
جمهوری اسلامی در هیچیک از دو دادگاه از خود دفاع نکرد و حکم به صورت غیابی صادر شد و غرامتی نیز پرداخت نشده است.
اردشیر زارعزاده به صدای آمریکا گفت: «ما در پرونده اصلی از دادگاه عالی انتاریو رأی گرفتیم که شلیک به هواپیمای اوکراینی توسط جمهوری اسلامی اقدامی "تروریستی" و "عمدی" بوده است و پرونده درخواست برای تصرف اموال جمهوری اسلامی بعد از آن مطرح شد تا زمانی که حکم داده میشود، سراغ ضبط اموال به نفع خانوادهها برویم که با شکست روبرو شد و آنها با استناد به قانون مصونیت دیپلماتیک این درخواست را رد کردند.»
کانادا با وجود قطع روابط دیپلماتیک با تهران و اخراج دیپلماتهای ایرانی از کانادا، داراییهای جمهوری اسلامی را کماکان دیپلماتیک محسوب میکند.
اردشیر زارعزاده توضیح داد که قوانین کنونی کانادا در برخورد با دولتهایی که به شهروندان کانادایی تعرض میکنند و در قتل و جنایت و ترور نقش دارند، خلاءهایی دارد.
او گفت در مرحله بعد، بر اساس حکمی که در دست دارند و خانوادههای قربانیان را به دلیل اقدام جمهوری اسلامی به ترور مستحق غرامت دانسته است، پرونده را در اروپا و کشورهای دیگری که جمهوری اسلامی در آنجا اموال مستقیم دارد پیش خواهند برد.
پرواز شمارهٔ ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین، در نزدیکی فرودگاه بینالمللی تهران در ۱۸ دی ۱۳۹۸ هدف شلیک پدافند هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت.
جمهوری اسلامی ساعاتی پیش از آن، بدون هشدار به خطوط هوایی و بدون مسدود کردن آسمان ایران، در پاسخ به کشته شدن قاسم سلیمانی توسط آمریکا، پادگان عینالاسد در عراق را موشکباران کرده بود که به گفته ایالات متحده کوچکترین آسیبی به منافع آمریکا در آن پادگان وارد نکرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر