دولت بایدن از اسرائيل در مورد حمله مرگبار اخیر در رفح توضیح خواست
دولت بایدن از اسرائيل در مورد حمله هوایی به رفح در جنوب غزه که منجر به آتشسوزی گسترده در یک ارودگاه آوارگان فلسطینی شد توضیح خواست.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا میگوید دولت بایدن در انتظار نتیجه نهایی تحقیقات دولت اسرائیل است تا ببیند چرا حمله به نقطهای در نزدیکی شهر رفح به اردوگاه فلسطینیها نیز اصابت کرد.
اسرائيل به دولت بایدن گفته است که هدف یک انبار تسلیحات حماس بود که بیش از یک کیلومتر و نیم با اردوگاه فاصله داشت و برای آنکه آسیبی به پناهندگان نرسد از بمبی ۳۷ کیلوئی استفاده کرد که کوچکترین بمب آنها است.
حمله هوایی اسرائیل در روز یکشنبه، ششم خرداد موجب بروز آتش سوزی در اردوگاه و جان باختن ۴۵ نفر شد.
متیو میلر میگوید دولت بایدن انتظار دارد پس از روشن شدن علت سرایت آتش به ارودگاه و تلفات ناشی از آن، دولت اسرائیل کسانی را که مسئول این اتفاق هستند به دست عدالت بدهد.
پیشتر سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز در این رابطه گفته بود: «اسرائیل حق دارد به دنبال حماس برود و ما درک می کنیم که در این حمله دو نفر از تروریستهای ارشد حماس که مسئول حملات علیه غیرنظامیان اسرائیلی بودند نیز کشته شدند. اما همانطور که به وضوح گفتهایم، اسرائیل باید هر اقدام احتیاطی ممکن را برای محافظت از غیرنظامیان انجام دهد.»
با وجود اینکه برخی حملات اسرائيل منجر به تلفات بالایی در بین غیر نظامیان شده است، آمریکا بر این باور است که عملیات آن کشور شامل تعریف «نسل کشی» نمیشود.
دولت بایدن حتی پیش از حمله هوایی یکشنبه شب اسرائیل با فشار فزایندهای از درون حزب دموکرات برای کاهش حمایت قوی خود از این کشور مواجه بود.
هفتهها اعتراضات دانشگاهی در آمریکا درباره جنگ اسرائیل و حماس نیز بر فشارها افزوده است و کارزار انتخابات آقای بایدن برای ریاستجمهوری را چالشبرانگیز کرده است.
نظرسنجی اخیر رویترز-ایپسوس نشان میدهد که تقریبا نیمی از رأیدهندگان دموکرات با شیوه مدیریت بایدن در جنگ اسرائیل و حماس مخالف هستند.
ایالات متحده بارها اعلام کرد که با حمله بزرگ اسرائیل به رفح مخالف است و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، تصمیم به توقف ارسال یک محموله بزرگ مهمات به اسرائیل به دلیل نگرانی از استفاده آنها به عنوان بخشی از عملیات رفح گرفت، اما مشاور امنیت ملی کاخ سفید پس از بازگشت از سفر اخیرش از اسرائیل گفت که عملیات ارتش اسرائیل «در سطحی نیست که واشنگتن نسبت به آن هشدار داده بود.»
اسرائیل میگوید تا نابودی کامل حماس به جنگ ادامه میدهد و برای آزاد کردن گروگانها مجبور به انجام عملیات در رفح است. مقامهای بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، میگویند این تهاجم جان صدها هزار فلسطینی را بهخطر می اندازد.
حماس بارها با پیشنهادها مختلف برای آتشبس و آزادسازی گروگانها مخالفت کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر