یکشنبه، تیر ۱۰، ۱۴۰۳

یورو ۲۰۲۴؛ اسپانیا با گلباران گرجستان، به آلمان رسید

 

یورو ۲۰۲۴؛ اسپانیا با گلباران گرجستان، به آلمان رسید


پس از حذف ایتالیا مدافع عنوان قهرمانی، انگلیس نایب قهرمان دوره پیشین نیز داشت از گردونهٔ جام بیرون می‌افتاد.

در رقابتی که شش دقیقه وقت اضافه داشت، اسلواکی تا دقیقه ۹۵ با گل ایوان شرانز پیروز و مسرور بود.

با گلی که بازیکن اسلاویا پراگ وارد دروازه جردن پیکفورد کرد، ۳ گله شد تا کنار جمال موسیالا و میکائوتادزه در صدر جدول گلزنان بایستد. از این جمع حالا فقط موسیالا در جام باقی مانده.

در حالی که انگلیس در آستانه خروج از رقابت‌ها ایستاده بود، جود بلینگام در دقیقه ۹۵ دروازه مارتین دوبراوکا را باز کرد. در این مسابقه، این اولین ضربه انگلیسی‌ها در چارچوب بود!

قیچی منجر به گل بلینگام، دیرهنگام‌ترین گل انگلیس در وقت قانونی از تاریخ یورو است. بازی ۱-۱ تمام شد.

در نخستین دقیقه از وقت اضافه، هری کین با سرش، دومین ضربهٔ سه‌شیرها به داخل چارچوب حریف را تبدیل به گل دوم کرد.

ساوت‌گیت خوش اقبال بود که با گره‌گشاییِ دو گلزن تراز اولش، تیمش در جام ماند تا با عبور از مانع بلند اسلواکی، در یک‌چهارم نهایی به مصاف تیم سرسخت‌تری به نام سوئیس برود.

بلینگام که بهتربن بازیکن زمین شد گفت: «در رئال مادرید و انگلیس، بار‌ها این کار را انجام داده‌ام. انتقادات زیادی از من می‌شود، من هم در چنین شب‌هایی پاسخ‌شان را می‌دهم.»

هری کین هم که گل‌‌های ملی‌اش را به عدد چشمگیر ۶۵ رسانده، گل بلینگام را از بهترین گل‌های تاریخ فوتبال انگلیس دانست.

اسپانیا ۴ گرجستان ۱

گرجستان در گروه اف با نمایشی تاریخی توانست پرتغال را ۲-۰ ببرد و از جمهوری چک هم مساوی بگیرد تا در اولین حضور، اولین صعود را جشن بگیرد.

آنها با سرمربیگری ویلی سانیول فرانسوی در شهر کلن و زیر بارش شدید باران، در مرحله یک‌هشتم نهایی جام ملت‌ها به زمین آمدند.

اسپانیا در نیمه اول ۱۷ ضربه به دروازه حریف زد که رکورد این نیمه در تاریخ مسابقات محسوب می‌شود.

مدافعین گرجستان از جمله گولسیانی که بازیکن پرسپولیس و تنها نماینده لیگ ایران در این رقابت‌هاست، جانانه از دروازه‌شان محافظت می‌کردند.

در جامی که گل‌ به خودی در آن عادی شده، در هجدهمین دقیقه رابین نورمان تحت فشار کواراتسخلیا ستاره ناپولی، دروازه اسپانیا را باز کرد.

جریان بازی اما اینگونه بود که نیکو ویلیامز و یامین لامال از چپ و راست، و گاهی هم هر دو از یک سمت، مانند بهمن روی مدافعین گرجستان خراب می‌شدند.

اسپانیا که بی محابا یورش می‌آورد، با گل رودری که برترین بازیکن زمین شد، بازنده به رختکن نرفت.

در نیمه دوم فابیان روئیز، نیکو ویلیامز و دنی اولمو سه گل دیگر وارد دروازه مامارداشویلی کردند که خود در والنسیا بازی می‌کند و در این مسابقه توپ‌های بسیاری را از مهاجمان اسپانیا گرفت.

اسپانیایی‌ها در مرحله بعدی جام مقابل آلمان به زمین می‌آیند، رقابتی جذاب بین دو مدعی جام قهرمانی که به میزبانی اشتوتگارت برگزار خواهد شد.

پزشکیان با سانسور اینترنت و گشت ارشاد مخالفت کرد

 

پزشکیان با سانسور اینترنت و گشت ارشاد مخالفت کرد


مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ایران، در آستانه دور دوم این انتخابات علیه سانسور اینترنت و گشت ارشاد موضع گرفت و گفت که دولت احتمالی او مقابل این اقدامات می‌ایستد.

آقای پزشکیان که در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران با سعید جلیلی، نامزد تندروی اصول‌گرایان رقابت می‌کند با چالش تحریم انتخابات از سوی مخالفان جمهوری اسلامی مواجه است و تلاش می‌کند شهروندانی را که همچنان برای شرکت در انتخابات تردید دارند، به رای دادن قانع کند.

طبق آمار ستاد انتخابات وزارت کشور، میزان مشارکت در دور اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۳۹.۹ درصد بوده که پایین‌ترین میزان مشارکت در تمام دوره‌های چنین انتخاباتی در کشور محسوب می‌شود.

این میان مسعود پزشکیان تنها با کسب ۱۰.۴۱۵.۱۹۱ رأی به عنوان نفر اول راهی مرحله بعدی انتخابات شد که نتیجه‌ای متزلزل است.

آقای پزشکیان روز یکشنبه در واکنش به نوشته یکی از کاربران در شبکه اجتماعی ایکس که خواستار تضمین برای مقابله با گشت ارشاد و سانسور اینترنت در صورت پیروزی در انتخابات شده بود، نوشت: «تضمین می‌دهم که تمام دولت در برابر گشت‌های اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکن بازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام قد بایستد.»

 

تضمین می‌دهم که تمام دولت در برابر گشت‌های اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکن بازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام قد بایستد
hossein_jannati
@hossein_jannati
. یک: تضمین می‌دهم گشت ارشاد از خیابان جمع شود. دو: تضمین می‌دهم فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی برداشته شود. سه: تضمین می‌دهم اگر فشاری به دولت آوردند تا مقابلِ خواست مردم بایستد آن را صریح افشا کنم. آقایان پزشکیان، ظریف و جهرمی زیر این نوشته را امضا کنند و انگشت بزنند من رای می‌دهم.
 

حسین جنتی، شاعر و از منتقدین جمهوری اسلامی، همچنین از محمدجواد ظریف و محمدجواد آذری جهرمی، مشاوران ارشد مسعود پزشکیان خواسته بود که آنها نیز این شروط را امضا کنند و تضمین بدهند که اقای ظریف در پاسخ نوشت: «تضمین می‌دهم که پزشکیان راستگو و شجاع است و در برابر این کژفهمی ها و کژتابی‌ها ایستاده و خواهد ایستاد.» آقای آذری جهرمی نیز پاسخ مشابهی داد.

روز یکشنبه همچنین علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد دولت اول حسن روحانی و استاد دانشگاه تهران، به تیم مسعود پزشکیان پیوست چنان‌که از او به عنوان گزینه اصلی وزارت اقتصاد در دولت احتمالی مسعود پزشکیان نام می‌شود.

رسانه‌های حامی آقای پزشکیان در توصیف علی طیب‌نیا او را موفق‌ترین وزیر اقتصاد تاریح جمهوری اسلامی معرفی کرده‌اند که توانست تورم را در دوره خود تک‌رقمی کند.

با این حال کمپین مخالفان جمهوری اسلامی نیز که خواستار تحریم انتخابات هستند همچنان فعال است و از جمله در روز یکشنبه نامه‌ای با امضای ۵۵ فعال مدنی و سیاسی همچون نرگس محمدی، پوران ناظمی، گوهر عشقی، شعله پاکروان، قاسم شعله‌سعدی، حشمت‌الله طبرزدی و محمد نوری‌زاد منتشر کردند که تمام نامزدهای این انتخابات را «بی‌اختیار و دستچین شده» نامیدند.

امضاکنندگان این نامه گفته‌اند که «کنش عدم مشارکت و پشت کردن به سناریوهای سرهم‌بندی شده حاکمیت، مردم را در جایگاه نیرویی قابل محاسبه و پتانسیل اعتراضی قدرتمند قرار خواهد داد.»

قرار است دور دوم از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی جمعه هفته جاری برگزار شود.

 

۱۸ سرباز اسرائیلی در حمله پهپادی حزب‌الله مجروح شدند

 

۱۸ سرباز اسرائیلی در حمله پهپادی حزب‌الله مجروح شدند


نیروهای ارتش اسرائیل در مرز لبنان
نیروهای ارتش اسرائیل در مرز لبنان

ارتش اسرائیل شامگاه یکشنبه گزارش داد که ۱۸ نفر از سربازانش در حمله پهپادی شبه‌نظامیان حزب‌الله به شمال اسرائیل مجروح شدند.

اطلاعیه ارتش اسرائیل می‌گوید، یکی از این سربازان که جراحاتش شدید بوده به بیمارستان منتقل شده است.

بر اساس این اطلاعیه، نیروی هوایی اسرائیل در واکنش به حمله پهپادی حزب‌الله، مواضع این گروه را در جنوب لبنان هدف حملات خود قرار داده است.

ارتش اسرائیل افزوده که یکی از پرتابگرهای موشک‌های حزب‌الله را که از آنجا موشکی به سوی بلندی‌های جولان شلیک شده بود بمباران کرده و نیز در چندین منطقه جنوب لبنان به مقابله با تهدیدات حزب‌الله پرداخته است.

از آغاز جنگ غزه تاکنون، اسرائیل تقریبا به طور روزانه با حزب‌الله لبنان در نواحی مرزی دو کشور تبادل آتش داشته است. حزب‌الله اعلام کرده که تا مادامی که جنگ غزه به پایان نرسیده باشد، حملات خود را به اسرائیل ادامه خواهد داد.

این درگیری‌ها طی روزهای اخیر به شدت افزایش یافته و همین امر به نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ در منطقه و به میدان آمدن ایران و ایالات متحده دامن زده است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان؛ س.ن

محرومیت زندانی سیاسی محکوم به اعدام از «حق تماس»؛ مقامات «اجازه ملاقات» به خانواده مجاهد کورکور نمی‌دهند

 

محرومیت زندانی سیاسی محکوم به اعدام از «حق تماس»؛ مقامات «اجازه ملاقات» به خانواده مجاهد کورکور نمی‌دهند


مجاهد کورکور
مجاهد کورکور

خواهر مجاهد کورکور می‌گوید مقامات زندان شیبان اهواز این زندانی سیاسی محکوم به اعدام را از حق ملاقات و تماس محروم کرده‌اند و با وجود مراجعه خانواده‌اش به این زندان، به آنها اجازه ملاقات داده نشده است.

نگار کورکوری، خواهر دادخواه عباس کورکوری که به نام «مجاهد کورکور» شناخته می‌شود،‌ روز یک‌شنبه ۱۰ تیر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در ماه‌های گذشته چندین بار خانواده‌ام برای ملاقات با برادرم به زندان شیبان رفتند، اما مقامات زندان اجازه ملاقات ندادند.»

او همچنین تأکید کرد که خانواده‌اش «برای پیگیری» نزد «دادستان ایذه» نیز رفته‌اند، اما دادستان به پدرش گفته «پسرت ممنوع الملاقات و ممنوع التلفن است.»

نگار کورکوری همچنین افزود: «الآن چند هفته می‌شود که از مجاهد بی‌خبر هستیم.»

 

در ماه‌های گذشته چندین بار خانواده‌ام برای ملاقات با برادرم به زندان شیبان رفتند اما مقامات زندان اجازه ملاقات ندادند، برای پیگیری هم پیش دادستان ایذه رفتند که او هم به پدرم گفته پسرت ممنوع ملاقات و ممنوع تلفن است، الان چند هفته میشه که از مجاهد بی‌خبر هستیم... #مجاهد_کورکور
 

قوه قضاییه جمهوری اسلامی مجاهد کورکور را به تیراندازی ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در ایذه و کشتن هفت شهروند، از جمله کیان پیرفلک متهم کرده است، اتهامی که این زندانی سیاسی آن را رد کرده است.

میثم پیرفلک، پدر کیان که خود نیز در جریان این حمله به‌شدت زخمی شد و همچنان تحت درمان است، پیش از این در ویدئویی تأکید کرده که «ما به چشم خود دیدیم که مأموران امنیتی به ما و کیان شلیک کردند.»


 

همچنین، سازمان عفو بین‌الملل با توجه به نتیجه تحقیقاتش، مأموران لباس شخصی جمهوری اسلامی را عامل شلیک مرگبار به شهروندان در ایذه در شامگاه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ معرفی کرده و عباس کورکوری (مجاهد کورکور) را از اتهامات وارده مبرا می‌داند.

عباس کورکوری، مشهور به مجاهد کورکور در جریان حمله نیروهای حکومتی به روستای پرسوراخ در ۲۹ آذر ۱۴۰۱ بازداشت شد؛ در این حمله چند تن از شهروندان معترض نیز کشته شدند.

دیوان عالی جمهوری اسلامی حکم اعدام مجاهد کورکور را در دی سال ۱۴۰۲ تأیید کرد و پرونده‌اش به شعبه اجرای احکام دادگاه ایذه فرستاده شد.

پیش از این، آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، خواهان آزادی «تمامی زندانیانی» شده که «به طور ناعادلانه در ایران محبوس هستند.»

آبرام پیلی تأکید کرده است: «هیچ کس نباید به دلیل استفاده از حقوق انسانی خود و (برخورداری از) آزادی‌های بنیادین پشت میله‌های زندان باشد.»

 

زلنسکی: روسیه طی هفته گذشته از ۸۰۰ «بمب سُرشی» علیه اوکراین استفاده کرده است

 

زلنسکی: روسیه طی هفته گذشته از ۸۰۰ «بمب سُرشی» علیه اوکراین استفاده کرده است


پیامد حمله موشکی روسیه به ویلنیانسک، جنوب اوکراین؛ شنبه ٩ تیر ۱۴۰۳
پیامد حمله موشکی روسیه به ویلنیانسک، جنوب اوکراین؛ شنبه ٩ تیر ۱۴۰۳

تصاویر پهپادی منتشرشده از سوی ارتش اوکراین در روز یکشنبه، اجساد شهروندان کشته‌شده در یک منطقه غیرنظامی واقع در شهر تورتسک را نشان می‌دهد.

شهر جنگ‌زده تورتسک در استان شرقی دونتسک طی روزهای اخیر تحت بمباران شدید روسیه قرار گرفته و در نتیجه آن، امدادگران اوکراینی تلاش‌های خود برای تخلیه غیرنظامیان را شدت بخشیده‌اند.

مقامات محلی اوکراینی می‌گویند که روسیه در حملات هوایی خود به تورتسک، از بمب‌های نیرومند سُرشی استفاده می‌کند.

بمب‌های سرشی یا گلاید، بمب‌هایی قدیمی با قابلیت انفجار شدید هستند که به سیستم‌های هدایت و نشانه گیری پیشرفته مجهز شده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز یکشنبه گفت روسیه طی هفته گذشته بیش از ۸۰۰ بمب سرشی علیه اوکراین استفاده کرده است.

به گفته او، «اوکراین به ابزارهای لازم برای نابودی حاملان این بمب‌ها از جمله جنگنده‌های روسیه در هر جا که هستند، نیاز دارد [و] این یک گام ضروری است.»

یک زن ۴۸ ساله ساکن تورتسک به نام اوکسانا ژارکو که به همراه دیگر اعضای خانواده مجبور به ترک خانه‌اش شد، وضعیت در این شهر جنگ‌زده را «وحشتناک» توصیف کرد.

شهر چاسیف‌یار در شمال تورتسک طی هفته‌های اخیر اصلی‌ترین هدف حملات روسیه بوده و فرماندهان اوکراینی می‌گویند منابع‌شان به دلیل وقفه یک‌ماهه در ارائه کمک‌های نظامی غرب و به‌ویژه ایالات متحده به آنها همچنان ناکافی است.

زلنسکی در سخنان روز یکشنبه خود از کشورهای کمک‌کننده به اوکراین خواست محدودیت‌های وضع‌شده بر تسلیحات‌شان درباره حمله به اهداف نظامی داخل خاک روسیه را کاهش دهند.

او با اشاره به لزوم اخذ «تصمیمات روشن» برای کمک به مردم اوکراین گفت: «حملات دوربرد و پدافندهای هوایی مدرن، پایه و اساس توقف اقدامات تروریستی روزانه روسیه است.»

این در حالی است که حملات موشکی روسیه به شهر جنوبی ویلنیانسک در روز شنبه موجب کشته‌شدن هفت غیرنظامی از جمله کودکان و زخمی شدن ٣٨ تن دیگر شد. مقامات اوکراینی روز یکشنبه را عزای عمومی اعلام کردند.

مقامات انتصابی از سوی روسیه در دونتسک اشغالی مدعی شدند حملات توپخانه‌ای اوکراین به این منطقه، موجب زخمی‌شدن دو تن شده است.

همچنین وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه مدعی شد شنبه‌شب ٧٢ فروند پهپاد اوکراینی را در شش منطقه در جنوب شرقی روسیه سرنگون کرده است.

تهاجم نظامی روسیه به اوکراین واکنش هماهنگ و شدید آمریکا و متحدان آن را به همراه داشته و در نتیجه آن، گسترده‌ترین رژیم تحریمی جهان علیه ماشین جنگی پوتین وضع شده است.

علاوه بر تحریم‌ها، آمریکا و کشورهای اروپایی ده‌ها میلیارد دلار کمک تسلیحاتی و مالی در اختیار اوکراین گذاشته‌اند و وعده داده‌اند ارائه این کمک‌ها تا زمان پایان اشغالگری روسیه ادامه خواهد داشت.

*** منبع: خبرگزاری آسوشیتدپرس

نظرسنجی‌های پس از رأی‌گیری در فرانسه از پیشتازی حزب راستگرای «اجتماع ملی» حکایت دارد

 

نظرسنجی‌های پس از رأی‌گیری در فرانسه از پیشتازی حزب راستگرای «اجتماع ملی» حکایت دارد


تصاویر مارین لو پن و ژردن بردلا روی پوسترهای انتخاباتی در شرق فرانسه - آرشیو
تصاویر مارین لو پن و ژردن بردلا روی پوسترهای انتخاباتی در شرق فرانسه - آرشیو

نظرسنجی‌های پس از رأی‌گیری روز یکشنبه در فرانسه نشان می‌دهد رای‌دهندگان جایگاه حزب راستگرای «اجتماع ملی» را تقویت کردند و این حزب با اختلاف، پیشتاز دور اول انتخابات پارلمانی است؛ به این ترتیب، فرانسه در یک «وضعیت نامعلوم سیاسی» به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس،‌ امانوئل مکرون رئیس‌ جمهوری فرانسه، که سه هفته پیش به صورت غیرمنتظره برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کرد، از مردم کشورش خواست در دور دوم انتخابات، علیه این حزب دست راستی رأی دهند.

مارین لو پن، رهبر «اجتماع ملی» از رای دهندگان فرانسوی خواسته به این حزب رای دهند و آن را «اکثریت مطلق» در پارلمان کنند. او گفت اکثریت مطلق به این حزب امکان می‌دهد دولت جدیدی را به نخست وزیری ژردن بردلا، که اکنون رئیس حزب است، تشکیل دهد تا به گفته او، دولت آینده روی «شفا یافتن» فرانسه کار کند.

پیش‌بینی‌های سازمان‌های نظرسنجی حاکی از آن است که «اجتماع ملی» بخت زیادی دارد که اکثریت مجمع ملی فرانسه را بدست آورد، که در کنار سنای فرانسه پارلمان این کشور را تشکیل می‌دهد.

در پی انتخابات پارلمانی روز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳، ممکن است نخستین دولت کاملا دست‌راستی فرانسه از زمان جنگ جهانی دوم در فرانسه تشکیل شود، یا این که حزبی اکثریت را بدست نیاورد.

آسوشیتدپرس می‌نویسد، ژردن بردلا که هیچ تجربه دولتی ندارد، می‌گوید از قدرت نخست‌ وزیری استفاده می‌کند تا امانوئل ماکرون را از ادامه تامین تسلیحات دوربرد به اوکراین برای جنگ با روسیه باز دارد. اجتماع ملی، حزب متبوع بردلا، روابط تاریخی با روسیه دارد.

این حزب همچنین حق شهروندی برای افرادی که در فرانسه به دنیا آمده‌اند را مورد سئوال قرار داده و می‌خواهد حقوق شهروندان فرانسوی با تابعیت دوگانه را محدود کند. منتقدان می‌گویند این امر حقوق بنیادین بشر را تضعیف می‌کند و تهدیدی برای آرمان‌های دموکراتیک فرانسه است.

‌انتقال حسین شنبه‌زاده از انفرادی به سلول چند‌نفره؛ هنوز اجازه حضور در بند عمومی به او داده نشده است

 

‌انتقال حسین شنبه‌زاده از انفرادی به سلول چند‌نفره؛ هنوز اجازه حضور در بند عمومی به او داده نشده است


حسین شنبه‌زاده، ویراستار و زندانی پیشین، پس از انتشار یک «نقطه» در پاسخ به مطلب علی خامنه‌ای در شبکه اجتماعی «ایکس» بازداشت شد
حسین شنبه‌زاده، ویراستار و زندانی پیشین، پس از انتشار یک «نقطه» در پاسخ به مطلب علی خامنه‌ای در شبکه اجتماعی «ایکس» بازداشت شد

عباس شنبه‌زاده، برادر حسین شنبه‌زاده فعال شبکه اجتماعی، مترجم و ویراستار، از انتقال برادرش از سلول انفرادی به سلول چند نفره در زندان خبر داد و اعلام کرد «هنوز اجازه حضور در بند عمومی به حسین داده نشده است.»

او روز یکشنبه دهم تیر‌ماه با اعلام خبر تماس تلفنی برادرش با مادرشان، در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «از آنجا که حسین هنوز به بند عمومی نرفته است، گمان می‌کنیم کماکان در مرحله تحقیقات به سر می‌برد.»

عباس شنبه‌زاده همچنین افزود: «حسین از حتمی بودن امکان یک بار تماس در هفته و نیز امکان یک ملاقات کابینی ظرف دو هفته آینده خبر داد.»

حسین شنبه‌زاده نیمه خرداد ماه هنگام سفر به اردبیل بازداشت شد و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را به آنچه «ارتباط با افسران رده بالای موساد»، «اهانت به مقدسات» و «تلاش برای خروج از کشور» خوانده، متهم کرده است.

همه این اتهامات به‌شدت از سوی نزدیکان او رد شده است.

حسین شنبه‌زاده پیش از بازداشت در واکنش به یک یادداشت بدون نقطه پایان، در حساب کاربری علی خامنه‌ای در ایکس، تنها یک «نقطه» گذاشت، که کاربران این نقطه را چند برابر بیشتر از نوشته رهبر جمهوری اسلامی پسندیدند.

آماده‌باش چند پایگاه نظامی ایالات متحده در اروپا در پی افزایش احتمال حمله تروریستی

 

آماده‌باش چند پایگاه نظامی ایالات متحده در اروپا در پی افزایش احتمال حمله تروریستی


سامانه راداری نصب شده در یک پایگاه نظامی آمریکا در جنوب رومانی - آرشیو
سامانه راداری نصب شده در یک پایگاه نظامی آمریکا در جنوب رومانی - آرشیو

رسانه‌های ایالات متحده به نقل از مقام‌های این کشور، از افزایش سطح آماده‌باش چند پایگاه نظامی آمریکایی در سراسر اروپا به‌دلیل احتمال وقوع حمله تروریستی به نیروها یا تأسیسات نظامی آمریکا خبر دادند.

بر اساس گزارش‌ها، این پایگاه‌ها، از جمله پادگان ارتش آمریکا در اشتوتگارت آلمان، جایی که ستاد فرماندهی اروپایی آمریکا در آن مستقر است، روز یکشنبه در پی دریافت اطلاعاتی از احتمال اقدام تروریستی یا هدف‌گیری محتمل علیه پرسنل یا تأسیسات آمریکایی، سطح هشدار و آماده‌باش خود را افزایش دادند.

یکی از مقامات آمریکایی مستقر در پایگاهی در اروپا به شبکه خبری سی ان ان گفته است این سطح از هشدار «دست‌کم در ۱۰ سال گذشته» بی‌سابقه بوده، و به این معنی است که ارتش یک «تهدید جدی فعال» دریافت کرده است.

سخنگوی فرماندهی آمریکا در اروپا درباره این تهدید گفت: «ما به‌طور مداوم در حال ارزیابی عوامل مختلفی هستیم که در امنیت جامعه نظامی ایالات متحده در خارج از کشور نقش دارند. به عنوان بخشی از این تلاش، ما اقدامات بیشتری را برای اطمینان از امنیت اعضای خود انجام می‌دهیم، اما بدون انجام اقدامات خاص، هوشیاری خود را حفظ خواهیم کرد.»

در این گزارش‌ها مشخص نشده چه اطلاعاتی دقیقا باعث افزایش سطح آماده‌باش نیروهای آمریکایی در اروپا شده است، اما مقام‌های اروپایی چندی پیش در مورد یک «تهدید تروریستی بالقوه» در این قاره، به‌ویژه پیش از آغاز المپیک پاریس در ماه ژوئیه و در جریان مسابقات فعلی فوتبال اروپا در آلمان، هشدار دادند.

مخالفت رهبران کلیدی حزب دموکرات با برخی درخواست‌ها برای کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی

 

مخالفت رهبران کلیدی حزب دموکرات با برخی درخواست‌ها برای کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی


.جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده در حال سوار شدن بر هواپیمای ویژه ریاست جمهوری در پایگاه هوایی مک‌گوایر در نیوجرسی – ۲۹ ژوئن ۲۰۲۴
.جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده در حال سوار شدن بر هواپیمای ویژه ریاست جمهوری در پایگاه هوایی مک‌گوایر در نیوجرسی – ۲۹ ژوئن ۲۰۲۴

بخش انگلیسی صدای آمریکا - رهبران کلیدی حزب دموکرات آمریکا روز یکشنبه با برخی درخواست‌ها برای کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخاباتی ۲۰۲۴ مخالفت و ضمن حمایت قاطع از او اعلام کردند به کارزار انتخاباتی خود ادامه خواهد داد.

متحدان دموکرات جو بایدن پس از مناظره ۹۰ دقیقه‌ای پنجشنبه گذشته او با دونالد ترامپ، ضمن پذیرش برخی لغزش‌های گفتاری رئیس جمهوری ۸۱ ساله ایالات متحده، از او خواستند به کارزار خود برای انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ پایان دهد.

نظرسنجی جدید «سی بی اس» نشان می‌دهد شماری از آمریکایی‌ها گمان می‌کنند جو بایدن «سلامت ذهنی و شناختی لازم برای ریاست ‌جمهوری» را ندارد؛ با این حال نظرسنجی‌های ملی نشان می‌دهند رقابت‌ ترامپ و بایدن همچنان داغ و تنگاتنگ است.

مقامات کلیدی حزب دموکرات در واکنش به پیشنهاد برخی از دموکرات‌ها و سرمقاله‌های روزنامه‌های نیویورک تایمز و آتلانتا جورنال تاکید کردند که هیچ نامزد جوان‌تری جایگزین جو بایدن در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد.

روزنامه آتلانتا جورنال بعد از مناظره ۲۷ ژوئن ترامپ و بایدن نوشت: «حقیقت تلخ این است که بایدن باید از رقابت کناره‌گیری کند، او به‌طور قابل تحسینی نیم قرن به ملت خدمت کرده، اما اکنون بازنشستگی برای رئیس جمهوری بایدن ضروری است.»

در مقابل رافائل وارنوک، سناتور دموکرات جورجیا، در یک برنامه تلویزیونی شبکه ان بی سی گفت: «مناظره‌های بد پیش می‌آید، اما من از جو بایدن حمایت می‌کنم و این وظیفه ماست که مطمئن شویم او در ماه نوامبر از خط پایان عبور می‌کند.»

جیم کلیبرن، نماینده کارولینای جنوبی و یکی از حامیان برجسته جو بایدن هم در گفت‌وگویی با شبکه سی ان ان گفت: «من فکر نمی‌کنم جو بایدن برای چهار سال آینده مشکلی برای رهبری داشته باشد، زیرا او کارهای بزرگی را برای مردم در گذشته انجام داده است. من همیشه می‌گویم بهترین پیش‌بینی‌کنندۀ رفتار آینده، عملکرد گذشته است و آنچه در این مناظره اتفاق افتاد برای آماده‌سازی بوده است.»

وس مور فرماندار ایالت مریلند نیز در حمایت از جو بایدن در برنامه‌ای در شبکه سی بی اس گفت: «رئیس جمهوری هم مانند هر یک از ما شب سختی را پشت سر گذاشت، اما نباید او را مجبور به خروج از انتخابات کرد. جو بایدن قرار نیست و نباید از این رقابت خارج شود.»

در این میان، ستاد انتخاباتی جو بایدن در یک فراخوان برای جمع‌آوری کمک‌های مالی در شامگاه شنبه، اعلام کرد که جایگزینی او به عنوان پرچمدار دموکرات‌ها منجر به هفته‌ها هرج و مرج قبل از جلسه حزب در ماه اوت خواهد شد.

کیت بدینگفیلد، دستیار سابق ارتباطات کاخ سفید در دولت جو بایدن هم به شکبه سی ان ان گفت که کارزار انتخاباتی بایدن از زمان مناظره هفته گذشته ۳۳ میلیون دلار کمک کالی جمع‌آوری کرده است.

حامیان جمهوریخواه دونالد ترامپ اما از توضیحات مربوط به عملکرد ضعیف بایدن در مناظره خودداری کرده‌اند.

راینس پریبوس، رئیس سابق کمیته ملی جمهوری‌خواهان که زمانی رئیس دفتر دونالد ترامپ در کاخ سفید بود، ماندن جو بایدن در رقابت را «فقط برای جو بایدن منفی» خواند.

او در برنامه «این هفته» شبکه ای بی سی گفت: «این مناظره بدی نبود. این یک آشفتگی نامنسجم و تقریبا غیرممکن بود.»

جو بایدن پس از حضور در رویدادهای جمع‌آوری کمک‌های مالی مبارزات انتخاباتی در نیویورک و نیوجرسی، به کمپ دیوید، محل سکونت ریاست جمهوری در خارج از پایتخت رفت. رئیس جمهوری ایالات متحده هرگونه قصد کناره‌گیری از رقابت‌ها را رد و بر حضور در رقابت‌های انتخاباتی تاکید کرده است.

جو بایدن روز جمعه، یک روز پس از مناظره، به هوادارانش گفت: «می‌دانم که مرد جوانی نیستم. من مثل گذشته راحت راه نمی‌روم. من مثل قبل آرام صحبت نمی‌کنم. من مثل گذشته خوب بحث نمی‌کنم، اما آنچه می‌دانم این است که می‌دانم چطور حقیقت را بگویم.»

او اضافه کرد اگر اطمینان نداشت که «با تمام جان و دل» می‌تواند این کار را انجام دهد، برای بار دوم نامزد نمی‌شد.

گزارش اختصاصی صدای آمریکا از شکست جمهوری اسلامی در تلاش برای نمایش رأی‌گیری در ایالات متحده

 

گزارش اختصاصی صدای آمریکا از شکست جمهوری اسلامی در تلاش برای نمایش رأی‌گیری در ایالات متحده


اعتراض شماری از مخالفان حکومت ایران در مقابل دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی در شهر واشنگتن – ۲۸ ژوئن ۲۰۲۴
اعتراض شماری از مخالفان حکومت ایران در مقابل دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی در شهر واشنگتن – ۲۸ ژوئن ۲۰۲۴

بررسی‌های بخش انگلیسی صدای آمریکا نشان می‌دهد که تلاش حکومت ایران برای برگزاری «نمایش انتخاباتی» خود در ایالات متحده، با حضور مخالفان جمهوری اسلامی با شکست روبرو شد.

بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده و بررسی‌های انجام شده توسط صدای آمریکا، جمهوری اسلامی ۳۳ مرکز را برای اخذ رای ایرانیان مقیم در مناطق مختلف ایالات متحده تدارک دیده بود، که از این تعداد کمتر از نیمی از آنها موفق به برگزاری نمایش اخذ رای شدند و دستکم ۳ محل اعلام‌شده به عنوان مراکز رای‌گیری، با فشار و حضور مخالفان جمهوری اسلامی مجبور به لغو مراسم شدند.

بررسی‌های بخش انگلیسی صدای آمریکا همچنین نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی برای برگزاری نمایش رای‌گیری روز جمعه ۸ تیرماه برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی، به غیر از نمایندگی خود در شهر واشنگتن، از ساختمان های چند مرکز اسلامی، کلیسا، نمایندگی فروش خودرو و تعدادی از هتل‌ها نیز استفاده کرده‌ است، اما نتوانسته‌ به اهداف خود برسد.

جیسون برادسکی، مدیر گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای، در همین زمینه گفت: «جمهوری اسلامی و عوامل آن از نفرت عمومی مردم از رژیم تهران و عوامل آن اطلاع دارند و از دیاسپورای ایرانی می‌ترسند.»

او افزود: «رژیم و عوامل آن با ترس از قدرت سازماندهی‌ ایرانیان خارج از کشور می‌خواهند فعالیت رای‌دهی در ایالات متحده را تا حد امکان مخفی نگهدارند تا از کمپین‌های ایجاد شرمساری جلوگیری کنند.»

بررسی‌های اداره سرشماری ایالات متحده نشان می‌دهد حدود نیم میلیون نفر در آمریکا متولد ایران یا دارای تبار ایرانی هستند.

گزارش خبرنگار صدای آمریکا در روز جمعه ۸ تیرماه از مقابل دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی در واشنگتن نشان داد تنها ۳۵ نفر در مدت زمان ۹ ساعته مقرر، برای رای دادن وارد این مرکز شدند.

دانشمندان لاشه گرگ ۴۴ هزار ساله را کالبد‌ شکافی کردند

 

دانشمندان لاشه گرگ ۴۴ هزار ساله را کالبد‌ شکافی کردند


دانشمندان در حال کالبد شکافی یک گرگ ماقبل تاریخ که در منطقه یخبندان دائمی شمال شرقی روسیه پیدا شده است. ۲۹ خرداد ۱۴۰۳
دانشمندان در حال کالبد شکافی یک گرگ ماقبل تاریخ که در منطقه یخبندان دائمی شمال شرقی روسیه پیدا شده است. ۲۹ خرداد ۱۴۰۳

به دنبال کشف بی‌سابقه لاشه یک گرگ، که ۴۴ هزار سال در یخ‌های دائمی یاکوتیای روسیه مدفون شده بود، دانشمندان روسی این لاشه را کالبدشکافی کردند.

جسد این گرگ سه سال پیش به طور تصادفی توسط مردم محلی منطقه آبیسکی در یاکوتسک پیدا شد.

رویترز به نقل از آلبرت پروتوپوپف، رئیس بخش مطالعه ماموت در آکادمی علوم یاکوتیا نوشت: «این اولین بار است که یک جانور شکارچی در دوره زمین شناسی پلیستوسنِ پایانی در جهان کشف می‌شود.»

پروتوپوپف گفت: «قدمت این لاشه تقریبا به ۴۴ هزار سال می‌رسد؛ و تاکنون چنین یافته‌‌ای وجود نداشته است.»

یاکوتیا که بین اقیانوس منجمد شمالی و قطب شمال در منتهی ‌الیه شرق دور روسیه قرار دارد، منطقه وسیعی از باتلاق‌ها و جنگل‌ها است که حدود ۹۵ درصد آن پوشیده از یخ‌های دائمی است.

دمای زمستان در این منطقه به ۶۴ درجه سانتیگراد زیر صفر کاهش می یابد.

پروتوپوپف گفت: «معمولاً حیوانات گیاهخوار هستند که می‌میرند، در باتلاق‌ها گیر می‌کنند، یخ می‌زنند، و در نهایت به ما می رسند. این اولین بار است که یک گوشتخوار بزرگ در این منطقه پیدا می‌شود.»

پروتوپوپف گفت یافتن لاشه حیوانات هزاران ساله‌ای که در اعماق یخ‌های دائمی مدفون شده‌اند، که به دلیل تغییرات آب و هوایی به آرامی در حال ذوب شدن است، غیرعادی نیست؛ اما این گرگ خاص است. «این یک شکارچی بسیار فعال، و یکی از جانوران بزرگتر این منطقه بود - کمی کوچکتر از شیر و خرس غارنشین، اما یک شکارچی بسیار فعال و متحرک و همچنین یک لاشخور بود.»

برای آرتیوم ندولوژکو، مدیر توسعه آزمایشگاه دیرین‌شناسی دانشگاه اروپایی سن پترزبورگ، بقایای گرگ تصویری نادر از یاکوتیا در ۴۴ هزار سال پیش ارائه می‌کند.

او گفت: هدف اصلی این است که بفهمیم این گرگ از چه چیزی تغذیه می‌کرد، و با گونه‌های گرگ‌های باستانی که در قسمت شمال شرقی اوراسیا زندگی می‌کردند، چه ارتباطی داشت.

جان‌باختن یک کارگر معدنچی در کرمان؛ علت مرگ «هنوز اعلام نشده» است

 

جان‌باختن یک کارگر معدنچی در کرمان؛ علت مرگ «هنوز اعلام نشده» است


بحران ایمنی کار در ایران
بحران ایمنی کار در ایران

یک کارگر شاغل در یک معدن زغال سنگ در استان کرمان حین انجام کار «به دلایل نامعلوم» جان باخت. بر اساس گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا علت جان باختن این کارگر «هنوز اعلام نشده»‌ است.

خبرگزاری ایلنا یک‌شنبه دهم تیر گزارش داد که سجاد زعیم‌باشی، کارگر شاغل در معدن زغال‌سنگ «پابدانا جنوبی» در روز سه‌شنبه هشتم تیر جان خود را از دست داد، اما «هنوز اعلام نشده» دلیل مرگ او چه بوده است.

بنا بر این گزارش و به گفته یکی از همکارانش، این کارگر «حدودا ۳۶ ساله» و «اهل روستای عیسی‌آباد» بود و دو فرزند داشت و روشن نیست چرا «در محل کار جان خود را از دست داده» است.

مطابق این گزاش، «مراجع قضایی و انتظامی» در حال پیگیری «علت مرگ» سجاد زعیم‌باشی هستند.

مرگ این کارگر به دلیل نامعلوم در محل کار، چند روز پس از آن رخ داده که رسانه‌های داخل ایران گزارش دادند بر اثر ریزش یک معدن زغال سنگ دیگر در کرمان، یک معدنچی جان‌باخت و پنج تن دیگر مصدوم شدند.

بحران ایمنی نیروی کار، بارها جان کارگران از جمله معدنچیان را در ایران به خطر انداخته است.


 

بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی جمهوری اسلامی ایران، در سال گذشته دو هزار و ۱۱۵ نفر به دلیل حوادث رخ داده در محیط‌های کاری، جان خود را از دست داده‌اند.

بنا بر اعلام علی ضیایی، رییس گروه بررسی صحنه جرم سازمان پزشکی قانونی کشور، این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱/۳ درصد افزایش داشته و از کل تلفات حوادث محیط کار در سال گذشته دو هزار و ۹۴ نفر مرد و ۲۱ نفر زن بوده‌اند.

آرامکو، غول نفتی عربستان، قراردادهای به ارزش «۲۵ میلیارد دلار» با هیوندای و چین منعقد کرد

 

آرامکو، غول نفتی عربستان، قراردادهای به ارزش «۲۵ میلیارد دلار» با هیوندای و چین منعقد کرد


تاسیسات شرکت آرامکو در جده - آرشیو
تاسیسات شرکت آرامکو در جده - آرشیو

شرکت دولتی نفت آرامکو در عربستان می‌گوید قراردادهایی به ارزش بیش از ۲۵ میلیارد دلار امضا کرده است تا فاز دوم میدان گازی جفوره و فاز سوم شبکه اصلی گاز خود را توسعه دهد.

عربستان سعودی در حال کار بر روی توسعه ذخایر غیرمتعارف گاز خود است که نیازمند فناوری‌های جدید و پیشرفته استخراج مانند روش‌های مورد استفاده در صنعت گاز شیل آمریکا است.

به گزارش رویترز، امین ناصر، مدیرعامل آرامکو روز یکشنبه گفت که توسعه شبکه اصلی گاز، ۴هزار کیلومتر دیگر به خطوط لوله شبکه اصلی گاز اضافه می‌کند و ظرفیت آن را حدود ۳.۲ میلیارد فوت مکعب استاندارد در روز افزایش می‌دهد و چندین شهر دیگر را از سراسر کشور به شبکه اصلی گاز متصل می‌کند.

جفوره بزرگترین میدان گاز غیرمتعارف غیرمرتبط با نفت در عربستان است و به طور بالقوه بزرگترین پروژه توسعه گاز شیل در خارج از ایالات متحده به شمار می‌رود.

شرکت‌هایی که قراردادهای توسعه میدان جفوره را امضا کرده‌اند شامل کنسرسیوم مهندسی و ساخت و ساز هیوندای می‌شوند. شرکت بزرگ دولتی انرژی چین، سینوپک نیز قراردادهای توسعه شبکه اصلی گاز عربستان را امضا کرده است.

حضور هیئت طالبان در قطر؛ زنان غایب اصلی نشست دوروزه دوحه هستند

 

حضور هیئت طالبان در قطر؛ زنان غایب اصلی نشست دوروزه دوحه هستند


دیدار هیئت طالبان به سرپرستی ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این گروه، با ضمیر کابولوف، فرستاده ویژه رئیس جمهوری روسیه به افغانستان، و هیئت روسیه‌ای. دوحه، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
دیدار هیئت طالبان به سرپرستی ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این گروه، با ضمیر کابولوف، فرستاده ویژه رئیس جمهوری روسیه به افغانستان، و هیئت روسیه‌ای. دوحه، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

یک هیئت طالبان روز یکشنبه در نشستی تحت سرپرستی سازمان ملل متحد در قطر با موضوع افغانستان شرکت کرد.

زنان غایب اصلی این نشست دوروزه در دوحه، پایتخت قطر، هستند که پیشتر نیز میزبان دو نشست دیگر به سرپرستی سازمان ملل درباره افغانستان بوده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان و سرپرست هیئت این گروه، در رسانه ایکس نوشت که در حاشیه نشست مزبور، با نمایندگان کشورهای روسیه، هند، و ازبکستان دیدار کرده است.

طالبان به نخستین نشست تحت سرپرستی سازمان ملل دعوت نشده بود.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، گفته بود که طالبان برای شرکت در دومین نشست در ماه فوریه سال جاری میلادی شروطی «ناپذیرفتنی» از جمله کنارگذاشتن اعضای جامعه مدنی افغانستان و پذیرفتن این گروه اسلامگرا به عنوان «حاکمان مشروع» افغانستان مطرح کرده بود.

ذبیح‌الله مجاهد روز شنبه در کابل، پایتخت افغانستان، نیز گفت که هیئت تحت سرپرستی او به منظور «یافتن تفاهم و حل مسائل» به دوحه می‌رود.

او افزود در این نشست، درباره تحریم‌های بین‌المللی وضع‌شده علیه نظام مالی و بانکی افغانستان، چالش‌های مانع رشد بخش خصوصی، و اقدامات طالبان علیه قاچاق مواد مخدر بحث و تبادل‌نظر خواهد کرد.

اوایل ماه جاری میلادی، روزا اوتونبایف، مقام ارشد سازمان ملل در امور افغانستان، گفته بود در سومین نشست به میزبانی قطر، مساله حقوق زنان افغانستانی مطرح خواهد شد.

گروه طالبان در اوت ۲۰۲۱ همزمان با خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو از افغانستان، کنترل این کشور را در دست گرفتند.

هنوز هیچ کشوری در جهان طالبان را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته و سازمان ملل اعلام کرده تا زمان تداوم ممنوعیت تحصیل و کار زنان در افغانستان، تحقق چنین امری غیرممکن است.

اختصاصی؛ شکیلا منفرد، زندانی سیاسی: رئیس حفاظت دادسرا به من «تعرض فیزیکی» کرد

 

اختصاصی؛ شکیلا منفرد، زندانی سیاسی: رئیس حفاظت دادسرا به من «تعرض فیزیکی» کرد


شکیلا منفرد، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، در نامه‌ای که صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، تأیید کرد که «ریاست حفاظت دادسرا» حین بازداشت به او «تعرض فیزیکی» کرد و «ضرب و شتم به قدری زیاد بود» که دست‌هایش «کاملا خونی» شد.

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه که ششم تیر پیش از پایان مرخصی درمانی پنج روزه‌اش حین مراجعه به دادسرا برای درخواست تمدید مرخصی بازداشت شد و به بند زنان زندان اوین انتقال یافت، در این نامه‌ نوشته است: «پس از انجام آندوسکوپی در بیمارستان مهراد، به دادسرای ناحیه هشت و نزد دادیار معصومه شقاقی مراجعه کردم که با توهین و ضرب و شتم به خودم و پدرم مواجه شدم.»

او با تأکید بر این که «مراحل درمانم کامل طی نشده بود و انجام سونوگرافی لگن و شکم و آزمایش خون و ادرار و نتیجه پاتولوژی به انجام نرسید»، با اعلام ابتلای خود به بیماری زخم معده، افزود: «دو زخم معده شش میلی‌متری دارم و رفلاکس شدید معده به سمت مری دارم که در تصاویر و نتیجه تصاویر مشخص است.»

شکیلا منفرد که به همراه پدرش حسین منفرد به دادسرا مراجعه کرده بود، همچنین در این نامه نوشته است: «شماره تلفن پدرم را از کارت تلفنم حذف کرده‌اند، به علت این که پدرم در دادسرا حضور داشتند و از من دفاع می‌کردند.»

به گفته این زندانی سیاسی، مقامات قضایی در دادسرا پدرش را «هل دادند» و «رفتار توهین‌آمیز» با او داشتند.

شکیلا منفرد مسبب «تمامی این مسائل» را «دادیار معصومه شقاقی» معرفی کرد که «با کارشکنی مانع از اعطای مرخصی» به او می‌شود، و گفت: «مرا یک روز زودتر به زندان بازگرداندند.»

این زندانی سیاسی مشروطه‌خواه همچنین تأکید کرد: «میزان ضرب و شتم به قدری زیاد بود که دست‌هایم کاملا خونی شده بود و ریاست حفاظت دادسرا تعرفض فیزیکی کرد و حتی دست‌هایم را از پشت با دستبند بست و به گوشم سیلی زد.»

نامه شکیلا منفرد درباره بازداشت همراه با ضرب و شتم و آخرین وضعیت سلامت
نامه شکیلا منفرد درباره بازداشت همراه با ضرب و شتم و آخرین وضعیت سلامت

روز چهارشنبه ششم تیر هم‌زمان با روز جهانی منع شکنجه یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که شکیلا منفرد، فعال سیاسی زندانی، در چهارمین روز از مرخصی درمانی پنج روزه‌اش، در حالی که برای تمدید مرخصی جهت تکمیل درمان به دادسرا مراجعه کرده بود، با خشونت بازداشت شد.

بر اساس گزارش پیشین صدای آمریکا، دادیار برای کسب تکلیف به بازجو زنگ زده بود و بازجو گفته بود «حالا که تا این جا آمده، او را به زندان منتقل کنید.»

شکیلا منفرد تابستان گذشته در قبال وثیقه یک میلیارد تومانی برای عمل جراحی سنگ کیسه صفرا از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده و پس از عمل بدون طی شدن مراحل بهبود، به زندان بازگردانده شد.

این زندانی سیاسی مشروطه‌خواه، که از بهمن ۱۳۹۹ به طور مستمر در زندان به سر می‌برد، در دوران حبس با پرونده‌سازی‌های متعدد روبه‌رو شده است.

جلوگیری مقامات زندان از استفاده این زندانی سیاسی از حق درمان، در حالی است که تاکنون شماری از زندانیان به دلیل عدم رسیدگی پزشکی یا تأخیر درمانی در زندان‌های جمهوری اسلامی جان باخته‌اند.

بر پایه تازه‌ترین گزارش ماهانه هرانا درباره نقض حقوق بشر در ایران، زندانیان دست‌کم در ۴۱ مورد در معرض عدم رسیدگی پزشکی قرار گرفته‌اند.

فاطمه سپهری، یکی از زندانیان سیاسی است که با نقض حق درمان مواجه شده است. او که در زندان وکیل‌آباد مشهد به سر می‌برد، شهریور ۱۴۰۱ در حالی بار دیگر زندانی شد که مدتی کوتاه از جراحی دست چپ او می‌گذشت.

دست چپ این زندانی سیاسی در مدت زندان دو بار دیگر جراحی شد،‌ اما با جلوگیری از تکمیل دوره درمان و بدون انجام روند درمانی فیزیوتراپی، بهبود او کامل نشد و علاوه بر این، در زندان به بیماری قلبی نیز دچار شد و برای عمل اورژانسی قلب باز به بیمارستان انتقال یافت،‌ اما چند روز بعد بدون تکمیل درمان به زندان بازگردانده شد.

فرونشست زمین در دشت‌های ایران؛ تهران، اصفهان، فارس، قزوین، کرمان و خراسان رضوی در خطر هستند

 

فرونشست زمین در دشت‌های ایران؛ تهران، اصفهان، فارس، قزوین، کرمان و خراسان رضوی در خطر هستند


فرونشست در یکی از مناطق ایران.
فرونشست در یکی از مناطق ایران.

یک مقام ارشد در سازمان زمین‌شناسی ایران هشداد داد که پدیده فرونشست زمین در اکثر دشت‌های کشور در حال پیشرفت است.

امیر شمشکی، معاون سازمان زمین‌شناسی ایران، با هشدار درباره در حال پیشرفت بودن پدیده فرونشست زمین با ابعاد متفاوت در اکثر دشت‌های ایران، گفت: «در استان‌های خراسان رضوی، تهران، قزوین، کرمان، فارس و اصفهان نرخ بالا مشاهده می‌شود.»

امیر شمشکی تأکید کرد: «در اکثر دشت‌های ایران که کشاورزی به طور گسترده انجام می‌شود و وابسته به منابع آب زیرزمینی است، پدیده فرونشست با شدت و حدت متفاوت در حال پیشرفت است.»

به گفته او، سازمان‌های زمین‌شناسی و نقشه‌برداری کشور در چند سال گذشته «سطح ارتفاعی زمین» را «به طور کامل پایش» کرده‌اند و فرونشست ممکن است در «تأسیسات شهری و عمرانی، شریان‌های حیاتی و تمرکز جمعیتی» و یا مناطقی باشد که «تأسیسات خطوط انتقال انرژی» از آن عبور می‌کند که «ریسک و خطرپذیری» آن بالا است.

برخی ناظران می‌گویند سوءمدیریت مقامات جمهوری اسلامی بحران‌های محیط زیستی از جمله کمبود آب و فرونشست زمین در ایران را تشدید کرده است.

در روزهای گذشته نیز احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در سازمان هواشناسی ایران گفت که اقداماتی مانند «انحراف آب از مسیر اصلی، استخراج بیش از حد منابع آب‌های زیرزمینی، و رعایت نکردن حقابه‌های تالاب‌ها و دریاچه‌ها» باعث فرونشست زمین و تغییرات گسترده شده و بر اثر تغییر اقلیم «سرزمین ما خشک‌تر شده» است.

منصور سهرابی، کارشناس محیط زیست، پیشتر به صدای آمریکا گفته که فرونشست زمین در ایران، مانند زلزله خاموش، هر بار قسمتی از کشور را درگیر می‌کند.


 

تنش در منطقه؛ عربستان نیز از شهروندان خود خواست لبنان را «به سرعت» ترک کنند

 

تنش در منطقه؛ عربستان نیز از شهروندان خود خواست لبنان را «به سرعت» ترک کنند


پرچم‌های لبنان و عربستان سعودی
پرچم‌های لبنان و عربستان سعودی

با ادامه تنش‌ها میان حزب‌الله و اسرائيل، عربستان سعودی نیز به جمع کشورهایی پیوست که از شهروندانشان خواسته‌اند به لبنان سفر نکنند و یا هر چه زودتر و تا فرصت هست و پروازهای تجاری برقرار است خاک آن کشور را ترک کنند.

به گزارش روزنامه سعودی «سعودی گازت»، سفارت عربستان سعودی در لبنان گفته است که از نزدیک تحولات جنوب لبنان را زیر نظر دارد و بر درخواست قبلی خود از همه شهروندان سعودی که به ممنوعیت سفر به لبنان پایبند باشند تاکید می‌کند.

طبق این گزارش، سفارت عربستان از شهروندان سعودی که هم اکنون در لبنان هستند خواست به سرعت لبنان را ترک کنند.

پیشتر نیز کشورهای دیگر از جمله، آلمان، هلند، کانادا، استرالیا، سوئیس، کویت، و سوئد از شهروندان‌شان خواسته بودند با توجه به شرایط جاری خاک لبنان را ترک کنند.

سفارت آمریکا در بیروت نیز روز پنجشنبه هفتم تیر در اطلاعیه‌ای به شهروندان گفت که در سفر به لبنان به شدت تجدید نظر کنند.

سفارت ایالات متحده در بیروت نوشت دولت لبنان نمی تواند حفاظت از شهروندان ایالات متحده را در برابر گسترش ناگهانی خشونت و درگیری مسلحانه تضمین کند و شهروندان آمریکایی در لبنان نباید به جنوب این کشور، منطقه مرزی لبنان و سوریه یا اردوگاه های پناهندگان سفر کنند.

در این بین، گزارشی از اینکه جمهوری اسلامی ایران هشدار مشابهی به شهروندان ایرانی برای داده باشد منتشر نشده است. جمهوری اسلامی خود حامی اصلی مالی و تسلیحاتی حزب‌الله است. حزب‌الله پس از حمله ناگهانی ۷ اکتبر حماس به جنوب اسرائيل، جبهه درگیری جدیدی را علیه اسرائيل در شمال این کشور گشود که باعث افزایش نگرانی‌ها از گسترش جنگ شده است.

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه گذشته در جریان سفر به آمریکا هشدار داد که ارتش کشورش قادر است لبنان را در هر جنگی با شبه‌نظامیان حزب‌الله «به عصر حجر» بازگرداند، اما تاکید کرد که دولت نتانیاهو ترجیح می‌دهد راه‌حل دیپلماتیک در مرز اسرائیل و لبنان داشته باشد.

دادگاه انقلاب یک فعال کارگری را به حبس، اقامت اجباری در دیواندره و دیگر مجازات‌ها محکوم کرد

 

دادگاه انقلاب یک فعال کارگری را به حبس، اقامت اجباری در دیواندره و دیگر مجازات‌ها محکوم کرد


فرهاد شیخی، فعال کارگری. آرشیو
فرهاد شیخی، فعال کارگری. آرشیو

فرهاد شیخی، فعال کارگری، از سوی دادگاه انقلاب کرج به یک سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال اقامت اجباری در دیواندره، و دو سال منع زندگی در استان‌های البرز و تهران محکوم شد.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، شعبه یک دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی موسی آصف الحسینی در تاریخ ۳۰ خرداد حکم خود علیه این فعال کارگری را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» صادر کرد.

فرهاد شیخی در تاریخ ٧ خرداد سال ۱۴۰۲ از سوی ماموران حکومتی در منزل شخصی‌اش در هشتگرد کرج بازداشت و پس از مدتی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.

او ٢٣ خرداد همان سال پس از تفهیم اتهام در دادسرای هشتگرد با قرار کفالت ۱۰۰ میلیون تومانی از ندامتگاه مرکزی کرج آزاد شد.

این فعال کارگری که به دلیل فعالیت‌هایش سابقه بازداشت و محکومیت دارد ١٨ بهمن ۱۴۰١ به دنبال بخشنامه عفو از زندان آزاد شده بود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران اخیرا در نامه‌ای به «بخش بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری در جهان» خواهان آن شد که موارد مربوط به «سرکوب گسترده کارگران، معلمان، بازنشستگان و تمامی گروه‌های مزدبگیر زحمتکش و تشکل‌های مستقل» را به عنوان «تداوم نقض خشن و آشکار حقوق انسانی کارگران در ایران مد نظر قرار دهند.»

بر اساس این نامه، طی سال‌های اخیر جعفر عظیم‌زاده، شاپور احسانی‌راد، پروین محمدی، مظفر صالح‌نیا، شریف ساعدپناه، شیث امانی، حیدر قربانی، ناهید خداجو، فرهاد شیخی، جوانمیر مرادی، صدیق کریمی، خالد سواری، حسین قادری، جمیل محمدی، فواد کیخسروی، طیب ملایی، هادی سلیمانی، مهدی فخری، خلیل کریمی و تعداد زیاد دیگری از اعضای کنونی و سابقش به خاطر فعالیت‌های کارگری بارها بازداشت و زندانی شده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در این نامه افزود که تعداد زیاد دیگری از کارگران، معلمان و فعالین کارگری در ماه‌ها و سال‌های اخیر بازداشت شده‌اند و اکنون به قید وثیقه و به طور موقت آزاد هستند.

فواد کیخسروی، عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، هفته گذشته در گفت‌وگویی با بخش فارسی صدای آمریکا در همین ارتباط گفت: «عمق تضییع حقوق کارگران و سرکوب فعالین جنبش کارگری ابعاد بسیار فاجعه‌باری به خود گرفته است.»

او در این گفت‌وگو یادآور شد که طی روزهای گذشته ۱۰۰ هزار نفر از کارگران ایرانی اعتصاب کرده‌اند.


 

ادامه اعتصاب کارکنان صنایع نفت و گاز؛ بازنشستگان معترض: کاندیدای دروغگو، حاصل وعده‌هات کو

 

ادامه اعتصاب کارکنان صنایع نفت و گاز؛ بازنشستگان معترض: کاندیدای دروغگو، حاصل وعده‌هات کو


اعتصاب کارگران صنایع نفت و گاز، یک‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
اعتصاب کارگران صنایع نفت و گاز، یک‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

اعتراضات معیشتی در ایران با اعتصاب گسترده کارکنان پروژه‌ای صنایع نفت و گاز و تجمعات بازنشستگان صنایع فولاد، تأمین اجتماعی، و کشوری در چند استان ادامه یافت.

بر اساس گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی در روز یک‌شنبه ۱۰ تیر، شماری از بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی در شهرهای کرمانشاه و اهواز تجمع کردند؛ هم‌زمان، بازنشستگان صنعت فولاد نیز در تهران، اصفهان و مازندران راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.

در تجمع بازنشستگان در کرمانشاه، معترضان با شعار «روسری رو رها کن، فکری به حال ما کن»، به اعمال فشارهای حکومتی بر زنان برای تن دادن به حجاب اجباری و هم‌زمان بی‌توجهی به مطالبات معیشتی شهروندان، اعتراض کردند.

این معترضان همچنین شعار دادند: «کاندیدای دروغگو، حاصل وعده‌هات کو؟»، «حقوق‌های نجومی، فلاکت عمومی»، «کارگر زندانی، آزاد باید گردد»، و «معلم زندانی، آزاد باید گردد.»


 در اصفهان، بازنشستگان صنایع فولاد با اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات صنفی خود، شعار دادند: «تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم.»

 


 

بر اساس گزارش‌های شهروندی منتشر شده در کانال تلگرامی «شورای بازنشستگان ایران»، گروهی از بازنشستگان صنایع فولاد «البرز مرکزی» در استان مازندران نیز در مقابل صندوق بازنشستگان فولاد این استان تجمع کردند.

اعتراضات بازنشستگان صنایع فولاد البرز مرکزی، قائم‌شهر، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
اعتراضات بازنشستگان صنایع فولاد البرز مرکزی، قائم‌شهر، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

تصویر منتشر شده از بازنشستگان معترض در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد کشور، نشان می‌دهد این اعتراضات در تهران نیز جریان داشته است.

اعتراضات بازنشستگان صنایع فولاد، تهران، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
اعتراضات بازنشستگان صنایع فولاد، تهران، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

همچنین، اعتراض صنفی و معیشتی بازنشستگان صنایع فولاد در استان خوزستان نیز جریان داشت.

اعتراضات بازنشستگان صنایع فولاد، خوزستان، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
اعتراضات بازنشستگان صنایع فولاد، خوزستان، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

علاوه بر این، چند تن از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی نیز در اهواز تجمع کردند.

اعتراضات بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، اهواز، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
اعتراضات بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، اهواز، یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

  • تداوم اعتصاب کارکنان پروژه‌ای صنایع نفت و گاز

اعتصاب کارکنان پروژه‌ای صنایع نفت و گاز در روز یک‌شنبه ۱۰ تیر برای یازدهمین روز متوالی ادامه یافت.

بنا بر گزارش کانال تلگرامی «شورای بازنشستگان ایران»، کارکنان «بیش از ۱۱۵ شرکت نفت و گاز» به این اعتصابات پیوسته‌اند.

بر اساس این گزارش، پیمان‌کاران تلاش می‌کنند اعتصابات را مهار کنند و نیروهای کار جدید را جایگزین اعتصاب‌کنندگان کنند، اما تاکنون موفق نشده‌اند.

اعتصاب کارگران صنایع نفت و گاز، یک‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
اعتصاب کارگران صنایع نفت و گاز، یک‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

کارگران معترض خواهان افزایش حقوق، اجرای طرح ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت، بهبود شرایط خوابگاه‌ها و ایمنی محیط کار، و حذف واسطه‌های پیمان‌کار هستند.

بر اساس گزارش‌ها شمار اعتصاب‌کنندگان «بیش از ۲۲ هزار» است و شماری از آنها هم با ترک محل کار، به خانه‌های خود رفته‌اند.

گسترش اعتراضات صنفی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بی‌توجهی مقامات جمهوری اسلامی است.

در این حال، تلاطم در بازار طلا و ارز ایران ادامه دارد و در روز یک‌شنبه بهای هر یک دلار آمریکا به ۶۲ هزار تومان و هر سکه بهار آزادی به ۴۳ میلیون تومان رسیده است.

پیش از این، جمشید اسدی، اقتصاددان، پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران به صدای آمریکا گفته که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آنچه که هست، بدتر نیز خواهد شد.


 

یونسکو پنج بمب را داخل دیوارهای یک مسجد تاریخی در عراق پیدا کرد

 

یونسکو پنج بمب را داخل دیوارهای یک مسجد تاریخی در عراق پیدا کرد


تصویری از مسجد النوری که در حکومت «دولت اسلامی» موسوم به داعش به شدت آسیب دید.
تصویری از مسجد النوری که در حکومت «دولت اسلامی» موسوم به داعش به شدت آسیب دید.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، روز شنبه در بیانیه‌ای گفت پنج بمب را که در دیوارهای مسجد تاریخی النوری در شهر موصل در شمال عراق جاسازی شده بودند، پیدا کرده است.

داعش این مسجد را، که در قرن دوازدهم میلادی ساخته شده و به خاطر مناره کج‌اش مشهور است، در سال ۲۰۱۷ ویران کرد. این مسجد از سال ۲۰۲۰ در کانون تلاش‌های یونسکو برای بازسازی‌ آثار تاریخی و فرهنگی در عراق بوده است.

به گزارش آسوشیتدپرس یونسکو اعلام کرد که پنج وسیله انفجاری در مقیاس بزرگ که برای تخریب قابل توجه طراحی شده‌اند، روز سه شنبه داخل دیوار جنوبی نمازخانه مسجد کشف شد.

در بیانیه یونسکو آمده است: «این وسیله‌های منفجره در قسمتی از دیوار که به طور ویژه بازسازی شده بود، پنهان شده بود.»

یونسکو گفت: «مقامات عراقی به سرعت مطلع شدند، منطقه را ایمن کردند و اکنون اوضاع به طول کامل در کنترل است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «یک بمب خنثی و [به خارج] منتقل شده است، اما ۴ بمب باقی مانده به هم متصل هستند و در روزهای آینده به طور ایمن خنثی خواهند شد.»

مقامات عراقی از یونسکو درخواست کرده‌اند تا تمام عملیات بازسازی مسجد النوری را متوقف کند و کل مجموعه را تا خنثی‌سازی کامل بمب‌ها تخلیه کند.

نتانیاهو با اعلام حمایت از طرح بایدن برای آزادی گروگان‌ها: حماس تنها مانع است

 

نتانیاهو با اعلام حمایت از طرح بایدن برای آزادی گروگان‌ها: حماس تنها مانع است


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه در ابتدای نشست هفتگی کابینه خود تاکید کرد اسرائیل از طرح پیشنهادی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای آزادی گروگان‌ها حمایت می‌کند.

به گفته نخست‌وزیر اسرائیل، «حماس تنها مانع آزادی گروگان‌هایمان است.»

شنبه‌شب نیز دفتر نتانیاهو با انتشار بیانیه‌ای تعهد اسرائیل به شروط مندرج در طرح پیشنهادی بایدن در ١١ خرداد را اعلام کرده بود.

تاکید نخست‌وزیر اسرائیل بر تعهد کشورش به طرح پیشنهادی رئیس جمهوری آمریکا به دنبال گزارش روز شنبه پایگاه خبری «آکسیوس» صورت می‌گیرد که طبق آن، سه منبع آگاه تایید کرده‌اند ایالات متحده به همراه قطر و مصر بر اصلاح ماده ٨ از طرح خود در ارتباط با مذاکرات اسرائیل و حماس در دوره آتش‌بس شش هفته‌ای مقرر در مرحله نخست طرح مزبور متمرکز است.

در مرحله نخست طرح پیشنهادی آمریکا، قرار است درگیری‌ها در غزه به مدت شش هفته متوقف شود و در این دوره گروگان‌های زن، سالخورده و بیمار آزاد شوند. در همین دوره، اسرائیل و حماس درباره دومین آتش‌بس شش هفته‌ای و عملی‌کردن آزادی گروگان‌های زنده از جمله مردان جوان و سربازان مرد مذاکره می‌کنند.

نتانیاهو در سخنان روز یکشنبه خود تصریح کرد که «ترکیبی از فشار سیاسی و نظامی—بالاتر از همه، فشار نظامی» می‌تواند به بازگرداندن ۱۲۰ گروگان باقیمانده در اسارت حماس منجر شود.

نخست‌وزیر اسرائیل در ادامه گفت: «هیچ جایگزینی برای پیروزی وجود ندارد. رزمندگان ما بیهوده جان خود را از دست ندادند. تا زمان دستیابی به همه اهداف‌مان، جنگ را پایان نخواهیم داد.»

  • پیشروی تانک‌های اسرائیلی در شمال و جنوب غزه

همزمان با اظهارنظر نتانیاهو، محله شجاعیه در شمال غزه و همچنین مرکز و جنوب این باریکه پرجمعیت صحنه پیشروی تانک‌های اسرائیلی و کشته‌شدن دست‌کم شش فلسطینی بود.

ارتش اسرائیل اعلام کرد طی عملیات در شجاعیه چندین فرد مسلح فلسطینی را کشته، سلاح‌های مورد استفاده گروه‌های فلسطینی را یافته، و زیرساخت‌های نظامی را نابود کرده است.

ارتش اسرائیل روز شنبه نیز کشته‌شدن دو سرباز خود در شمال غزه را تایید کرده بود.

در مقابل، شاخه نظامی حماس و همچنین جهاد اسلامی از درگیری‌های شدید در شجاعیه و در رفح خبر دادند و مدعی شدند راکت‌های ضدتانک و خمپاره به سوی نیروهای اسرائیلی شلیک کرده‌اند.

در رفح، تانک‌های اسرائیلی به پیشروی در شرق، غرب، و مرکز این شهر ادامه دادند و به گفته پزشکان شش فلسطینی در جریان درگیری‌ها کشته شدند.

اسرائیل هدف از عملیات در رفح را نابودی آخرین گردان‌های حماس عنوان کرده و بارها به این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی هشدار داده به استفاده از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان «سپر انسانی» پایان دهد.

ارتش اسرائیل روز یکشنبه از ادامه عملیات «هدفمند و مبتنی بر اطلاعات» در رفح خبر داد و افزود چندین فلسطینی مسلح را در از پا در آورده و برخی دیگر از تونل‌های مورد استفاده حماس را نابود کرده است.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر (٧ اکتبر) حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.

پس از این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده از سوی حماس آغاز کرد.

با گذشت نزدیک به ٩ ماه از حمله تروریستی ۱۵ مهر، مجموع ۱۰۹ گروگان از اسارت حماس رهایی یافته‌اند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۶ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر می‌برند که ۴۲ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که هفت گروگان توسط ارتش اسرائیل نجات یافته‌اند و پیکرهای ١٩ گروگان دیگر از سوی ارتش شناسایی و به اسرائیل بازگردانده شده است.

علاوه بر اینها، حماس دو غیرنظامی اسرائیل را که در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وارد نوار غزه شده‌اند، همچنان در اسارت دارد. پیکر دو سرباز اسرائیلی نیز که در درگیری‌های تابستان ١٣٩٣ کشته شدند، در اختیار حماس است.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.