شنبه، تیر ۰۹، ۱۴۰۳

جمهوری اسلامی می‌گوید جنگ تمام‌عیار اسرائیل علیه حزب‌الله آغازگر «جنگی نابودکننده» خواهد بود

 

جمهوری اسلامی می‌گوید جنگ تمام‌عیار اسرائیل علیه حزب‌الله آغازگر «جنگی نابودکننده» خواهد بود


امیرسعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد
امیرسعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد

نمایندگی دائم حکومت ایران در سازمان ملل متحد با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» هشدار داد در صورت آنچه «تجاوز نظامی تمام‌عیار» اسرائیل علیه گروه حزب‌الله لبنان نامید، «جنگی نابودکننده رخ خواهد داد.»

هشدار روز جمعه هشتم تیر جمهوری اسلامی به اسرائیل در میانه تنش‌های فزاینده در مرز اسرائیل و لبنان و به دنبال حملات ارتش اسرائیل به مواضع حزب‌الله در پاسخ به حملات این گروه نیابتی حکومت ایران به اسرائیل داده شده است.

طبق هشدار نمایندگی جمهوری اسلامی، در صورت آغاز جنگ تمام‌عیار اسرائیل علیه حزب‌الله، «تمامی گزینه‌ها، از جمله مشارکت کامل کل جبهه مقاومت، روی میز است.» این نمایندگی اشاره نکرد که منظورش از «تمامی گزینه ها» چیست.

گروه های تحت حمایت جمهوری اسلامی که تهران آنها را «محور مقاومت» می نامد، از حزب‌الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی، حوثی‌های یمنی، و دیگر گروه‌های شیعه در سوریه و عراق تشکیل می‌شود.

این گروه ها از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی قتل‌عام و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند، حملات مکرری علیه اسرائیل انجام داده است.

جمهوری اسلامی نیز نیمه‌شب ۲۵ فروردین در اقدامی بی‌سابقه، بیش از ۳۰۰ فروند پهپاد انتحاری و موشک به سوی اسرائیل شلیک کرد که غالب آنها پیش از ورود به آسمان اسرائیل از سوی ائتلافی متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، و اردن منهدم شدند.

اندکی بعد از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، حزب‌الله به عنوان اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی حملات پراکنده موشکی و پهپادی به شمال اسرائیل را آغاز کرد و در نتیجه تداوم این حملات، نزدیک به ۶۰ هزار شهروند اسرائیلی از مناطق همجوار لبنان تخلیه شده‌اند. این کشور نیز در پاسخ به این گروه بارها حملاتی را انجام داده است.

تاکنون، تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا برای عقب‌راندن حزب‌الله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایان‌بخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.

همزمان با افزایش تنش‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله، یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه هفتم تیر به نشریه «پولیتیکو» گفت خطر وقوع جنگ نسبت به هفته‌های گذشته افزایش یافته است.

به گفته او، یک حمله عمده از سوی هر یک از طرفین ممکن است آغازگر جنگی باشد که بلافاصله رخ خوهد داد.

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، روز ۳۰ خرداد تهدید کرده بود در صورت وقوع جنگ، هیچ نقطه‌ای در کل اسرائیل از تسلیحات گروه تحت رهبری‌اش در امان نخواهد بود.

او همچنین قبرس را به دلیل اجازه دادن به اسرائیل به منظورانجام تمرینات نظامی تهدید کرد.

حسن نصرالله افزود: مطالبه حزب‌الله «آتش‌بس کامل و دائمی در غزه» است.

این در شرایطی است که رهبران امنیتی اسرائیل راه‌حل دیپلماتیک برای پایان درگیری‌ها با حزب‌الله را ارجح می‌دانند اما تاکید کرده‌اند در حال آماده‌سازی ارتش برای وضعیتی هستند که در آن جنگ ضروری شود.

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز جمعه طی سخنانی در محل یک پدافند هوایی گنبد آهنین در شمال اسرائیل گفت کشورش به دنبال جنگ نیست و راه‌حل سیاسی همیشه بهتر است، اما ارتش اسرائیل در حال آماده‌شدن برای سناریوی جنگ است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر