نتیجه انتخابات ریاست جمهوری؛ رقابت پزشکیان و جلیلی به دور دوم کشیده شد

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری؛ رقابت پزشکیان و جلیلی به دور دوم کشیده شد
میزان مشارکت، داغترین موضوع در شبکههای اجتماعی
آمار رسمی میزان مشارکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از سوی وزارت کشور که ۴۰ درصد اعلام شد، نشان میدهد از میان ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رأیدادن در داخل و خارج کشور در انتخابات ریاستجمهوری دور چهاردهم، تنها ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۸۵ هزار نفر شرکت کرده بودند.
مشارکت زیر 40 درصد، اون هم در انتخاباتی که نماینده ی اصلاح طلب داشته یعنی قبل از همه چیز باید صدای جماعتی که پای صندوق نرفته رو بشنویم.
عتمادآنلاین جدولی مقایسهای منتشر کرده که نشان میدهد میزان مشارکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نسبت به سیزدهمین دوره که ابراهیم رئیسی را به قدرت رساند، در اکثر استانها روندی کاهشی داشته است.
بر اساس این جدول، تنها دو استان تهران و قم به ترتیب با ۱۰.۶ و ۳.۸ درصد رشد، نسبت به دور قبل انتخابات ریاستجمهوری، روند صعودی را تجربه کردهاند.
امیدوارم مشخص شده باشد که این صندوق رأی است که آمار را مشخص میکند و نه طول و عرض جمعیت در تشییع جنازه!
استانهای سیستانوبلوچستان با کاهشی ۳۲.۸ درصدی، گیلان با کاهشی ۲۶.۱ درصدی و سمنان با کاهشی ۲۲.۲ درصدی، بالاترین میزان کاهش مشارکت نسبت به دور قبل را داشتهاند.
پس از سرکوب خشونتبار چند دوره اعتراضات اخیر در ایران، یکدستسازی حکومت و فشارهای اقتصادی ناشی از افزایش تحریمها، روند مشارکت انتخاباتی مردم در ایران همواره نزولی بوده است.
کاهش چشمگیر مشارکت در این دوره از انتخابات، به یکی از داغترین موضوعات در شبکههای اجتماعی فارسیزبان تبدیل شده و هواداران تحریم و مشارکت در انتخابات، از زاویه دید خود به تحلیل آن پرداختهاند.
یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت در شبکه اجتماعی ایکس در این زمینه نوشته: «مشارکت ۴۰ درصدی نتیجه هیچ چیزی نیست جز حمله مغولوار به معیشت ملت با تصمیمسازی نئولیبرالهای ریشدار و سربهسجود آیهخوان.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر