زنده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری؛ خاتمی، روحانی، ظریف و نامزدها رأی دادند

زنده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری؛ خاتمی، روحانی، ظریف و نامزدها رأی دادند
کنعانی موضعگیری آمریکا درباره انتخابات ایران را «مداخلهجویی» توصیف کرد
بهدنبال اظهارات یک مقام ارشد آمریکا درباره انتخابات ریاستجمهوری در ایران، سخنگوی وزارت خارجه ایران، این اظهارات را «مداخلهجویانه» توصیف کرد.
ابرام پیلی، معاون نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه ششم تیرماه در شبکه ایکس نوشت: «در حالی که حکومت ایران برای انتخابات ریاست جمهوری خود آماده می شود، متأسفانه ایالات متحده انتظار ندارد که انتخاباتی آزاد و عادلانه برگزار شود، یا این انتخابات تغییری اساسی در مسیر کنونی ایران ایجاد کند.»
او همچنین اضافه کرده که «البته که کاندیداها توسط شورای نگهبان دستچین شدهاند، اما ما همچنین میدانیم که مردم ایران از دسترسی به ابتداییترین آزادیها که از ویژگیهای ضروری هر دموکراسی است، محروم هستند.»
کنعانی نیز در واکنش در همین شبکه نوشته است: «اظهارات مداخله جویانه معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در خصوص انتخابات ریاست جمهوری کشورمان، گزافه گوئی و یک مداخله جویی آشکار است.»
او مدعی شده که «صحت و سلامت برگزاری انتخابات در ایران در رأیگیریهای پیشین نیز اثبات شده است. نظام جمهوری اسلامی ایران و مجریان انتخابات، رأی مردم را امانت و حقالناس و پاسداری از آن را واجب میدانند که احتمالاً درک معنای آن برای ذهنیت تمامیت خواه مقامات آمریکایی سخت است.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران، بدون اشاره به ضرورت تأییدصلاحیت نامزدها از سوی شورای نگهبان، تنها مدعی شده که «نقش آفرینی اصیل و مستقیم مردم در تعیین سرنوشت سیاسی در جمهوری اسلامی ایران یک اصل بدیهی بوده و همواره در عمل به اثبات رسیده است.»
مقامهای جمهوری اسلامی همواره اعای مردمسالاری دینی را مطرح میکنند، اما هنگام اعتراضات گسترده مردمی نسبت به موضوعات مختلف، شیوه سرکوب را در پیش گرفته و به خواسته و مطالبات مردمی پاسخی غیردموکراتیک میدهند.
پس از اعتراضات گسترده «زن زندگی آزادی»، بهرغم درخواستهای مکرر چهرههای سیاسی و منتقدان جمهوری اسلامی، بویژه در داخل ایران، برای انجام همهپرسی در مسائل کلان کشور، رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که مسائل گوناگون کشور «قابل رفراندوم نیست».
علی خامنهای روز سهشنبه ۲۹ فروردین در دیدار با جمعی از افراد که «دانشجو» معرفی شدند گفت: «کجای دنیا این کار را میکنند؟ مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟ این چه حرفی است؟»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر