پزشکیان رقیب خود را «بیتجربه و خطرناک» خواند؛ ظریف: میدانیم که مردم دلسرد شدهاند
مسعود پزشکیان در نخستین بیانیه خود پس از راهیابی به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران، رقیب خود و تیم او را افرادی «غیرقابل اعتماد، بیتجربه و خطرناک» نامید و با انتشار تصویری از دهقان فداکار در شبکه اجتماعی ایکس، از شهروندان ایران برای حضور در دور دوم انتخابات دعوت کرد.
از سویی محمدجواد ظریف، وزیر خارجه سابق ایران و مشاور آقای پزشکیان، نیز با اذعان به «دلسردی» جمع کثیری از جامعه ایران نسبت به تغییرات از طریق صندوق رای، گفت تحریمهای ایالات متحده علیه ایران تنها در صورتی رفع خواهد شد که دولت آینده متکی به رای بالای مردم باشد.
طبق آمار ستاد انتخابات وزارت کشور، میزان مشارکت در دور اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران ۳۹.۹ درصد بوده که پایینترین میزان مشارکت در تمام دورههای چنین انتخاباتی در کشور محسوب میشود.
این میان مسعود پزشکیان، نامزد اصلاحطلبان، تنها با کسب ۱۰.۴۱۵.۱۹۱ رأی به عنوان نفر اول راهی مرحله بعدی انتخابات شد و در رتبه بعدی نیز سعید جلیلی، نامزد تندروی اصولگرایان، با ۹.۴۷۳.۲۹۸ رأی قرار دارد که رقابت را با آقای پزشکیان ادامه خواهد داد.
پزشکیان در بیانیه خود بدون اشاره به نام سعید جلیلی ایدههای او را «خطرناک» و «تخیلی» نامید و گفت شهروندانی که با رای خود به این ایدهها نه گفتند، «کاری بزرگ و در خور ستایش کردند».
وی سپس عنوان کرد که اما «کار شهروندان هنوز تمام نشده است و اگر کاری نکنیم، شرایط ممکن است از این هم بدتر شود».
آقای پزشکیان افزود: «باید بلا را دور و خودمان را بیمه کنیم. به خودمان بیاییم و قبول کنیم آنچه ممکن است پیش بیاید اصلا شوخیبردار نیست؛ افراد غیرقابل اعتماد، بیتجربه و خطرناک ممکن است ایران را به بزرگترین آزمایشگاه افکار عجیب و غریب تبدیل کنند!»
شهروندان عزیزی که با رأی خود به ایدههای خطرناک و تخیلی نه گفتند، حتی اگر به شخص من رای نداده باشند، کاری بزرگ و در خور ستایش کردند. آنها سپر بلای ایران شدند در مقابل گروهی کوچک که خود را صاحب کشور میدانند؛ حالا بقیه فرصت میکنند تا خطر احتمالی را دریابند. کار شهروندان هنوز…
از سعید جلیلی به عنوان یکی از مخالفان سرسخت توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی، موسوم به برجام نام برده میشود.
در جریان مناظرههای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، مصطفی پورمحمدی، دیگر نامزد اصولگرایان، از نقش فعالانه آقای جلیلی در مخالفت با یوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) پرده برداشت و گفت که او نمیخواست این کار در دولت حسن روحانی انجام شود.
در نهایت ایران به فهرست سیاه افایتیاف پیوست که این امر مانعی پرهزینه برای مبادلات مالی ایران به وجود آورده است.
روز شنبه محمدجواد ظریف نیز که سخنرانیهای متعددی در حمایت از پزشکیان انجام داده است گفت که به نوبه خود از مردم ایران عذرخواهی میکند و معترف است که اشتباه کرده. اگرچه توضیح نداد که دقیقا اشتباه او چه بوده و صرفا گفت که «شما لیاقت بیش از این را داشتهاید».
آقای ظریف افزود: «امروز اعلام میکنم که میدانیم شما دلسرد شدهاید. میفهمیم که شما نگران آینده ایران هستید و فکر میکنید که این آینده با انتخاب شما تفاوتی نخواهد کرد، اما به عنوان خادم شما میگویم که تفاوت زیادی میکند و اگر قرار است که تحریمها برداشته شود و اگر قرار است فشارها رفع شود، دولت آینده باید متکی به رای بالای مردم باشد تا هیچ خارجی نتواند یک ایرانی را تهدید کند.»
قرار است دور دوم از انتخابات ریاستجمهوری ایران، برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی جمعه هفته جاری برگزار شود. این میان مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی، عدم مشارکت ۶۰ درصدی مردم در انتخابات را «نه بزرگ» به جمهوری اسلامی تفسیر کردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر