پزشکیان با سانسور اینترنت و گشت ارشاد مخالفت کرد

مسعود پزشکیان، نامزد اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری ایران، در آستانه دور دوم این انتخابات علیه سانسور اینترنت و گشت ارشاد موضع گرفت و گفت که دولت احتمالی او مقابل این اقدامات میایستد.
آقای پزشکیان که در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران با سعید جلیلی، نامزد تندروی اصولگرایان رقابت میکند با چالش تحریم انتخابات از سوی مخالفان جمهوری اسلامی مواجه است و تلاش میکند شهروندانی را که همچنان برای شرکت در انتخابات تردید دارند، به رای دادن قانع کند.
طبق آمار ستاد انتخابات وزارت کشور، میزان مشارکت در دور اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران ۳۹.۹ درصد بوده که پایینترین میزان مشارکت در تمام دورههای چنین انتخاباتی در کشور محسوب میشود.
این میان مسعود پزشکیان تنها با کسب ۱۰.۴۱۵.۱۹۱ رأی به عنوان نفر اول راهی مرحله بعدی انتخابات شد که نتیجهای متزلزل است.
آقای پزشکیان روز یکشنبه در واکنش به نوشته یکی از کاربران در شبکه اجتماعی ایکس که خواستار تضمین برای مقابله با گشت ارشاد و سانسور اینترنت در صورت پیروزی در انتخابات شده بود، نوشت: «تضمین میدهم که تمام دولت در برابر گشتهای اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکن بازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام قد بایستد.»
حسین جنتی، شاعر و از منتقدین جمهوری اسلامی، همچنین از محمدجواد ظریف و محمدجواد آذری جهرمی، مشاوران ارشد مسعود پزشکیان خواسته بود که آنها نیز این شروط را امضا کنند و تضمین بدهند که اقای ظریف در پاسخ نوشت: «تضمین میدهم که پزشکیان راستگو و شجاع است و در برابر این کژفهمی ها و کژتابیها ایستاده و خواهد ایستاد.» آقای آذری جهرمی نیز پاسخ مشابهی داد.
روز یکشنبه همچنین علی طیبنیا، وزیر اقتصاد دولت اول حسن روحانی و استاد دانشگاه تهران، به تیم مسعود پزشکیان پیوست چنانکه از او به عنوان گزینه اصلی وزارت اقتصاد در دولت احتمالی مسعود پزشکیان نام میشود.
رسانههای حامی آقای پزشکیان در توصیف علی طیبنیا او را موفقترین وزیر اقتصاد تاریح جمهوری اسلامی معرفی کردهاند که توانست تورم را در دوره خود تکرقمی کند.
با این حال کمپین مخالفان جمهوری اسلامی نیز که خواستار تحریم انتخابات هستند همچنان فعال است و از جمله در روز یکشنبه نامهای با امضای ۵۵ فعال مدنی و سیاسی همچون نرگس محمدی، پوران ناظمی، گوهر عشقی، شعله پاکروان، قاسم شعلهسعدی، حشمتالله طبرزدی و محمد نوریزاد منتشر کردند که تمام نامزدهای این انتخابات را «بیاختیار و دستچین شده» نامیدند.
امضاکنندگان این نامه گفتهاند که «کنش عدم مشارکت و پشت کردن به سناریوهای سرهمبندی شده حاکمیت، مردم را در جایگاه نیرویی قابل محاسبه و پتانسیل اعتراضی قدرتمند قرار خواهد داد.»
قرار است دور دوم از انتخابات ریاستجمهوری ایران، برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی جمعه هفته جاری برگزار شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر