اعتراض دهها تن از زندانیان اوین به احکام اعدام ۶ زندانی سیاسی
دهها تن از زندانیان سیاسی در زندان اوین در بیانیهای به صدور حکم اعدام برای شش زندانی سیاسی اعتراض کردند.
در بیانیه ۴۰ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین از اعتراضات سراسری ایران که در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور سال ۱۴۰۱ روی داد با عنوان «قیام ۱۴۰۱» یاد شده و آمده است که این اعتراضات «به عنوان یکی از سرفصلهای مهم در مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران، پایههای حکومت مستقر را چنان متزلزل ساخته است که چارهای جز تشدید سرکوب به اشکال مختلف نمیبیند.»
آنها با اشاره به «روند تصاعدی» صدور و اجرای احکام متعدد اعدام برای زندانیان سیاسی طی دو سال گذشته که به تاکید بیانیه، «یادآور سرکوبهای حاکمیتی در دهه ۶۰ است»، آن را نشانه «هراس و وحشت فرادستان سیاسی از پیشروی جامعه بهپاخاسته و حقطلب ایران» ارزیابی کردند.
این زندانیان سیاسی در مورد صدور احکام اعدام برای شش زندانی سیاسی، افزودند که این احکام درحالی صادر شدند که چندی پیش نیز «جمعی از فرزندان جوان این سرزمین در پروندهای موسوم به بچههای اکباتان با حکم اعدام مواجه شدند.»
به نوشته بیانیه، علاوه بر این احکام اعدام، از آغاز سال جاری تاکنون، زندانیان سیاسی دیگری همچون پخشان عزیزی، وریشه مرادی، شهریار بیات، بهروز احسانی، مهدی حسنی و محمدجواد وفاییثانی با حکم اعدام مواجه شدهاند.
امضاکنندگان بیانیه با اعلام «مخالفت ریشهای با اصل مجازات اعدام»، پشتیبانی خود را از همه زندانیان سیاسی و عقیدتی که با مجازات اعدام مواجه شدهاند، اعلام کردند و گفتند: «مبارزات آزادیخواهانه، نیازمند همبستگی جمعی در دفاع از موازین حقوق بشر و از جمله شکلگیری یک مقاومت اجتماعی در مقابل صدور حکم اعدام است.»
آنها خواستار اعتراض اقشار مختلف اجتماعی به «صدور چنین احکام غیرانسانی و ارتجاعی» شدند.
این بیانیه از جمله از سوی شیوا اسماعیلی، رضا اکبریمنفرد، گلرخ ایرایی، مریمبانو نصیری، یدی بهاری، سکینه پروانه، حسین پیری، فروغ تقیپور، محمد حبیبی، مهران رئوف، رضا رضایی، داوود رضوی، خسرو رهنما، خشایار سفیدی، مازیار سیدنژاد، حسین شنبهزاده، حسین شهسواری و زهرا صفایی امضا شده است.
از دیگر امضاکنندگان بیانیه، مولود صفایی، سپهر ضیایی، فاطمه ضیاییآزاد، مرضیه فارسی، فواد فتحی، نصرالله فلاحی،الهه فولادی، آذر کوروندی، اسماعیل گرامی، نرگس محمدی، امیرحسین مرادی، بابک مرادی، علی معزی، فرزاد معظمیگودرزی، محمدمسعود معینی، جواد منبری، محمد نجفی، طاهره نورى، اسدالله هادی، مریم یحیوی، علی یونسی، میریوسف یونسی هستند.
یک منبع آگاه در ایران روز شنبه ۱۰ آذر به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی برای شش زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین احکام اعدام صادر کرده و دو زندانی سیاسی دیگر هم به زندان و تبعید محکوم شدهاند.
به گفته این منبع آگاه، بر اساس احکام صادر شده از سوی قاضی ایمان افشاری، ۶ زندانی سیاسی به نامهای اکبر دانشور کار، سید محمد تقویسنگدهی، بابک علیپور، پویا قبادیبیستونی، وحید بنیعامریان و سید ابوالحسن منتظر به اتهام «بغی» از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران به اعدام محکوم شدهاند.
- اعدام دستکم ۱۴۴ تن در یک ماه
سازمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد: در ماه گذشته میلادی، دستکم ۱۴۴ تن ازجمله ۱۲ شهروند افغان، ۴ زن، یک شهروند یهودی-ایرانی و یک شخص دارای معلولیت ذهنی در زندانهای مختلف ایران اعدام شدند.
این سازمان حقوق بشری اشاره کرد که به این ترتیب، در یک ماه گذشته بهطور متوسط روزانه بیش از چهار حکم اعدام اجرا شده است.
بر اساس این گزارش، «در زیر سایه تنشهای منطقهای و توجه جامعهی جهانی به بحرانهای خاورمیانه، حکومت ایران آمار اعدامها را بهشدت بالا برده است.»
سازمان حقوق بشر ایران بار دیگر خواستار توجه مردم ایران و جامعه جهانی به موضوع اعدامها شد و بر لزوم ابراز مخالفت و فشار بر جمهوری اسلامی در جهت توقف اعدامها تأکید کرد.
محمود امیریمقدم، مدیر این سازمان، نیز گفت: با اعدام دستکم ۳۱۰ تن در دو ماه اخیر، جمهوریاسلامی «گستردهترین موج اعدام دو دهه اخیر را در زندانهای ایران» آغاز کردهاست.
او با اشاره به این موضوع که اعدام شدگان عمدتا از اقشار ضعیف جامعه هستند، گفت: «بیشتر آنها از حداقل استانداردهای دادرسی عادلانه برخوردار نبودهاند.»
آقای امیری مقدم تاکید کرد که «برای متوقفکردن ماشین اعدام حکومت، به اقدام فوری جامعه جهانی نیاز است.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر