دوشنبه، آذر ۱۲، ۱۴۰۳

کانون نویسندگان ایران خواستار عدم سکوت در برابر سانسور حکومتی شد

 

کانون نویسندگان ایران خواستار عدم سکوت در برابر سانسور حکومتی شد


همزمان با «روز مبارزه با سانسور»، کانون نویسندگان تاکید کرد که تا تحقق «آزادی اندیشه و بیان و نشر» از مبارزه با تمامی اشکال سانسور باز نخواهد ایستاد.

کانون نویسندگان ایران از سال‌ها پیش ۱۳ آذر را به یاد محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، نویسندگان قربانی قتل‌های زنجیره‌ای، روز «مبارزه با سانسور» نامیده است.

به نوشته بیانیه این کانون که شامگاه دوشنبه ۱۲ آذر منتشر شد، جمهوری اسلامی با اقداماتی نظیر «اختصاص بودجه‌های کلان به ارگان‌ها و عوامل سانسور، اقتصاد رانتی نشر و تهیه‌ فهرست سیاه از نویسندگان و ناشران مستقل» ادبیات و هنر را در ایران «قلع و قمع» کرده است.

این نهاد مدافع آزادی بیان یادآور شده که با تثبیت این سیاست‌ها، «بسیاری از نویسندگان و هنرمندان از انتشار و نمایش آثارشان محروم شده‌اند، کتاب‌های زیادی توقیف و از دسترس خوانندگان خارج شده و تفتیش اندیشه و ارعاب نویسندگان مستقل سیری فزاینده یافته است».

کانون نویسندگان ایران در عین حال تاکید کرده است که به رغم این فشارها، «هیچ حکومتی نتوانسته است صدای حقیقت را خاموش و آزادی و اندیشه را برای همیشه به بند کشد».

محمد مختاری در ۱۲ آذر ۱۳۷۷ و محمدجعفر پوینده در ۱۸ آذر همان سال به دست نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی کشته شدند.

قتل آنها بخشی از حذف دگراندیشان بود که به «قتل‌های زنجیره‌ای» شهرت یافت و به استعفای قربانعلی دری نجف‌آبادی، وزیر وقت اطلاعات، و بازداشت سعید امامی، معاون او، منجر شد؛ سعید امامی که به عنوان طراح اصلی این قتل‌ها معرفی شد، در حین بازداشت جان باخت و مرگ او خودکشی اعلام شد.

کانون نویسندگان ایران با گرامی‌داشت یاد و نام محمد مختاری و محمدجعفر پوینده تاکید کرده است که «همه شیوه‌های حاکمیتی سانسور را محکوم می‌کند و از تمام نویسندگان و هنرمندان آزادی‌خواه می‌خواهد که تا روزی که حق آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا برای همگان محقق شود، در برابر سانسور حکومتی سکوت نکنند».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر