شورای ملی مقاومت ایران خواستار نجات ۶ زندانی سیاسی محکوم به اعدام شد
«شورای ملی مقاومت ایران» در یک بیانیه در مورد صدور احکام اعدام برای ۶ زندانی سیاسی به اتهام «بغی»، خواستار «اقدام فوری شورای امنیت، کمیسرعالی و شورای حقوقبشر و ارگان های ذیربط ملل متحد و همچنین اتحادیه اروپا و کشورهای عضو» برای نجات جان آنها و آزادی تمامی زندانیان سیاسی شد.
پیشتر یک منبع آگاه در ایران روز شنبه ۱۰ آذر به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی برای ۶ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین احکام اعدام صادر کرده و دو زندانی سیاسی دیگر هم به زندان و تبعید محکوم شدهاند.
به گفته این منبع آگاه، بر اساس احکام صادر شده از سوی قاضی ایمان افشاری، ۶ زندانی سیاسی؛ اکبر دانشور کار، محمد تقویسنگدهی، بابک علیپور، پویا قبادیبیستونی، وحید بنیعامریان و ابوالحسن منتظر به اتهام «بغی» از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران به اعدام محکوم شدهاند.
در این ارتباط، شورای ملی مقاومت ایران اشاره کرد که این ۶ زندانی سیاسی که پیشتر نیز سابقه بازداشت داشتند، پس از «بازجویی و شکنجه» به اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران»، «اجتماع و تبانی برضد امنیت»، «قیام مسلحانه در برابر حکومت»، «تشکیل دسته یا جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «تخریب اموال عمومی با استفاده از سلاح لانچر»، به اعدام محکوم شدند.
بر اساس این بیانیه، ابوالحسن منتظر ۶۵ساله، از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ است و در سالهای ۹۷ و ۹۹ نیز چند بار بازداشت و زندانی شده است. وی آخرین بار در دی ۱۴۰۲ بازداشت شد و از بیماریهای قلبی، ریوی، کلیه و آرتروز رنج میبرد.
این گزارش همچنین حاکی از آن است که پویا قبادی در اسفند ۱۴۰۲، وحید بنیعامریان، بابک علیپور اکبر دانشور کار در دی ۱۴۰۲ بازداشت شدند.
بیانیه اشاره کرده که محمد تقوی از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ و ۷۰ است و افزوده است که مجتبی و علی تقوی صرفاً بهخاطر اینکه برادران محمد تقوی هستند به زندان و تبعید محکوم شدهاند.
در این حال، آقایان دانشور کار، تقویسنگدهی، علیپور، بنیعامریان و منتظر از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» هر یک به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
دادگاه این زندانیان سیاسی در مهر سال جاری برگزار شده بود.
پیش از این هم برای شماری از زندانیان سیاسی بازداشت شده در سالیان اخیر، از جمله پخشان عزیزی، وریشه مرادی، احمدرضا جلالی، بهروز احسانی اسلاملو، مهدی حسنی، محمدجواد وفاییثانی، عباس دریس، علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم و عدنان غبیشاوی (موسوی) احکام اعدام صادر شده است.
صدور احکام اعدام و اجرای آنها در جمهوری اسلامی ایران، اعتراض گسترده سازمانهای حقوق بشری و شماری از کشورها در جهان را به همراه داشته است. از جمله کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز ۳۰ آبان قطعنامهای را در محکومیت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد.
این قطعنامه با ۷۷ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۶۶ رأی ممتنع به تصویب رسید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر