پنجشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۰

«تشییع جنازه پدر موسوی ناتمام ماند؛ بازداشت دست‌کم هفت نفر در مراسم»

«تشییع جنازه پدر موسوی ناتمام ماند؛ بازداشت دست‌کم هفت نفر در مراسم»

میر اسماعیل موسوی
میر اسماعیل موسوی
به گزارش وب‌سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی صبح پنج‌شنبه از مراسم تشییع جنازه میراسماعیل موسوی،پدر میرحسین موسوی، جلوگیری کرده و دست‌کم هفت تن از حاضران در این مراسم را بازداشت کرده‌اند.

به نوشته این وب‌سایت، تشييع جنازه ميراسماعيل موسوی که قرار بود از مقابل منزل او در محله درخونگاه تهران برگزار شود با دخالت و «حضور بسيار پررنگ» نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی نيمه‌تمام ماند.

پدر میرحسین موسوی، روز چهارشنبه، در منزل خود در تهران و در حالی که بیش از ۴۵ روز از حصر و بازداشت خانگی آقای موسوی و زهرا رهنورد می‌گذرد، به دلیل کهولت سن از دنیا رفت.

در همین حال، ليلا موسوی، برادرزاده ميرحسين موسوی، در صفحه فيس‌بوک خود گفته است که چهارشنبه شب میرحسین موسوی مدتی کوتاه و در حضور ماموران امنیتی بر سر پيکر پدرش حاضر شده است.

به گفته لیلا موسوی، آقای موسوی «یک‌دم می‌گفت صبر...صبر...صبر... فقط صبر.»

کلمه می‌نویسد: «لباس‌شخصی‌ها با بی‌حرمتی نسبت به مراسم و جنازه، پيکر مرحوم را به آمبولانس منتقل کردند.»

به گزارش این وب‌سایت، «مشايعت‌کننده‌ها که از رفتارهای زننده و دور از نزاکت ماموران امنيتی حکومت به شدت منزجر شده بودند به اين اتفاقات اعتراض کردند».

کلمه می‌افزاید «حاضرين شاهد بودند» که ماموران امنيتی در اين مراسم دختر جوانی را کشان‌کشان با خود می‌بردند و اعتراض و تلاش مردم هم نتيجه‌ای در برنداشت. هنوز از تعداد دقيق بازداشتی‌ها و اين که آيا آنان هنوز در بازداشت هستند اطلاعی در دست نيست.

در همین حال برخی از شخصیت‌های اصلاح‌طلب و مذهبی در پیام‌های تسلیت خود به مناسبت درگذشت میراسماعیل موسوی، به حصر خانگی آقای موسوی و سرکوب معترضان در ایران اشاره کرده‌اند.

احمد منتظری،فرزند آیت‌الله منتظری، در پيام تسليت خود می‌نویسد: «جای بسی تأسف است که در جمهوری اسلامی، جناب‌عالی با آن سابقه درخشان و پر افتخار، مظلومانه در حصر خانگی به سر می‌بريد و تعدادی از انديشمندان و فرزندان اين مرز و بوم که سرمايه‌های فکری و ارزشمند مملکت می‌باشند در زندان گرفتار و اسيرند.»

وی می‌افزاید: «اميدوارم مسئولين امر به خود آيند و از اين فرصت استفاده کنند و به اين سنت ناپسند خاتمه دهند و حداقل با آزادی شما يک قدم به راه مستقيم و به اصول اسلام و انقلاب نزديک شوند.»

محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، نیز در پیام تسلیت خود گفته است: «اين ماتم را به جناب‌عالی و خاندان شريف موسوی و همه بستگان محترم به‌خصوص خواهر ارجمندتان، مادر بزرگوار شهيد موسوی، تسليت عرض می‌کنم.»

اشاره آقای خاتمی به سيد علی موسوی، خواهرزاده ميرحسين موسوی، است که در عاشورای سال ۱۳۸۸ در تهران بر اثر شليک گلوله مأموران امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده است.

کلمه خاطرنشان می‌کند که «میراسماعیل موسوی خامنه که متولد سال ۱۲۸۷ بود، پدر دو شهید بوده و نسبت دور خانوادگی با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، داشته است.»

این وب‌سایت می‌افزاید که به دلیل همین نسبت خانوادگی و همچنین «جایگاه خاص» میراسماعیل موسوی در خامنه، در دوران انقلاب، آقای خامنه‌ای مدتی در خانه او پناه گرفته است.
 

تاکید دوباره کویت بر «دخالت سپاه» در جاسوسی؛ «اخراج سه ایرانی» از کویت

محمد الصباح، وزیر امور خارجه کویت
محمد الصباح، وزیر امور خارجه کویت
 
خبرگزاری رویترز به نقل از یک روزنامه کویتی از تاکید دوباره وزیر امور خارجه کویت بر دست داشتن سپاه پاسداران ایران در جاسوسی در این کشور عربی و «هدف گرفتن امنیت کویت» خبر داده است. مقام کویتی همچنین به اخراج سه دیپلمات ایرانی از کویت اشاره کرده است.

رویترز به نقل از شیخ محمد السالم الصباح، وزیر خارجه کویت، می‌گوید: «کویت در برابر همسایه‌اش ایران فقط ابراز حسن نیت می‌کند، اما در مقابل می‌بینیم که سپاه پاسداران این هسته [جاسوسی] را برای هدف گرفتن امنیت کویت ایجاد می‌کند.»

پیشتر در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۹ نیز وزیر کشور عربستان از کشف «شبکه جاسوسی وابسته به سپاه پاسداران» در کویت خبر داده بود، خبری که بعدا مقامات جمهوری اسلامی رد کرده و آن را «در راستای خدشه وارد کردن به روابط دو کشور» ارزیابی کردند.

پیش از وزیر کشور عربستان نیز روزنامه کویتی القبس در مطلبی نوشته بود که دست‌کم هفت نفر از اعضای یک «شبکه جاسوسی وابسته به ایران که در پلیس و ارتش کویت فعالیت می‌کردند» بازداشت شده‌اند.

در آن زمان رسانه‌های کویت گزارش کردند که این افراد متهم به جمع‌آوری اطلاعات «از پایگاه‌های نظامی آمریکا و کویت برای سپاه» هستند.

حال خبرگزاری رویترز به نقل از همین روزنامه القبس در روز پنج‌شنبه به اظهار نظر وزیر خارجه کویت اشاره کرده که ضمن تاکید بر دخالت سپاه ایران در امور این کشور گفته است «سه دیپلمات ایرانی نیز از کویت اخراج خواهند شد».

خبرگزاری فرانسه نیز روز چهارشنبه گذشته به نقل از روزنامه کویتی الوطن اعلام کرده بود که یک روز پس از حکم اعدام دادگاهی در کویت برای دو شهروند ایرانی و یک شهروند کویتی به اتهام جاسوسی برای ایران، کویت سفیر خود را از ایران فراخوانده است.

روزنامه القبس همچنین از قول وزیر خارجه کویت ضمن اشاره به این که سفیر کویت «برای مشاوره» به کشورش فراخوانده شده نوشته است: «کاردار ایران احضار شده و به او اطلاع داده شده است که باید سه دیپلمات مرتبط با این شبکه جاسوسی اخراج شوند.»

روز چهارشنبه خبرگزاری نیمه‌رسمی مهر به نقل از یک «مقام آگاه» در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی که به نامش اشاره‌ای نشده بود اظهارات مقام‌های کویتی درباره «کشف شبکه جاسوسی ایرانی» در کویت را «کذب و بی‌اساس» خواند.
 
 

نگرانی جامعه بهايیان از افزايش حکم زندان رهبران بهايی در ايران

جامعه بين‌المللی بهاييان روز چهارشنبه در بيانيه‌ای از افزايش حکم زندان رهبران بهايی ايران به ۲۰ سال که شفاهی به آنان اعلام شده ابراز نگرانی کرده و آن را نشانه «دورويی و تزوير» جمهوری اسلامی دانست.

حدود شش ماه پيش هفت تن از سران جامعه بهايی ايران که به زندان افتاده بودند، نسبت به حکم ۲۰ سال زندان که آن هم نه از طريق حکم رسمی، که شفاهی به آنها اعلام شده بود به دادگاه تجديدنظر اعتراض کردند.

به گفته جامعه بين‌المللی بهايیان، دادگاه تجديدنظر حکم اوليه را به ۱۰ سال زندان کاهش داد که باز هم به طور رسمی اعلام نشده بود. با اين حال این جامعه بين‌المللی در بيانيه خود می‌گويد که بار ديگر به طور شفاهی گفته شده که حکم اوليه یعنی همان ۲۰ سال زندان تاييد شده است.

بانی دوگال، نماينده جامعه بين‌المللی بهاييان در سازمان ملل گفت: «ما تاييد می‌کنيم که به هفت رهبر زندانی بهاييان شفاها گفته شده است که حکم اوليه تاييد و حکم دادگاه تجديد نظر رد شده است. اما هيچ حکمی نه صادر شده و نه به وکيل چيزی داده شده و نه اعلام رسمی شده است.»

خانم دوگال گفته است: «حتی دلايل حقوقی اين حکم هم اعلام نشده است. فقط به نظر می‌رسد دادستان عمومی که حق دارد هر حکمی را که تشخيص داد مخالف قوانين شرع است مورد مخالفت قرار دهد این حکم را به چالش کشیده است.»

وی افزود: «تمامی اين‌ها نشانه يک بازی از قبل طراحی شده از سوی مقامات است تا بتوانند نتيجه را به سود خود تغيير دهند. هر انسان منطقی می‌تواند اين تزوير و دوگانگی و منفی‌گرايی مقامات نظام جمهوری اسلامی ايران در جريان اين حکم را تشخيص دهد.»

خانم دوگال گفت: «از ۳۰ ماه پيش که بازداشت غيرقانونی هفت رهبر بهايیان در ايران شروع شد، تا زمان شروع دادگاه و تا مرحله فعلی و دفاعيه و صدور حکم، همه نشان می‌دهد که اين حکم از قبل تعيين شده بوده است.»

فريبا کمال‌آبادی، جمال‌الدين خانجانی، عفيف نعيمی، سعيد رضايی، مهوش ثابت، بهروز توکلی و وحيد تيزفهم، هفت تن از رهبران جامعه بهايی ايران هستند که از حدود دو سال و نيم پيش در زندان به سر می‌برند.

«جامعه جهانی بهايیان» سازمانی غيردولتی است که در ۱۸۰ کشور جهان شعبه دارد و ۵ ميليون بهايی در جهان را نمايندگی می‌کند.

ايران بهاييت را به عنوان دين به رسميت نمی‌شناسد و در سال‌های پس از پيروزی انقلاب اسلامی، بهاييان در ايران اجازه تحصيل در دانشگاه‌ و استخدام در دستگاه‌های دولتی را نداشته‌اند.

زندانی بودن بيش از ۵۰ شهروند بهايی در ايران در حالی است که محمدجواد لاريجانی، دبير ستاد حقوق بشر دستگاه قضايی جمهوری اسلامی، پيش از اين در گفت‌وگويی با شبکه خبری پرس تی‌وی گزارش‌های حاکی از نقض حقوق اقليت مذهبی بهايی در ايران را رد کرده است.

به گفته آقای لاريجانی، «بهاييان در ايران از حمايت قانون برخوردارند» و جامعه بهايی ايران «پرنفوذ» است.
 
 

همکاری احتمالی ۳۰ شرکت آلمانی
با برنامه‌های موشکی و اتمی ایران

 

مسئولان امنیتی آلمان فعالیت‌های ۳۰ شرکت ثبت‌شده در این کشور را زیر نظر گرفته‌اند. این شرکت‌ها مشکوک به نقض قوانین تجارت خارجی و تهیه تکنولوژی‌و تجهیزات توسعه برنامه‌های موشکی و اتمی جمهوری اسلامی هستند.

 
برپایه گزارش روزنامه WAZ که در غرب آلمان منتشر می‌شود، جمهوری اسلامی ایران به صورتی فزاینده از آلمان به عنوان بازاری مناسب برای دستیابی به تکنولوژی و تجهیزات تکمیل برنامه‌های اتمی و موشکی خود استفاده می‌کند. هم‌اکنون مقامات امنیتی آلمان در سراسر این کشور، عملیات بیش از ۳۰ شرکت را تحت نظر گرفته‌اند. آ‌ن‌ها احتمال می‌دهند که این شرکت‌ها، به‌رغم تحریم‌های بین‌المللی، در تلاش برای تامین نیازهای فنی جمهوری اسلامی فعالیت داشته باشند.

۱۱۰ پرونده خلاف

"پاول وامرز" رئیس اداره جنائی گمرک آلمان تایید کرده است: «تعداد پرونده‌های مربوط به نقض قانون تجارت خارجی و کنترل تسلیحات جنگی، در سال گذشته به ۱۱۰ مورد افزایش یافته است. یک سوم این پرونده‌ها مربوط به ایران است.»

روزنامه آلمانی در گزارش خود می‌افزاید:«مهمترین ردپاها به ایالت وست‌فالن در مرکز آلمان می‌رسد. ماموران به تازگی شرکت سهامی "توبین سرویس" را در شهر اسن مورد بازرسی قرار دادند و پرونده‌ها و اطلاعات آن را ضبط کردند. رئیس ‌این شرکت مورد سوء‌ظن قرار گرفته که قطعات توربین‌ها را به ارزش ۲۰۰ هزار یورو به ایران صادر کرده است. این قطعات می‌توانند در بخش نظامی مورد بهره‌برداری قرار گیرند.»

تحقیقاتی هم که در شهر مانهایم آغاز شده بود، به کشف یک ماجرا در شهر دوسلدورف منتهی شد: یک شهروند بریتانیائی ۶۲ ساله  به نام "جفری بی" متهم شد که از طریق کره جنوبی، امارات متحده عربی و لبنان، سیستم‌های راه‌یاب هواپیماهای بدون سرنشین را به ایران صادر می‌کرده است.

استراق سمع شرکت‌ها

برای کشف فعالیت‌های غیرقانونی شرکت‌ها و افراد، ماموران امنیتی آلمان اجازه استراق سمع تماس‌های تلفنی را نیز کسب کرده‌اند. آن‌ها در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده‌اند که به تازگی بیشتر قطعات و فن‌آروی‌های آلمانی مورد نیاز جمهوری اسلامی، از طریق واسطه‌هائی در کره جنوبی و مالزی به این کشور صادر می‌شود.

گزارش روزنامه  WAZ یک روز پس از آن منتشر می‌شود که سایر روزنامه‌های آلمانی از دخالت برخی بانک‌های این کشور در معاملات نفتی ایران و هند خبر داده‌‌اند. این روزنامه‌ها نوشته‌اند که اگر گزارش‌های مربوط به این معاملات درست باشد، دولت آلمان در اتحادیه اروپا و آمریکا شرایط بسیار دشواری پیدا خواهد کرد و باید پاسخگوی چنین تخلف‌های سنگینی باشد.


چهارشنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۰

پدرمیرحسین موسوی درگذشت


پدرمیرحسین موسوی درگذشت
العربیه. نت : منابع مطلع در گفتگو با العربیه اعلام کردند میراسماعیل موسوی پدرمیرحسین موسوی از رهبران معترضان ایران در سنی بالغ بر 97 سال روز چهارشنبه 30-3-2011 درگذشت.
این اتفاق در حالی رخ داد که میرحسین موسوی به همراه همسرش زهرا رهنورد از 14 فوریه گذشته همچنان در بازداشت خانگی به سر می برند.
چند روز پیش میرحسین موسوی و همسرش به دیدر میراسماعیل موسوی رفته بودند. این دیدار حدود دوهفته پیش روی داد و تیمی امنیتی موسوی و همسرش را همراهی می کردند.
 
 
 
 
 
 

«کویت سفیر خود را از ایران فراخواند»

«کویت سفیر خود را از ایران فراخواند»

شیخ محمد الصباح، وزیر امور خارجه کویت
شیخ محمد الصباح، وزیر امور خارجه کویت
در حالی که برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که به دنبال صدور حکم اعدام برای سه متهم به جاسوسی برای ایران از سوی دادگاهی در کویت، این کشور سفیر خود را از ایران فراخوانده است، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی دست داشتن این کشور در ماجرای جاسوسی را تکذیب کرده است.

خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه به نقل از روزنامه کویتی الوطن اعلام کرد، یک روز پس از آن که دادگاهی در کویت دو شهروند ایرانی و یک شهروند کویتی را به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم کرده بود، کویت سفیر خود را از ایران فراخوانده است.

شیخ محمد الصباح، وزیر امور خارجه کویت با اعلام این خبر گفته است، کشورش هر کدام از دیپلمات‌های ایرانی را که ارتباطشان با شبکه جاسوسی ایران محرز شده باشد، اخراج خواهد کرد.

روز سه‌شنبه برخی منابع خبری به نقل از یک مقام‌ قضایی کویت اعلام کرده‌ بودند، دستگاه قضایی این کشور دو شهروند ایرانی و یک شهروند کویتی را به اتهام جمع‌آوری اطلاعات درباره ارتش کویت و نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور برای سپاه پاسداران به اعدام محکوم کرده است.

همچنین بر اساس این گزارش‌ها یک شهروند سوری و نیز یک شهروند عرب دیگر در همین ارتباط از سوی دادگاه کویتی به حبس ابد محکوم شده و دو ایرانی دیگر که یکی از آنها دختر یکی از محکومان به اعدام است، از اتهام‌های وارده تبرئه شده‌اند.

در این میان روز چهارشنبه خبرگزاری مهر به نقل از یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اظهارات مقام‌های کویتی را در باره «کشف شبکه جاسوسی ایرانی» در کویت «کذب و بی‌اساس» خوانده است.

این مقام وزارت امور خارجه ایران که نام وی فاش نشده در این باره اظهار داشته است: «این موضوع هیچ گونه ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران و یا اعضای سفارت کشورمان نداشته و انتساب چنین ادعایی به ایران از سوی دستگاه قضایی کویت غیر مسئولانه است.»

به گفته وی در سال گذشته نیز وزارت امور خارجه ایران در واکنش به انتشار خبر «کشف شبکه جاسوسی ایرانی» در کویت «به شدت»‌ اعتراض کرده و «متعاقباً مسئولان کویتی هرگونه ارتباط موضوع را با ایران تکذیب کردند.»

گفتنی است در اوایل سال گذشته خورشیدی دولت کویت از کشف یک شبکه جاسوسی ایران در این کشور خبر داده و اعلام کرده بود، مقام‌های قضایی این کشور سرگرم تحقیقات از بازداشت‌شدگان هستند.

به دنبال انتشار این خبر شماری از نمایندگان پارلمان کویت خواستار اخراج سفیر جمهوری اسلامی از این کشور شده بودند.

هنگ کنگ هم به جمع تحریم‌کنندگان ایران پیوست

نمایی از بندر هنگ کنگ
نمایی از بندر هنگ کنگ
هنگ کنگ روز چهارشنبه اعلام کرد که در همراهی با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران قوانینی را وضع کرده که مطابق آنها از جمله اموال شرکت کشتی‌رانی ایران مسدود می‌شود. این قوانین از جمعه گذشته اجرایی شده‌اند.

این قوانین حدود دو ماه پس از آن وضع شده است که وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد ۲۰ شرکت «صوری» مستقر در هنگ کنگ را به اتهام ارتباط با شرکت خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی مورد تحريم قرار داده است.

هنگ کنگ در همان زمان یعنی اواخر دی‌ماه سال ۱۳۸۹ اعلام کرد که در تلاش است تا در همراهی با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تحریم‌های جدیدی را به تصویب برساند.

آن طور که خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات هنگ کنگ می‌گوید، این منطقه خودمختار که بخشی از قلمرو جمهوری خلق چین به شمار می‌رود در ماه ژوئن سال گذشته میلادی تایید پکن را برای تحریم هر چه بیشتر جمهوری اسلامی گرفته است.

چهارمین دور از تحریم‌های اقتصادی و سیاسی شورای امنیت سازمان ملل علیه تهران نیز در ماه ژوئن سال گذشته، ۲۰۱۰، به تصویب رسید و چین به‌رغم این که از جمله بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران و مشتری بزرگ نفت ایران است به این تحریم‌ها رای مثبت داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، قوانین تازه‌ای که هنگ کنگ به تصویب رسانده ممنوعیت صدور ویزا برای برخی از مقامات جمهوری اسلامی و مسدود کردن اموال و دارایی‌های شرکت کشتی‌رانی ایران را میسر می‌سازد.

از ۲۰ شرکت هنگ کنگی که در دی‌ماه سال گذشته مورد تحریم آمریکا قرار گرفتند چهار شرکت متعلق به احمد سرکندی و قاسم نبی‌پور بود که در تحريم ماه اکتبر وزارت خزانه‌داری آمريکا از آنها به عنوان نمایندگان شرکت کشتي‌رانی جمهوری اسلامی نام برده شده بود.

به گفته وزارت خزانه‌داری آمريکا، ۱۶ شرکت ديگر ثبت شده در هنگ کنگ متعلق به کشتي‌رانی جمهوری اسلامی هستند يا از طريق اين شرکت کنترل می‌شوند.

به گفته صاحب‌نظران، هنگ کنگ همواره به دلیل قوانین آسان‌گیرانه در تجارت و سهولت ثبت شرکت در آن مورد توجه شرکت‌ها و کشورهایی بوده است که قصد دور زدن تحریم‌های سازمان ملل را دارند.
 

مخالفت دادگاه تجدید نظر آمریکا با فروش آثار باستانی ایران


مخالفت دادگاه تجدید نظر آمریکا با فروش آثار باستانی ایران
 
نمائی از دادگاهی در شیکاگو
DR
دادگاه تجدید نظر در شیکاگوی آمریکا، روز سه شنیه، با حکم یک دادگاه بدوی، درخصوص تقاضای ضبط و فروش آثار باستانی ایران در موزه دانشگاه شیکاگو، به منظور پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان آمریکائی در یک حمله انتحاری در اسرائیل مخالفت کرد.
دادگاه تجدید نظر در ایالات متحده آمریکا با ضبط و فروش اشیا عتیقه متعلق به ایران در موزه این شهر بعنوان غرامت به خانواده های قربانیان چند بمب گذاری انتحاری در اسرائیل مخالفت کرد. 
دادگاه تجدید نظر در شیکاگوی آمریکا، روز سه شنیه، با حکم یک دادگاه بدوی، درخصوص تقاضای ضبط و فروش آثار باستانی ایران در موزه دانشگاه شیکاگو، به منظور پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان آمریکائی در یک حمله انتحاری در اسرائیل مخالفت کرد.
گروهی از خانواده های آمریکائی قربانیان حمله انتحاری سال 1997 در اسرائیل با ارائه دادخواستی به دادگاهی در ایالت ایلی نوی خواسته بودند تا با ضبط آثار باستانی ایران در موزه شیکاگو، از این اموال غرامتی معادل 71 میلیون دلار به خانواده های قربانیان این حمله انتحاری پرداخت شود.
پیش از این دادگاه بدوی به نفع خانواده های قربانیان آمریکائی رای داده بود و با تقاضای آنان موافقت شده بود. دادگاه تجدید نظر، روز سه شنبه، این حکم را مردود دانسته و پرونده آنر را برای بررسی مجدد به همان دادگاه ارجاع نمود.
مبنای شکایت خانواده های قربانیان آمریکائی درخصوص سه مورد بمب گذاری انتحاری در یک مرکز خرید در اورشلیم، در سپتامبر  1997 بوده است. در جریان این عملیات انتحاری پنج تن کشته و دویست نفر زخمی شدند که شماری از کشته شدگان و زخمی های این انفجار از شهروندان آمریکائی بودند.
شاکیان پرونده یک مجموعه آثار باستانی شامل ظروف سفالی، زیورآلات و لوح هائی با نوشته های عیلامی و به ویژه سه قطعه عتیقه را که در جریان باستانشناسی در دهه 1930 در ایران کشف شده و بطور امانت در اختیار موزه تاریخ طبیعی شیکاگو و انستیتو مطالعات شرقی شیکاگو قرار دارد، را برای مصادره معرفی کرده اند. 
گفتنی است دادگاه تجدید نظر در صورت تشخیص رای نادرست دادگاه بدوی، از اجرای رای جلوگیری می کند و آن رای را برای تغییر به دادگاه بدوی بازمی گرداند.

آمریکا یک شرکت نفتی بلاروس را به دلیل انعقاد قرارداد با ایران تحریم کرد

ایالات متحده روز سه‌شنبه اعلام کرد،  یک شرکت نفت دولتی بلاروس را به دلیل سرمایه‌گذاری در صنعت نفت  ایران، تحریم کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به تحریم شرکت «بلاروس‌نفت»، تاکید شده است که این  تحریم به دلیل خودداری ایران از انجام به «تعهدهای بین‌المللی‌اش» صورت گرفته است.

وزارت خارجه ایالات متحده می‌افزاید: «یکی از مولفه‌های اصلی راهبرد ما تمرکز به ظرفیت تولید نفت و گاز ایران است، و همانطور که قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل نیز به آن اذعان دارد، این ظرفیت، صرف فعالیت‌های گسترش (سلاح‌های هسته‌ای) و همچنین صرف مخفی ‌سازی واردات اقلامی با کاربرد دوگانه، می‌شود.»

در ادامه این بیانیه آمده است که در چارچوب این راهبرد، وزارت خارجه ایالات متحده شرکت دولتی «بلاروس‌نفت» کشور روسیه سفید را به موجب «قانون تحریم ایران» مصوب سال ۱۹۹۶ و قانون «تحریم‌های فراگیر ایران» مصوب سال ۲۰۱۰، برای همکاری با بخش نفت ایران تحریم می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید، با بررسی‌های «دقیقی» که صورت گرفته، برای این وزارتخانه محرز شده است که شرکت بلاروس‌نفت در سال ۲۰۰۷ قراردادی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار با شرکت «نفتیران اینترترید» برای توسعه حوزه نفتی جفیر، منعقد کرده است.

وزارت خارجه آمریکا سپس به  «قانون تحریم ایران» اشاره می‌کند که به موجب آن برای شرکت‌هایی که بیش از ۲۰ میلیون دلار در ایران سرمایه‌گذاری کنند، تحریم در نظر گرفته می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا یادآور شده است که در سپتامبر سال ۲۰۱۰ شرکت «نفتیران اینترترید» را تحریم کرد و از پنج شرکت بزرگ نفتی چندملیتی خواست، که به سرمایه‌گذاری در  ایران پایان دهند و قراردادهای جدیدی با ایران منعقد نکنند.

شرکت توتال فرانسه، استا‌ت‌اویل نروژ، انی ایتالیا، رویال داچ شل هلند و انپکس ژاپن پنج شرکتی هستند که ایالات متحده در سپتامبر سال گذشته از آنها خواست قراردادهای جدیدی در زمینه توسعه صنعت انرژی ایران منعقد نکنند.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید از ماه ژوییه سال ۲۰۱۰ که باراک اوباما  قانون «تحریم‌های فراگیر ایران» را به اجرا درآورد، تهران به شدت برای جذب سرمایه جهت توسعه صنعت نفت و گاز خود در مضیقه قرار گرفته است.

این وزارتخانه تاکید می‌کند در نتیجه اجرای این قانون بود که در طول سال گذشته، شمار زیادی از شرکت‌های خارجی از ایران رفتند یا صادرات بنزین به ایران را قطع کردند.

ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی، ایران را متهم می‌کنند که هدف از برنامه اتمی‌اش را ساخت سلاح اتمی است؛ اتهامی که از سوی ایران همواره رد شده است.

افزون بر تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده، شورای امنیت سازمان ملل نیز تاکنون سه قطعنامه تحریمی علیه ایران برای ادامه برنامه اتمی‌اش به تصویب رسانده است.

در قطعنامه‌های شورای امنیت تحریم صنعت نفت و گاز ایران در نظر گرفته نشده است
 
 
پدرمیرحسین موسوی درگذشت
العربیه. نت : منابع مطلع در گفتگو با العربیه اعلام کردند میراسماعیل موسوی پدرمیرحسین موسوی از رهبران معترضان ایران در سنی بالغ بر 97 سال روز چهارشنبه 30-3-2011 درگذشت.
این اتفاق در حالی رخ داد که میرحسین موسوی به همراه همسرش زهرا رهنورد از 14 فوریه گذشته همچنان در بازداشت خانگی به سر می برند.
چند روز پیش میرحسین موسوی و همسرش به دیدر میراسماعیل موسوی رفته بودند. این دیدار حدود دوهفته پیش روی داد و تیمی امنیتی موسوی و همسرش را همراهی می کردند.
 
 
 
 
 
 

سه‌شنبه، فروردین ۰۹، ۱۳۹۰

جانباختن زنداني سياسي محسن دگمه چي در زندان به دليل عدم رسيدگي به موقع پزشكي


جانباختن زنداني سياسي محسن دگمه چي در زندان به دليل عدم رسيدگي به موقع پزشكي


به دليل عدم رسيدگي پزشكي و وخامت حالش در بيمارستان جان باخت  ,زنداني سياسي محسن دگمه چي قبل از شهادت به دليل وضعيت وخيم علاوه بر عدم دسترسي به امكانات پزشكي توسط عوامل و مزدوران زندان مورد شكنجه روحي قرار گرفته بود و به رغم وضعیت بسیار وخیم جسمی بازاری زندانی محسن دگمه چی و برخوردهای وحشیانه و غیر انسانی,حضور  پاسداربندهای حاضر در اتاق هنگام ملاقات با خانواده اش عاملي ديگر  برای افزایش فشار روحی علیه وي بود.
به گزارش كانون حمايت از خانواده جان باختگان و بازداشتي ها، در روزهاي آخر وضعیت جسمی بازاری زندانی محسن دگمه چی روز به روز وخیم تر می شد ودرد جانکاه لحظه ای او را امان نمی دادو دچار ضعف شدیدی شده بود. او دیگر قادربه نشستن بر روی تختخوابش نبود و حدود 4 هفته  قادر به خوردن غذا نبود وي در روزهاي آخر  حتی نمی توانست مایعاتی مانند شیر و آب میوه بنوشد و  هنگام نوشیدن آب با درد های شدیدی مواجه میشد  .شكي نيست كه علت مرگ اين زنداني سياسي مزدوران و عوامل زندان و حكومت است.

به گزارش "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"، محسن دکمه چی از بازاریان خوشنام وشناخته شدۀ تهران بود که در شهریور ماه 1388 با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 منتقل شد و ماه ها در آنجا تحت شکنجه های وحشیانۀ جسمی و روحی بازجویان قرار گرفت. او به اتهام کمک مالی به خانواده های زندانیان سیاسی و حضور فرزندش در قرارگاه اشرف به 10 سال زندان محکوم شد. بازاری زندانی محسن دکمه چی از بند 209 به بند 350 منتقل گردید. او حدود 6 ماه پیش  در بند 350 اوین دچار ناراحتی حاد گوارشی گردید و نزدیک به 4 ماه از درمان محروم بود. پس از وخیم شدن وضعیت جسمی اش او را به بیمارستان منتقل کردند و بلافاصله تحت عمل جراحی قرار گرفت که متاسفانه ناموفق بود و اعلام گردید که مبتلا به سرطان لوز المعده شده است و می بایست تحت شیمی درمانی قرار گیرد نه تنها از شیمی درمانی او خوداری کردند  ، او را به سالن ایزولۀ 12 زندان گوهردشت کرج منتقل کردند.

مقام آمریکایی: در مورد تغییر رژیم در ایران، فقط مردم ایران تصمیم‌گیرنده‌ان

مقام آمریکایی: در مورد تغییر رژیم در ایران، فقط مردم ایران تصمیم‌گیرنده‌اند

رابرت آین‌هورن، مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا
رابرت آین‌هورن، مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا
یک مقام ارشد در دولت آمریکا روز دوشنبه در جریان کنفرانسی در واشینگتن در عین اشاره به این که آمریکا از حکومت جمهوری اسلامی «خوشش نمی‌آید»، چنین اظهار نظر کرد که هر گونه تغییر رژیم در ایران در دست مردم ایران است و تنها آنها باید در این مورد تصمیم بگیرند.

رابرت آین‌هورن، مشاور ویژه وزارت خارجه آمریکا در زمینه کنترل تسلیحات، در این زمینه همچنین خاطرنشان کرد که تلاش مقامات واشینگتن بر تغییر حکومت جمهوری اسلامی در ایران متمرکز نیست.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی، آقای آین‌هورن که در نخستین روز کنفرانس «خط‌مشی بین‌المللی هسته‌ای» در موسسه معتبر کارنگی در واشینگتن سخن می‌گفت تاکید کرد که حکومت جمهوری اسلامی زمانی در ایران دستخوش تغییر و تحول خواهد شد که مردم ایران در این زمینه تصمیم بگیرند.

به گفته این مقام ارشد در دولت آمریکا، «ما از حکومتی که در تهران بر سر کار است خوش‌مان نمی‌آید، اما باور داریم که این حکومت تنها زمانی تغییر خواهد کرد که مردم ایران تصمیم بگیرند نیاز به تغییر آن هست.»

رابرت آین‌هورن همچنین اضافه کرد که تغییر حکومت «باید به دست مردم» صورت بگیرد.

تنها زمان کوتاهی پس از آغاز اعتراضات در ایران در سال ۱۳۸۸ ، در بسیاری موارد اعتراض مردم حاضر در خیابان‌ها و شعارهای آنها متوجه حکومت جمهوری اسلامی و  علی خامنه‌ای به عنوان رهبر آن شد.

اما اعتراض به نوع حکومت در ایران و به‌ویژه رهبری  خامنه‌ای در تظاهرات روز ۲۵ بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ با شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای» شدت گرفت و اکنون در فضای مجازی بسیاری از معترضان و حامیان جنبش سبز از نیاز به تغییر رژیم در ایران سخن می‌گویند.

این اظهار نظرها به‌ویژه با آغاز موج قیام مردمی در جهان عرب از حدود سه ماه پیش و سرنگونی دیکتاتورهای کشورهایی چون تونس و مصر یکی پس از دیگری شدت گرفته است.

مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه همچنین درباره خط‌مشی واشینگتن در قبال ایران توضیح داده و هدف آن را «تغییر رفتار جمهوری اسلامی» در زمینه فعالیت‌های اتمی و حقوق بشر توصیف کرده است.

به گفته رابرت آین‌هورن، هدف واشینگتن در قبال جمهوری اسلامی تلاش برای تغییر رفتار آن در زمینه «فعالیت‌های اتمی، سابقه حقوق بشری، و حمایت از گروه‌های تروریستی» است.

جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست که از گروه‌هایی چون گروه فلسطینی حماس و گروه حزب‌الله در لبنان که در لیست گروه های تروریستی آمریکا قرار دارند، حمایت می‌کند.
 
 

اسرائيل درباره احتمال توقف روند پرونده آميا از آرژانتین توضیح خواست

شماری از متهمان ایرانی پرونده انفجارها در آرژانتین
شماری از متهمان ایرانی پرونده انفجارها در آرژانتین
وزارت خارجه اسرائيل می‌گويد از دولت آرژانتین در مورد توقف روند پرونده قضایی حمله به مرکز یهودی آمیا در ازای معاملات تجاری با جمهوری اسلامی ایران رسما توضیح خواسته است.

این وزارتخانه می‌گوید به دولت آرژانتین درخواستی رسمی داده است تا مشخص کند اخبار مبنی بر معاملات تجاری ایران و آرژانتین در ازای توقف پرونده قضايی حمله به آمیا حقيقت دارد يا در حد شايعه است.

به گزارش خبرگزاری رسمی آلمان، ييگال پالمور، سخنگوی وزارت خارجه اسرائيل، گفته است: «ما منتظر هستيم تا پاسخ آرژانتين اعلام شود. اگر واقعا حقيقت داشته باشد واين کشور به خاطر منابع تجاری خود با ايران در حال متوقف ساختن پرونده قضايی انفجار و حمله‌های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴ باشد، این بی‌احترامی بزرگی به تمام کشته‌شدگان خواهد بود.»

روزنامه آرژانتينی «پرفيل» روز شنبه اين هفته گزارشی منتشر کرد و گفت هکتور تيمرمن، وزیر خارجه آرژانتین، که قرار است هفته آينده به اسرائيل سفر کند، از اشخاصی است که به طور مستقيم در «مذاکرات با ايران برای همکاری تجاری در برابر توقف قضايی پرونده انفجارهای مرکز يهوديان آرژانتين» حضور دارد.

اين روزنامه در گزارش خود می‌گويد آرژانتين در برابر قراردادهايی به ارزش سالانه ۱.۲ ميليارد دلار رضايت داده است که کل پرونده قضايی انفجار در مرکز يهوديان را که شماری از مقامات جمهوری اسلامی ايران نیز جزء متهمان اين پرونده هستند متوقف کند.

اسرائيل بر اين باور است که ايران مسئول بمب‌گذاری سال ۱۹۹۲ در سفارت اسرائيل در بوئنوس آيرس و انفجار مرکز فرهنگی يهوديان آميا در سال ۱۹۹۴ است. اين انفجارها ۱۱۴ کشته و بيش از ۵۰۰ زخمی در پی داشت و هر دو پرونده هنوز در جريان است.

برخی گزارش‌ها حاکی است در صورت تاييد اين گزارش، ممکن است اسرائيل سفر وزير خارجه آرژانتين به اين کشور را لغو کند.

پيشتر گزارش‌هايی منتشر شده بود مبنی بر این که آرژانتين پيشنهاد کرده کشوری سوم برای تعقيب قضايی پرونده انفجارها تعيين شود، اما جمهوری اسلامی ايران با آن مخالفت کرده بود.

احمد وحيدی، وزير دفاع دولت محمود احمدی‌نژاد و فرمانده وقت سپاه قدس، از جمله مقام‌های ايرانی است که در همين ارتباط تحت تعقيب قرار گرفته‌ و نام وی در کنار کسانی چون محسن رضايی و علی فلاحيان در ميان افراد تحت تعقيب پليس بين‌الملل به چشم می‌خورد.

کريستينا فرناندز، رئيس جمهور آرژانتين، در اوايل مهرماه با طرح پيشنهاد انتخاب کشور ثالث به عنوان محل محاکمه چنين اظهار نظر کرد که «برگزاری دادگاه در خارج از آرژانتين امکان محاکمه عادلانه متهمان را فراهم می‌آورد».

جمهوری اسلامی در موضع رسمی خود می‌گويد که هيچ دخالتی در اين انفجارها و حمله به سفارت اسرائيل در آرژانتين يا مرکز فرهنگی يهوديان آميا نداشته است.

پنجشنبه، فروردین ۰۴، ۱۳۹۰

موافقت شورای حقوق بشر سازمان ملل با تعیین گزارشگر ویژه برای ایران

موافقت شورای حقوق بشر سازمان ملل با تعیین گزارشگر ویژه برای ایران

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، مستقر در ژنو، روز پنجشنبه بر اساس طرح پیشنهادی ایالات متحده با تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران موافقت کرد. آمریکا روز چهارشنبه ابراز اطمینان کرده بود که قطعنامه پیشنهاد شده در این زمینه از حمایت لازم برخوردار خواهد شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌ها، قطعنامه مربوط به تعیین گزارشگر حقوق بشر برای ایران، با رأی مثبت ۲۲ عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل در حالی به تصویب رسید که ۱۴ عضو این شورای ۴۷ نفره، به این قطعنامه رأی ممتنع و هفت عضو آن نیز رأی منفی دادند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین نگرانی خود را از تشدید فشارها علیه چهره‌های اصلی مخالف حکومت و افزایش اجرای مجازات اعدام اعلام کرد و همچنین از جمهوری اسلامی خواست تا نماینده‌ای که سازمان ملل معرفی خواهد کرد، همکاری کند.

ايلين چمبرلين دوناهو، نماينده آمريکا در شورای حقوق بشر، در سخنانی پیش از تصویب این قطعنامه اعلام کرد که کشورش به همراه متحدان خود عمیقاً از شرایط ایران که احترام به حقوق بشر در آن در یکسال گذشته به طرز چشم‌گیری رو به وخامت گذاشته، نگران است.

تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد تعیین نماینده‌ای ویژه برای ایران، نخستین تصمیم در این زمینه در یک دهه گذشته به حساب می‌آید.

شورای حقوق بشر سازمان ملل پیش از در خلال سال‌های ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۲ نماینده‌ای ویژه‌ای را برای ایران تعیین کرده بود اما به گفته دیپلمات‌ها و مقام‌های سازمان ملل از آن ایران از همکاری معنی‌دار با این نهاد بین‌المللی حقوق بشر خودداری کرده است.

تصمیم این شورا به تعیین نماینده ویژه برای ایران، در حالی است که هادی قائمی،‌ سخنگوی کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، روز چهارشنبه به راديو فردا گفته بود که این قطعنامه «به دنبال گزارش دبيرکل سازمان ملل متحد در پاييز سال گذشته در خصوص وخامت وضعيت حقوق بشر در ايران و همکاری نکردن دولت ايران با نهادهای سازمان ملل متحد» ارائه شده است.

وی درباره محتوای این قطعنامه گفته بود که اين قطعنامه سه مسئله را در بر خواهد گرفت که عبارتند از «تعيين يک گزارشگر ويژه برای ايران»، «درخواست از ايران برای همکاری با اين گزارشگر» و همچنين درخواست از دبيرکل سازمان ملل و مجمع عمومی برای آنکه «امکانات لازم را در اختيار اين گزارشگر قرار گیرد.»

آقای قائمی همچنين در خصوص رويکرد سازمان ملل متحد در قبال مسئله نقض حقوق بشر در ايران گفته بود که «از سال ۲۰۰۳ به طور ساليانه قطعنامه‌هايی در خصوص ايران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد صادر شده است و اگر چه اين قطعنامه ها به جزئيات نقض حقوق بشر در ايران می‌پرداختند اما به جز درخواست از دولت ايران برای بهبود وضعيت از هيچ اهرم ديگری برای استفاده نداشتند.»

وی همچنین یادآور شده بود که «چنانچه اين گزارشگر نتواند برای بهبود وضعيت، دولت ايران را قانع کند، شک نيست با توجه به بحرانی که با آن مواجه هستيم مرحله بعدی اقدام از سوی شورای امنيت سازمان خواهد بود، همانگونه که درخصوص ارجاع پرونده معمر قذافی و ديگر حکمرانان ليبی به دادگاه های جنايی بين المللی به اتهام جنايت عليه بشريت اقدام شد.»

به گفته سخنگوی کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، جمهوری اسلامی در دو ماه گذشته تلاش‌های بسياری برای جلوگيری از طرح اين قطعنامه انجام داده بود که این تلاش‌ها «با شکست مواجه شد».
 

قطعی شدن حضور پنج رييس جمهور در جشن جهانی نوروز در ايران

دیدار سران کشورهای همسایه ایران با رهبر جمهوری اسلامی در مراسم جشن جهانی نوروز سال گذشته.
دیدار سران کشورهای همسایه ایران با رهبر جمهوری اسلامی در مراسم جشن جهانی نوروز سال گذشته.
به رغم مخالفت برخی از اصولگرايان با برگزاری جشن جهانی نوروز در ايران، يک مقام دفتر رياست جمهوری ايران روز پنجشنبه گفته است: حضور روسای جمهور پنج کشور تاجيکستان، افغانستان، ترکمنستان، ارمنستان و عراق در اين جشن ها قطعی شده است.

محمدرضا فرقانی، مدير کل امور بين‌الملل دفتر رئيس جمهوری ايران که مديرکلی امور بين المللی جشن جهانی نوروز را نيز برعهده دارد، در خصوص حضور سران کشورهای مختلف در جشن جهانی نوروز گفته است:«تا اين لحظه حضور سران کشورهای تاجيکستان، افغانستان، ترکمنستان، ارمنستان و عراق در سطح روسای جمهور، قرقيزستان در سطح معاون نخست وزير، قطر در سطح وليعهد، عمان در سطح وزير امور خارجه و يکی از مقامات کشور آذربايجان در جشن جهانی نوروز قطعی شده است.»

ايران در نوروز سال ۱۳۸۹ برای نخستين بار ميزبان جشن های جهانی نوروز بود و اين برای دومين سال متوالی است که اين جشن با دعوت از مقامات عالی‌رتبه کشورهای همسايه در ايران برگزار می‌شود.

محمدرضا فرقانی پيشتر در گفت‌وگو با وب سايت رسمی جشن جهانی نوروز گفته بود: برگزاری جشن‌های جهانی نوروز در جمهوری اسلامی ايران در راستای تئوريزه کردن «ديپلماسی نوروز» و از دستاوردهای بزرگ دولت دهم است.

برخی از رسانه های داخل ايران اسفنديار رحيم مشايی، رييس دفتر محمود احمدی نژاد، را «مبدع» نظريه «ديپلماسی نوروزی» معرفی کرده اند.

احمدی نژاد «برای حفظ آبرو» از برگزاری اين جشن جلوگيری کند


به رغم برنامه دولت محمود احمدی نژاد برای برگزاری جشن جهانی نوروز، برخی از چهره های اصولگرا به دليل حوادث اخير در کشورهای خاورميانه به ويژه بحرين خواستار لغو اين مراسم شده اند.

احمد توکلی، نماينده مجلس و رييس مرکز پژوهش های مجلس، روز اول فروردين در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، خواستار لغو اين جشن ها شد.

احمد توکلی گفته است: « از رييس‌جمهور می‌خواهم از برگزاری جشن نوروز به صورت رسمی پرهيز کند.»

اين نماينده اصولگرای مجلس اضافه کرده است: «انجام اين توصيه هم به نفع ايشان و هم به نفع مصالح ملی است. پرهيز از برگزاری اين جشن يعنی نشان دادن همبستگی دولت و ملت ايران با مردم کشورهای مسلمان که هم‌اکنون تحت سنگين‌ترين فشارها از سوی حکام خودخواه و خون‌ريز خود هستند به همين دليل جشن نوروز نبايد برپا شود. »

احمدی توکلی به محمود احمدی نژاد توصيه کرده است «برای حفظ موقعيت و آبروی خود» از برگزاری اين جشن جلوگيری کند.

ابتدا قرار بود که جشن جهانی نوروز در تخت جمشيد شيراز برگزار شود، اما به دليل مخالفت برخی از روحانيون به ويژه جامعه روحانيت مبارز شيراز اين مراسم به تهران منتقل شده است.

جامعه روحانيت مبارز شيراز در نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد در هفته گذشته نوشته بود: «برگزاری جشنی با اين حجم گسترده تبليغاتی و رسانه‌ای و با اين وسعت، با توجه به خاطره تلخی که مرم ولايتمدار شيراز از جشن‌های فرهنگ و هنر طاغوت دارند به مصلحت نظام الهی جمهوری اسلامی ايران نبوده و به نوعی عقب‌گرد فرهنگی از فرهنگ اصيل اسلامی است.»

در همين زمينه سفر اسفنديار رحيم مشايی برای حضور در جشن جهانی نوروز در نيويورک جمعه هفته گذشته لغو شد. خبرگزاری مهر دليل لغو اين سفر را «مخالفت های صورت گرفته» با اين سفر بيان کرد اما خبرگزاری جمهوری اسلامی اعلام کرد که به دليل تغيير در برنامه های دبيرکل سازمان ملل، سفر اسفنديار رحيم مشايی به زمان ديگری موکول شده است.

ابراز اميدواری آمريکا درباره تعيين گزارشگر ويژه حقوق بشر برای ايران

Switzerland -- A Special Session of the Human Rights Council on 'The situation of human rights in the Libyan Arab Jamahiriya' at the UN European headquarters in Geneva, 25Feb2011
Switzerland -- A Special Session of the Human Rights Council on "The situation of human rights in the Libyan Arab Jamahiriya" at the UN European headquarters in Geneva, 25Feb2011
ايلين چمبرلين دوناهو، نماينده آمريکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، روز چهارشنبه گفت مطمئن است که قطعنامه تعيين «گزارشگر ويژه حقوق بشر» برای ايران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در شهر ژنو حمايت های لازم را کسب خواهد کرد.

ايلين چمبرلين دوناهو، روز چهارشنبه گفت: اميدوار است و انتطار دارد که پيش نويس قطعنامه تعيين گزارشگر ويژه ايران رای لازم را روز پنجشنبه به دست آورد.

در صورت  تصویب این قطعنامه، پس از سال ها بارديگر برای جمهوری اسلامی گزارشگر ویژه تعيين می شود و ايران در کنار برمه و کره شمالی، دو کشوری که کارنامه بدی در زمينه حقوق بشر دارند، قرار خواهد گرفت.

اين قطعنامه با تعيين يک گزارشگر در زمينه نقض حقوق بشر در ايران  این امکان را فراهم می کند  تا این گزارشگر  نتايج  تحقیقات خود را در اختيار دبيرکل سازمان ملل متحد قرار دهد.

اين قطعنامه به پيشنهاد آمريکا و سوئد در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مطرح شده است.

در همين حال، هادی قائمی،‌ سخنگوی کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، روز چهارشنبه در گفت وگو با راديو فردا در خصوص این قطعنامه گفت: «به دنبال گزارش دبيرکل  سازمان ملل متحد  در پاييز سال گذشته در خصوص وخامت وضعيت حقوق بشر در ايران و همکاری نکردن دولت ايران با نهادهای سازمان ملل متحد، اين قطعنامه به نشست کنونی شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شده و قرار است فردا به رای گذاشته شود.»

هادی قائمی می گويد اين قطعنامه سه مساله را دربر خواهد گرفت که عبارتند از « تعيين يک گزارشگر ويژه برای ايران»، « درخواست از ايران برای همکاری با اين گزارشگر» و همچنين درخواست از دبيرکل سازمان ملل و مجمع عمومی تا «امکانات لازم را در اختيار اين گزارشگر قرار دهد.»

هادی قائمی همچنين در خصوص رويکرد سازمان ملل متحد در قبال مساله نقض حقوق بشر در ايران می گويد: «از سال ۲۰۰۳ به طور ساليانه قطعنامه هايی در خصوص ايران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد صادر شده است، اگر چه اين قطعنامه ها به جزئيات نقض حقوق بشر در ايران می پرداختند اما به جز درخواست از دولت ايران برای بهبود وضعيت از هيچ اهرم ديگری برای  استفاده نداشتند. »

سخنگوی کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران تصریح می کند:قطعنامه تازه  یک گزارشگر ویژه ایران را تعیین خواهد کرد و وی موظف خواهد بود با نظارت بر وضعيت حقوق بشر و سفر به ايران، خواستار پاسخگويی مقامات جمهوری اسلامی در این خصوص خواهد شد.

هادی قائمی اضافه می کند: «چنانچه اين گزارشگر نتواند برای بهبود وضعيت، دولت ايران را قانع کند، شک نيست با توجه به بحرانی که با آن مواجه هستيم مرحله بعدی اقدام از سوی شورای امنيت سازمان خواهد بود، همانگونه که درخصوص ارجاع پرونده معمر قذافی و ديگر حکمرانان ليبی به دادگاه های جنايی بين المللی به اتهام جنايت عليه بشريت اقدام شد.»

در همين حال، سخنگوی کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران تصريح می کند جمهوری اسلامی تلاش های بسياری در دو ماه گذشته برای جلوگيری از طرح اين قطعنامه انجام داد که  این تلاش ها «با شکست مواجه شد».

هادی قائمی همچنين می گويد: برخی کشورها از جمله برزيل که تاکنون تمايلی به پرداختن به اين مقوله از خود نشان نمی دادند، اينک با آگاهی از وضعيت خطير حقوق بشر در ايران راهی جز حمايت از اين قطعنامه برای خود متصور نيستند.

هادی قائمی همچنين می گويد برخی اقدامات ايران در هفته های اخير در ژنو به زيان جمهوری اسلامی تمام شده است. وی اضافه می کند: گسيل «گروهی نزديک به هشتاد» نفر از همکاران دولت به ژنو به عنوان سازمان های مستقل غير دولتی، باعث شد تا کشورها بيشتر به مساله حقوق بشر در ايران بپردازند،  چرا که اين افراد قادر به پاسخگويی در خصوص مساله حقوق بشر نبوده و عملا ديدگاه دولت ايران را ارائه می کردند که بيشتر باعث برملا شدن رابطه اين گروه ها با دولت ايران شد.

براي نخستين بار پس از انقلاب ايران، در سال ۱۹۸۹ رينالدو گاليندوپل به عنوان گزارشگر ويژه براي ايران تعيين شد.
 

سه‌شنبه، فروردین ۰۲، ۱۳۹۰

خامنه‌ای: «انتقاد نکنید»، رفسنجانی: «اختلافات جدی است»

خامنه‌ای: «انتقاد نکنید»، رفسنجانی: «اختلافات جدی است»

 

در حالیکه وبسایت رسمی هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تازه‌ترین سخنان وی را درباره "جدی بودن اختلافات" و "وعده‌های ناممکن" منتشر کرده،  خامنه‌ای نسبت به "ادامه انتقاد علنی از دولت" هشدار جدی داده است.

 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی که پیش از آغاز سال نو مطرح، اما به تازگی در وبسایت رسمی‌اش به عنوان پیام نوروزی منتشر شده، از رواج "دروغ و وعده‌های غیرممکن" انتقاد کرده و گفته است: «اختلافات جدی شده و محدود به اصولگرایان و اصلاح‌طلبان نیست».

‌این در حالی است که  خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز دوشنبه (۲۱ مارس / ۱ فروردین) در شهر مشهد از مسئولان خواست که به صورت علنی از دولت انتقاد نکنند. وی گفت: «مسئولان باید گله‌ها را میان خودشان حل کنند.»

اکبر هاشمی رفسنجانی معتقد است که نمی‌توان اختلافات را از مردم پنهان کرد؛ وی گفته است: «اکثر مردم ایران باسواد، هوشیار، فهیم و مطلع هستند و به اندازه کافی رسانه‌های مختلفی در اختیارشان است و به مسائل احاطه دارند. شرایط منطقه و دنیا و روابط ما با قدرت‌های سلطه‌گر را می‌بینند. دشمنانی که حقیقتاً در کمین ما هستند متأسفانه از کمّ و کیف اختلافات داخلی و علل آن هم آگاهی دارند. برایشان روشن است که اختلافات جدی شده و محدود به اصولگرایان و اصلاح‌طلبان نیست. متأسفانه خوشه‌ها و شاخه‌های دیگر هم سر بر آوردند.»

در مقابل، رهبر جمهوری اسلامی مطرح کردن اختلافات را در مقابل وحدت ملی می‌داند. به گزارش خبرگزاری ایرنا، یزیدعلی خامنه‌ای با تذکر و هشدار جدی به مسئولان در خصوص طرح گله‌ها از یکدیگر در سطح افکار عمومی تأکید کرده: «گله‌مندی میان مسئولان از ابتدای انقلاب اسلامی وجود داشته و طبیعت کار هم همین است اما این گله‌ها را نباید به میان مردم کشاند و آنها را ناراحت و مایوس کرد، بلکه مسئولان باید گله‌ها را میان خودشان حل کنند.»

اگرچه هاشمی رفسنجانی نیز "نخستین نیاز جامعه" را وحدت دانسته اما به اعتقاد او، شنیدن انتقاد به اتحاد کمک می‌کند. هاشمی تصریح کرده است که: «می‌توان مرزهایی را مراعات کرد که اتحاد آسیب نبیند و انتقاد جای خود را داشته باشد. سعه صدر برای همه مخصوصاً برای مسئولین لازم است که به حرف‌ها گوش بدهند. اگر انتقادی وارد است، بپذیرند و خود را اصلاح کنند و اگر نیست، منتقدین را با شیوه‌های درست قانع کنند.»

دولت؛ موفق یا «دور از شأن ملت ایران»؟

خامنه‌ای عملکرد دولت را موفق ارزیابی کرده و صدا و سیما را مسئول انتقال این موفقیت‌ها به مردم می‌داند. او تأکید کرده است که «رسانه‌ها و صدا و سیما مردم را در خصوص موضوعات و اطلاعات اقتصادی آگاه کنند، ضمن آنکه دولت هم باید برخورد فعالتری داشته باشد.»

اما هاشمی رفسنجانی با انتقاد صریح از "اتلاف مال و وعده‌های غیرممکن"، وضعیت کنونی را دور از شأن مردم ایران می‌داند و می‌گوید: «شیوه‌های مذموم مانند دروغ، تهمت، ادعاهای بیخود، وعده‌های غیرممکن، اتلاف مال، رفتار و گفتار برخلاف عقل و مسائل خاص اخلاقی در خانواده‌ها و فضای جامعه صفا و صمیمیت فردی و اعتماد عمومی را مخدوش می‌کند.»

پس از جنبش اعتراضی مردم ایران که بیست و دو ماه پیش آغاز شد و ناآرامی های ناشی از آن همچنان ادامه دارد، هاشمی رفسنجانی با کناره‌گیری از امامت جمعه تهران و نامزدی برای ریاست مجلس خبرگان، رفتار اعتراضی خود را ادامه داده است. تحلیلگران سیاسی در ایران وی را مخاطب انتقادهای خامنه‌ای از "خواص بی‌بصیرت" می‌دانند.

انتقادهای میلیاردی

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان اخیر خود به انتقادهای باراک اوباما نیز پاسخ داده و رییس جمهور آمریکا را متهم کرده که «در بحرانی‌ترین شرایط اقتصادی این کشور، هزارها میلیارد دلار از پول مردم آمریکا را به کیسه کمپانی‌های اسلحه‌سازی و نفتی می‌ریزد».

 خامنه‌ای در حالی شرایط اقتصادی آمریکا را بحرانی توصیف می‌کند که کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس ایران نیز همین دیدگاه را درباره ایران دارند. در سال گذشته، دیوان محاسبات خبر داد که دولت محمود احمدی‌نژاد میلیاردها دلار را به خزانه واریز نکرده است. در بهار ۸۹ سومین گزارش دیوان محاسبات از عملکرد بودجه‌ای دولت احمدی نژاد منتشر شد که طبق آن دولت وی، بیشترین میزان تخلف و انحراف از بودجه را داشته و ۷۶۰ میلیارد تومان را به خزانه کشور واریز نکرده است.

بنابر این گزارش، دولت مانند هر سال در بخش نفت و بنزین عملکرد غیر قانونی داشته و نه بدهی پیشین ۲ هزار میلیاردی شرکت نفت به خزانه پرداخت شده و نه واردات بنزین، طبق قانون و تا سقف ۳ میلیارد دلار صورت گرفته است.

به گزارش دیوان محاسبات، مهم‌ترین  تخلف، ۵۵۶ میلیارد تومان تفاوت قیمت گاز است که سال گذشته به خزانه واریز نشده است. رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به تحریم اقتصادی و پیامدهای آن، امسال را در ایران سال "جهاد اقتصادی" نامگذاری کرده است. کارشناسان سال دشواری را برای اقتصاد ایران پیش‌بینی می‌کنند.

حمله شديد يک مرجع تقليد در قم به مستند «ظهور نزديک است»

در جریان سفر آیت الله خامنه ای به قم در مهرماه سال گذشته، بحث «سید خراسانی» بودن رهبر ایران اوج گرفت.
در جریان سفر خامنه ای به قم در مهرماه سال گذشته، بحث «سید خراسانی» بودن رهبر ایران اوج گرفت.
 مکارشيرازی، از مراجع تقليد شيعه در قم، با حمله به فیلم مستند «ظهور نزديک است» گفت که برخی حرکات مشکوکی را درباره امام زمان انجام می دهند تا مسلمانان را از موضوع مهدويت نا اميد کنند.

برخی گزارش ها حاکی است که اين فیلم مستند از سوی هواداران دولت تهيه شده است.

مکارشيرازی شکر فروش روز دوشنبه، اول فروردين ماه، در مسجد جمکران قم به تهيه و توزيع سی دی این فیلم واکنش نشان داده و گفته است: «برخی حرکات مشکوکی را درباره امام زمان انجام می دهند و خبر از ظهور می دهند تا با دروغ های خود، مسلمانان را از وجود مقدس امام عصر و مهدويت نا اميد کنند.»
اين مرجع تقليد با بیان اینکه «بدون شک دست خارجی ها در اين توطئه ها در کار است» افزوده است: «سی دی هايی توزيع کرده اند که در واقع به اعتقادات مردم لطمه وارد می کند.»

بر اساس اعتقاد شيعيان، «حضرت مهدی» امام دوازدهم شيعيان، از يک هزار سال پيش در غيبت به سر می برد و زمانی که در زمين ظلم و فساد زياد می شود، برای برپايی عدل و داد ظهور خواهد کرد.

در هفته های اخير فيلمی با عنوان «ظهور نزديک است» توليد شده و به گزارش سايت های خبری ايران، صدها هزار حلقه سی دی از آن نيز توزيع شده است.

بر اساس گزارشی که سايت «مشرق نيوز» نزديک به دستگاه های امنيتی جمهوری اسلامی ايران، منتشر کرده است، اين فيلم از سوی گروهی فرهنگی با عنوان «مبشران ظهور» تهيه و توليد شده است.

اين گزارش می افزايد: «اين گروه که از اواسط سال ۱۳۸۸ فعاليت های خود را از طريق ارسال ايميل های گروهی به مردم آغاز کرده بود، روز دوازدهم اسفند سال ۸۸، فعاليت خود را به طور آشکار کليد زد.»

اين سايت با اعلام اينکه گروه «مبشران ظهور» از سوی «محافل خاصی» حمايت می شود گفته است: « اين گروه، پس از گسترش فعاليت های خود و جمع آوری مبالغی برای هزينه کرد نشر عقايد خود از طريق سايت و توزيع سی دی، اقدام به ارتباط گيری با سازمان ها و نهادهای مختلف کرد.»

در مستند «ظهور نزديک است» با استناد به برخی کتاب های مذهبی شيعيان و اهل سنت، تاکيد شده که زمان «ظهور امام زمان» فرا رسيده است و برای کمک به «حضرت مهدی»، «سيد خراسانی» از ايران به جنگ با سفيانی در عربستان می رود.

هواداران تندرو ايده «ظهور امام زمان» می گويند که علی خامنه ای همان «سيد خراسانی» است و محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ايران، نيز شعيب ابن صالح اشاره شده در کتاب های تاريخی است که فرماندهی سپاه «سيد خراسانی» را بر عهده دارد.

اين افراد در نوشته های خود به تطبيق رويدادهای اخير خاورميانه و ويژگی مقام های فعلی جمهوری اسلامی ايران با حوادث و شخصيت های زمان «ظهور امام دوازدهم شيعيان» پرداخته و از جمله برای اثبات سيد خراسانی بودن  خامنه ای، به نشانه هايی چون «تبار حسنی وی» و «خراسانی» بودن او اشاره می کنند.

سی دی «ظهور نزديک است» که به اينترنت نيز راه يافته است، واکنش های مختلفی در ميان اصولگرايان برانگيخته و جلسات نقد نيز برای بررسی آن در قم برگزار شده است.

گزارش برخی سايت ها حاکی است در يکی از اين جلسات نقد که روز ۲۲ اسفندماه در نمازخانه مدرسه فيضيه قم برگزار شد، دست اندرکاران اين مستند هم حضور داشتند که وقتی با انتقادهای وارد شده روبرو شدند محل برگزاری نشست را ترک کردند.

انتشار اين سی دی با واکنش «مرکز تخصصی مهدويت حوزه علميه قم» نیز روبرو شده است و اين مرکز با صدور اطلاعيه ‌ای، فيلم «ظهور نزديک است» را رد کرده و انتشار آن را «موجب تشويش و التهاب افکار عمومی» دانسته است.

اين واکنش ها در حالی صورت می گيرد که محمود احمدی نژاد از زمان روی کار آمدن خود به عنوان رييس جمهور ايران در سال ۱۳۸۴، همواره اعلام کرده است که بايد مقدمات ظهور امام زمان را فراهم کرد و اکنون کشور از سوی «حضرت مهدی» اداره می شود.

آقای احمدی نژاد در آذرماه سال ۱۳۸۸ نيز در ديدار با خانواده شهدا و ايثارگران استان اصفهان گفت: «سند داريم که آمريکا می‌خواهد جلوی ظهور امام زمان را بگيرد.»

وی با اشاره به حضور نيروهای آمريکايی در عراق گفت: « ما اسناد آن را به دست آورديم که آنها معتقدند يکی از خاندان پيامبر اکرم در اين نقطه ظهور کرده و ريشه همه ظالمان عالم را خواهد خشکاند. آنها همه اين نقشه‌ها را کشيده ‌اند که جلوی ظهور حضرت را بگيرند و می‌دانند ملت ايران زمينه‌ ساز اين حادثه بوده و ياران اين حکومت خواهد بود.»

در حال حاضر سايت های بسياری در زمينه «مهدويت» و «موعودگرايی» در ايران فعاليت می کنند که بر اساس برخی گزارش ها، تعداد آنها به بيش از يکصد سايت و وبلاگ می رسد و از سوی نهادهای دولتی و حوزه علميه قم پشتيبانی مالی می شوند.

از تهران تا «تهرانتو»: مهاجرت روزافزون ایرانیان به کانادا

 

مهاجرت ایرانیان به کانادا به شدت افزایش یافته است. بسیاری از این مهاجران تحصیل‌کرده و متخصص هستند. انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ و حوادث پس از آن یکی از دلایلی است که جوانان سرخورده را به خارج از وطن سوق داده است.

 
جایی نیست که در تهران مردم جمع بشوند و از مهاجرت به کانادا سخن به میان نیاید. این برداشتی است که فرشید مطهری، همکار خبرگزاری آلمان، از فضای حاکم در پایتخت ایران دارد. او در گزارشی درباره مهاجرت روزافزون ایرانیان به کانادا می‌نویسد که این کشور به باغ عدن ایرانیانی تبدیل شده که دیگر هیچ امیدی به آیند‌ه‌ی خود در ایران ندارند.
هاله دختری ۳۰ ساله و مهندس شیمی در تهران که قصد دارد در تابستان به تورنتو مهاجرت کند می‌گوید: «دلم می‌خواهد بقیه‌ی زندگی‌ام را در کشوری زندگی کنم که در آن محدودیت و تبعیض نباشد». این تنها نظر او نیست. طبق داده‌های چندین آژانس مربوط به امور مهاجرت به کانادا در تهران، شمار ایرانیانی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند در ۲۰ ماه گذشته دست کم ۳۰ درصد افزایش یافته است.
ناظران می‌گویند، یکی از دلایل اصلی این مسئله انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ است، انتخاباتی که موجی از اشتیاق به تغییرات دمکراتیک و اصلاحات را در جوانان آفرید و در پی برخوردی که با آن شد، به یأسی بدل گردید که میوه‌‌ی آن میل به گریز از وطن بود.
یک جامعه‌شناس به خبرگزاری آلمان می‌گوید: «ما شاهد مهاجرت جوانان و تحصیل‌کرده‌هایی هستیم که دیگر چشم‌انداز روشنی برای خود در ایران نمی‌بینند». وی می‌افزاید: «آنها نمی‌خواهند خود را اینجا تلف کنند، بلکه در جست‌وجوی آغاز جدیدی در کشوری مانند کانادا هستند که به آنها فرصت می‌دهد، ‌توان بالقوه‌ی خود را عملی سازند».
سال‌های بعد از انقلاب، نخستین موج مهاجرت
نخستین موج مهاجرت از ایران در سال‌های پس از انقلاب شکل گرفت. در آن زمان مهاجران بیشتر راه آمریکا و اروپا را در پیش می‌گرفتند. بسیاری از ایرانیان از طبقات مختلف اجتماعی، از دکتر گرفته تا کارگر، راهی کشورهای دیگر شده و درخواست پناهندگی کردند. این موج اول مهاجرت اکنون شهروندان دیگر کشورها شده‌اند.
طبق آمار رسمی، در حال حاضر ۵ میلیون ایرانی شهر تورنتو که به «تهرانتو» شهرت یافته استBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  شهر تورنتو که به «تهرانتو» شهرت یافته است در خارج از کشور زندگی می‌کنند. اما ناظران می‌گویند، رقم واقعی بیشتر از این است چرا که فرزندان این افراد که در خارج به دنیا آمده‌اند در این آمار در نظر گرفته نشده‌اند. یکی از اساتید دانشگا‌ه‌های تهران نسل دوم ایرانیان مقیم خارج از کشور را «نسل از دست‌رفته» می‌نامد و می‌گوید: «این نسل حاصل وضعیت ۳۰ سال گذشته در ایران است».
محبوبیت روزافزون کانادا
کانادا از چند سال پیش به عنوان یکی از اهداف اصلی مهاجرت ایرانیان تبدیل شده و به دلیل شرایط آن بخصوص نظر تحصیل‌کرده‌ها و اساتید و متخصصان ایرانی را جلب کرده است.
طبق یک سرشماری، شمار مهاجران ایرانی مقیم کانادا در سال ۲۰۰۶ بالغ بر ۹۲۰۸۵ نفر می‌شد. در حالیکه در حال حاضر این رقم بالغ بر بیش از ۲۵۰ هزار نفر می‌شود.
شهر تورنتو چنان از ایرانی انباشته شده که به آن «تهرانتو» می‌گویند. خبرگزاری آلمان همچنین می‌نویسد، از ویژگی‌هایی که در موج جدید مهاجران ایرانی جلب نظر می‌کند این است که این افراد به خاطر نیاز مالی راهی کانادا نشده‌اند.
در گزارش این خبرگزاری از یک دکتر و یک دندانپزشک نام برده می‌شود که حتی در ایران درآمدی بیشتر از کانادا داشتند، اما فرار را بر قرار ترجیح داد‌ه‌اند. آنها می‌گویند، می‌خواهند در کشوری زندگی کنند که «شاد بودن تقبیح و مجازات نشود» و «انسان از حق انتخاب برخوردار باشد نه اینک برایش انتخاب کرده‌باشند».
انتخابات ۸۸ و حوادث بعد از آن هم به موج مهاجرت از ایران شدت بخشید. بسیاری از ایرانیانی که راهی کانادا می‌شوند تصور می‌کنند که انتخاب سیاسی آنها نادیده و سرکوب شده است.
دختری به نام فریناز می‌گوید، ترجیح می‌دهد در کشوری زندگی کند که کاندیدای مورد علاقه او حتی اگر شکست هم بخورد، بتواند اعتراض و پس از آن به راحتی زندگی کند و فعالیت‌های هوادارانش نیز ادامه یابد. در حالی که میر حسین موسوی و مهدی کروبی، دو تن از نامزدهای معترض به نتایج انتخابات ۸۸، اینک در حبس به سر می‌برند.
نبود آزادی در مسایل جنسی، از دیگر دلایل مهاجرت
نسل جوان ایرانی با محدودیت‌های اجتماعی متعددی روبرو است، از جمله محدودیت ارتباط با جنس مخالف. در گزارش خبرگزاری آلمان به نقل از مریم، یک دانشجوی ۲۸ ساله‌ی ایرانی، آمده است: «ازدواج تنها راه ارتباط با جنس مخالف است. به ما می‌گویند، تفریح غیراخلاقی است و شهوت گناهی است که حتی به زلزله منجر می‌شود».
کاظم صدیقی، امام جمعه‌ی موقت تهران، در فروردین ماه ۸۹ گفته است: «بانوانی که ظاهر مناسبی ندارند باعث گسترش زنا در جامعه می‌شوند که این باعث افزایش زلزله است».
 

دوشنبه، فروردین ۰۱، ۱۳۹۰

واکنش رهبر جمهوری اسلامی به پيام نوروزی باراک اوباما

واکنش رهبر جمهوری اسلامی به پيام نوروزی باراک اوباما

 علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، در سخنرانی خود در مشهد  به پيام نوروزی باراک اوباما  به مردم ايران  واکنش نشان داد و از رویکرد کشورهای غربی در بحران لیبی انتقاد کرد.


رهبر جمهوری اسلامی ايران در سخنرانی روز دوشنبه خود دو رويکرد «شکست خورده» غرب در جريان اتفاقات اخير در خاورميانه را «فرصت‌طلبی» و« شبيه‌سازی» خواند.

وی در توضيح رويکرد «شبيه‌سازی» غرب گفت: «شبيه‌سازی يعنی، آنچه شبيه مصر، تونس، ليبی و جاهای ديگر اتفاق افتاده مثلا در ايران، در ايرانِ مردم‌سالاری دينی، ايرانِ ملت، در يک چنين کشوری خواستند بلکه بتوانند پياده کنند. عواملشان در داخل کشور مردمان ضعيف و فرومايه، حقيقتا دستخوش هواهای نفسانی، سعی کردند شايد بتوانند اين کاری بکنند.»

اشاره به اعتراضات در ايران است که پس از انتخابات رياست جمهوری ايران در خرداد ۱۳۸۸ آغاز شد که ماهها تهران و برخی از شهرهای ايران شاهد تظاهرات اعتراضی مخالفان بود که به گفته مقامات جمهوری اسلامی دهها کشته برجای گذاشت و هزاران نفر نيز بازداشت شدند.

آيت الله علی خامنه‌ای در ادامه با اشاره به پيام نوروزی باراک اوباما گفت: «او (باراک اوباما) می‌گوید  مردم در ميدان آزادی تهران و همان مردم در ميدان التحرير مصر يکی هستند، راست می‌گويد مردم هرسال در ۲۲ بهمن در ميدان جمع می‌شوند و شعار آنها مرگ بر آمريکا است.»

در حالی رهبر ايران می‌گويد مردم همه ساله در ۲۲ بهمن در ميدان آزادی تجمع می کنند و تجمع آنها با مردم معترض مردم در ميدان‌التحرير مصر يکی است که منظور باراک اوباما راهپيمايی  ۲۵ خردادماه سال ۱۳۸۸ در اعتراض به انتخابات رياست جمهوری بود که در آن به گفته رسانه‌های بین‌المللی در این راهپیمایی میلیونی، معترضان از میدان امام حسین تا میدان آزادی در خیابان‌ انقلاب حضور داشتند.

باراک اوباما در پيام نوروزی خود گفته بود: «همان نيروهای اميدی که ميدان تحرير را در نورديدند در ژوئن ۲۰۰۹ در ميدان «آزادی» ديده شدند. و درست به همانگونه که مردم منطقه بر حق انتخاب خود برای اينکه چگونه حکومتی داشته باشند پای فشرده‌اند، دولت‌های منطقه نيز در پاسخ خود دارای انتخاب هستند.»

اوباما در ادامه پيام نوروزی خود گفته بود: «طی مدتی نزديک به دو سال، پيکاری از ارعاب و نقض حقوق در جريان بوده است. مردم ايران – از پير و جوان؛ زن و مرد؛ ثروتمند و فقير- در معرض تعقيب و آزار قرار داشته‌اند. صدها زندانی عقيدتی در زندان ها به سر می‌برند. بی‌گناهان ناپديد شده‌اند. روزنامه‌نگاران را خاموش کرده‌اند. زنان در معرض شکنجه قرار گرفته‌اند، کودکان به مرگ محکوم شده‌اند.»

 اقتصاد آمریکا

خامنه‌ای با اشاره به پيام باراک اوباماگفت: «ادعا می‌کنند ما با ديکتاتوری مخالفيم با حقوق ملت‌ها موافقيم دروغ می‌گويند، به دليلی اين که اينها نه تنها به ملت‌های ديگر رحم نمی‌کنندبه ملت خود هم رحم نمی‌کنند. همين رييس جمهوری کنونی آمريکا دهها هزار ، تصحيح می‌کنم، هزارها ميليارد دلار را در وضعيت اقتصادی بسيار بد، رکود امريکا صرف کرد از کيسه ملت آمريکا برای اينکه بانک‌ها را زنده نگه دارد، صنايع اسلحه سازی را زنده نگه دارد، صنايع نفت را زنده نگه دارد، يعنی کمپانی‌ها را. از جيب مردم صرف کمپانی‌ها می کنند جيب و کيسه کمپانی‌ها را پر می‌کنند.»

وی همچنين با اشاره به اين که «امروز ملت مردم آمريکا دربحران همه‌گيری اقتصادی دست و پا می‌زنند» گفت: «حالا آيا رييس جمهوری کنونی آمريکا می‌فهمد چه می‌گويد، واقعا متوجه است که چه کسانی  پشت سر سياست‌ها او  هستند، يا غافل و گيج است اين را ما ديگر نمی‌دانيم.»

رويدادهای خاورميانه

رهبر ايران در ادامه گفت: «ولی آنچه اتفاق افتاد حقيقتا برای غرب به خصوص آمريکا غيرقابل تحمل است. مصر يکی از ستون‌های اصلی سياست‌های خاورميانه ای آمريکا است، متکی بودند به اين سياست، نتوانست اين ستون را به نفع خود حفظ کنند ملت‌ها فائق آمدند. تلاش کردند اين ترفندهای غربی آمريکايی است، موزيانه و خباثت‌آلود و سطحی، که اگر ملت‌ها هشيار باشند می‌توانند اين تزرويرها را رو کنند.»

وی همچنين گفت: «سعی کردند حسنی مبارک و زين‌العابدين بن علی را که از دست دادند اما شاکله نظام را حفظ کنند، اما ملت‌ها فائق امدند و اينها را هم ساقط کردند.»

رهبر جمهوری اسلامی پيش بينی کرد: «سلسله شکست‌های آمريکا در اين منطقه ادامه پيدا خواهد کرد.»

وی همچنین با انتقاد از رویکرد غرب و آمریکا در بحران لیبی، بمباران لیبی را محکوم کرد.

رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به این که « مردم ليبی بودند يک ماه است که بمباران می شوند»، اگفت:« اين کشورها ( غربی ها) به جای اين که اسلحه در اختيار مردم قرار دهند، يک ماه نشستند و کشتار مردم را تماشا کردند و حالا می خواهند وارد شوند پس شما به دفاع از مردم نيامده ايد بلکه به دنبال نفت ليبی هستيد.»

«اختلافات» را رسانه‌ای نکنید

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه به مقامات کشور «هشدار» تا اختلافات خود را رسانه‌ای نکنند.

وی گفت: «مسئولان اگر از همديگر گلايه دارند که گاهی ممکن است اين گلايه‌ها به حق هم باشد، سعی کنند اين گلايه‌ها را در معرض افکار عمومی مطرح نکنند چرا که اين کار ضربه به اتحاد ملی است و من به مسئولان کشور به طور جد در اين زمينه تذکر و هشدار می‌دهم. »

وی همچنين گفت: «ممکن است گلايه‌هايی که به وجود می‌آيد‌ به حق هم باشد، اما نبايد آن را در عرصه افکار عمومی بياورند و ذهن و دل مردم را ناراحت و آنها را مأيوس کنند بلکه بايد بين خودشان موضوعات را حل کنند.»

 اشاره رهبر ایران به اختلافات اخیر  بین مجلس و قوه قضاییه با  محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری ایران است.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش نخست سخنرانی خود به ارائه گزارشی از جمع‌بندی تلاش‌های سال ۱۳۸۹ در يک نگاه کلان و سپس به موضوع تبيين شعار سال ۱۳۹۰ يعنی «سال جهاد اقتصادی» پرد

رفسنجانی: اختلافات جدی‌ است؛ امیدوارم حوادث تلخ دوسال گذشته تکرار نشود

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پیام نوروزی خود با ابراز تاسف از «حوادث تلخ دو سال گذشته» اظهار داشت که اختلافات داخلی «جدی» شده و دیگر محدود به اصولگرایان و اصلاح‌طلبان نیست.

رئیس پیشین مجلس خبرگان رهبری، برای مردم و جوانان، سالی «تهی از کدورت‌ها» آرزو کرد و گفت: «واقعاً مسائل اخلاقی ما کمی آسیب دیده و متاسفانه رواج شیوه‌های مذموم مانند دروغ، تهمت، ادعاهای بیخود، وعده‌های غیرممکن، اتلاف مال، رفتار و گفتار برخلاف عقل صفا و صمیمیت فردی و اعتماد عمومی را مخدوش می‌کند، در مجموع فکر می‌کنم احتیاج به خیلی مواظبت‌ها داریم.»

اکبر هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: «اگر مسلمان هم نبودیم، می‌بایست براساس اخلاق انسانی، برای خود، خانواده، جامعه و حتی دنیا مفید و باعث آرامش باشیم. مخصوصاً الان که مسلمانیم، باید مواظب باشیم که زینت اسلام باشیم و به‌گونه‌ای رفتار نکنیم که در نگاه دیگران باعث ننگ و عار جامعه خود و اسلام باشیم.»

اکبر هاشمی رفسنجانی که به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به شدت از سوی هوادران آیت‌الله خامنه‌ای و اصولگرایان تحت فشار قرار گرفت، سرانجام در اسفند ماه گذشته از ریاست مجلس خبرگان کنار رفت.

اکبر هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از پیام نوروزی خود می‌گوید: «بحمدلله اکثر مردم ایران باسواد، هوشیار، فهیم و مطلع هستند و به اندازه کافی رسانه‌های مختلفی در اختیارشان است و به مسائل احاطه دارند. شرایط منطقه و دنیا و روابط ما با قدرت‌های سلطه‌گر را می‌بینند. دشمنانی که حقیقتاً در کمین ما هستند. متأسفانه از کمّ و کیف اختلافات داخلی و علل آن هم آگاهی دارند. برایشان روشن است که اختلافات جدی شده و محدود به اصولگرایان و اصلاح‌طلبان نیست. متأسفانه خوشه‌ها و شاخه‌های دیگر هم سر بر آوردند.»

در طول دو سال گذشته، هاشمی رفسنجانی، به دلیل موضع نگرفتن در مقابل معترضان، مورد انتقاد بود و حاضر نشد به خواسته هواداران رهبر جمهوری اسلامی برای محکوم کردن معترضان و رهبرانشان تن دهد.

هاشمی رفسنجانی پیش از این انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ در نامه‌ای سرگشاده، به رهبر جمهوری اسلامی هشدار داده بود که با تضمین سلامت انتخابات مانع بروز بحران در جامعه شود.

وی در آخرین نماز جمعه خود نیز که با حضور دهها هزار تن از هواداران جنبش سبز برگزار شد، برای برون‌رفت کشور از بحران راهکارهایی پیشنهاد داد که هیچگاه مورد پذیرش رهبر جمهوری اسلامی و جناح حاکم واقع نشد.

پس از آن بود که کاربرد عبارت «خواص بی‌بصیرت» عمدتا از سوی آیت‌الله خامنه‌ای و جناح حاکم، بارها، برای اشاره به کسانی که مواضع رهبر جمهعوری اسلامی را تمام وکمال نمی‌پذیرند، به کار برده شد.

هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از پیام نوروزی خود می‌گوید: «فکر می‌کنم در این شرایط اولین نیاز جامعه ما وحدت است. باید واقعاً متحد باشیم. می‌دانم که اتحاد کامل در هیچ کشوری و در ایران درست نمی‌شود، اما می‌توان مرزهایی را مراعات کرد که اتحاد آسیب نبیند و انتقاد جای خود را داشته باشد. سعه صدر برای همه مخصوصاً برای مسئولین لازم است که به حرف‌ها گوش بدهند. اگر انتقادی وارد است، بپذیرند و خود را اصلاح کنند و اگر نیست، منتقدین را با شیوه‌های درست قانع کنند.»

اکبر هاشمی رفسنجانی با برشمردن برخی از معضلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کشور با ابراز تاسف از شیوه‌های مذمومی چون «دروغ، تهمت، ادعاهای بیخود، وعده‌های غیر ممکن، اتلاف مال، و گفتار برخلاف عقل»، می‌گوید: «امیدوارم در سال آینده شاهد حوادث تلخی نباشیم که در دو سال اخیر بودیم.»

تأکید بر ناکارآمدی تحریم‌ها در پیام‌های نوروزی رهبر و رئیس جمهور ایران

در شرایطی که روز دوشنبه اتحادیه اروپا آماده بررسی تحریم‌های جدیدی علیه جمهوری اسلامی می‌شود، رهبر و رئیس جمهور ایران در پیام‌های نوروزی خود بار دیگر بر ناکارآمدی تحریم‌های بین‌المللی تأکید کردند.

 خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در پیام نوروزی خود پیشرفت کشور در زمینه‌های مختلف علمی، اقتصادی و سیاسی را شتابان خوانده و یادآور شده است که «تحریم‌هایی که دشمنان ملت ایران زمینه‌سازی با آن را بر علیه ملت ایران اعمال کردند، به قصد این بود که ضربه‌ای بر پیشرفت کشور ما وارد کنند و آن را از این حرکت شتابنده باز دارند.»

وی افزوده است که «تدابیر مسئولان و همراهی ملت» بر «ترفند دشمنان» فائق آمد و «خواسته آنها برآورده نشد و نتوانستند از تحریم‌ها نتیجه‌ای که انتظار داشتند را بگیرند».

خامنه‌ای همچنین با اشاره به نامگذاری سال ۸۹ از سوی وی به عنوان «سال همت و کار مضاعف» گفته است که در سراسر سال این شعار «تحقق عملی» پیدا کرد و در تحقق این موضوع به ویژه از «کارهای بزرگ» دولت در این سال تقدیر کرده است.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین سال ۹۰ را «سال جهاد اقتصادی یادآوری کرده و خواستار «حرکت جهشی و مجاهدانه» در زمینه اقتصادی توسط دولت و مردم ایران شده است.

محمود احمدی‌نژاد نیز در پیام نوروزی خود،سال ۸۹ را سالی سرشار از پیشرفت و عزت و کرامت برای مردم ایران خوانده و افزوده است که در این سال «ملت ایران به رغم طراحی‌های دشمن و به قول خودشان تحریم فلج‌کننده، توطئه‌ها و فشارهای سنگین سیاسی، قله‌های گونان گون در عرصه‌های مختلف را یکی پس از دیگری فتح کردند.»

پیام‌های نوروزی رهبر و رئیس جمهور ایران، در اولین ساعات روز دوشنبه و مقارن با تحویل سال جدید میلادی از تلویزیون دولتی ایران پخش شد.

این پیام‌ها در حالی بار دیگر تحریم‌ها علیه ایران را ناکارآمد خوانده‌اند که وزیران خارجه اتحادیه اروپا، در نشست روز دوشنبه خود در بروکسل، قرار است درباره تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران تصمیم گیری کنند.

خبرگزاری‌ها پیشتر با اشاره به تهیه شدن پیش‌نویس این طرح گزارش کرده‌اند که تشدید تحریم‌ها علیه ایران در واکنش به نقض حقوق بشر صورت می‌گیرد.

جمهوری اسلامی در سال ۸۹ مشمول چهارمین دور تحریم‌های بین‌المللی، مصوب شورای امنیت، شد و این تحریم‌ها که با تحریم‌های یکجانبه‌ای از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا تکمیل شد، به‌ویژه صنعت نفت و گاز و نیز شماری از مقام‌ها و نهادهای مرتبط با برنامه‌های موشکی و هسته‌ای و ناقضان حقوق بشر در ایران را هدف گرفته است.

وعده «ایجاد ۲.۵ میلیون شغل» در سال ۹۰

آقای احمدی‌نژاد وعده داده است که می‌توان در طول دو تا سه سال مشکل بیکاری کشور را ریشه‌کن کرد
محمود احمدی‌نژاد در پیام نوروزی خود همچنین اعلام کرده است که دولتش در سال ۸۹ یک و نیم میلیون شغل ایجاد کرده و وعده داده است که در سال ۹۰ نیز «دو و نیم میلیون شغل در بخش تولید، صنعت، کشاورزی، خدمات و سرمایه‌گذاری در دسترس ملت ایران قرار خواهد گرفت.»

وی همچنین بار دیگر این وعده را تکرار کرده است که با تجربیات سال‌های گذشته، «می‌توان در طول دو تا سه سال مشکل بیکاری کشور را ریشه‌کن کرد.»

وعده ریشه‌کن شدن بیکاری در سال‌های باقیمانده از دولت دهم پیشتر هم در سخنان محمود احمدی‌نژاد تکرار شده بود.

در واکنش به یکی از این وعده‌ها فریدون خاوند، کارشناس اقتصادی، در بهمن ماه ۸۹ به رادیو فردا سخنان رئیس جمهور در مورد بیکاری را شگفت‌انگيز خوانده و افزوده بود که اظهارات آقای احمدی‌نژاد، «حتی با آمار اعلام شده در منابع رسمی جمهوری نیز منطبق نيست.»

وی با یادآوری این نکته که آمار بسيار مخدوشی در زمينه بيکاری در دست است افزوده بود که «تا به حال آمار بيکاری که به صورت رسمی از طرف مرکز آمار ايران اعلام شده، بالای ۱۵ درصد است و در صد بيکاری جوانان که باز از طرف مرکز آمار ايران اعلام شده، چيزی حدود ۳۰ درصد جوان‌های ايرانی است.»

این اقتصاددان ساکن پاریس افزوده بود که آمار رسمی بیکاری که بانک مرکز آمار ايران اعلام می‌کند، مجموعاً چيزی بالاتر از سه ميليون تا سه و نیم ميليون نفر است اما آقای احمدی‌نژاد فقط از دو و نیم ميليون نفر صحبت می‌کند.»

احمد علوی، اقتصاددان مقیم سوئد نیز در آبان ماه ۸۹ به رادیو فردا گفته بود که «به رغم اینکه کارشناسان یا خود مردم مدعی هستند که نرخ بیکاری بالا است و دارد بالاتر می‌رود، دولت اصرار دارد نرخ بیکاری را کم نشان دهد. اما اگر گزارش واقعی در مورد رشد اقتصادی منتشر شود، ادعای دولت ابطال می‌شود.»

پیام نوروزی اوباما: اقدامات دولت ایران نشانه ترس است

در حالی‌که  خامنه‌ای مهم‌ترین بخش پیام نوروزی خود را به تحریم جهانی اختصاص داد، اوباما در پیامش به ایرانیان، حکومت جمهوری اسلامی را متهم کرد که با توسل به ارعاب و شکنجه، معترضان را از ابراز عقیده باز داشته است.

پیام‌های نوروزی رهبران ایران و آمریکا به عرصه‌ای برای رویارویی تازه تبدیل شده است. به گفته  خامنه‌ای ایران مهم‌ترین مسئله سال جدید تحريم‌هائی است که به گفته وی "دشمنان زمينه‌سازی كردند تا ضربه‌ای بر پيشرفت كشور وارد كنند" اما به اعتقاد اوباما مهم‌ترین مسئله از نگاه آمریکا این است که دولت ایران در برابر معترضانش" برای حفظ قدرت خود اهمیتی به مراتب بیشتر از احترام به حقوق مردم ایران قائل است و علاوه بر بازداشت‌ها و شکنجه‌ها تا آنجا از مردم خود وحشت دارد که به آنها حتی اجازۀ دسترسی به اطلاعات یا برقراری ارتباط با یکدیگر را نیز نمی‌دهد".
باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در پیام نوروزی خود خطاب به مردم ایران بار دیگر از حقوق و ارزش‌های پایه‌ای آنان پشتیبانی کرد. رئیس‌جمهور آمریکا آزادی تجمعات صلح‌آمیز، تشکیل انجمن‌ها و ابراز عقیده و افکار را ارزش‌های جهانشمول خواند و با توجه به اعتراضات مردمی در منطقه، دولت‌ها را پاسخ‌گو در اینباره دانست.
از "میدان تحریر" مصر تا "میدان آزادی" تهران
باراک اوباما در آغاز پیام نورزی خود خطاب به "همه کسانی که نوروز را در ایالات متحده و سراسر جهان جشن می‌گیرند" گفت: "من هر سال در دوره ریاست جمهوری خود این روز را با خطاب مستقیم به مردم ایران بزرگ داشته‌ام. این کاری است که مایلم یک بار دیگر انجام دهم".
وی با اشاره به آغاز "فصل نویدبخشی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا" تأکید کرد: "من بر این باورم که برخی از ارزشها آزادی تجمع و تشکیل انجمن، توانایی ابراز آنچه در فکر دارید و انتخاب رهبران، جهانی هستند و آنچه که ما در سراسر منطقه می‌بینیم پافشاری برای پاسخگو بودن دولتها در برابر مردم است".
اوباما با مقایسه میان آنچه در ایران و کشورهای عربی اتفاق افتاد گفت: "این جنبش‌ها منحصر به همین چندماه گذشته نبوده‌اند و همان نیروهای امیدی که میدان تحریر را درنوردیدند در ژوئن ۲۰۰۹ در میدان آزادی دیده شدند".
به گفته وی همان‌گونه که مردم منطقه بر حق انتخاب خود برای این که چگونه حکومتی داشته باشند پای فشرده‌اند، دولت‌های منطقه نیز در پاسخ خود دارای انتخاب هستند که به اعتقاد اوباما "تا به حال پاسخ دولت ایران این بوده است که برای حفظ قدرت خود اهمیتی به مراتب بیشتر از احترام به حقوق مردم ایران قائل است".
رئیس جمهور آمریکا با اشاره به "ارعاب و نقض حقوق" در حوادث نزدیک به دو سال گذشته‌ی ایران گفت: "مردم ایران، از پیر و جوان، زن و مرد، ثروتمند و فقیر، در معرض تعقیب و آزار قرار داشته‌اند؛ صدها زندانی عقیدتی در زندان‌ها به سر می‌برند، بی‌گناهان ناپدید شده‌اند، روزنامه‌نگاران را خاموش کرده‌اند، زنان در معرض شکنجه قرار گرفته‌اند، کودکان به مرگ محکوم شده‌اند و جهان با اضطراب به نظاره این اعمال بیدادگرانه نشسته است".
اوباما برای نخستین بار از برخی از محکومان و متهمان جنبش اعتراضی در ایران نام برد و تصریح کرد: "ما شاهد بوده‌ایم که نسرین ستوده به خاطر دفاع از حقوق بشر به زندان افتاده است؛ جعفر پناهی به زندان رفته و قادر به ساختن فیلم‌های خود نیست؛ عبدالرضا تاجیک به خاطر این که روزنامه‌نگار است روانه زندان شده است، جامعه بهاییان و مسلمانان صوفی به خاطر اعتقادشان مجازات شده‌اند، محمد ولیان، یک دانشجوی جوان، به خاطر این که سه تا سنگ پرتاب کرده، به مرگ محکوم شده است".
"حکومت ایران می‌ترسد"
به گفته‌ی اوباما "این انتخاب‌ها نشانه قدرت نیستند، آنها ترس را نشان می‌دهند؛ زیرا وقتی دولتی تا آنجا از مردم خود وحشت دارد که به آنها حتی اجازۀ دسترسی به اطلاعات یا برقراری ارتباط با یکدیگر را نمی‌دهد، این به خودی خود گویا است. اما آیندۀ ایران با ترس شکل نخواهد گرفت. آیندۀ ایران از آنِ جوانان است؛ جوانانی که سرنوشت خود را تعیین می‌کنند".
رئیس جمهور آمریکا با انتقاد از "دولت سختگیر و غیر پاسخگوی جمهوری اسلامی" خطاب به مردم ایران گفت: "بیش از شصت درصد مردم ایران بعد از سال ۱۹۷۹ چشم به جهان گشوده‌اند. شما پایبند زنجیرهای گذشته نیستید؛ نفرت انحراف‌آفرین از آمریکا که از آن نه کار و نه فرصت به وجود می‌آید، یک دولت سختگیر و غیر پاسخگو، جلوگیری از این که مردم ایران توان بالقوۀ خود را به تحقق در آورند، از ترس این که مبادا اقتدار دولت متزلزل شود؛ به جای آن شما مردم جوان ایران هم فرهنگ باستانی ایران و هم توان شکل دادن به کشوری را که در برابر خواست‌های شما پاسخگو باشد در خود دارید. استعداد، امیدها و گزینه‌های شما به آیندۀ ایران شکل خواهند داد و به روشن ساختن جهان یاری می‌دهند و هرچند که زمانه تاریک جلوه می‌کند، می‌خواهم بدانید که من با شما هستم".
پس از پیام اوباما، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا نیر نوروز را به فارسی‌زبانان دنیا از جمله "آمریکاییان، افغانها، کردها، آذری ها، ایرانیان و مردم آسیای مرکزی" تبریک گفت و تأکید کرد: "امسال برای ما این مجال را فراهم می‌کند که به رویدادهای اخیر خاورمیانه بیندیشیم. تظاهرات مسالمت آمیز در ابراز و بیان حقوق ومنزلت انسانی که ما در بخش بزرگی از منطقه شاهد بوده‌ایم، مورد تقدیر و ستایش ما است. ما در استقبال از فرصت های نوروزی و کوشش برای پاسداری از ارزشهای آن به جامعۀ جهانی می پیوندیم".
دعوت رهبر ایران برای مبارزه اقتصادی
 رهبر جمهوری اسلامی، مهمترین بخش پیام نوروزی خود را به آنچه "فعالیت‌های دشمنان در عرصه اقتصادی" خواند اختصاص داد و سال نو را سال "جهاد اقتصادی" نامگذاری کرد.
وی گفت: "آنچه كه در سال ۹۰ بايد ما آن را وجهه همت خودمان قرار بدهيم، اين است كه از جمله‌اساسی‌ترين كارهای دشمنان ملت ما و كشور ما در مقابله ‌با كشور ما، مسائل اقتصادی است؛ البته در عرصه‌ فرهنگی هم فعالند، در عرصه‌سياسی هم فعالند، در عرصه‌انحصارات علمی هم فعالند، اما در عرصه‌اقتصادی فعاليت بسيار زيادی دارند".
رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به تحریم اقتصادی گفت: "همين تحريم‌هایی كه دشمنان ملت ايران زمينه‌سازی كردند يا آن را بر عليه ملت ايران اعمال كردند، به قصد اين بود كه يك ضربه‌ای بر پيشرفت كشور ما وارد كنند و آن را از اين حركت شتابنده باز بدارند. البته خواسته‌آنها برآورده نشد".
وی در سخنانی که می تواند هشدار برای آمادگی در برابر سالی دشوار در زمینه اقتصادی باشد گفت: " اين سال جاری را كه از اين لحظه آغاز می‌شود، ما بايستی توجه كنيم به اساسی‌ترين مسائل كشور، و محور همه‌اينها به نظر من مسائل اقتصادی است؛ لذا من اين سال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری می‌كنم و از مسئولان كشور، چه در دولت، چه در مجلس، چه در بخشهای ديگري كه مربوط به مسائل اقتصادي ميشوند و همچنين از ملت عزيزمان انتظار دارم كه در عرصه اقتصادی با حركت جهادگونه كار و مجاهدت كنند".
این نخستین باری است که رهبر ایران در سخنرانی خود از واژه "مبارزه اقتصادی" استفاده می‌کند. این در حالی است که مسئولان دولتی، همواره شرایط ایران را به لحاظ اقتصادی عادی و مناسب توصیف کرده‌اند. محمود احمدی نژاد نیز در پیام نوروزی خود حرکت دولت به سوی پیشرفت را "پر شتاب" توصیف کرد و از برنامه ريزی دولت برای تحقق دو نيم ميليون شغل در سال جديد و نيز اجرای بندهای ديگر طرح تحول اقتصادی و ادامه يافتن طرح هدفمند سازی يارانه‌ها در سال جدید خبر داد.
سبزها؛ سال "آگاهی تا رهایی"
همزمان با آغاز سال نو، ۱۵ رسانه‌ی نزدیک به جنبش سبز و معترضان، سال جدید را سال آگاهی تا رهایی نامگذاری کرده‌اند.
آنها در پیام خود به مردم ایران گفته‌اند: "ما رسانه‌های سبز ایران به پاسداشت اتحادمان و به تأسی از همراهان جنبش سبز آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، سال آینده را سال آگاهی تا رهایی پیشنهاد می‌کنیم. صد سال پایداری و استقامت در راه مبارزه با استبداد در ایران به ما آموخته است که آگاهی چشم اسفندیار دیو استبداد و تمامیت خواهی است".
به اعتقاد آنها "تجربه بیست و پنجم بهمن این سال نشان داد که جنبش سبز حق‌طلبی ملت ایران از بین رفتنی نیست و راه سبز امیدی که از ۲۵ خرداد ۸۸ آغاز شده بود، همچنان با همه‌ی فراز و نشیب‌ها ادامه دارد. اکنون سال ۱۳۹۰ پیش روی ماست و جز با تکیه بر راهبرد همیشگی آگاهی‌بخشی، به همراه امید و ایستادگی تا رهایی از سیطره استبداد و نیل به آزادی و عدالت و صلح و کرامت انسانی، نمی‌توان پایداری در این راه سبز امید را تضمین کرد".

شنبه، اسفند ۲۸، ۱۳۸۹

محمدتقی کروبی از دیدار با فاطمه و مهدی کروبی خبر داد

محمدتقی کروبی از دیدار با فاطمه و مهدی کروبی خبر داد

محمد تقی کروبی
محمد تقی کروبی
محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، اعلام کرد پس از ۳۸ روز سرانجام اعضای خانواده توانسته‌اند با فاطمه و مهدی کروبی دیدار کنند.

محمدتقی کروبی روز جمعه در وبلاگ خود می‌نویسد: «۳۸ روز از محرومیت دیدار تمامی اعضای خانواده با پدر و مادرم گذشته بود که در آستانه نوروز و با هماهنگی مقامات امنیتی امکان این دیدار برای من در آپارتمان مسکونی آنان فراهم گردید.»

محمدتقی کروبی بدون ذکر جزییات و چندوچون این ملاقات، از همه کسانی که خانواده کروبی و موسوی را در این روزها تنها نگذاشته‌اند قدردانی کرده است.

محمدتقی کروبی «همدلی و یاری مردم بزرگ» ایران را «سرمایه» دو خانواده موسوی و کروبی دانسته و می‌افزاید: «فرزندان کروبی و موسوی در این مسیر پرفراز و نشیب هرگز طعم تلخ تنهایی را به برکت مردم و معرفت بی‌نظیر آنان، مراجع تقلید شیعه، شخصیت‌های سیاسی اجتماعی و فرهنگی و … حس نکرده‌اند و ان شاء الله در آینده نیز حس نخواهند کرد.»

وی در ادامه ابراز امیدوار کرده است که «حق» خانواده‌های کروبی و موسوی، در اطلاع از روند حقوقی و قضایی خود «به رسمیت شناخته» شود و حاکمیت پاسخگوی تعهدات قانونی و بین‌المللی خود باشد.

پیش از این نیز فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، اعلام کرده بودند که ۱۷ اسفند امسال در حضور نیروهای امنیتی، توانسته‌اند «در خانه‌ای در خیابان پاستور» با پدر و مادر خود دیدار کنند.

سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، در گزارشی از قول دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نوشته بود که آنها  ۱۷ اسفند ماه، در فضایی به شدت امنیتی «در خانه‌ای در خیابان پاستور» با پدر و مادر خود ملاقات کرده‌اند.

این ملاقات بر اساس گفته‌های فرزندان میرحسین موسوی، به خواست مسئولان امنیتی و تحت کنترل‌های شدید امنیتی صورت گرفته و از آنها خواسته شده بود تا درباره این دیدار سکوت کنند.

پس از فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، برای راهپیمایی روز ۲۵ بهمن که در شهرهای مختلف با حضور گسترده معترضان همراه شد، مقام‌های جمهوری اسلامی، ارتباط این دو رهبر معترضان و همسرانشان را با مردم و نزدیکانشان به طور کامل قطع کردند.
 

شواری هماهنگی راه سبز«حذف خودکامگی، خواست مشروع ملت ایران»

 

شورای هماهنگی راه سبز امید در پیامی نوروزی، برخی از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی را هموارکننده راه برای شکل گیری خودکامگی دانسته است. این شورا «حذف و اصلاح» این اصول را «خواست مشروع ملت ایران» خوانده است.

 
شورای هماهنگی راه سبز امید، در پیامی به مردم ایران به مناسبت فرا رسیدن سال ۱۳۹۰ وعده داده که در آینده «برنامه ها و راهکارهایی» را  با هدف «متنوع ساختن شیوه‌های مبارزه مدنی، ارتقای تشکیلاتی جنبش سبز و گسترش ابعاد بین‌المللی آن» ارائه می‌کند.
این شورا تاکید کرده است که برنامه های فوق با «بهره‌گیری از نظرات رهبران و فعالان جنبش سبز» طراحی شده‌اند.

در پیام نوروزی شورای هماهنگی راه سبز امید به «حذف و اصلاح بخش ها واصولی که راه را بر شکل‌گیری خودکامگی هموار ساخته و با حاکمیت اراده و حقوق مسلم مردم مغایرت دارد» اشاره و تصریح شده که این مسئله «درخواست مشروع ملت ایران» است.

با وجود این، در ادامه بیانیه بلافاصله آمده است که این شورا «پذیرش حاکمیت قانون» در همه امور، ارکان و مناصب را «تنها راه برون‌رفت از وضعیت کنونی» و احقاق حقوق شهروندی تلقی می‌کند.
انتقاد به ولایت فقیه
منتقدان و مخالفان حکومت ایران عمدتا با اشاره به اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از اصول آن که به اختیارات و وظایف ولی فقیه و نهاد ولایت فقیه در نظام سیاسی مربوط می شوند، آنها را مانع اصلی برقراری دموکراسی و چرخش قدرت در ایران می دانند.

به نظر می آید، اشاره شورای هماهنگی راه سبز امید به آن دسته از اصول قانون اساسی که به گفته تنظیم کنندگان این پیام، با حاکمیت اراده و حقوق مسلم مردم مغایرت دارد و راه را بر شکل گیری خودکامگی هموار می کند، همین اصول باشند.

پیام نورزی این شورا در شرایطی صادر شده که میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران جنبش اعتراضی ایران موسوم به "جنبش سبز"، در یک ماه گذشته در حصر به سر برده‌اند و ارتباطی با جهان بیرون نداشته‌اند.

میرحسین موسوی، نامزد معترض به نتایج انتخابات گذشته ریاست جمهوری که پس از اعلام نتایج انتخابات، رهبری اعتراضات عمومی به آن را بر عهده گرفت، در آستانه فرا رسیدن نوروز ۱۳۸۹ با صدور پیامی، این سال را سال "صبر و استقامت" نامیده بود. مهدی کروبی دیگر رهبر معترضان نیز در اقدامی مشابه بر ادامه مبارزه با اقتدارگرایی و استبداد تاکید کرده بود.

اشاره به خواست ملت ایران برای حذف برخی اصول قانون اساسی در پیام نوروزی شورای هماهنگی راه سبز امید را می توان واکنشی همراهانه به شعارهای هواداران جنبش سبز دانست که در تجمعات و تظاهرات اعتراضی یک سال گذشته و به خصوص راهپیمایی روز ۲۵ بهمن علیه شخص رهبر جمهوری اسلامی و ولایت فقیه سر داده شده‌اند.

با وجود این، در بیانیه اخیر شورای هماهنگی راه سبز امید، قانون اساسی جمهوری اسلامی، قانونی دارای «پشتوانه رأی مردم و نقطه اجماع ملی» خوانده شده و آمده است: «نهادینه شدن حاکمیت قانون به معنی الزام زمامداران حکومتی و دولتمردان به اجرای بی چون و چرا و کامل قانون، تضمینی خواهد بود برای ایجاد حکومتی مردم سالار که از تضییع حقوق وآزادی های سیاسی ملت و بروز وظهور استبداد وخودکامگی در لباس وچهره دیگر جلوگیری خواهد کرد.»

میرحسین موسوی در پیام نوروزی سال ۱۳۸۹ خود، قانون اساسی را یک "میثاق ملی" دانسته و گفته بود: «اگر اصلی از قانون اساسی ایراد هم دارد باز هم راه اصلاح آن معلوم است و باید با نظر مردم و مطابق سازوکارهای موجود در قانون اساسی اصلاح شود.»

در پیام اخیر شورای هماهنگی راه سبز امید همچنین خطاب به "حاکمان ایران" تصریح شده که «ای کاش حاکمان این مرز وبوم، همان قدر که حاکمان ملل دیگر را به شنیدن صدای مردمشان فرا می خوانند، خود نیز صدای مردم خود را می شنیدند»؛ اشاره‌ای به سخنان متعدد خامنه‌ای، محمود احمدی‌نژاد و دیگر مقامات ارشد جمهوری اسلامی که در ماه های گذشته، از قیام های ضداستبدادی مردم کشورهای منطقه خلیج فارس و آفریقا حمایت کرده‌اند.
 

در ایران، «از نیروگاه اتمی امام‌زاده ساخته‌اند»

نیروگاه اتمی بوشهر که محمود احمدی‌نژاد می‌گوید از نیروگاه فوکوشیمای ژاپن ایمن‌تر است
نیروگاه اتمی بوشهر که محمود احمدی‌نژاد می‌گوید از نیروگاه فوکوشیمای ژاپن ایمن‌تر است
«اگر در ایران زمین‌لرزه‌ای رخ دهد که به یکی از مراکز اتمی پیدا یا پنهان در کشور آسیبی برسد، هم‌تراز با آن چه در فوکوشیمای ژاپن می‌بینیم، آیا شانسی برای مهار کردن خطر وجود دارد؟

آیا در هیئت حاکمه‌ای که رئیس‌جمهور دکتر- مهندس‌اش فکر می‌کند می‌توان با وسایل آشپزخانه انرژی اتمی تولید کرد، انفجار فوکوشیما باعث می‌شود در مغزی جرقه زده شود که باید از تجربهٔ ژاپن درس گرفت؟»

این‌ها بخشی از یادداشت جدید محمدرضا نیکفر، از متفکران ایرانی، است.



رادیوفردا در گفت‌و‌گو با محمدرضا نیکفر در ابتدا از او پرسیده است:

  • رادیوفردا: شما یادداشتی نوشته‌اید با عنوان «حق مسلم ما آزادی است، نه اتم!» چرا آزادی را مقدم بر این می‌دانید؟

محمدرضا نیکفر: وقتی آزادی برقرار باشد ما می‌توانیم در این مورد بحث کنیم که آیا اساسا رواست که ما از تکنولوژی اتمی استفاده کنیم یا خیر؟ به لحاظ اقتصادی توجیه‌پذیر است یا نه؟ برای محیط زیست مناسب است یا نه؟ به لحاظ سیاست منطقه درست است یا نه؟

و حتی فرض می‌کنم در ‌‌نهایت تصمیم گرفتیم که به داشتن تکنولوژی هسته‌ای رو بیاوریم، وقتی آزادی وجود داشته باشد، در آن زمان یک اپوزیسیون هم وجود خواهد داشت و رسانه‌های آزاد وجود دارند.

در آن صورت اگر مسئولان خطا کردند، گوش‌شان را می‌گیرند و به آن‌ها تذکر می‌دهند. جامعه متوجه هست که آیا اصول امنیتی رعایت شده است یا خیر. در نتیجه خیال مردم آسوده است. در کشوری با تکنولوژی بالا مثل آلمان، اگر در نیروگاه اتمی یک کلید ساده برق عمل نکند، اپوزیسیون غوغا به پا خواهد کرد.

  • آقای نیکفر، بعد از اتفاقی که در نیروگاه هسته‌ای ژاپن افتاد، شما در یادداشت خودتان تاکید کرده‌اید که ما باید از تجربه ژاپن درس بیاموزیم. به اعتقاد شما چه درسی از تجربه ژاپن می‌شود گرفت، در حالی که آقای احمدی‌نژاد می‌گویند که نیروگاه هسته‌ای ما از نیروگاه ژاپن هم ایمن‌تراست؟

در این میان دو تجربه بزرگ وجود دارد، تجربه چرنوبیل اوکرائین و تجربه فوکوشیمای ژاپن. در حادثه چرنوبیل اعتماد به دستگاه و ماشین و اعتماد به تکنیسین کنترل‌کننده این دستگاه‌ها از دست رفت.

در حادثه فوکوشیما تجربه بزرگی وجود دارد که برای ایران بسیار مهم است. و آن هم این است که به هیچ کدام از این محاسبات در رابطه با زلزله نباید اعتماد کرد.

این‌ها محاسبه کرده بودند که در آن منطقه امکان ندارد که زلزله‌ای در حدود ۹ درجه در مقیاس ریشتر اتفاق بیفتد. فکر سونامی را هم نکرده بودند. اما اکنون این اعتماد از دست رفته است. یعنی اگر جمهوری اسلامی ادعا کند که «من محاسبات زلزله را به خوبی انجام داده‌ام» به او جواب می‌دهیم که اولا فرض می‌کنیم که سخن شما درست باشد. اما این محاسبات ۴۰ سال پیش انجام شده است و بر اساس تکنولوژی ۴۰ سال پیش بنا گذاشته شده است.

تجربه ژاپن نشان می‌دهد که این محاسبات قابل اعتماد نیستند. در نتیجه این حرف یاوه‌ای است که کسی ادعا کند که ما رعایت استاندارد را بهتر از ژاپنی‌ها کرده‌ایم. این حرف پوچ است.

  • آقای نیکفر شما گفته‌اید که نه اپوزیسیون خارج از کشور و نه جنبش سبزی‌ها در ایران، حساسیتی در مورد این اتفاق هسته‌ای در ژاپن نشان نداده‌اند. ممکن است در این مورد بیشتر توضیح دهید؟

بله. در ایران آگاهی زیست‌محیطی ضعیف است. به همین خاطر است که در هوای آلوده تهران میلیون‌ها نفر نفس می‌کشند. اما در واقع نفس نمی‌کشند، و از این مسئله یک جنبش اعتراضی برنمی‌خیزد.

همه جاده‌ها ناامن‌اند. اتومبیل‌هایی که مردم سوار می‌شوند، ناامن‌اند. ولی این نابه‌سامانی‌ها تبدیل به یک جنبش اعتراضی نمی‌شود. برای این که بگویند ما پول می‌دهیم تا به سلامت از یک نقطه به نقطه دیگر برویم، ولی آنجا خودمان را در خطر مرگ می‌افکنیم.

دریاچه ارومیه خشک می‌شود، اما یک جنبش اعتراضی چشمگیر برنمی‌خیزد. متاسفانه آگاهی زیست‌محیطی در جامعه ما پایین است. یکی از عوامل پایین بودن این سطح آگاهی نیز رژیم است. چون آگاهی زیست‌محیطی همیشه همراه است با نگاهی انتقادی به مسئله انرژی اتمی.

جمهوری اسلامی برای این که مبادا این نگاه انتقادی در رسانه‌ها رشد کند و تربیت شود، در مجموع این آگاهی زیست‌محیطی را پایین آورده است و این شعار عوام‌فریبانه «حق مسلم» را تبدیل کرده است به شعاری که گویا تمام استقلال و ناموس مملکت تابع آن است. اینجاست که رژیم از هر وسیله‌ای استفاده می‌کند، اورانیوم را به یکی از مقدسات تبدیل کرده است. از نیروگاه امامزاده درست کرده است. از مرکز اتمی کعبه ساخته است.

اینجاست که در حالی که در جای دیگری به ناسیونالیسم فحش می‌دهد، کوشش می‌کند که احساسات ناسیونالیستی مردم را هم تحریک کند و این سموم ایدئولوژیک و ناآگاهی‌ها، به هر حال در اپوزیسیون هم وجود دارد.

این ناآگاهی‌هایی که وجود دارد و اجازه بروز این عوام‌فریبی‌ها را می‌دهد، ناآگاهی‌هایی مربوط به همه ماست.