چهارشنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۰

مخالفت دادگاه تجدید نظر آمریکا با فروش آثار باستانی ایران


مخالفت دادگاه تجدید نظر آمریکا با فروش آثار باستانی ایران
 
نمائی از دادگاهی در شیکاگو
DR
دادگاه تجدید نظر در شیکاگوی آمریکا، روز سه شنیه، با حکم یک دادگاه بدوی، درخصوص تقاضای ضبط و فروش آثار باستانی ایران در موزه دانشگاه شیکاگو، به منظور پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان آمریکائی در یک حمله انتحاری در اسرائیل مخالفت کرد.
دادگاه تجدید نظر در ایالات متحده آمریکا با ضبط و فروش اشیا عتیقه متعلق به ایران در موزه این شهر بعنوان غرامت به خانواده های قربانیان چند بمب گذاری انتحاری در اسرائیل مخالفت کرد. 
دادگاه تجدید نظر در شیکاگوی آمریکا، روز سه شنیه، با حکم یک دادگاه بدوی، درخصوص تقاضای ضبط و فروش آثار باستانی ایران در موزه دانشگاه شیکاگو، به منظور پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان آمریکائی در یک حمله انتحاری در اسرائیل مخالفت کرد.
گروهی از خانواده های آمریکائی قربانیان حمله انتحاری سال 1997 در اسرائیل با ارائه دادخواستی به دادگاهی در ایالت ایلی نوی خواسته بودند تا با ضبط آثار باستانی ایران در موزه شیکاگو، از این اموال غرامتی معادل 71 میلیون دلار به خانواده های قربانیان این حمله انتحاری پرداخت شود.
پیش از این دادگاه بدوی به نفع خانواده های قربانیان آمریکائی رای داده بود و با تقاضای آنان موافقت شده بود. دادگاه تجدید نظر، روز سه شنبه، این حکم را مردود دانسته و پرونده آنر را برای بررسی مجدد به همان دادگاه ارجاع نمود.
مبنای شکایت خانواده های قربانیان آمریکائی درخصوص سه مورد بمب گذاری انتحاری در یک مرکز خرید در اورشلیم، در سپتامبر  1997 بوده است. در جریان این عملیات انتحاری پنج تن کشته و دویست نفر زخمی شدند که شماری از کشته شدگان و زخمی های این انفجار از شهروندان آمریکائی بودند.
شاکیان پرونده یک مجموعه آثار باستانی شامل ظروف سفالی، زیورآلات و لوح هائی با نوشته های عیلامی و به ویژه سه قطعه عتیقه را که در جریان باستانشناسی در دهه 1930 در ایران کشف شده و بطور امانت در اختیار موزه تاریخ طبیعی شیکاگو و انستیتو مطالعات شرقی شیکاگو قرار دارد، را برای مصادره معرفی کرده اند. 
گفتنی است دادگاه تجدید نظر در صورت تشخیص رای نادرست دادگاه بدوی، از اجرای رای جلوگیری می کند و آن رای را برای تغییر به دادگاه بدوی بازمی گرداند.

آمریکا یک شرکت نفتی بلاروس را به دلیل انعقاد قرارداد با ایران تحریم کرد

ایالات متحده روز سه‌شنبه اعلام کرد،  یک شرکت نفت دولتی بلاروس را به دلیل سرمایه‌گذاری در صنعت نفت  ایران، تحریم کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به تحریم شرکت «بلاروس‌نفت»، تاکید شده است که این  تحریم به دلیل خودداری ایران از انجام به «تعهدهای بین‌المللی‌اش» صورت گرفته است.

وزارت خارجه ایالات متحده می‌افزاید: «یکی از مولفه‌های اصلی راهبرد ما تمرکز به ظرفیت تولید نفت و گاز ایران است، و همانطور که قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل نیز به آن اذعان دارد، این ظرفیت، صرف فعالیت‌های گسترش (سلاح‌های هسته‌ای) و همچنین صرف مخفی ‌سازی واردات اقلامی با کاربرد دوگانه، می‌شود.»

در ادامه این بیانیه آمده است که در چارچوب این راهبرد، وزارت خارجه ایالات متحده شرکت دولتی «بلاروس‌نفت» کشور روسیه سفید را به موجب «قانون تحریم ایران» مصوب سال ۱۹۹۶ و قانون «تحریم‌های فراگیر ایران» مصوب سال ۲۰۱۰، برای همکاری با بخش نفت ایران تحریم می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید، با بررسی‌های «دقیقی» که صورت گرفته، برای این وزارتخانه محرز شده است که شرکت بلاروس‌نفت در سال ۲۰۰۷ قراردادی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار با شرکت «نفتیران اینترترید» برای توسعه حوزه نفتی جفیر، منعقد کرده است.

وزارت خارجه آمریکا سپس به  «قانون تحریم ایران» اشاره می‌کند که به موجب آن برای شرکت‌هایی که بیش از ۲۰ میلیون دلار در ایران سرمایه‌گذاری کنند، تحریم در نظر گرفته می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا یادآور شده است که در سپتامبر سال ۲۰۱۰ شرکت «نفتیران اینترترید» را تحریم کرد و از پنج شرکت بزرگ نفتی چندملیتی خواست، که به سرمایه‌گذاری در  ایران پایان دهند و قراردادهای جدیدی با ایران منعقد نکنند.

شرکت توتال فرانسه، استا‌ت‌اویل نروژ، انی ایتالیا، رویال داچ شل هلند و انپکس ژاپن پنج شرکتی هستند که ایالات متحده در سپتامبر سال گذشته از آنها خواست قراردادهای جدیدی در زمینه توسعه صنعت انرژی ایران منعقد نکنند.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید از ماه ژوییه سال ۲۰۱۰ که باراک اوباما  قانون «تحریم‌های فراگیر ایران» را به اجرا درآورد، تهران به شدت برای جذب سرمایه جهت توسعه صنعت نفت و گاز خود در مضیقه قرار گرفته است.

این وزارتخانه تاکید می‌کند در نتیجه اجرای این قانون بود که در طول سال گذشته، شمار زیادی از شرکت‌های خارجی از ایران رفتند یا صادرات بنزین به ایران را قطع کردند.

ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی، ایران را متهم می‌کنند که هدف از برنامه اتمی‌اش را ساخت سلاح اتمی است؛ اتهامی که از سوی ایران همواره رد شده است.

افزون بر تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده، شورای امنیت سازمان ملل نیز تاکنون سه قطعنامه تحریمی علیه ایران برای ادامه برنامه اتمی‌اش به تصویب رسانده است.

در قطعنامه‌های شورای امنیت تحریم صنعت نفت و گاز ایران در نظر گرفته نشده است
 
 
پدرمیرحسین موسوی درگذشت
العربیه. نت : منابع مطلع در گفتگو با العربیه اعلام کردند میراسماعیل موسوی پدرمیرحسین موسوی از رهبران معترضان ایران در سنی بالغ بر 97 سال روز چهارشنبه 30-3-2011 درگذشت.
این اتفاق در حالی رخ داد که میرحسین موسوی به همراه همسرش زهرا رهنورد از 14 فوریه گذشته همچنان در بازداشت خانگی به سر می برند.
چند روز پیش میرحسین موسوی و همسرش به دیدر میراسماعیل موسوی رفته بودند. این دیدار حدود دوهفته پیش روی داد و تیمی امنیتی موسوی و همسرش را همراهی می کردند.
 
 
 
 
 
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر