چهارشنبه، آذر ۰۶، ۱۳۹۲

روحانی: پای تمام وعده‌هایی که دادم ایستاده‌ام

ایران

روحانی: پای تمام وعده‌هایی که دادم ایستاده‌ام 

 

رئیس جمهور ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره عملکرد صد روزه‌ی دولت خود گزارش داد. او گفت که مسئولیت دولت را با اقتصادی نابسامان به عهده گرفته است. او دولت پیشین را به بی‌کفایتی و دشمنی با کارشناسان متهم کرد.
حسن روحانی که به مناسبت گذشتن صد روز از شروع ریاست جمهوری‌اش، سخن می‌گفت، نخست تأکید کرد که در آینده "دولت در هر مقطع به طور منظم به مردم گزارش کار می‌دهد چون افتخار خود می‌داند که به مردم، پاسخگو باشد." آقای روحانی یادآور شد: « دولت بدون همکاری مردم نمی‌تواند مسئولیت سنگین اداره کشور را به مقصد رساند، پس باید به مردم گزارش کار دهد تا از لحاظ اطلاعات، مردم و دولت به هم نزدیک شوند.»
رئیس جمهور ایران این سخنان را شامگاه سه‌شنبه (۵ آذر برابر ۲۶ نوامبر) در مصاحبه با خبرنگاران رادیو و تلویزیون سراسری ایران بیان کرد.
تأمین و ذخیره کالاهای اساسی
رئیس جمهوری اسلامی بخش مهمی از گزارش عملکرد صد روز اول دولت خود را به حوزه اقتصاد اختصاص داد. او گفت: «فوری‌ترین کاری که از سوی دولت انجام گرفت، تأمین و ذخیره قابل توجه کالاهای اساسی در کشور بود.»
آقای روحانی با تأسف توضیح داد که مسئولیت دولت را در شرایط بسیار دشواری به عهده گرفته است. او گفت که کشور از لحاظ کالاهای اساسی دچار کمبود نگران‌کننده بوده است. او تصریح کرد: «در یکی از استان‌ها برای سه روز در سیلوها گندم وجود داشت.» او افزود که در حال حاضر کشور از این نظر مشکلی ندارد و انبارها ذخیره کافی دارند.
دولتی با خزانه خالی
آقای روحانی گفت دولت او در شرایطی کار را شروع کرد که اقتصاد کشور دچار رکود و تورمی سنگین بوده که در تاریخ ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
او گفت که در این مدت دولت او موفق شده از تورم نقطه به نقطه ۴۳ درصدی به تورم ۳۶ درصدی برسد. او یادآوری کرد که دولت نهم و دهم پول‌دارترین دولت ایران بوده و در طول ۸ سال ۶۰۰ میلیارد دلار تنها درآمد نفتی و در مجموع ۷۵۰ میلیارد دلار عایدی داشته است. او افزود که همین دولت بدهکارترین دولت تاریخ بوده است.
آقای روحانی تصریح کرد: «بدهی دولت به سیستم بانکی در روزی که ما دولت را تحویل گرفتیم، بیش از ۷۴ هزار میلیارد تومان بوده است. بدهی دولت به صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگی ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده. بدهی دولت به پیمانکاران و بخش‌های مختلف و خصوصی نیز حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان بوده و کل این رقم بسیار بالاتر از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.»
او گفت که محمود احمدی‌نژاد در سفرهای استانی ۲۱۱ هزار میلیارد تومان تعهد ایجاد کرده که ۷۰ درصد آن عملی نشده است. او افزود ۱۶ سال نیاز است که به این تعهدات عمل شود.
به گفته روحانی، در دولت احمدی‌نژاد نقدینگی در جامعه ۷ برابر شد و برای "مسکن مهر" مبلغ ۴۳ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض شده است. او گفت که فشار تورم بر دوش مردم است که رفع آن به آسانی و در زمانی اندک ممکن نیست. او یادآور شد: «در دو ماه اخیر رشد نقدینگی متوقف شده و حالت نزولی پیدا کرده است.»
ضرورت اصلاح در روند پرداخت یارانه‌ها
رئیس جمهور ایران با تاکید بر اینکه "حتماً باید روند پرداخت یارانه‌ها را اصلاح کنیم"، اظهار کرد: «ما در این ارتباط دو راهکار پیش رو داشتیم: یا اینکه برای تأمین کسری بودجه، مقداری یارانه‌ها را کاهش دهیم که دیدیم ممکن است این موضوع برای اقشار کم‌درآمد که روی یارانه‌ها حساب کرده‌اند مشکل‌آفرین شود. راه‌حل دیگری نیز پیش روست و آن اینکه به بخشی از جامعه که نیاز ندارند، یارانه‌ پرداخت نشود.»
آقای روحانی افزود: «یکی از اهداف ما در بحث تورم، ضمن کنترل نقدینگی، این است که فضای کسب و کار رونق پیدا کند». او تأکید کرد: «تا پایان امسال پرداخت یارانه‌ها به شکل موجود ادامه می‌یابد».
دفاع از اقدامات دولت
روحانی گفت که دولت به نسبت ۱۰۰ روز، "در حد توان و امکانات خود اقدامات بسیار خوبی انجام داده است". او در عین حال بسیاری از برنامه‌ها مانند مهار تورم، کاهش قیمت‌ها، افزایش رشد اقتصادی، یکسان‌سازی قیمت ارز را از طرح‌های سال آینده دانست.
او گفت که دولت او در عرصه سیاست خارجی گام‌های بلندی برداشته است و توضیح داد: «سیاست خارجی جزو اولویت‌های این دولت بود و همین موضوع را هم به مردم اعلام کرده بودیم. روابط دولت با دنیا در گذشته به جز چند کشور محدود در حد بسیار پایینی قرار داشت و مشکلات فراوانی برای ایرانیان داخل و خارج از کشور نیز وجود داشت.»
او تأکید کرد: «ایرانیان خارج از کشور در دیپلماسی عمومی نقش بسیار زیادی می‌توانند داشته باشند.» وی اظهار امیدواری کرد: «ان‌شاءالله همه آنها می‌آیند و کمکشان را به ما اضافه می‌کنند، چراکه کشور مال خودشان است. اگر به غیر از کمک مالی، کمک علمی و حمایت معنوی نیز داشته باشند باز هم این کشور برای خودشان است.»
 بسیاری از رای‌دهندگان به روحانی خواستار کاهش فضای امنیتی در کشور هستند.
بی‌تدبیری دولت گذشته
حسن روحانی در انتقاد از دولت گذشته گفت که با سیاست نادرست در مسئله هسته‌ای، "فشار ظالمانه‌ای به مردم ما" وارد کرد. او افزود: «در شرایطی که ما به سمت تحریم می‌رفتیم و دولت هم این موضوع را می‌دانست، می‌گفت که این تحریم‌ها کاغذ پاره است و وابستگی‌اش را به خارج در بخش اقتصادی بیشتر می‌کرد، چنانکه در سال قبل از ۸۴ واردات ما ۳۸ میلیارد بود و در سال ۹۰ به ۷۵ میلیارد رسید و این در حالی است که وقتی شما با دنیا در حال مبارزه هستید، باید به داخل و خودتان تکیه کنید.»
رییس جمهور نمونه‌ای از ناکاردانی دولت پیشین را چنین برشمرد: «از سال ۷۹ تا ۸۳ هر سال در بخش گندم خرید ما از کشاورزان داخلی یک میلیون تن اضافه و از خارج کم می‌شد و در نتیجه در سال ۸۳ در تولید گندم خودکفا شدیم... اما از سال ۸۴ به بعد هر سال خرید داخلی گندم یک میلیون تن کم می‌شد و بر خرید از خارج اضافه می‌شد تا جایی که ناچار هستیم بیش از ۲ / ۷ میلیون تن گندم وارد کنیم.»
دفاع از توافق هسته‌ای در ژنو
روحانی در رابطه با توافق هسته‌ای اخیر ایران با قدرت‌های بزرگ در ژنو گفت که این توافق منطقه را به سوی آرامش خواهد برد و به نفع همه کشورهای صلح‌طلب است.
رئیس‌جمهور با بیان این که "هیچ چیزِ پنهانی در سند توافق ایران و ۱ + ۵ وجود ندارد"، گفت: «توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت‌های بانکی ما را دنبال کنند و باید ببینیم چگونه با این بانک‌ها تعامل کنیم یا اینکه کمیته مشترکی است که باید این توافق را دنبال و برای اجرایی شدن آن نظارت کند. ممکن است ما یک سند ضمیمه و الحاقی داشته باشیم اما سند همین چیزی است که منتشر شده است.»
آقای روحانی اظهار امیدواری کرد که تمام تحریم‌ها علیه ایران به زودی رفع شود. او متعهد شد که غنی‌سازی اورانیوم در ایران ادامه یابد. او تصریح کرد: «در مراحل آخر تمام تحریم‌ها برداشته می‌شود و کشورهای دیگر در مراحل نهایی با ایران همکاری هسته‌ای خواهند داشت و آخرین بند هم این است که بعد از توافق نهایی، ایران همانند همه کشورهایی است که ان‌.پی‌.تی را امضا کرده‌اند.»
مخالفت با فرهنگ دولتی
حسن روحانی تصریح کرد که با دولتی شدن فرهنگ مخالف است و قصد دارد مداخلات را در امر فرهنگ به حداقل برساند. او افزود: «در بخشی از فرهنگ از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، ورزش، ارشاد و... دولت حضور دارد و طبق قانون وظایفی را بر عهده دارد، اما آنجا که دخالت دولت ضرورت نداشته باشد، حتما خود را کنار می‌کشد.»
رئیس‌جمهور وعده داد که فضای فرهنگی کشور باز شود. او گفت: «باید به نویسندگان و فیلم‌سازان‌مان اعتماد کنیم و در این صد روز دیدیم خیلی از کتاب‌ها که ممنوع شده بود، آزاد شدند، و خیلی از نویسنده‌ها که ممنوع‌القلم شده بودند به سریع‌القلم تبدیل‌شان کردیم چون اهل این کشور و وطن‌دوست هستند.»
آقای روحانی تصریح کرد: «معتقدیم باید فضای امنیتی را قدم به قدم از حوزه فرهنگ کنار بزنیم چون کالاهای فرهنگی را باید بیشتر اقتصادی کنیم.» او توضیح داد: «هیچ فیلتری بهتر از افکار عمومی مردم نیست. وقتی یک فیلم ساخته شود و مردم به آن بی‌اعتنایی کنند، فیلم‌ساز راه خود را تشخیص می‌دهد. البته نمی‌گویم در امور فرهنگی قانون وجود نداشته باشد، بلکه قانون شفاف باید وجود داشته باشد، اما مداخلات دولت باید به حداقل برسد.»
رئیس جمهوری اسلامی تأکید کرد: «باید در امر فرهنگ بتوانیم به انجمن‌های فرهنگی و صنفی اعتماد کنیم چون صلاحیت‌شان از خیلی از کارمندان دولت بیشتر است و این طور نیست که صلاحیت یک کارمند دولت از فیلم‌ساز و نویسنده بالاتر باشد. البته لازم است که فضای مناسب برای تعامل آن‌ها فراهم شود.»
آشتی با اهل فرهنگ
رئیس‌جمهور تاکید کرد که دولت او تلاش کرده با اهل فرهنگ آشتی کند و به این روند آشتی ادامه می‌دهد. او توضیح داد: «دولت در گذشته با کارشناس‌ها فاصله گرفته بود و دیدیم سازمان مدیریت و برنامه و بودجه تعطیل شد. اما ما معتقدیم کارشناس‌ها باید بیایند.»
وی گفت: «امروز فضای فرهنگی کاملا با دیروز متفاوت است و این دولت می‌خواهد با همه دانشجویان آشتی کند چون آن‌ها عزیزان ما هستند.»
روحانی با بیان اینکه "ما از بخش فرهنگ حمایت می‌کنیم ولی مداخله‌مان را کمتر می‌کنیم"، افزود: «حمایت و کمکی که دولت به بخش فرهنگ می‌کند، باید هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ حمایت‌های سیاسی عادلانه باشد و ما این کمک‌های عادلانه را ادامه می‌دهیم.»
کاهش فضای امنیتی
به گفته‌ی رئیس‌جمهور: "فضای امنیتی خیلی کمتر شده و یک سری مسائل وجود دارد که حل آنها زمان لازم را می‌خواهد".
روحانی در رابطه با آزادی‌های مدنی گفت: «در حال حاضر ادیان و مذاهب مختلف در ایران احساس آزادی بیشتری می‌کنند. آنها از لحاظ روانی این احساس را دارند و دولت نیز نسبت به رعایت حقوق شهروندی ادیان و مذاهب مصمم است و در واقع منشور حقوق شهروندی یکی از اهداف بزرگش این است که هر شهروند ایرانی - چه در داخل و چه در خارج - دارای حقوق شهروندی است.»
روحانی در پایان افزود: «ایرانیانی که در خارج هستند، دارای حقوق شهروندی هستند و اینکه بیایند و بروند، همه ایرانی‌ها باید احساس کنند زیر چتر واحد هویت ایرانی و فرهنگ بلند ایرانی زندگی کنند و همه به فرهنگ و هویت ایرانی خود افتخار کنند.»
رئیس جمهور در پایان گفت که آینده روشنی در انتظار کشور است.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر