یکشنبه، آذر ۰۳، ۱۳۹۲

واکنش‌های جهانی به توافق هسته‌ای در ژنو

واکنش‌های جهانی به توافق هسته‌ای در ژنو



 

کشورهای مختلف جهان از حصول توافق‌هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ در ژنو استقبال کرده‌اند. اسرائیل اما این توافق‌را "اشتباهی تاریخی" نامید. سوریه نیز توافقنامه ژنو را پیروزی مذاکره بر گزینه نظامی دانست.
آلمان:

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، توافق هسته‌ای به دست آمده با ایران را "نقطه عطف" توصیف کرد. او گفت: «ما یک گام بزرگ به هدف خود که ممانعت از هسته‌ای شدن ایران بود، نزدیکتر شدیم.»

آقای وستروله اضافه کرد: «ما باید از ماه‌های آینده برای ساختن اعتماد دو جانبه استفاده کنیم.» به گفته وی عوامل تعیین‌کننده در این مسیر‌، اجرای شفاف و قابل اثبات مفاد این توافق و تدوام سریع مذاکرات با توجه به یک راه‌حل نهایی است.

وزیر امور خارجه آلمان تأکید کرد: «ما برای این کار آماده هستیم و از رهبری ایران نیز همین انتظار را داریم.»

روسیه:

روسیه دستیابی به توافق با ایران بر سر برنامه‌های هسته‌ای این کشور را یک "پیروزی برای همه" خواند. در بیانیه‌ای که از سوی وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور، تأکید کرد که با حصول این توافق "یکی از بزرگترین وظایف سیاست بین‌الملل" انجام شده است.

نگاهی به توافق در مذاکرات ژنو در مصاحبه با رضا تقی‌زاده

به گفته وی در حال حاضر کنترل بهتر برنامه‌های هسته‌ای مورد مناقشه ایران امکان‌پذیر است.

به گزارش خبرگزاری روسی اینترفکس آقای لاوروف اظهار امیدواری کرده است که توافقنامه ژنو اثرات مثبتی را در حل بحران سوریه به همراه داشته باشد.

به گفته وی حکومت ایران گفته‌هایش را عملی کرده است و این اقدام موجب "تقویت اعتماد شده و به هم‌پیمانان ما، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، این اجازه را می‌دهد تا از فشار تحریم‌ها بر ایران بکاهند."

وزیر امور خارجه روسیه از آمریکا و اتحادیه اروپا خواسته است تا تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران را از میان بردارند.

چین:

دولت چین نیز توافقنامه هسته‌ای غرب با ایران را باعث "کمک به حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه" دانسته و از آن استقبال کرد.


کشورهای مختلف جهان از حصول توافق‌هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ در ژنو استقبال کرده‌اند کشورهای مختلف جهان از حصول توافق‌هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ در ژنو استقبال کرده‌اند
وانگ یی، وزیر امور خارجه این کشور، در بیانیه‌ای که روی وبسایت وزارت امورخارجه چین منتشر شده، توافقنامه ژنو را گامی مثبت دانسته که "به شروع انجام مبادلات عادی با ایران و فراهم آوردن یک زندگی بهتر برای مردم ایران کمک خواهد کرد."

به گفته وزیر امور خارجه چین این توافقنامه حاصل "یک دهه کار سخت، به ویژه در روزهای گذشته است که ما وارد مرحله نهایی مذاکرات سخت شدیم."
دولت چین همواره خواستار حفظ ثبات در خاورمیانه بوده است زیرا اقتصاد رو به رشد این کشور به شدت به نفت وابسته است. مقامات پکن بر حل بحران در این منطقه از راه دیپلماسی و نه رویکرد نظامی تأکید می‌کنند.

وانگ یی از دیگر کشورهای دخیل در مذاکرات هسته‌ای با ایران به دلیل "نشان دادن انعطاف‌پذیری و عمل‌گرایی" قدردانی کرده است.

اسرائیل:

بنیامین نتانیاهو از توافقنامه‌ی هسته‌ای ژنو با ایران به عنوان "اشتباه تاریخی" یاد کرده است. نخست‌وزیر اسرائیل‌روز یکشنبه در آغاز نشست هفتگی کابینه دولت در سخنانی کوتاه در جمع خبرنگاران گفت: «آنچه در ژنو به دست آمد، یک توافقنامه تاریخی نیست بلکه یک اشتباه تاریخی است.»

او افزود: «جهان خطرناکتر شده است زیرا خطرناکترین رژیم جهان توانست گامی تعیین‌کننده به سوی در اختیار داشتن خطرناکترین سلاج جهان بردارد.»

آقای نتانیاهو با اشاره به اظهارات مقامات ایرانی برای "محو اسرائیل" تأکید کرد که دفاع از خود حق و وظیفه اسرائیل است. او گفت: «من همینجا به نمایندگی از طرف دولت اعلام می‌کنم که ما اجازه نخواهیم داد که ایران توانایی تولید سلاح هسته‌ای را به دست آورد.»
بخوانید: استقبال اوباما و انتقاد شدید اسرائیل از توافق اتمی ژنو
سوریه:

دولت سوریه ضمن "تاریخی" خواندن توافق میان ایران و گروه ۱+۵ از این دستاورد به عنوان نشانی یاد کرد که ثابت می‌کند "مذاکره و نه گزینه نظامی بهترین راه برای حل بحران‌هاست."

وزارت امورخارجه سوریه در بیانیه‌ای نوشت: «سوریه این توافقنامه را به عنوان توافقی تاریخی در نظر می‌گیرد که منافع مردم برادر ایران را تضمین می‌کند و حق آنان برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر