سه‌شنبه، آبان ۲۱، ۱۳۹۲

تعویق تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران در مجلس سنا

ایران

تعویق تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران در مجلس سنا

 

قانون‌گذاران ایالات متحده آمریکا منتظر خواهند ماند تا جان کری در مورد جزئیات آخرین مذاکرات صورت گرفته در ژنو میان ایران و ۱+۵ به آن‌ها توضیح دهد تا در مورد تحریم‌های بیشتر علیه ایران تصمیم‌گیری کنند.
روز دوشنبه ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) دستیاران سنای ایالات متحده آمریکا گفتند که قانون‌گذاران ایالات متحده آمریکا در اعمال تحریم‌های سختگیرانه‌ی جدید علیه ایران تا شنیدن توضیحات جان کری، وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا صبر خواهند کرد.

جن پساکی یکی از سخنگویان وزارت امورخارجه آمریکا گفت که آقای کری پس از بازگشت از سفر خود در کمیته مالی سنا برای توضیح در مورد جزئیات مذاکرات اخیر با ایران حاضر خواهد شد.

سنای آمریکا در نظر دارد دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه ایران را به تصویب برساند. اما در مقابل دولت ایالات متحده معتقد است که این تصمیم به روند مثبت مذاکرات با ایران لطمه خواهد زد.

بی اعتمادی جمهوری‌خواهان به دولت اوباما

 جان کری، کاترین اشتون و محمدجواد ظریف در مذاکرات اخیر ژنو
سناتور باب کورکر، سناتور جمهور‌خواه با بیان اینکه سنا منتظر توضیحات جان کری خواهد ماند افزود: «کسانی در هر دو حزب کنگره در حال بررسی این موضوع هستند که گام‌های بعدی چه باید باشد.»

این سناتور جمهوری‌خواه با اشاره به اینکه همه ما خواستار دیپلماسی بودیم، افزود: «اکنون هم همینطور است. ما از تلاش‌های وزیر خارجه تشکر می‌کنیم. این بهترین راه برای حل این مساله است.»

با وجود این، آقای کورکر از نرمش احتمالی دولت باراک اوباما در قبال ایران انتقاد کرد و گفت: «ما نگرانیم که طبق توافق‌ها بخشی از اهرمی را که در اختیار داریم رها کند.»

به گفته سناتور کورکر تحریم‌ها موجب شده است که ایران حاضر به نرمش در برنامه هسته‌ای خود شود و سنا نگران از دست دادن این اهرم است.

وی همچنین تصریح کرد که سناتورها آماده‌اند اقدامات تنبیهی جدید را برای مدتی به تأخیر بیاندازد و با توجه به توافقات احتمالی نیز امکان کاهش تحریم‌های فعلی وجود دارد.

بدبینی قانون‌گذاران آمریکایی به مذاکرات

رسانه‌های خبری روز یک شنبه ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) گزارش کردند که قانون‌گذاران آمریکایی اعلام کردند که قصد دارند تحریم‌ها علیه ایران را شدیدتر کنند تا از سهل‌گیری دولت باراک اوباما در مذاکره با ایران بر سر پرونده هسته‌ای این کشور پیش‌گیری‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز این موضوع نشانه‌ی بدبینی قانون‌گذاران به احتمال توافق میان ایران و قدرت‌های جهانی است.

مذاکرات با ایران قرار است روز ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) در ژنو از سرگرفته شود. مذاکرات سه روزه اخیر در ژنو (۷ و ۸ و ۹ نوامبر) بدون رسیدن به توافقی بر اساس طرح اولیه برای کاهش فشار تحریم‌ها بر ایران در مقابل تغییراتی در برنامه هسته ای این کشور پایان یافت.

این مذاکرات برای اولین بار در یک دهه اخیر با حضور اکثریت وزرای امورخارجه گروه ۱+۵ و ایران برگزار شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر