پنجشنبه، آذر ۰۷، ۱۳۹۲

انتقاد شدید رئیس کمیته روابط خارجی سنا از سیاست اوباما در قبال ایران

پرونده‌ی هسته‌ای ایران

انتقاد شدید رئیس کمیته روابط خارجی سنا از سیاست اوباما در قبال ایران 

 

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا دولت اوباما را متهم کرد که با "غلوگویی" و "ایجاد ترس و دلهره" می‌کوشد که از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران جلوگیری کند.
سناتور رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا
رابرت منندز، سناتور دمکرات و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا در روز چهارشنبه (۲۷ نوامبر/۶ آذر) گفت که کاخ سفید می‌کوشد با "تاکتیک غلو‌گویی" و "ایجاد ترس" قانونگذاران آمریکایی را از برقراری تحریم‌های جدید علیه ایران باز دارد.
منندز دفاع باراک اوباما و دولت وی از توافق‌نامه اتمی ژنو را مورد انتقاد قرار داد. به گفته منتقدان در این توافق‌نامه بطور کلی محدودسازی برنامه اتمی ایران در ازای کاهش برخی تحریم‌ها تایید شده است.
تا کنون بسیاری از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا از سیاست‌های اوباما در قبال برنامه اتمی ایران انتقاد کرده‌اند، اما شمار قانون‌گذاران منتقد از حزب دمکرات در این باره کمتر بوده‌اند. حال با پیوستن منندز به جمع منتقدان، نگرانی‌های دولت اوباما برای کنترل قانونگذاران در رابطه با مناقشه اتمی ایران افزایش می‌یابد.
نمایندگان منتقد کنگره بر این باورند که باید اقدامات سخت‌تری علیه ایران اتخاذ نمود. در پی درخواست‌های مکرر دولت اوباما از قانونگذاران، طرح و تصویب تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی به تعویق افتاده است.
رابرت منندز در یک گفت‌وگو رادیویی گفت: «ارزیابی من همسو با نظرات کاخ سفید نیست. مسئولان دولتی می‌گویند که در صورت پیگیری تحریم‌ها ما به جنگ کشیده خواهیم شد. فکر می‌کنم این اظهارات غلوآمیزآند و به منظور ایجاد ترس بیان می‌شوند.»
سکوت کاخ سفید
کاخ سفید از واکنش به اظهارات و انتقادات منندز تا کنون خودداری کرده است. گرچه رئیس کمیته روابط خارجی سنا در گذشته بارها از سیاست‌های اوباما پشتیبانی کرده بود، اما در باره پرونده اتمی ایران از خط و مشی سخت‌گیرانه‌تری پیروی می‌کند.
 وزیران خارجه گروه ۱+۵ و ایران پس از توافق هسته‌ای در ژنو
منندز تاکید کرد که وی سیاست تشدید تحریم‌ها در سنا را دنبال خواهد کرد و در صورت امتناع ایران از همکاری با کشورهای غربی، تمامی تلاش خود برای تصویب تحریم‌ها را بکار خواهد بست.
کشورهای گروه ۱+۵ در هفته گذشته با امضای توافق‌نامه‌ای موقت (به مدت شش ماه) با ایران توانستند که مذاکرات اتمی را از بن‌بست چند ساله خارج کنند. مسئولان ایرانی مدعی‌اند که خواهان حل "واقعی" مناقشه اتمی با جامعه بین‌المللی هستند.
تلاش قانونگذاران ادامه می‌یابد
برخی قانونگذاران در ایالات متحده که به شدت از اسرائیل طرفداری می‌کنند، مخالف توافق هسته‌ای اخیر هستند. در مقابل طرفداران توافق هسته‌ای می‌گویند که این اقدام سبب کاهش خطر اقدام نظامی آمریکا در خاورمیانه می‌شود.
منندز افزود: «ما باید مواظب تندروها در ایران باشیم. به نظر می‌رسد که ایرانی نقش خود را به عنوان پلیس خوب (روحانی و ظریف) و پلیس بد (تندروها) به نحو احسن اجرا کرده‌اند.»
منندز تصریح کرد که قانونگذاران دمکرات و جمهوری‌خواه با یکدیگر همکاری خواهند داشت و می‌کوشند که در هفته‌های آینده تحریم‌های جدید علیه ایران را به تصویب رسانند.
کاخ سفید و مسئولان جمهوری اسلامی در مقابل گفته‌اند که تصمیمات کنگره‌ی آمریکا می‌توانند که توافق اتمی را از میان بردارند. نشست آتی قانو‌نگذران آمریکا در هفته پس از عید شکرگزاری (در اوایل ماه دسامبر) خواهد بود.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر