جمعه، دی ۲۰، ۱۳۹۲

سه ایرانی در دبی به اتهام ربودن عباس یزدان‌پناه دستگیر شدند

سه ایرانی در دبی به اتهام ربودن عباس یزدان‌پناه دستگیر شدند

نیروهای امنیتی امارات متحده عربی اعلام کردند که سه ایرانی را به اتهام ربودن عباس یزدان‌پناه یزدی بازداشت کرده‌اند. این احتمال مطرح است که این تاجر بریتانیایی ایرانی توسط ماموران امنیتی ایران ربوده شده باشد.
پنجشنبه نهم ژانویه (۱۹ دی) خبرگزاری رویترز به نقل از مسئولان امیرنشین دبی از بازداشت سه تبعه‌ی ایران خبر داد که گمان می‌رود با مفقود شدن یک بازرگان بریتانیایی ایرانی‌‌تبار در ارتباط باشند.
عباس یزدان پناه یزدی٬ تاجر ۴۴ ساله از ۲۵ ژوئن ۲۰۱۳ (۴ تیر)، پس از ترک دفتر محل کار خود واقع در دبی ناپدید شده است.
این بازرگان پیش از آن در یک دادگاه لاهه در رابطه با اختلاف کمپانی اماراتی "هلال نفت" و شرکت ملی نفت ایران با استفاده از ارتباط ویدیویی شهادت داده بود. هنوز شاهدی دال بر این که ناپدید شدن وی ارتباطی به شهادتش در دادگاه لاهه داشته، در دست نیست. آقای یزدان پناه یزدی قرار بود شهادت خود در دادگاه را کامل کند.
بیانیه دولت امارات متحده عربی در رابطه با دستگیری مظنونان این پرونده تصریح می‌کند که ماموران امنیتی با شناسایی اعضای این گروه سه نفره توانسته‌اند به شیوه ربودن عباس یزدان‌پناه پی ببرند.
معاون رئیس ‌پلیس و امنیت عمومی دبی تاکید کرده است که برخی لوازم شخصی آقای یزدان‌پناه را در میان وسایل بازداشت شدگان یافته‌اند و این سه نفر برای شناسایی محل نگهداری بازرگان ربوده شده، تحت بازجویی هستند.
احتمال ربوده شدن یزدان‌پناه توسط ایران
پیش‌تر آتنا یزدان‌پناه یزدی، همسر عباس یزدان‌پناه یزدی گفته بود که شوهرش در سال ۱۹۹۳ (۱۳۷۲) در ایران یک بار از سوی وزارت اطلاعات دستگیر شده و مدت شش ماه را در سلول انفرادی گذرانده است.
به گزارش گاردین آتنا یزدان‌پناه یزدی همچنین درباره ناپدید شدن همسرش اظهار داشته که احتمالا وی توسط مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی ربوده شده است.
یک مقام بریتانیایی در همان زمان به خبرگزاری رویترز گفت: «این ادعا که عناصری از داخل ایران مسئول ناپدید شدن آقای یزدی هستند، باورکردنی به نظر می‌رسد و ما آن را جدی می‌گیریم.»
در این میان به گزارش گاردین "دفتر پی‌گیری جرایم سنگین" در بریتانیا (SFO) با سازمان بازرسی کل کشور ایران در زمینه یافتن اطلاعات در مورد سرنوشت عباس یزدان‌پناه یزدی همکاری دارد.
به گزارش این روزنامه بریتانیایی، این دفتر علیرغم قطع مناسبات دیپلماتیک میان ایران و بریتانیا تا کنون مدارک مختلفی را در اختیار تهران قرار داده است.
ارتباط یزدان‌پناه با قراداد کرسنت
نام آقای یزدان‌پناه یزدی در چند پرونده مربوط به معاملات گازی و نفتی جنجالی ایران با شرکت‌های خارجی مطرح شد. به نظر می‌رسد وی در این قراردادها به عنوان دلال عمل کرده است.
قرارداد گازی کرسنت از جمله مهمترین این پرونده‌ها است. این قرارداد در سال ۲۰۰۱ (۱۳۸۰ خورشیدی) بین شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم و شرکت ملی نفت ایران به امضا رسید. اما چندسال بعد به دلیل به صرفه نبودن و تخلفات صورت گرفته در روند انعقاد آن، توسط دیوان محاسبات کشور لغو شد.
قراداد کرسنت هم‌اکنون در دادگاه لاهه در دست بررسی است. رسانه‌های ایران اعلام کردند که شرکت نفت این کشور سومین لایحه دفاعیه خود را به دادگاه لاهه ارسال کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر از مجموع سه جلسه داوری دیوان لاهه، تا کنون در دو جلسه داوری گذشته، "حقانیت ایران به اثبات رسیده" اما به دلیل تغییرات در شرکت نفت ایران، این دیوان اعلام کرده که شرکت نفت ایران باید بر شکایت قبلی خود تاکید کند تا روال دادرسی ادامه یابد.
برخی از گروه‌های سیاسی در ایران با انتقاد شدید از مفاد این قرارداد از آن به عنوان "ترکمن‌چای گازی" یاد می‌کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر