حسن کلیدساز: از افراط و امنیتی کردن جامعه باید پرهیز کرد
روحانی در نشست استانداران ایران بر لزوم جلوگیری از امنیتی شدن فضای کشور
تاکید کرد و گفت، مردم از افراط خسته شدهاند. او قطع یارانهها را منتفی
دانست و اولین قدم عدالت اجتماعی را ایجاد فرصتهای برابر برای مردم خواند.
رئیسجمهور ایران، روز سهشنبه ۱۷ دیماه، در جمع استانداران در وزارت کشور
سخنانی در مورد پرهیز از افراط و امنیتی کردن جامعه، تقویت احزاب قانونی،
پرداخت یارانههای نقدی و عدالت اجتماعی بیان کرد.روحانی در این نشست عنوان کرد که دولت از نقد نمیترسد بلکه از آن استقبال میکند. او خاطر نشان کرد که اختلاف قوا به صلاح کشور نیست و افزود که با وجود احضارهای وزیران و تعدد سئوالهای مجلس، تعامل خوبی بین مجلس و دولت وجود دارد.
روحانی، چهار مرتبه رفتن به مجلس برای معرفی یک وزیر را بیسابقه اما حق مجلس خواند: «نباید از این امور برنجیم چرا که ما غیر از قانونگرایی راهی پیش خود نداریم.»
روحانی افزود که استقبال گسترده مردم از منشور اولیه حقوق شهروندی نشانگر خواست مردم به تحقق حقوق شهروندی و اجرای اصل سوم قانون اساسی است.
او گفت اولین قدم عدالت اجتماعی، ایجاد فرصت برابر برای همه مردم است: «زنان ما باید این باور قلبی را داشته باشند که جنسیت معیاری برای امتیاز فردی نیست. بارها توصیه کردم که در شرایط مساوی انتخاب مدیران، اولویت با خانمها باشد.»
«از انتقاد نمیهراسیم»
به تاکید حسن روحانی، جامعه را باید باز و آزاد گذاشت و جلوی امنیتی شدن فضا را گرفت: «فضای جامعه ما باید فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باشد.» او تصریح کرد که دولت از نقد استقبال میکند و از انتقاد نمیترسد.
رئیسجمهوری اسلامی گفت مردم از افراط خسته شدهاند و کسی را میخواهند که معضلات شان را حل کند: «اگر دولت در این شرایط سبد کالا به مردم میدهد به خاطر وجود مشکلات است.»
چند روز پیش از تاکید روحانی بر پرهیز از افراط، اکبر هاشمی رفسنجانی گفته بود که سباستهای نادرست موجب فرار مغزها از ایران و جذب استعدادهای درخشان در کشورهای دیگر شده است.
روحانی قطع یارانه نقدی را هم منتفی دانست ولی شکل ادامه این پرداخت را مبحث دیگری خواند: «یارانه برای اقشار آسیبپذیر است، ولی شناسایی دهکهای مختلف جامعه کاری سخت است و یارانه باید از منابع مصوب قانونی یعنی قیمت حاملهای انرژی تامین شود.»
رئیس دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که در پی تقویت احزاب قانونی است و بنا دارد در چارچوب مقررات، حامی فعالیتهای آنها باشد.
این سخنان چند روز پس از نخستین نشست هماندیشی احزاب و گروههای مختلف با وزیر کشور رحمانی فضلی ایراد میشود. در این نشست، ۶۰ حزب و گروه مجاز به فعالیت گردهم آمده بودند اما در آن خبری از احزاب و سازمانهای مطرح چون مشارکت، مجاهدین انقلاب اسلامی، یا دفتر تحکیم نبود.
ناظران این تلاشها را در جهت تقویت اصولگرایان و اصلاحطلبان میانهرو و عدم اراده دولت روحانی در گشودن فضای سیاسی کشور برای همه دانستهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر