جمعه، دی ۰۴، ۱۳۹۴

هشدار حمید رسایی درباره "فتنه اکبر"

هشدار حمید رسایی درباره "فتنه اکبر"

حمید رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی از هاشمی رفسنجانی و خانواده او به شدت انتقاد کرد. وی بدون نام بردن از رفسنجانی تصریح کرد که "فتنه‌های قبلی" تمام شده اما "فتنه اکبر" در راه است.
حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی پنج‌شنبه شب (۳ دی/ ۲۴ دسامبر) در سخنرانی‌اش در شهر قزوین بدون نام بردن از اکبر هاشمی رفسنجانی، او و خانواده‌اش را مورد انتقادهای تند قرار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رسایی که به مناسبت سالروز ۹ دی سخن می‌گفت تاکید کرد که با بزرگداشت این روز نباید گذاشت که "مردم فراموش کنند چه کسانی برای کشور مشکل‌ساز شدند" و نیز شعار "تاجر ورشکسته برگرد به باغ پسته" را هم فراموش نکنند.
۹ دی‌ماه سال ۱۳۸۸ پس از اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، با فراخوان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تظاهراتی برگزار شد که در آن هواداران حکومتی مخالفتشان را با معترضان که از سوی رهبر ایران "فتنه‌گر" نامیده می‌شوند، ابراز کنند.
رسایی در بخش دیگری از سخنانش بدون نام بردن از کسی به فرزند رفسنجانی اشاره کرد و گفت: «باید مردم بدانند در فتنه ۸۸ فرزند نامحرمی که امروز در زندان است به اراذل و اوباشی که از زندان آزاد شده بودند سه میلیون تومان داد تا در تهران آتش‌بازی و در رسانه‌های غربی جنجال کنند که اینها مخالفان نظام هستند و در همین شرایط برخی بیانیه دادند که چرا با این افراد برخورد می‌کنید.»
اشاره او به مهدی هاشمی است که از سوی تندروها متهم به طرفداری از "فتنه" است و اکنون برای گذراندن حکم ۱۰ سال حبس به جرم "اختلاس، ارتشا و جرائم امنیتی" در زندان به سر می‌برد.
مدیر مسئول هفته‌نامه ۹ دی با اشاره به ثبت‌نام برخی اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: «برخی از کسانی که از دیوار لانه جاسوسی بالا رفته بودند قلب خود را آنسوی دیوار جا گذاشتند و امروز از مشهد به عنوان اصلاح‌طلب برای مجلس نام‌نویسی می‌کنند در حالی که خیلی از این آقایان درس خوانده انگلیس هستند.»
منظور رسایی، ابراهیم اصغرزاده است که جزو "دانشجویان پیرو خط امام" بود و در جریان اشغال سفارت آمریکا شرکت داشت. او اخیرا از حوزه انتخابی مشهد کاندید ورود به مجلس شورای اسلامی شده است.
"فتنه اکبر در راه است"
نوک پیکان حمله رسایی اما بیش از همه متوجه اکبر هاشمی رفسنجانی است. این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت: «شما که بدون سلام و السلام به رهبری نامه نوشتی و قبل از همه در سایت‌ها منتشر کردی مگر خودتان با همین شورای نگهبان و همین صندوق‌ها رئیس جمهور و رئیس مجلس نشدید که بعدها همه چیز را زیر سوال بردید.»
منظور از این اظهارات، نامه‌ای است که رفسنجانی چند روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به خامنه‌ای نوشت و در آن خواستار رسیدگی به اتهاماتی شد که محمود احمدی‌نژاد در مناظرات تلویزیونی به او نسبت داده بود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در این نامه نسبت به احتمال تخلف در انتخابات و اعتراضات مردمی نیز هشدار داده بود.
حمید رسایی در ادامه سخنانش به نماز جمعه‌ای اشاره کرد که هاشمی رفسنجانی در تابستان ۱۳۸۸ امامت آن را بر عهده داشت و پس از آن از امامت جمعه تهران کنار گذاشته شد.
رسایی در این باره گفت: «زمانی که یک آقایی خواست در خطبه‌های نماز حاضر شود رسانه‌ها تبلیغ کردند تا همه به نماز جمعه بیایند و با کفش نماز خواندند و آن آقا در نماز گفت اگر مردم نخواستند امیرالمومنین هم باید کنار برود و شبهه ایجاد کردند. باید پرسید چرا وقتی امروز مردم شما را نمی‌خواهند کنار نمی‌روید و خود را دوباره مطرح می‌کنید.»
این نماینده مجلس همچنین هشدار داد که "فتنه‌های قبلی تمام شده اما فتنه‌های جدید در راه است که مهمترین آن فتنه اکبر است و نباید بگذاریم این فتنه‌ها به ما آسیب برساند".
وی منظور خود از "فتنه اکبر" را طرح نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی عنوان کرد که از سوی رفسنجانی مطرح شده است. رسایی همچنین به ایجاد شورای رهبری هم اشاره کرد که رفسنجانی بحث آن را اخیرا مطرح کرده است. به نظر این نماینده مجلس، تمامی این بحث‌ها برای "ایجاد شبهه" است.
او ادامه داد: «تنها فایده این حرف ایجاد تزلزل در جامعه است لذا هشدار می‌دهیم که مراقب فتنه اکبر باشید و نگذارید به جایگاه ولایت آسیبی برسد زیرا رهبری حافظ اصلی نظام است.»
از پیش از آغاز ثبت‌نام کاندیداهای ورود به مجلس خبرگان و هم‌زمان با اظهارات رفسنجانی درباره شورای رهبری و نظارت مجلس خبرگان بر نهادهای تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی، حملات محافظه‌کاران علیه او آغاز شد. این حملات با ثبت نام هاشمی رفسنجانی برای نمایندگی مجلس خبرگان تشدید شده است.

جنتی تعدد نامزدهای خبرگان را "ابهام‌برانگیز" خواند

جنتی تعدد نامزدهای خبرگان را "ابهام‌برانگیز" خواند

ثبت نام ۸۰۰ نفر برای نمایندگی مجلس خبرگان که ۱۴ نفرشان هم زن هستند موجب اعتراض برخی از اصولگرایان شده است. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان گفته است که اکثر این افراد حتی نمی‌توانند قرآن را بخوانند.
احمد جنتی، امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه ۴ دی (۲۵ دسامبر) از تعداد بالای ثبت‌نام شدگان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، او گفت که این موضوع برایش مبهم است و پرسید: «آیا واقعا افرادی که در انتخابات خبرگان رهبری ثبت‌نام کردند، خودشان را مجتهد می‌دانند؟ آیا بین خودشان و خداوند معتقدند که اجتهاد دارند؟».
یکی از شروط ضروری برای نمایندگی مجلس خبرگان اجتهاد است. بنا بر آخرین آمار اعلام شده، ۸۰۱ نفر برای نمایندگی خبرگان ثبت‌نام کرده‌اند که ۱۴ نفرشان هم زن هستند. حسن روحانی، حسن خمینی و اکبر هاشمی رفسنجانی نیز جزو این افراد هستند.
دبیر شورای نگهبان ادعا کرده که برخی از این کاندیداها حتی یک خط به عربی نمی‌توانند بخوانند و قرآن را هم نمی‌توانند قرائت کنند. او ثبت‌نام این گونه افراد را "ایجاد مزاحمت" برای شورای نگهبان دانسته است. این شورا وظیفه تایید صلاحیت کاندیداها را برعهده دارد.
جنتی درباره کاندیداهای مجلس شورای اسلامی نیز خاطرنشان کرد که نباید انتخاب کاندیداها را به مردم واگذار کرد. او گفت: «عده‌ای می‌گویند صلاحیت کاندیداها را مردم باید تعیین کنند. من نمی‌دانم این فرهنگ از کجا آمده است؟ می‌گویند مردم به هر کسی رای می‌دهند یعنی صلاحیت آن فرد را قبول کرده‌اند و به کسی که رای ندادند هم به معنای آن است که صلاحیت آن فرد را قبول نکرده‌اند.»
دبیر شورای نگهبان گفت چنین چیزی در هیچ جای دنیا سابقه ندارد و در همه جا تشکیلاتی هست که صلاحیت کاندیداها را تعیین می‌کند و در ایران این کار بر عهده شورای نگهبان است. جنتی در عین حال برای مدعای خود نمونه‌ای نیاورد.
بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، وظیفه شورای نگهبان، نظارت بر انتخابات است. در سال ۱۳۷۰ یکی از اعضای شورای نگهبان و رئیس هیأت مركزی نظارت بر انتخابات، برای اولین بار نظر تفسیری این شورا را در مورد این اصل جویا شد، چرا که بر اساس اصل ۹۸ قانون اساسی وظیفه تفسیر قانون نیز بر عهده شورای نگهبان است.
محمد محمدی گيلانی، دبير وقت شورای نگهبان در پاسخ به این پرسش گفت: «نظارت مذكور در اصل ۹۹ قانون اساسی از نوع استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرايی انتخابات از جمله تأييد و رد صلاحيت كانديداها می‌شود.»
از آن زمان این موضوع مورد مناقشه جناح‌های مختلف است. از جمله اصلاح‌طلبان معتقدند نظارت شورای نگهبان بر انتخابات نه استصوابی، بلکه تنها نظارت استطلاعی است و هدف آن اطلاع و آگاهی ناظر است.
احمد جنتی با اشاره به استدلال برخی مخالفان نظارت استصوابی که این نوع نظارت را از بین بردن حق مردم می‌دانند گفت: «عده‌ای توقع دارند شورای نگهبان همه کاندیداها را به طور کامل تائید صلاحیت کند، چون به گفته آنان این حق‌الناس است، به این معنا که هر کسی در انتخابات ثبت‌نام کرد حق دارد تائید شود، پس در این میان قانون اساسی و قوانین دیگر چه می‌شود؟».
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد که اگر در جریان بررسی صلاحیت‌ها مشخص شود که کسی آنطور که در قانون برای نامزدی در انتخابات تصریح شده، "التزام عملی به اسلام ندارد"، این فرد اصلا حق ورود به انتخابات را نخواهد داشت.
تنها جنتی نگران افزایش تعداد کاندیداها نیست
تنها جنتی نیست که نگران افزایش تعداد کاندیداهای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی است. پیشتر محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان هم تعداد بالای کسانی که برای نمایندگی این مجلس ثبت نام کرده‌اند، را دارای "معنایی خاص" دانسته و گفته بود: «به نظر می‌رسد اهداف دیگری پشت پرده این نام‌نویسی‌هاست بنابراین باید مراقبت بود زیرا وضعیت حساسی بر این مجلس حاکم است.»
محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان: «اهداف دیگری پشت پرده این نام‌نویسی‌هاست» محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان: «اهداف دیگری پشت پرده این نام‌نویسی‌هاست»
رئیس "جامعه مدرسین حوزه علمیه قم" همچنین با اشاره به ثبت نام زنان برای این مجلس گفت: «نام‌نویسی برای این مجلس در قانون آزاد است و حتی دیدیم خانمی با وضعیت حجاب نامناسب برای این مجلس ثبت‌نام کرد، مسئولان اعلام می‌کنند ثبت‌نام آزاد است و مشکلی وجود ندارد ولی این وضعیت مناسبی نیست.»
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران نیز در مراسم بزرگداشت یک روحانی درگذشته با اشاره به نزدیک شدن به موعد انتخابات مجلس و خبرگان از قول این روحانی گفت: «در جای جای این انقلاب، عزت و آرامش ما بخاطر ولایت بود؛ مرحوم آیت الله بهاءالدینی گفته بودند که در دوره خاصی در انتخابات مردم را تشویق کنید که بر سر صندوق­ها حاضر شوند، اما مواظب باشید به کسی رأی بدهند که از آیت­الله خامنه­ای حمایت کند.»
صدیقی ادامه داد: «ایام، ایام حساسی است، انسان گمان نمی­کرد که روزی نگران باشد که انقلاب با برخی از معمّمین به خطر بیفتد و امروز نگرانی ما بیرونی نیست، بلکه از خودی و از معمّمین است.»
علیرغم نگرانی‌های محمد یزدی و برخی چهره‌ها و جناح‌های محافظه‌کار از تعداد بالای داوطلبان نمایندگی خبرگان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در این باره گفته است: «من از افزایش حضور داوطلبین نگرانی ندارم و اگر کسی فکر می‌کند که افرادی پشت پرده‌ای دارند به نهادهای مربوطه مثل وزارت اطلاعات اطلاع دهد.»
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان به طور هم‌زمان در ۷ اسفند برگزار می‌شود.
"تز زدن ولایت فقیه از سوی یک پژوهشگر ژاپنی"
احمد جنتی در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه تهران اظهار داشت که بر حسب مسئولیتی که دارد، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. او گفت: «یک پژوهشگر ژاپنی‌الاصل که تبعه آمریکاست به آمریکایی‌ها می‌گوید که شما باید ولایت فقیه را بزنید، اگر می‌خواهید در ایران موفق شوید باید ولایت فقیه را هدف قرار دهید.»
به گفته جنتی این پژوهشگر ژاپنی آمریکایی در توضیح چگونگی "زدن" ولایت فقیه راه آن را تنها از طریق حذف شورای نگهبان دانسته چرا که به عقیده او شورای نگهبان موجب بقای ولایت فقیه است.
دبیر شورای نگهبان از قول این پژوهشگر گفت که پس از حذف شورای نگهبان از قانون ایران می‌توان با یک رفراندوم ولایت فقیه را هم از بین برد. جنتی پس از این سخنان نتیجه گرفت: «بنابراین کسانی که نظارت استصوابی شورای نگهبان را زیر سؤال می‌برند یا خودشان نمی‌فهمند یا دیگران گمراه‌شان می‌کنند.»
دبیر شورای نگهبان به هویت این "پژوهشگر" هم اشاره‌ای نکرد.
حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران نیز اخیرا نظارت استصوابی شورای نگهبان را زیر سوال برد و و ظیفه این شورا را تنها نظارت بر حسن اجرای انتخابات دانست و نه دخالت در مراحل اجرایی.
این سخنان روحانی اما با انتقادات تند محافظه‌کاران روبرو شد.
اعتراض به حصر، چرا؟
احمد جنتی در خطبه‌های نماز جمعه تهران با توجه به نزدیکی ۹ دی (سالگرد تظاهرات حکومتی علیه معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸) بار دیگر به موضوع "فتنه" پرداخت و کسانی را که به گفته او از "فتنه‌گران" حمایت کردند متهم به "همراهی نکردن با مردم" کرد. جنتی همچنین معترضان به ادامه حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را کسانی دانست که "از مردم جدا شده‌اند".
اعتراض به حصر پنج ساله مهدی کروبی، میر حسین موسوی و زهرا رهنورد نه تنها از سوی اصلاح‌طلبان بلکه از طرف برخی اصول‌گرایان میانه‌رو نیز صورت گرفته است. بیشترین این اعتراضات از سوی علی مطهری نماینده اصول‌گرای مجلس شورای اسلامی است.

افزایش تلفات ایران در سوریه با افزایش نقش سپاه پاسداران در جنگ

افزایش تلفات ایران در سوریه با افزایش نقش سپاه پاسداران در جنگ
 
خودرویی که ژنرال حسین همدانی را حمل می‌کرد، عصر روز هشتم اکتبر، در حال عبور از اطراف شهر حلب سوریه بود که شبه‌نظامیان گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، به سمتش آتش گشودند.
آن‌گونه که رسانه‌های ایرانی نزدیک به سپاه پاسداران نوشته‌اند، گلوله‌ای به چشم چپ همدانی اصابت کرد و جانش را گرفت. این‌گونه بود که همدانی به بلندپایه‌ترین افسر سپاه پاسداران ایران تبدیل شد که در سوریه جان می‌بازد. اما او اکنون تنها یکی از شمار رو به افزایش نظامی‌های ایرانی است که در جنگ داخلی سوریه کشته می‌شوند.
علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران گفت که همدانی، نقشی محوری در جنگ سوریه ایفا کرده است. سایت انتخاب هم نیمه اکتبر، جزئیاتی از فعالیت‌های حسین همدانی در سوریه منتشر کرد.
کشته شدن همدانی، حادثه‌ای بود که به مثابه آغاز دور تازه‌ای از نقش نظامی ایران در سوریه به شمار آمد. کارشناسان بر این باورند که ایران حدود ۳هزار نیروی نظامی به سوریه فرستاده است.
جمع نیروهای سپاه پاسداران که سایت‌های ایرانی از اوایل اکتبر کشته شدنشان را در سوریه اعلام کرد، به حدود ۱۰۰ تن می‌رسد که دستکم ۴ تن از آن‌ها از فرماندهان بلندپایه هستند. این شمار کمی کمتر از شمار نیروهای ایرانی کشته شده از آغاز سال ۲۰۱۲ تا اکتبر گذشته در سوریه است.
جنگ سوریه، قدرت‌های متضادی را جذب کرد. ایران و روسیه برای حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه متحد شدند. در حالی که سعودی، ترکیه و قطر، از اپوزیسیون سوریه حمایت می‌کنند.
آمریکا، بریتانیا و فرانسه که تایید اپوزیسیون را اعلام کردند، مواضع گروه داعش را که مساحت‌های وسیعی از عراق و سوریه را تصرف کرده، از راه هوا بمباران می‌کنند.
جنگ سوریه باعث شدت گرفتن تنش مذهبی در سراسر منطقه شده است. ایران تلاش کرد شبه‌نظامیان شیعه را از عراق، لبنان و افغانستان، برای جنگ در حمایت از نظام اسد، به سوریه ببرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، جمعه ۱۹ دسامبر قطعنامه‌ای در حمایت از آغاز روند صلح در سوریه تصویب کرد. با این حال، موانع همچنان در مسیر پایان دادن به جنگ سوریه که دو طرف تا کنون از پیروزی نظامی در آن ناتوان هستند، پابرجا است.

هزینه بزرگ

کشته شدن نیروهای سپاه پاسداران، نشان از افزایش نقش ایران در جنگ دایر در سوریه و هزینه سنگینی دارد که نظامیان ایرانی برای حمایت از ارتش اسد می‌پردازند.
هلال خشان استاد علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی بیروت به خبرگزاری رویترز گفته است: «ایرانی‌ها دایره مشارکت مستقیم خود را در جنگ سوریه برای جبران خسارت‌های بزرگ ارتش سوریه، توسعه دادند. ارتش سوریه اخیرا مجبور شده نقش درجه دوم را ایفا کند در حالی که ایران و شبه‌نظامیان همپیمانش، نقش رهبری را در جنگ علیه اپوزیسیون دارند.»
یک دپیلمات غربی که خواسته نامش فاش نشود هم گفته است: «ارتش سوریه سازمانی شکست خورده است. این سازمان شاهد روند ادامه‌دار فرار از خدمت و جنگ است.»
افرایش مشارکت ایران در جنگ سوریه به ویژه برای آغاز عملیات بازپس گیری حلب از مخالفان، با آغاز حملات هوایی روسیه در سوریه در اواخیر سپتامبر، همزمان شده است.
ایرانی‌ها، با اعزام فرماندهان بلندپایه‌ای همچون همدانی که نقشی محوری در سرکوب اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ ایران ایفا کرده بود، پایبندی جدی خود را به عملیات زمینی سوریه نشان دادند.
افزایش شمار نیروهای ایرانی در سوریه و پشتیبانی هوایی روسیه، به شکستن محاصره پایگاه هوایی «کویریس» حلب در اوایل نوامبر انجامید. ائتلاف جدید اما تا کنون تنها دستاوردهایی در اطراف حلب داشت.
حسین همدانی در حال عبور از یک منطقه توسط شبه‌نظامیان داعش هدف قرار گرفت. اما بیشتر فرماندهان سپاه پاسداران که اخیرا جان خود را از دست داده‌اند، در جبهه‌های نبرد کشته شده‌اند.
رامی عبدالرحمن مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید که بیشتر ایرانیانی که در سوریه جان خود را از دست می‌دهند، در درگیری‌ها کشته می‌شوند.
حضور فرماندهان سپاه پاسداران در خطوط مقدم جنگ مساله‌ای مسبوق به سابقه است و در جنگ عراق و ایران هم دیده می‌شد، گاهی برای فرماندهی عملیات و گاهی هم برای بالا بردن روحیه نیروها. محسن سازگارا که در تاسیس سپاه پاسداران مشارکت کرده بود اما کنون با جدایی از نظام جمهوری اسلامی به آمریکا پناهنده شده، می‌گوید: «در جریان جنگ عراق و ایران، وضعیت مشابهی بود. افسران بلندپایه سپاه پاسداران به خطوط مقدم می‌رفتند و گاهی کشته می‌شدند.»

خطوط مقدم

از جمله فرماندهان ایرانی که به خطوط مقدم جنگ سر می‌زنند، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس است که شاخه برون مرزی سپاه پاسداران به شمار می‌آید.
ماه گذشته گزارش‌هایی از زخمی شدن قاسم سلیمانی در نزدیکی حلب منتشر شد اما پس از آن رسانه‌های ایرانی از سلامت او خبر دادند هرچند که از آن تاریخ تاکنون هیچ خبری از حضور وی در جنگ یا جلسات ملاقات در رسانه‌ها منتشر نشده است.
ایرانی‌هایی که در سوریه کشته می‌شوند، تنها از سپاه قدس نیستند. از ماه‌ها پیش، سپاه پاسداران، نیروهای معمولی خود را که تجربه‌ای در جنگ در خارج از کشورشان ندارند نیز، به جنگ سوریه می‌فرستند.
علی الفونه از پژوهشگران موسسه دفاع از دموکراسی‌ها و کارشناس مسائل سپاه پاسداران می‌گوید: «سپاه پاسداران نتیجه جنگ در سوریه را تغییر می‌دهد اما در عین حال جنگ سوریه هم سپاه پاسداران را تغییر می‌دهد.»
او می‌افزاید: «پیامدهای جنگ سوریه بر سپاه پاسداران بزرگ است. سپاه قدس عادت کرده بود که بخش کوچکی از سپاه پاسداران باشد اما اکنون شاهد آن هستنید که سپاه پاسداران به یک سپاه قدس بزرگ تبدیل شده است.»
در حالی که شمار کشته شدگان سپاه پاسداران در سوریه رو به افزایش است، اما تا کنون به نظر نمی‌رسد این نیروی نظامی ایرانی قصد عقب نشینی از جبهه‌های جنگ را داشته باشد. شاید بیم آن را درد که عقب نشینی در اوضاع کنونی، نتیجه‌ای معکوس در پی داشته باشد.

یونسکو پیشنهاد ثبت زبان فارسی به عنوان هشتمین زبان بین‌المللی را رد کرد

یونسکو پیشنهاد ثبت زبان فارسی به عنوان هشتمین زبان بین‌المللی را رد کرد
 
سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی بین‌الملل (یونسکو) پیشنهاد ایران را برای ثبت زبان فارسی به عنوان هشتمین زبان بین‌المللی رد کرد.
پیش از این سید‌محمدرضا دربندی معاون امور بین‌الملل بنیاد سعدی از ارائه پیشنهاد ثبت زبان فارسی به عنوان هشتیمن زبان بین‌المللی در یونسکو در جریان سفر اخیر «ایرینا بوکووا» مدیرکل یونسکو به ایران خبر داده بود و گفت: این پیشنهاد را پیگیری خواهیم کرد.
او گفته بود که بر اساس مذاکرات انجام شده شروط بین‌المللی کردن زبان را تغییر دهند. پیشنهاد‌هایی از جمله درنظر گرفتن سابقه تاریخی و تمدنی زبان، تعداد ترجمه‌های انجام شده از آثار مشاهیر آن زبان،‌ دایره پوشش تاریخی زبان در گذشته و ... از طرف بنیاد سعدی به یونسکو برای درنظر گرفتن معیار بین‌المللی دانستن یک زبان پیشنهاد شده است.
این پیشنهاد با سفیر ایران در یونسکو مطرح و با جواب منفی روبرو شد، چرا که پیش از آن،‌ این پیشنهاد از سوی یونسکو رد شده بود.
اما اکنون وبسایت خبری تحلیلی آراز نیوز به نقل از دربندی گزارش داده که گفته است: «اوایل اردیبهشت‌ماه در جریان سفر مدیرکل یونسکو به ایران و بازدید وی از میراث فرهنگی ایران‌، پیشنهاد ثبت زبان فارسی به عنوان هشتمین زبان بین‌المللی در یونسکو را توسط یک واسطه ارائه کردیم. اما خبری از موافقت، استقبال یا عدم استقبال نشد.»
وی ادامه داده است: «بنیاد سعدی ۱۰ پیشنهاد برای بازبینی در شاخص‌های بین‌المللی کردن زبان‌ها در یونسکو را با هدف ثبت این زبان به عنوان هشتمین زبان بین‌المللی جهان به یونسکو ارائه کرد. تاکنون هفت زبان در کمیسیون ملی یونسکو به عنوان زبان بین‌المللی به ثبت رسیده است،‌ که برخی از آن‌ها عبارتند از انگلیسی‌، آلمانی‌، تورکی٬ فرانسوی، اسپانیایی و…‌؛ این هفت زبان بر مبنای شرط یونسکو مبنی بر اینکه هر زبانی که به عنوان زبان بین‌المللی به ثبت می‌رسد،‌ به ثبت رسیده‌اند.»
وی افزوده است: «این روال ادامه داشت تا اینکه در سفر اخیر احمد جلالیف سفیر ایران در یونسکو به کشور این موضوع را با وی در میان گذاشتیم. جلالی اذعان داشت که پیش از این نیز این پیشنهاد با همکاری کشورهای افغانستان و تاجیکستان به یونسکو مطرح شده بود،‌ اما یونسکو حاضر به تغییر شرایط خود نیست و بنابراین پیشنهاد ثبت زبان فارسی به عنوان هشتمین زبان بین‌الملل پذیرفته نشده است.»
عربی، انگلیسی‌، آلمانی‌، فرانسوی، اسپانیایی و چینی از جمله زبان‌هايی هستند که يونسكو آنها را به عنوان زبان‌های بین‌المللی به رسميت شناخته شده‌اند.

ظریف: قانون جدید ویزای آمریکا نقض توافق هسته‌ای است

ظریف: قانون جدید ویزای آمریکا نقض توافق هسته‌ای است
"ایران با دولت اوباما به عنوان نماینده آمریکا مواجه است و کاری به کنگره ندارد"
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران می‌گوید اگر عین قانون اخیر کنگره آمریکا درباره ویزا اجرا شود، نقض توافق هسته‌ای خواهد بود.
جمعه گذشته باراک اوباما قانونی را امضا کرد که با اجرای آن، اتباع ۳۸ کشور عمدتا اروپایی در صورتی که به ایران و چند کشور دیگر سفر کنند، باید برای ورود به آمریکا ویزا بگیرند در حالی که پیش از آن، از گرفتن ویزای آمریکا معاف بودند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) محمد جواد ظریف امروز ۲۳ دسامبر در نشست خبری مشترک با لوندگ سورسورن وزیر خارجه مغولستان در پاسخ به سوالی پیرامون مصوبه اخیر کنگره امریکا و محدودیت سفر به ایران اظهار داشت: «همانطور که قبلا اعلام کردم ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا مواجه هستیم و کاری به کنگره و قوانین آن نداریم. دولت آمریکا وظایف مشخصی بر اساس مقررات بین الملل، حقوق بین الملل و ضوابطی که بین دولت‌ها وجود دارد، را بر عهده دارد.»
وی اضافه کرد: «خود دولت آمریکا باید مشکلات داخلی‌اش را به روش‌هایی که خودش می‌داند حل کند و این قاعده روابط بین المللی است. تصمیم گیری داخلی نمی‌تواند هیچ دولتی را از تعهدات بین المللی مصون کند و یا تعهدات بین المللی را از دوش یک دولت بردارد؛ این توقعی است که ما از دولت آمریکا داریم.»
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه نامه کری در این زمینه قابل توجه است، گفت: «اینکه وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا رسما اعلام کرده که اجازه نخواهند داد قانون جدید مانعی در جهت اجرای برجام باشد و از امکاناتی که در خود این قانون وجود دارد از جمله، امکان عدم اجرای قانون و یا امکاناتی که خارج از قانون وجود دارد، استفاده خواهند کرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می‌گوید که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا درباره قانون محدودیت‌های تازه ویزای ایالات متحده به همتای ایرانی خود نامه نوشته است.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، جان کری در این نامه به محمدجواد ظریف اطمینان داده است که دولت آمریکا با استفاده از همه ابزارهای در اختیار خود اجازه نمی‌دهد این قانون مانعی برای منافع اقتصادی ایران ایجاد کند.
آقای کری در این نامه نوشته است: «من اطمینان دارم تغییرات اخیر در قانون ویزا به هیچ شکل مانع اجرای تعهدات ما در قالب برنامه جامع اقدام مشترک نمی‌شود و بر منافع اقتصادی مشروع ایران اثر نمی‌گذارد. به علاوه برای دولت راه‌هایی وجود دارد؛ از جمله صدور ویزای تجاری ده ساله با چندبار اجازه ورود، تسریع صدور ویزای تجاری و اختیار توقف اجرای قانون.»
ظریف اضافه کرد: «این یک اعلام سیاست توسط دولت آمریکاست، ما باید ببینیم که این سیاست چگونه اجرا می‌شود نحوه اجرای این سیاست و اینکه آیا ایالات متحده در ارائه ویزا تبعیضی قائل می‌شود و این مسئله تعیین کننده خواهد بود که نقضی صورت گرفته است یا نه.»
وزیر امورخارجه ادامه داد: «اگر قانون کنگره بخواهد عین قانون رفتار شود حتما نقض برجام است اما اگر دولت از امکانات خود استفاده کند و همانطور که وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده مانع از اجرای برجام نخوهد شد؛ باید ببینیم این قانون چگونه اجرا می‌شود و آن وقت می‌توانیم تصمیم بگیریم که نقض صورت گرفته است یا ن

نامه۴۰۰ فعال عرب به روحانی در اعتراض به عدم حضور عرب‌ها در هیئت‌های اجرایی انتخابات

نامه۴۰۰ فعال عرب به روحانی در اعتراض به عدم حضور عرب‌ها در هیئت‌های اجرایی انتخابات
 
 
چهارصدتن از فعالان عرب استان خوزستان، در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، نسبت به ترکیب هیئت‌های اجرایی انتخابات در شهرهای این استان، اعتراض کردند.
در این نامه با اشاره به نقش وزارت کشور در برگزاری انتخابات، نوشته شده است: «گماردن معتمدین محلی به‌عنوان هیئت اجرایی با عنایت به بافت سیاسی،اجتماعی هر استان و شهرستان از اهم وظایف فرمانداران است که معمولاً ترکیبی متنوع از جریانات سیاسی، صنفی، اقشار و اقوام را در بر می گیرد، تا شائبه تکراری مهندسی انتخابات به سود یک جریان سیاسی یا قومی زایل گردد.»
این نامه در اعتراض به عملکرد فرمانداری اهواز و آبادان در تشکیل هیئت اجرایی، افزوده است: «فرمانداری اهواز و آبادان در اقدامی نادر و استثنایی با گماردن هشت گزینه که اغلب از یک گرایش سیاسی و قومی هستند و در این‌ بین این دو شهر مهم و کلیدی و استراتژیک که هر کدام دارای سه کرسی در مجلس شورای اسلامی هستند و اکثریت جمعیت آن‌ها را مردم شریف عرب تشکیل می‌دهند حتی یک نفر از معتمدین عرب در این ترکیب حضور ندارند.»
فعالان عرب خوزستانی در نامه خود تاکید کرده‌اند: «که این امر ناخرسندی و افزایش شائبه مهندسی انتخابات به نفع یک جریان سیاسی و قوم خاص را تقویت می‌کند، و از میزان مشارکت مردم به‌ شدت خواهد کاست فلذا مستدعی است در اسرع وقت این مشکل را رفع و دستور لازم را به مقامات استانی صادر فرمایید.»
این نامه را برخی نمایندگان سابق مجلس و فعالان مدنی عرب امضا کرده‌اند.

پنج مقام اطلاعاتی تا کنون نامزد مجلس خبرگان ایران شده اند

پنج مقام اطلاعاتی تا کنون نامزد مجلس خبرگان ایران شده اند
 
تصویر آرشیوی از مجلس خبرگان
تا آخرین روز از ثبت نام داوطلبان برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی ایران 5 وزیر و مقام سابق و فعلی امنیتی کاندیدای مجلس خبرگان شده اند.
و امروز چهارشنبه 23 دسامبر پنجمین روز از ثبت نام برای کاندیداتوری مجلس شورای ایران ادامه یافت که تا روز جمعه جریان خواهد داشت.
به گفته رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور ایران، تا ساعت چهار بعد از ظهر روز سه ‌شنبه در ایران، 3910 داوطلب در مجلس و 474 داوطلب در خبرگان رهبری ثبت‌نام کرده‌اند.
محمد حسین مقیمی همچنین خبر داد که شش زن و 469 مرد به عنوان کاندیدای مجلس خبرگان ثبت‌نام کرده‌اند و 286 نفر از داوطلبان انتخابات مجلس، زن و سه هزار و 69 نفر نیز مرد هستند.
به گزارش رسانه های ایرانی، تاکنون پنج وزیر اطلاعات و مقام ارشد امنیتی سابق و فعلی در دولت‌های مختلف٬ نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری شدند.
به گزارش سایت دیگربان، محمد محمدی ری‌ شهری٬ علی فلاحیان٬ قربانعلی دری نجف‌آبادی٬ مصطفی پورمحمدی و محمود علوی از جمله مقام‌های ارشد اطلاعاتی و امنیتی شرکت کننده در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ایران هستند.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران «اجتهاد» یکی از شروط اصلی تصدی وزارت اطلاعات و ورود به مجلس خبرگان رهبری در این کشور است.
به گزارش رسانه‌های مخالف رژیم جمهوری اسلامی، در دوران تصدی این افراد بر وزارت اطلاعات٬ برخی از فعالان سیاسی٬ مدنی و ادبی کشته شده‌ و ده‌ها نفر دیگر بازداشت و زندانی شده‌اند. بسیاری از این اقدامات با دستور مستقیم وزرای اطلاعات و براساس اجتهاد آن‌ها صادر و به اجرا گذاشته شده بود.
در همین راستا العربیه روز سه شنبه 22 دسامبر گزارش داد که حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در دیدار با مدیران، مشاوران و کارکنان وزارت اطلاعات این کشور، گفت که این وزارتخانه باید در مساله تعیین صلاحیت‌های نامزدهای انتخابات، کاملا بی طرف عمل کند.

سه‌شنبه، دی ۰۱، ۱۳۹۴

بهای پیشنهادی نفت و دلار در بودجه سال ۹۵ مشخص شد

بهای پیشنهادی نفت و دلار در بودجه سال ۹۵ مشخص شد

سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران اعلام کرد، در لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده بهای هر بشکه نفت بین ۳۵ تا ۴۰ دلار در نظر گرفته شد. بودجه امسال به دلیل ادامه کاهش بهای نفت با کسری چشمگیری روبرو است.
محمد باقر نوبخت، روز سه‌شنبه (۲۲ دسامبر / اول دی‌ماه) در جمع خبرنگاران گفت، لایحه بودجه سال ۹۵ در نشست روز یکشنبه اعضای هیئت دولت نهایی شده است.
دولت یازدهم برای نخستین بار در سه سال گذشته لایحه بودجه را با تأخیر به مجلس ارائه می‌کند. رئیس‌جمهور حسن روحانی علت این تأخیر را همزمانی تنظیم بودجه با بررسی برنامه ششم توسعه عنوان کرده است.
دولت مطابق قانون ملزم است که لایحه پیشنهادی بودجه هر سال را حداکثر تا ۱۵ آذر ماه سال پیش به مجلس ارائه کند. در دولت‌های نهم و دهم این مهلت هیچگاه رعایت نشد و در سال‌های آخر نیز لایحه بودجه چند ماه دیرتر به مجلس فرستاده شد.
بیشتر بخوانید: ایران یکی از بازندگان بزرگ سقوط بهای جهانی نفت
دلار ۲۹۹۷ تومانی بودجه
سخنگوی دولت می‌گوید که در بودجه سال آینده از ۲۶۷ هزار میلیارد تومان منابع عمومی، ۶۶ هزار میلیارد تومان از محل فروش نفت و ۲۰۱ هزار میلیارد تومان از منابع دیگر تأمین می‌شود.
به گفته‌ی نوبخت در بودجه سال ۹۵ بهای هر بشکه نفت خام بین ۳۵ تا ۴۰ دلار و بهای هر دلار ۲۹۹۷ تومان محاسبه شده است.
سقوط شدید بهای نفت در ماه‌های گذشته و ادامه این روند، درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت در سال جاری را به شدت کاهش داده و بودجه را با کسری هنگفتی روبرو کرده است.
نوبخت با بیان این که کاهش قیمت نفت، دریافتی‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داده، در جمع خبرنگاران گفت: «پیش‌بینی ما این است که ۲۰۲ هزار میلیارد تومان تحقق منابع در بودجه ۹۴ داشته باشیم.»
در سال جاری منابع عمومی بودجه ۲۳۵ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که با توجه به برآوردهای سخنگوی دولت دست‌کم ۳۲ هزار میلیارد تومان کسری خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: مشاور رئیس جمهور: کسری بودجه امسال بی‌سابقه است
تائید کسری بی‌سابقه بودجه
اگرچه شماری از اعضای دولت پیشتر کسری بودجه را تائید و حتی رقم آن را بسیار بالاتر عنوان کرده‌اند، سخنگوی دولت در نشست خبری امروز گفت: «این به معنای کسری بودجه نیست و ما عدم تحقق منابع را با استفاده از مکانیزم تخصیص جبران می‌کنیم.»
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت
برخی از ناظران این ادعای نوبخت را که پیشتر هم تکرار شده، بازی با کلمات می‌خوانند و معتقدند "عدم تحقق منابع" به معنای به دست نیامدن درآمدهای مورد انتظار در بودجه است و کسری محسوب می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دهم شهریور ماه میزان کسری بودجه امسال را ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و افزوده بود، دولت برای پرداخت یارانه‌های نقدی نیز با کسری ۱۷ هزار میلیارد تومانی روبروست.
چند روز بعد محمد علی نجفی، مشاور رئیس جمهور و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به "نشریه صدا" گفت: «مشکل دولت در مسئله کسری بودجه است، امسال شاید یکی از بدترین سال‌‌های ۳۷ سال گذشته باشد چرا که با افت قیمت نفت روبرو هستیم و قیمت آن مرتباً پائین می‌آید.»
بیشتر بخوانید: «زیان کاهش بهای نفت از تحریم‌ها بیشتر است»
بدهی ۳۰۰ هزار میلیارد تو مانی دولت
نجفی پیش‌بینی کرده که با توجه به روند نزولی بهای نفت، کل درآمدهای دولت تا پایان امسال ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بیشتر نباشد. با این حساب کسری بودجه به ۵۵ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
یکی دیگر از معضلات دولت بدهی‌های کلان به نظام بانکی و به پیمانکاران است که خروج از رکود را دشوار می‌کند. عباس آخوندی بدهی دولت را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند، چنانچه عرضه بیش از تقاضای بازار توسط اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ادامه یابد، احتمال نزول قیمت‌ها به زیر ۳۰ دلار برای هر بشکه کم نیست.
گزارش ماهانه اوپک حاکی است که میزان عرضه نفت توسط ۱۲ کشور عضو این سازمان در ماه نوامبر به طور متوسط روزی ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بوده است.
بیشتر بخوانید: گمانه‌زنی درباره سقوط قیمت نفت به بشکه‌ای ۲۰ دلار
ادامه سقوط بهای نفت
این در حالی است که مؤسسه‌های بین‌المللی و ناظران بازارهای جهانی انرژی میزان تقاضای بازار برای نفت این سازمان را روزانه ۳۰ میلیون بشکه بیشتر برآورد نمی‌کنند.
ایران قصد دارد با برداشته شدن تحریم‌ها از ابتدای سال آینده میلادی صادرات نفت را دست‌کم روزی نیم میلیون بشکه افزایش دهد.
انتظار می‌رود با این اقدام عرضه نفت مازاد تقاضا افزایش یابد و به این ترتیب به کاهش بیشتر قیمت‌ها منجر شود. بهای هر بشکه نفت سبد نفتی اوپک روز دوشنبه (۲۱ دسامبر / ۳۰ آذر) به کمتر از ۳۱ دلار رسید.
اگر بهای نفت در همین حدود نیز باقی بماند، با در نظر گرفتن کمترین قیمت پیش‌بینی شده در بودجه سال ۹۵ که به گفته‌ی نوبخت ۳۵ دلار است، کسری بودجه یا "عدم تحقق منابع" اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

حسین علیزاده: کلید روحانی مشکل‌گشای موسیقی نبود

حسین علیزاده: کلید روحانی مشکل‌گشای موسیقی نبود

حسین علیزاده در نشستی خبری از مشکلاتی یاد کرده که در خانه موسیقی و در برگزاری کنسرت‌ها به ویژه در شهرستان‌ها وجود دارد. به گفته او قانون هیچ جایگاهی در موسیقی ایران ندارد و اهل هنر با توهین روبرو می‌شوند.
حسین علیزاده‌، آهنگساز و نوازنده نامدار ایران روز سه‌شنبه (اول دی ماه / ۲۲ دسامبر) در نشستی خبری از بی‌قانونی‌ و رفتارهای سلیقه‌ای در عرصه موسیقی انتقاد کرد. به گفته‌ او "ملت واژه بزرگی است و باید به آن احترام گذاشت".
او افزود: «جای خوشحالی بود که توانستیم در چند سال گذشته کنسرت‌هایی در شهرستان‌های کوچک برگزار کنیم، اما کلید روحانی نتوانست مشکلات را حل کند و اجرا در شهرستان‌ها همچنان با مشکل روبروست. در هیچ جای دنیا با موسیقی چنین رفتاری نمی‌کنند از آنجایی که نباید از دولت انتظار داشته باشیم خودمان را نباید دست کم بگیریم.»
علیزاده از لغو کنسرت‌های موسیقی در ایران به خواست برخی اشخاص و به صورتی غیرقانونی انتقاد کرد و افزود، حتی اگر کسی چون او از وضعیت گلایه کند، ممکن است جایش در زندان باشد.
این آهنگساز در توضیح این که چرا در برنامه‌های دهه فجر شرکت نمی‌کند، گفت: «موسیقی نباید در طول ۳۶۵ روز سال، تنها ۱۰ روز محترم باشد و همه امکانات و بودجه به آن اختصاص داده شود، اما پس از آن هر کس دلش خواست به موسیقی توهین کند.»
او تاکید کرد که دو سال است به خانه موسیقی نرفته و خودش را عضو آن و دبیر شورای‌عالی این خانه نمی‌داند. علیزاده در توضیح دلیل ترک خانه موسیقی به حضور بسیاری از تصمیم‌گیرندگان آن در شوراهای ممیزی ارشاد اشاره کرد: «وقتی در کشور ما همه‌چیز خیلی دولتی است، باید یک واحد صنفی برای موسیقی وجود داشته باشد که اعضایش افرادی باشند که با استقلال فکری کار کنند، اما من هیچ‌وقت برای عضویت در شورای عالی خانه موسیقی داوطلب نشدم.»
بیشتر بخوانید: لغو کنسرت علیرضا قربانی به دلیل "اعتراض امت حزب‌الله"
او گفت که روزی در تماسی تلفنی مطلع شده که با یک رای‌‌گیری او را دبیر شورای‌عالی خانه موسیقی کرده‌اند. علیزاده در یادآوری تشریفاتی بودن چنین موقعیتی این پرسش را مطرح کرد که "آیا پس از این تصمیم، کسی یک خط از او به عنوان دبیر شورای‌عالی خانه موسیقی خوانده است؟"
«نباید از دولت پول بگیریم»
علیزاده در بخشی از حرف‌های خود گفت: «خوب یادم است در گذشته یک روز آقای مرادخانی شب عید به خانه موسیقی آمدند و می‌خواستند به عنوان عیدی به ما سکه بدهند؛ من در همان زمان به ایشان گفتم که ما نباید از شما این هدیه را بگیریم و ما قرار نیست از دولت پول بگیریم. اگر اعضا حق عضویتشان را بپردازند خانه موسیقی می‌تواند مسائل خودش را پیش ببرد. این چه واحد صنفی است که منتظر است، وزیر مشکلش را حل کند. مشکل خانه موسیقی باید در خانه موسیقی حل شود.»
آخرین اجرای گروه هم‌آوایان به سرپرستی علیزاده در فیلارمونی شهر کلن
این آهنگساز برجسته به شمار بالای جوان‌های با استعداد در عرصه موسیقی اشاره کرد و گفت که سفرهای شهرستانی گروه "هم آوایان" موجب کشف این جوان‌ها شد و باید کاری کرد که این استعدادهای جوان‌ها شکوفا شوند.
کنسرت‌های آینده حسین علیزاده با گروه هم‌آوایان به خوانندگی محمد معتمدی قرار است در ماه دی در تهران و چند شهر دیگر از جمله شیراز، همدان، رشت، یزد، اصفهان، شهر کرد و تبریز برگزار شوند.
در یک سال و نیم گذشته بارها کنسرت‌های موسیقی در تهران یا شهرستان‌ها در آخرین لحظات لغو شده‌اند. لغو این کنسرت‌ها به گروه‌های تندرو نسبت داده می‌شود.
کیهان کلهر، نوازنده سرشناس کمانچه در اعتراض به عدم برگزاری کنسرت‌اش در برج میلاد در خرداد ۱۳۹۴ نامه‌ای سرگشاده نوشت و گفت: « تا زمانی‌ که فرهنگ و هنر ایران گروگان زورگیری و زورآزمایی جناح‌های سیاسی است و خط مشی‌ مشخصی‌ برای اینگونه فعالیت‌ها تعریف و اجرا نشده، بنده از انجام هرگونه فعالیت در ایران خودداری خواهم کرد.»
بیشتر بخوانید: کیهان کلهر: دیگر در ایران کنسرت برگزار نمی‌کنم
علیزاده در انتقاد از رفتاری که با هنرمندان در ایران می‌شود، گفت: «من در بازار تهران به دنیا أمدم و هویت مرا کسی نمی‌تواند بگیرد... اگر شما برای حسین علیزاده احترام قائل نیستید، علیزاده برای خودش احترام قائل است.»
کراهت نمایش ساز
علیزاده بارها نسبت به عدم پخش تصویر ساز در صدا و سیما اعتراض کرده است. قطعه نینوا، ساخته این آهنگساز موسیقی متن بسیاری برنامه‌های تلویزیونی جمهوری اسلامی بوده، اما همین تلویزیون هیچگاه فیلمی از نوازندگی یا یکی از کنسرت‌های او را نشان نداده است.
زمانی که یونسکو ساز تار را به نام آذربایجان ثبت کرد، اعتراض‌هایی در ایران مطرح شد. علیزاده با یادآوری کراهت تصویر این ساز در جمهوری اسلامی گفته بود: «وقتی يونسکو تار آذری را به نام کشور آذربايجان ثبت می‌کند، ابتدا از اهميت اين ساز در آن جامعه مطمئن شده است. فکر کنيد ما ساز تار را ببريم يونسکو و بگوييم نشان دادن تصوير اين شئی کراهت دارد. خودتان را بگذاريد جای کارشناس‌های يونسکو؛ وقتی می‌‌بينند وضعيت يک ساز در ايران اين‌گونه است و در يک کشور ديگر از نهايت احترام برخور‌دار است، حق را به کدام کشور می‌دهيد؟»

در همین زمینه:

وقتی فردوسی‌پور برای مصاحبه با ظریف لقب "سیاسی‌پور" می‌گیرد

وقتی فردوسی‌پور برای مصاحبه با ظریف لقب "سیاسی‌پور" می‌گیرد

عدم پخش مصاحبه عادل فردوسی‌پور با وزیر خارجه ایران از شبکه سه، پرسش‌ها و شایعاتی را دامن زده است. روزنامه وطن امروز حضور ظریف در این برنامه پرمخاطب را به سود اهداف انتخاباتی یک "کلونی سیاسی" و نوعی "کلاهبرداری" دانست.
مصاحبه عادل فردوسی‌پور و جواد ظریف، وزیر خارجه ایران با وجود انتشار عکس‌های این گفت‌وگو در رسانه‌ها از چند روز قبل، از برنامه نود پخش نشد. فردوسی‌پور در توضیح این موضوع اعلام کرد که شبکه ۳ مجوز پخش مصاحبه را نداده است.
رسانه‌ها در نخستین واکنش‌ به سیاسی بودن این تصمیم اشاره کرده‌اند. پایگاه خبری اصلاحات نیوز نوشت که مصاحبه به بهانه انتخاباتی بودن این حرکت به نفع حامیان دولت پخش نشد، اما ساعاتی قبل غلامعلی حداد عادل مهمان برنامه ویژه شب یلدا در همین شبکه سه بود.
از طرف دیگر گفته شده که مسئولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی به دلیل بی‌ربط بودن محتوای مصاحبه با ورزش جلوی پخش آن را گرفته‌اند. یک شایعه دیگر نیز مطرح شده و آن این که کسی از انجام چنین مصاحبه‌ای خبر نداشته و به عبارت دیگر گفت‌وگو به صورت "چراغ خاموش" انجام شده بوده و جلوگیری از پخش آن به این دلیل است. خبرآنلاین می‌نویسد این شایعه می‌تواند شائبه سیاسی بودن این تصمیم را تایید کند.
عادل فردوسی‌پور خود در برنامه شب یلدا با عذرخواهی از عدم پخش مصاحبه گفت: «مسئولان صدا و سیما صلاح ندیدند این برنامه پخش شود.»
«آفتابه لگن هفت دست...»
روزنامه وطن روز سه‌شنبه (اول دی / ۲۲ دسامبر) در یادداشتی پیرامون این موضوع فردوسی پور را آقای "سیاسی‌پور" لقب داده و با اشاره به مشکلات دولت روحانی و آسیب‌‌های اقتصادی نوشته است: «... هنوز دارند شو می‌دهند. آفتابه لگن هفت دست ولی شام و نهار هیچی. وقتی دیپلماسی با آن همه طمطراق نفت را به کانال ۳۰ دلاری می‌کشد و حقوق‌ها سر وقت داده نمی‌شود و کارگران با ماسک اعتراض می‌کنند که شناخته نشوند، با چه رویی حضرت اول دیپلماسی میهمان برنامه سیاسی (ببخشید فوتبالی) ۹۰ می‌شود؟»
در این یادداشت پرسش شده که با وصف تعلق بسیاری باشگاه‌های فوتبال کشور به وزارت صنعت چرا از نعمت زاده برای حضور در برنامه ۹۰ دعوت نمی‌شود؟
وطن امروز نامه‌ای سرگشاده نیز خطاب به محمد سرفراز، مدیرعامل صدا و سیما منتشر کرده است. در بخشی از این نامه آمده که فردوسی پور با انجام مصاحبه با ظریف سعی در ترویج افکار لیبرالیستی در تلویزیون دارد و می‌خواهد از او تصویری چون مصدق ساخته شود: «این که آنتن زنده برنامه‌هایی که سازمان سال‌ها برای پرمخاطب کردن آنها زحمت کشیده به صورت برنامه‌ریزی شده، به سود برنامه‌های انتخاباتی یک کلونی سیاسی مورد سوءاستفاده قرار گیرد، برای ما قابل قبول نیست و آن را نوعی کلاهبرداری تلقی می‌کنیم.»
چرا مصاحبه با حسن خمینی پخش شد؟
وبسایت خبر آنلاین در گزارشی به حضور حسن خمینی در برنامه‌های قبلی نود پرداخته و مقایسه کرده که همان مصاحبه می‌توانست هم برچسب جناحی داشته باشد و هم بی‌ربط با فوتبال تلقی شود. به نوشته این سایت "مسئولان صدا و سیما در آن زمان مشکلی با آن مصاحبه نداشتند، در حالی که مصاحبه ظریف برچسب‌هایی از جنس سیاست، ناهماهنگی و بی ارتباطی با ورزش گرفت".
وبسایت انتخاب نیز به نقل از یک منبع آگاه نوشته که جواد ظریف پیامکی برای فردوسی پور فرستاده و گفته است: «شنیدم فشار آوردند، از طرف من هیچ نگران نباشید. پخش نشدن مصاحبه اصلا برای من مهم نیست.» انتخاب می‌نویسد جواد ظریف به فردوسی‌پور توصیه کرده که بی‌جهت درگیر نشود.
برنامه نود مخاطبان میلیونی دارد. به نظر می‌رسد اصولگرایان و تندروهای منتقد توافق هسته‌ای و برجام، بیمناکند که میانه‌روها و اصلاح‌طلبان از طریق این برنامه‌ها جایی برای خود در افکار عمومی باز کنند و سود آن را در انتخابات پیش روی خبرگان و مجلس ببرند.

محسنی اژه ای روحانی و هاشمی را منافق خوانده و تلویحا تهدید کرد

محسنی اژه ای روحانی و هاشمی را منافق خوانده و تلویحا تهدید کرد
 
غلامحسین محسنی اژه‌ای٬ معاون اول قوه قضائیه با «منافق» معرفی کردن حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی٬ وعده «شناسایی منافقان و نفوذی‌ها» را داد و اعلام کرد «منافقان و نفوذی‌ها» دستگیر و به «اشد مجازات» خواهند رسید.
محسنی اژه‌ای افزوده «منافقین به سر میز نشستن با شیطان بزرگ افتخار می‌کنند و قهرمانان و جان‌برکفان مردم خود را تحقیر می‌کنند، آن‌ها را عقب مانده، کلاغ و بی‌سواد می‌دانند.»
وی این اظهارات را در واکنش به موضع‌گیری‌های دو سال گذشته حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی در مقابل منتقدان خود بیان کرده است.
روحانی و هاشمی طی این مدت منتقدان محافظه‌کار خود را «بی‌سواد»٬ «بیکار» و «کلاغ» خطاب کرده‌اند که این نوع برخورد با اعتراض‌هایی در ایران مواجه شده است.
به گزارش سایت دیگربان، محسنی اژه‌ای هم با «منافق» دانستن این افراد گفته «ظاهر منافق با من و شما فرقی نمی‌کند، تابلوی مناطق با تابلوی مومن مشابه یکدیگر است.»
به گفته وی «ضربه‌ایی که منافق بر اسلام و مسلمین وارد می‌کند خیلی از موارد خطرش و فسادش از اقدامات کفار علیه اسلام و مسلمین بیشتر است.»
معاون اول قوه قضائیه در ادامه سخنان خود این پرسش را مطرح کرده که «همه منافقین عصر ما و امروز ما و منافقین سال ۹۴ کشور چه کسانی هستند؟ چگونه آن‌ها را بشناسیم؟ چگونه آن‌ها را افشاء کنیم؟»
اژه‌ای افزوده «از جمله خصوصیات منافق این است که هم با مومنین نشست و برخواست می‌کند و هم با دشمن آنان سر و سری دارد، با جملات دوپهلو و مبهم صحبت می‌کند و غیرشفاف است.»
به گفته وی «این افراد سعی می‌کنند دشمن را خودی جلوه دهند. توان خودی را کوچک و کم نشان داده، برای حل اختلافات به جای ارجاع به خدا و ولی فقیه آدرس غلط برای مراجعه به طاغوت و دشمن و مستکبر می‌دهد.»
سخنگوی قوه قضائیه اضافه کرده «منافق سخن و فعل و انفعالش مورد خشنودی دشمن است و در واقع دشمن سخن خود را از زبان منافق بیان می‌کند، منافق در مقابل مومنین حالت تکبر و نخوت دارد و در مقابل مستکبرین و سرکشان طاغوت نرم و به اصطلاح با زبان دیپلماسی سخن می‌گوید و لبخند می‌زند.»
به گفته وی «منافقین نفوذی در صف مومنین اگر برای رسیدن به هدف شومشان نیاز به زمان باشد صبر می‌کنند و عجله نمی‌کنند و چهره خود را زود مشخص نمی‌کنند.»
به گزارش هفتم نوامبر سال جاری میلادی العربیه. نت فارسی ، وبسایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی رئیس جمهوری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام این کشور را مصداق خیانتکارانی دانست که در پی «بزک کردن چهره آمریکا» هستند.

حمله دانشجویان بسیجی به وزیر کشور دولت خاتمی در یزد

حمله دانشجویان بسیجی به وزیر کشور دولت خاتمی در یزد
 
تعدادی ازدانشجویان بسیجی شامگاه دوشنبه 21 دسامبر، درپایان سخنرانی عبدالواحد موسوی لاری وزیرکشور در کابینه دولت محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران دردانشگاه یزد مانع ادامه برنامه پرسش وپاسخ دراین جلسه شدند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا)، درپایان سخنرانی موسوی لاری عضو مجمع روحانیون مبارز در دانشگاه یزد هنگام پاسخگویی وی به سوالات دانشجویان، عده‌ای درمیان جمعیت با فریاد وایجاد جنجال سعی دربرهم زدن جلسه داشتند ولی سخنران همچنان به صحبت های خود ادامه داد.
در ادامه با حمله یکی ازدانشجویان به سمت جایگاه، موسوی لاری سخنان خود را قطع کرد وبه خارج سالن هدایت شد که در میان راه عده‌ای به سمت وی هجوم بردند اما با تلاش نیروهای انتظامات سالن، موسوی لاری سالم از دانشگاه خارج شد.
این دانشجویان با انتظامات مراسم درگیر شده وبه زد وخورد پرداختند.
درروزهای اخیر برخی سایت ها وگروه ها دراستان یزد با انتشار اطلاعیه‌ای تهدید کرده بودند که مراسم سخنرانی موسوی لاری را برهم خواهند زد.
سخنرانی موسوی لاری به دعوت تشکل توسعه واعتدال دانشگاه یزد وبا حضور حدود 300  دانشجو درآمفی تئاتر دانشگاه یزد برگزار شد.
حمله فعالان اصولگرا به سخنرانی‌های اصلاح طلبان یا افراد منتقد، مساله‌ای مسبوق به سابقه است. چند ماه پیش علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی که اکنون از منتقدان است، پیش از سخنرانی مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفت.

روحانی: وزارت اطلاعات در بررسی صلاحیت نامزدها باید بی‌طرف عمل کند

روحانی: وزارت اطلاعات در بررسی صلاحیت نامزدها باید بی‌طرف عمل کند
 
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران سه‌شنبه 22 دسامبر در دیدار با مدیران، مشاوران و کارکنان وزارت اطلاعات این کشور، گفت که این وزارتخانه باید در مساله تعیین صلاحیت‌های نامزدهای انتخابات، کاملا بی طرف عمل کند.
این سخنان روحانی در حالی بیان می‌شود که ایران در آستانه دو انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی قرار دارد. وزارت اطلاعات یکی از مراجع شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، روحانی در سخنان خود گفت: «افراط هیچگاه نتوانسته شرایط و نتایج مطلوب فراهم کند و مسیر اعتدال، مسیری است که اسلام به آن دستور داده و امام راحل نیز انقلاب را در این مسیر هدایت کردند.»
رییس‌ جمهوری ایران با تأکید بر ضرورت تلاش در مسیر کاهش هرگونه اختلاف در کشور و کمک به تقویت انسجام و وحدت میان آحاد ملت ایران، گفت: «وظیفه دولت برقراری امنیت برای همه افرادی است که در چارچوب قانون اساسی در نظام اسلامی فعالیت و تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنند.»
وی وجود هرگونه شکاف و اختلاف در کشور را مضر و خطرناک توصیف کرد و افزود: «تشدید شکاف‌ها و تفرقه در جامعه هنر نیست و نباید بگذاریم عده‌ای انسجام اجتماعی را خدشه دار کنند.»
در سال‌های اخیر، اختلاف و شکاف میان اصلاح طلبان و حاکمیت در ایران افزایش یافته است. شمار زیادی از رهبران و فعالان اصلاح طلبان و همچنین روزنامه‌نگاران به زندان افتاده‌اند. در آخرین انتخابات ریاست جمهوری ایران، اصلاح طلبان از حسن روحانی که که شعارش «اعتدال» بود، حمایت کردند.
اکنون هم در آستانه انتخابات، اختلاف‌ها و شکاف‌ها دیده می‌شود و اصولگرایان در میزگردها و سخنرانی‌های خود، به اصلاح طلبان می‌تازند.
روحانی گفت: «همه باید برای تقویت وحدت و انسجام در کشور تلاش کرده و تا آنجا که می‌توانیم اختلافات را در مسیر حفظ وحدت کاهش دهیم.»
روحانی با انتقاد از برخی اظهارنظر‌ها که به گفته او به دنبال ترویج اختلاف مسئولان قوا با یکدیگر هستند، گفت: امروز همه قوا در کنار هم و تحت هدایت رهبری در مسیر شکوفایی و رشد کشور تلاش می‌کنند.»
روحانی با اشاره به ضرورت برگزاری انتخاباتی شکوهمند با مشارکت گسترده مردم بر رعایت حق‌الناس در انتخابات تأکید کرد و افزود: «حق‌الناس تنها به معنای حفظ رأی مردم نیست، بلکه باید کمک کنیم تا همه کسانی که طبق قانون صالح هستند، بتوانند درعرصه رقابت حضور پیدا کنند.»
رییس‌ جمهوری با بیان اینکه وزارت اطلاعات به هیچ حزب، جناح و گروهی تعلق ندارد، خاطر نشان کرد: «امروز امانت‌ بزرگی در اختیار وزارت اطلاعات قرار دارد که باید به خوبی از آن حراست شود، نباید نسبت به افراد قضاوت‌های نادرست و خارج از معیار قانون، اعمال شود و اجازه ندهیم تا عده‌ای بخواهند براساس علاقمندی‌های خود به افراد و یا جناحی خاص، معیارهای قانونی را نقض کنند.»
روحانی با بیان اینکه اطلاعات جامعه امانت نزد وزارت اطلاعات است و این وزارتخانه در بررسی صلاحیت‌ها، باید کاملا بی‌طرف و قانونی عمل کند، اظهار امیدواری کرد تا با حضور گسترده مردم شاهد برگزاری انتخاباتی قانونی، سالم، پرشور و باشکوه در کشور باشیم.
شایان ذکر است که اصلاح طلبان نگران رد صلاحیت‌های گسترده نامزدهایشان در انتخابات همچون دوره‌های پیش هستند.

صندوق بین‌المللی پول: اقتصاد ایران تا لغو تحریم‌ها دچار مشکل است

صندوق بین‌المللی پول: اقتصاد ایران تا لغو تحریم‌ها دچار مشکل است
 
صندوق بین‌المللی پول دوشنبه 21 دسامبر اعلام کرد که اقتصاد ایران تا زمانی که تحریم‌های بین‌المللی رفع شده و این کشور قادر به افزایش قابل توجه صادرات نفت خود شود همچنان درجا خواهد زد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود افزوده که کاهش شدید قیمت جهانی نفت تصمیم‌های مربوط به مصرف انرژی و سرمایه‌گذاری‌ها را به تعویق انداخته و در آستانه لغو تحریم‌های اقتصادی موجب کندی شایان توجه فعالیت اقتصادی در سه ماهه چهارم سال مالی 2014-2015 شده است.
این گزارش در حالی منتشر شده که محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری پیشین ایران، قطعنامه‌های بین‌المللی در تحریم این کشور را بی اثر و «کاغذ پاره» توصیف می‌کرد. اما حسن روحانی رئیس جمهوری کنونی ایران، در تبلیغات انتخاباتی، وعده تلاش برای لغو تحریم‌ها را داد و گفت که «چرخ‌های اقتصاد کشور باید بچرخد.» او در این زمینه، وارد مذاکرات جدی با جامعه بین‌الملل شد که در نهایت، 14 ژوئیه توافقی هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 حاصل شد. بر پایه این توافق، در برابر محدود شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور به خاطر این فعالیت‌ها، به تدریج لغو می‌شود. آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، طرف‌های مذاکره ایران بودند.
صندوق بین‌المللی پول در بازبینی سالانه خود با اشاره به نکات یادشده اضافه کرد، در نتیجه پیش‌بینی می‌شود که رشد حقیقی اقتصادی ایران در سال مالی 2015-2016 نزدیک به صفر باشد. تورم در ایران نیز تا پایان سال بعد حدود 14 درصد خواهد بود.
بنا بر اعلام صندوق بین‌المللی پول، ارزیابی‌ها برای سال مالی 2016-2017 با توجه به لغو تحریم‌ها روشن‌تر است. بنا بر این گزارش، پیش‌بینی می‌شود که افزایش تولید نفت، کاهش هزینه‌های نقل و انتقال‌های مالی و تجاری و دسترسی بهتر به دارایی‌های خارجی، تولید ناخالص داخلی ایران را حدود چهار و نیم تا  پنج درصد افزایش دهد.
صندوق بین‌المللی همچنین از سیاست تک‌نرخی کردن ارز و برداشتن محدودیت‌های ارزی در دولت ایران استقبال کرد.

دوشنبه، آذر ۳۰، ۱۳۹۴

اکبر هاشمی رفسنجانی نامزد انتخابات مجلس خبرگان شد

اکبر هاشمی رفسنجانی نامزد انتخابات مجلس خبرگان شد

حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در وزارت کشور برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس خبرگان
حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در وزارت کشور برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس خبرگان
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران و رئیس سابق مجلس خبرگان، روز دوشنبه ۳۰ آذر با حضور در وزارت کشور برای پنجمین دوره انتخابات این مجلس ثبت‌نام کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، روز دوشنبه همچنین محمدرضا عباسی‌فرد نماینده دور سوم مجلس خبرگان رهبری و از چهره‌های نزدیک به آقای هاشمی رفسنجانی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری کاندیدا شد.
آقای عباسی فرد در انتخابات گذشته مجلس خبرگان رد صلاحیت شده بود.
آقای رفسنجانی یک روز پیش از کاندیداتوری ضمن هشدار تلویحی درباره سلامت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، «سالم» بودن انتخابات مجلس خبرگان را «ضروری‌‌تر» از انتخابات مجلس دانسته و گفته بود اگر این انتخابات «قابل قبول نباشد، خدشه‌ای بر نظام اسلامی ما وارد می‌شود».
او روز دوشنبه نیز پس از ثبت‌نام در برای نامزدی در انتخابات، در سخنانی بر اهمیت و سرنوشت‌ساز بودن انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان تأکید کرد، و تأکید کرد که «هر دو مجلس در سعادت کشور می‌تواند نقش مهمی ایفا کنند و این موضوع بستگی به رأی ملت دارد که هر چه بخواهند روی برگه‌های رأی خواهند نوشت».
آقای رفسنجانی همچنین مجلس خبرگان را «محور، اساس و ستون خیمه انقلاب اسلامی و ملت ایران»  دانست و گفت که این مجلس «تا به حال در دوره‌های گذشته به خوبی انجام وظیفه کرده، و مناسب‌ترین فردی که مجلس خبرگان انتخاب کرده، کار خود را با طراوت و شادابی و احساس مسئولیت انجام می‌دهد».
در روزهای گذشته نیز برخی از چهره‌های نزدیک به آقای هاشمی رفسنجانی و اصلاح طلبان از جمله حسن خمینی، محمد موسوی بجنوردی، محمود علوی وزیر اطلاعات، ابراهیم امینی عضو سابق مجلس خبرگان رهبری، کاظم نورمفیدی امام جمعه گرگان و محسن موسوی تبریزی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت‌نام کرده بودند.
آیت‌الله علی محمد دستغیب و آیت‌الله امجد از روحانیون نزدیک به جنبش سبز ایران نیز برای این دور از انتخابات مجلس خبرگان کاندیدا شده‌اند.
آیت‌الله دستغیب در سالیان گذشته انتقادات شدیدی را نسبت به عملکرد مجلس خبرگان مطرح کرده بود.
صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ رد شد.
در همین حال پس از اعلام کاندیداتوری اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی و محمد موسوی بجنوردی برای انتخابات مجلس خبرگان و همچنین اعلام حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس، تعدادی از امامان جمعه و منصوبان رهبر جمهوری اسلامی درباره راه یافتن افرادِ به گفته آنان «فتنه‌گر»، به دو مجلس شورا و خبرگان هشدار دادند.
از جمله کاظم صدیقی، امام جمعه تهران، در خطبه‌های روز ۲۰ آذر از شورای نگهبان خواسته بود که «بدون هیچ واهمه‌ای» کاندیداهای انتخابات را «تا زمانی که احراز صلاحیت درست نکرده» تأیید نکند.
از سال گذشته برخی از روحانیون محافظه‌کار و نزدیکان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، درباره تلاش اصلاح‌طلبان و افراد نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان هشدار داده‌اند.
از جمله احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در بهمن ۹۳، گفته بود که اصلاح‌طلبان موفق به تشکیل یک اقلیت قدرتمند در دوره بعدی این مجلس نخواهند شد و این مجلس به گفته او «ولایی» خواهد ماند.
محمدتقی مصباح یزدی کاندیدا شد
روز دوشنبه محمدتقی مصباح یزدی از روحانیون منتقد آقای هاشمی رفسنجانی که از او به عنوان پدر معنوی جبهه پایداری نام برده می‌شود، نیز برای انتخابات مجلس خبرگان ثبت نام کرد.
محسن قمی، عضو مجلس خبرگان و معاون بین‌الملل دفتر رهبر جمهوری اسلامی و علی‌اصغر دستغیب، عضو مجلس خبرگان رهبری، نیز روز دوشنبه برای انتخابات دوره بعد این مجلس کاندیدا شدند.
روز یکشنبه نیز محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، محمد محمدی ری‌شهری وزیر اسبق اطلاعات، ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور و مرتضی مقتدایی قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه، برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت‌نام کرده بودند.

انتقاد شمخانی از مصوبه کنگره برای محدودیت مسافرت به آمریکا

انتقاد شمخانی از مصوبه کنگره برای محدودیت مسافرت به آمریکا

علی شمخانی (راست) در دیدار روز دوشنبه با رییس مجلس سنای فرانسه.
علی شمخانی (راست) در دیدار روز دوشنبه با رییس مجلس سنای فرانسه.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران می‌گوید که مصوبه کنگره ایالات متحده درباره محدودیت مسافرت به آمریکا «می‌تواند تاثیرات جبران‌ناپذیری بر روند اجرای تعهدات متقابل در اجرای برجام به دنبال داشته باشد».
با این حال، مقامات وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه ابراز امیدواری کردند که با اجرای توافق اتمی وین در دی ماه، تحریم‌ها علیه ایران برداشته شود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، علی شمخانی دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران، روز دوشنبه ۳۰ آذر در دیدار با ژرار لارشه رییس مجلس سنای فرانسه، گفت: «برخی اقدامات و تصمیماتی که اخیرا نمونه‌ای از آن در مصوبه کنگره آمریکا بروز و ظهور یافت به طور قطع موجب افزایش سوء تفاهم و بی‌اعتمادی شده» است.
وی تاکید کرد که مصوبه کنگره آمریکا «می‌تواند تاثیرات جبران‌ناپذیری بر روند اجرای تعهدات متقابل در اجرای برجام به دنبال داشته باشد».
محدودیت‌های جدید در برنامه معافیت ویزایی ایالات متحده که روز جمعه در قالب پیوست لایحه بودجه جاری این کشور تصویب شد و به امضای باراک اوباما رسید، اتباع ۳۸ کشور معاف از دریافت ویزا برای سفر به آمریکا را ملزم می‌کند که در صورت سفر به چهار کشور ایران، عراق، سوریه و سودان، برای سفر به آمریکا تقاضای ویزا کنند.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران، روز ۲۸ آذر در واکنش به این قانون گفته بود که «متاسفانه اقدامات واشینگتن پیام‌های ضد و نقیضی را با خود به همراه دارد که بیشترش نیز پیام‌های منفی است».
آقای ظریف روز دوشنبه نیز در نشست خبری مشترک با دانیل میتوف وزیر خارجه بلغارستان گفت که مصوبه کنگره آمریکا «مانع عمده‌ای» در مسیر توافق اتمی وین «ایجاد کرده است».
وی در عین حال با اشاره به نامه جان کری وزیر خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که دولت آمریکا به تعهدات خود در توافق اتمی وین عمل کند و «اجازه ندهد این قانون مانع رفت و آمد به ایران شود».
وزیر خارجه آمریکا با ارسال نامه‌ای به همتای ایرانی خود اطمینان داده که دولت این کشور قانون محدودیت صدور ویزا برای افرادی که به ایران سفر کرده‌اند را «به گونه‌ای» اجرا خواهد کرد که «هیچ مانعی برای منافع اقتصادی مشروع ایران ایجاد نکند».
روز دوشنبه علی لاریجانی نیز در دیدار با وزیر خارجه بلغارستان، تصمیم اخیر کنگره آمریکا در خصوص صدور ویزا برای مسافرانی که به ایران تردد دارند را «لطمه‌ای به قرارداد هسته‌ای ایران و کشورهای ۵+۱» خواند و این مصوبه «خلاف مفاد این قرارداد» ارزیابی کرد.
با این حال عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره اتمی و حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت خارجه ایران، اعلام کرده‌اند که این نامه می‌تواند «تضمین» اجرای توافق اتمی وین باشد.
در همین حال سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه گفت که نامه آقای کری پس از «پیگیری‌ها و تلاش‌های دیپلماتیک» وزارت خارجه ایران و گفت‌و‌گو با مقام‌های اروپایی و آمریکایی نوشته شده است.
وی تاکید کرد که برای جمهوری اسلامی تنها اجرای تعهدات ذکر شده در توافق اتمی وین «ملاک» است و مسائل داخلی آمریکا به ایران «مربوط» نیست.
آقای جابری انصاری درباره مشخص شدن تکلیف تعهدات ایران طبق توافق اتمی وین نیز گفت: «کمیسیون نظارت بر اجرای برجام، نظارت بر برجام را بر عهده دارد و تصمیم گیری در این مورد در اختیار وزارت امور خارجه نیست».
۱۰۲ نماینده مجلس ایران روز یکشنبه در تذکر کتبی به رییس جمهوری ایران، مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا را «نقض صریح برجام» دانسته و خواستار اقدام متقابل دولت ایران طبق قانون شدند.
با این حال همان روز سخنگوی وزارت خارجه ایران ابراز امیدواری کرده‌ بود که با نامه آقای کری مراحل اجرای توافق اتمی وین در ماه دی «به سرانجام برسد».
به گفته آقای جابری انصاری، «مذاکرات بسیار فشرده» کار‌شناسان ایران و گروه ۵+۱ در وین کماکان ادامه دارد و طی روزهای اخیر «همراه با پیشرفت مطلوبی در جهت حل و فصل آخرین نکات فنی و حقوقی» مربوط به اجرای توافق اتمی وین بو

وزارت کشور سخنان هاشمی را در مورد «دستگیری سه بمب‌گذار» رد کرد

وزارت کشور سخنان هاشمی را در مورد «دستگیری سه بمب‌گذار» رد کرد

معاون امنیتی وزیر کشور ایران، روز دوشنبه ۳۰ آذر، اعلام کرد که گفته‌های اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره دستگیری سه نفر که قصد بمب‌گذاری در قم، مشهد و تهران را داشته‌اند، «صحت ندارد».
به گزارش خبرگزاری فارس، حسین ذوالفقاری درعین حال گفت که در ایام اربعین «تهدیداتی از آن سوی مرزها داشتیم» و از ابتدای امسال «فقط دو مورد تهدید» وجود داشته است. او اما به جزئیات این «تهدیدات» اشاره‌ای نکرده است.
معاون امنیتی وزیر کشور گفت که در سال گذشته نیز «دشمنان اهدافی از آن سوی مرزها را تعیین کردند، ولی قبل از وارد شدن عملیات آنها خنثی شد و تجهیزات آنها ضبط شد».
آقای ذوالفقاری روز ۲۹ مهر ۹۳ گفته بود که ۲۴ گروه برای «انجام عملیات انتحاری» قصد ورود به خاک ایران را داشته‌اند، اما نیروهای ایرانی مانع ورود آنها شده و دو گروه را قبل از ورود به کشور «نابود» کرده‌اند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز یکشنبه در همایش «وحدت حوزه و دانشگاه» از خنثی شدن سه بمب‌گذاری در شهرهای مشهد، قم و تهران خبر داده، و گفته بود که «اخیراً سه نفر از شرق کشور وارد شده‌اند که قصد داشتند در نماز جمعه، حرم امام رضا  و حرم حضرت معصومه بمب‌گذاری کنند».
از سال گذشته گزارش‌هایی درباره اقدامات احتمالی گروه حکومت اسلامی (داعش) در ایران منتشر شده و پس از عملیات تروریستی درپاریس مقامات امنیتی و انتظامی ایران از آمادگی برای برخورد با این تهدیدهای احتمالی خبر داده‌اند.
پس از حملات تروریستی پاریس، روز جمعه ۲۲ آبان، ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق، گفته بود که سرویس اطلاعاتی کشورش به اطلاعاتی دست یافته حاکی از این که فرانسه، ایالات متحده، و ایران در میان کشورهایی هستند که تروریست‌ها قصد دارند هدف حملات تازه قرار دهند.
علاوه بر این احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش، روز چهارشنبه ۱۸ آذر، خبر داده بود که «رزمایش ضدتروریستی» این نیرو «متناسب با تهدیدات داعش» در اطراف تهران برگزار می‌شود.
وی روز دوشنبه نیز تأکید کرد که این رزمایش در اواخر دی ماه برگزار خواهد شد.
پیش از آن نیز در اوائل آذرماه حسین ساجدی‌نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، از افزایش مأموران این نیرو و حضور یگان‌های ویژه در خیابان‌های تهران، برای انجام مانورهای «ضد تروریستی» و تمرین مقابله با «تهدیدات احتمالی» خبر داده بود.

اعلام موجودیت ائتلاف اصولگرایان و غیبت لاریجانی

اعلام موجودیت ائتلاف اصولگرایان و غیبت لاریجانی

شورای ائتلاف اصولگرایان به سخنگویی حداد عادل، با صدور یک اطلاعیه و تاکید بر مرزبندی با "جریان فتنه" اعلام موجودیت کرد. علی لاریجانی در این ائتلاف حضور ندارد و فراکسیون "رهروان ولایت" فهرستی جداگانه در انتخابات می‌دهد.
صبح دوشنبه ۳۰ آذر، شورای ائتلاف اصولگرایان با صدور یک اطلاعیه اعلام موجودیت کرد. آن گونه که خبرگزاری "تسنیم" نوشته، جلسه تشکل‌ها و فعالان سیاسی اصولگرا یک‌شنبه شب و به دعوت موحدی کرمانی، دبیر جامعه روحانیت مبارز، تشکیل شده است.
در این اطلاعیه ۶ ماده‌ای از جمله بر لزوم وحدت همه تشکل‌ها، جمعیت‌‌ها، انجمن‌ها و نیروهای اصولگرا در انتخابات و مرزبندی دقیق میان اصولگرایی با "فتنه" و "جریان انحراف" و پرهیز از هرگونه تعصب حزبی و قبیله‌گرایی تاکید شده است.
در بند ششم این اطلاعیه آمده که اصولگرایان باید در مقابل "ترفندهای تفرقه‌افکن" دشمن در بین خود هوشیار باشند.
اصولگرایان در حالی خبر تشکیل شورای ائتلافی خود را اعلام می‌کنند که خبر ائتلاف آنها با علی لاریجانی و فراکسیون "رهروان" در هفته گذشته دو مرتبه تایید و تکذیب شد.
خبرگزاری اعتماد می‌نویسد با وجود اصرار بر این که لاریجانی ضلعی از اضلاع ائتلاف اصولگرایان معرفی شود، «یاران لاریجانی و فراکسیون رهروان می‌خواهند مستقل وارد انتخابات شوند.».
غلامعلی حداد‌عادل و علی لاریجانی هر دو اصولگرا هستند اما رقابت این دو در جبهه اصولگرایان پوشیده نیست؛ رقابتی که در رای‌گیری برای انتخاب رئیس مجلس نیز به وضوح نمود پیدا کرد.
بیشتر بخوانید: حذف "اصولگرایان تندرو" از فهرست انتخاباتی "اصولگرایان میانه‌رو"
منصور حقیقت‌پور، نماینده اصولگرای مجلس و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی، روز یکشنبه به خبرنگاران گفته بود که رهروان ولایت از سوی جبهه متحد اصولگرایی نادیده گرفته شده و این فراکسیون برای انتخابات پیش رو، لیست مستقل و واحدی با عنوان رهروان ولایت ارائه می‌کند: «فراکسیون رهروان دارای یک اکثریت قاطع در مجلس شورای اسلامی است اما برای مشارکت در وحدت دعوتی از آن توسط جبهه متحد اصولگرایی صورت نگرفت. برای همین اعضای فراکسیون تصمیم گرفتند به صورت مستقل عمل کنند.»
"زمان ادغام لیست گذشته است"
حقیقت‌پور خبرهای ضدونقیض در مورد حضور لاریجانی در ائتلاف اصولگرایان را "فضاسازی ژورنالیستی و بازی سیاسی" خواند و گفت: «زمان برای مذاکره و ادغام لیست گذشته و موعد ثبت نام فرا رسیده و اعضای نزدیک به رهروان ولایت در حال ثبت نام در انتخابات هستند.»
بیم اطرافیان لاریجانی از ائتلاف با سایر اصولگرایان به تجربه انتخابات قبلی از جمله انتخابات مجلس هشتم باز می‌گردد که قول و قرارها نقض شدند. قرار بود اصولگرایان فهرست واحدی ارائه کنند اما جبهه پایداری و حامیان دولت احمدی‌نژاد به همراه طیف‌هایی نظیر رهپویان و ایثارگران از شرکت در ائتلاف خودداری کردند.
نزدیکان مصباح یزدی نیز شرط حضور در آن انتخابات را عدم شرکت نمایندگان قالیباف و لاریجانی در جلسات عنوان کرده بودند و سرانجام نیز فهرست جداگانه‌ای در تهران با سرلیستی حدادعادل ارائه دادند.
حقیقت‌پور گفته است: «عزیزان جبهه متحد اصولگرایی در حال تکرار تجربه ائتلاف‌های گذشته هستند که کارساز نبود. جریاناتی وجود دارند که اجازه حضور متناسب با وزن رهروان ولایت را در جبهه متحد اصولگرایی نمی‌دهد.»
رقابت حدادعادل و لاریجانی
رقابت لاریجانی و حدادعادل در انتخاب هیئت رئیسه مجلس نهم و تصویب "برجام" بارز بود. روزنامه شرق می‌نویسد: «هرچند تندروها پس از روی کار آمدن دولت روحانی کوشیدند با تشدید شکاف اصلاح‌طلب-اصولگرا از تیم لاریجانی برای پروژه‌های خود در مقابل دولت یارگیری کنند و در مقاطعی چون استیضاح فرجی دانا در این کار موفق شدند اما سرانجام آتش اختلاف‌های درون خانگی در ماجرای برجام سر از خاکستر بلند کرد و پس از دو سال حمایت میانه‌روها از مشی دیپلماسی دولت فرا رسید.»
بیشتر بخوانید: نگرانی جنتی از تسلط "فتنه‌گران" بر مجلس
"شرق" به شرط اصولگرایان برای تصویب "برجام" اشاره کرده که مستلزم قرائت گزارش ضد برجام در صحن علنی مجلس شده بود: «اما پس از قرائت گزارش، تندروها و مخالفان دولت از رأی‌دادن به طرح نحوه اجرای برجام خودداری کردند. این‌گونه بود که لاریجانی در صحن علنی لب به گلایه از عهدشکنی آنها گشود.»
منصور حقیقت‌پور گفته که دست فراکسیون رهروان ولایت در جلب حمایت نیروهای خارج از مجلس خالی نیست: «شاید در فضاهای بزرگ‌تر از ظرفیت‌هایی چون ناطق نوری نیز در فعالیت‌های این فراکسیون استفاده شود.»
روزنامه "شرق" ادامه می‌دهد اگر پروژه فعلی ائتلاف اصولگرایان به نتیجه برسد، با درنظر‌گرفتن اینکه تیم لاریجانی متکی به نیروهای شهرستانی خود است و احتمال ارائه فهرست مستقل در تهران از سوی آنها وجود ندارد، انتخابات تهران به عرصه رقابت فهرست مخالفان جدی دولت در قالب ائتلاف اصولگرایان و فهرست واحد اصلاح‌طلبان و کاندیداهای مستقل تبدیل خواهد شد.

در همین زمینه:

"دیوار مهربانی" دیواری در سراسر ایران

"دیوار مهربانی" دیواری در سراسر ایران

نامش را "دیوار مهربانی" گذاشته‌اند؛ دیواری برای آویختن لباس‌هایی که نو هستند اما دیگر به کار صاحبش نمی‌آیند. در عوض کسانی که نیازمند هستند آنها را برمی‌دارند. از کجا شروع شد این "دیوار مهربانی" و به کجا قرار است برسد؟
  •  
  •  

سردار جزایری: ولایت فقیه از استخوان‌بندی نظام جدا نیست

سردار جزایری: ولایت فقیه از استخوان‌بندی نظام جدا نیست

رئیس قرارگاه جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح از همراهی عده‌ای در داخل کشور با راهبردهای "دشمن" ابراز تاسف کرد و گفت استکبار برای مدل رهبری در ایران برنامه‌ریزی جدی دارد.
سردار مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح می‌گوید هر کس اصل "ولایت فقیه" را بر نمی‌تابد، جایی در حکومت و حاکمیت ندارد. خبرگزاری "تسنیم" به نقل از سردار جزایری در روز دوشنبه ۳۰ آذر نوشت: «ملت در برابر راهبرد امریکا برای تضعیف ولایت فقیه ایستاده است. بررسی اسناد جنگ نرم استکبار حاکی از طراحی و برنامه‌ریزی جدی علیه مدل رهبری در انقلاب اسلامی و نظام مبتنی بر ولایت فقیه است.»
جزایری از همراهی برخی در داخل کشور با سیاست‌ها، راهبردها و برنامه‌های "دشمن" ابراز تاسف کرده و گفته که این افراد با "ارائه نگاه‌های سخیف و تحت تأثیر القائات بیرونی و یا روشنفکرزدگی غربی این اصل مترقی قانون اساسی را با ابهام مواجه می‌کنند."
بیشتر بخوانید: احمد خاتمی: گروهی برای تحقیق درباره واجدان شرایط رهبری تشکیل شده است
رئیس قرارگاه جنگ نرم گفت: «مردم اجازه گستاخی به چنین افرادی را نمی‌دهند و در وقت مقتضی با آنها برخورد خواهند کرد». او در همین راستا افزود: «استخوان‌بندی نظام جمهوری اسلامی کاملا جدایی‌ناپذیر از اصل ولایت مطلقه فقیه است و کسانی که این مهم را برنمی‌تابند نباید جایی در حکومت و حاکمیت داشته باشند».
حرف‌های سردار جزایری متوجه مواضع هاشمی رفسنجانی در مورد شورای رهبری و احتمال عملی شدن این موضوع در انتخابات مجلس خبرگان است. حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، نیز در ۲۷ آذر و در واکنش به بحث شورایی شدن رهبری، موضوع را به "کلید شکستن استحکام داخلی ایران" پس از کند شدن "شمشیر فتنه" نسبت داده بود.
در ۲۸ آذر، وزیر اطلاعات ایران گفت بحث "شورای رهبری" از مصادیق تشویش افکار عمومی است و موجب نگرانی مردم می‌شود. محمود علوی تاکید کرد که موضوع شورای رهبری در اصلاح قانونی اساسی در سال ۱۳۶۸ به کلی منتفی شده است.
"رهبری در آغاز شورایی بود"
هاشمی رفسنجانی روز ۲۲ آذر در مصاحبه مفصلی با خبرگزاری "ایلنا" گفته بود که در قانون اساسی، رهبری در آغاز شورایی بود و اینک گروهی برای "انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه‌ای" تعیین شده است. او در این مصاحبه عنوان کرد که اکثریت نمایندگان خبرگان به خاطر یک نقل قول از آیت‌الله خمینی به رهبری شورایی رای ندادند که گفته بود: «رهبری شورایی خیلی جواب نمی‌دهد و فکر می‌کنم فرد بهتر و زودتر می‌تواند تصمیم بگیرد.»
بیشتر بخوانید: رفسنجانی: گروهی برای انتخاب رهبری تعیین شده است
رفسنجانی در این مصاحبه یادآوری کرده بود که شخص خامنه‌ای از جمله موافقان شورایی شدن رهبری بود و حتی وقتی نامزد رهبری شد گفت: «من خودم موافق شورای رهبری هستم چرا مرا کاندیدا کردید؟» او در این گفت‌وگو یکی از کارهای اصلی خبرگان را نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری خواند.
اما سخنان هاشمی از سوی رئیس قوه قضاییه بی‌پایه خوانده شد. یک روز بعد، صادق لاریجانی بدون نام بردن از هاشمی رفسنجانی گفت: «گاهی رسانه‌ها به حرف‌هایی دامن می‌زنند که صحیح نیست از آن جمله سخنان بی‌پایه‌ای که در باره نظارت مجلس خبرگان بر رهبری و نهادهای زیر مجموعه ایشان مطرح می‌شود.» یک عضو شورای مرکزی موتلفه هم ابراز نگرانی کرد که هاشمی به سرنوشت آیت‌الله منتظری مبتلا شود.
بیشتر بخوانید: نامه مطهری به صادق لاریجانی درباره "نظارت بر رهبری"
در این میان، هاشمی رفسنجانی که روز دوشنبه ۳۰ آذر برای ثبت نام در انتخابات پنجم خبرگان رهبری به وزارت کشور رفته بود در جمع خبرنگاران گفت: «روزهای مهمی است که ملت برای رقم زدن سرنوشت ‌سال‌های آینده پس از برجام آماده می‌شود.»
رفسنجانی افزود هر دو مجلس شورا و خبرگان می‌توانند در سعادت کشور نقش مهمی ایفا کنند و آن بستگی به رای ملت دارد و هر چه بخواهند روی برگه می‌نویسند اما مسئولیت مهمی بر عهده کسانی می‌افتد که مردم آنها را امین خود گرفتند.
انتخابات مجلس دهم و خبرگان پنجم از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است. این دو مجلس، باید به تعیین جانشین رهبر سالخورده و بیمار جمهوری اسلامی و لوایح پس از توافق هسته‌ای بپردازند. این دو انتخابات مقطعی مهم در جبهه‌بندی جناح‌های سیاسی هستند اما هنوز روشن نیست کاندیداها و داوطلبان حضور در مجالس یادشده تا چه حد از نظارت استصوابی شورای نگهبان عبور کنند.

چند سرباز ناتو در سوءقصدی انتحاری در افغانستان کشته شدند

چند سرباز ناتو در سوءقصدی انتحاری در افغانستان کشته شدند

ناتو اعلام کرد که ۶ سرباز را در نزدیکی پایگاه نظامی بگرام از دست داده است. این حادثه زمانی روی داد که سربازان ناتو به همراه سربازان ارتش افغانستان در گشت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پیاده بودند.
 پایگاه نظامی بگرام در شمال کابل
پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز دوشنبه (۳۰ آذر / ۲۱ دسامبر) اعلام کرد که در کنار ۶ قربانی یک سوءقصد انتحاری، سه سرباز ناتو نیز زخمی شده‌اند. گرچه ناتو در باره تابعیت کشتگان این حادثه خبری منتشر نکرده، اما مقامات افغانستان اعلام کردند که ۵ نفر از کشتگان سربازان آمریکایی بوده‌اند.
محمد عاصم، والی پروان روز دوشنبه درباره این حادثه گفت سوءقصدکننده در نزدیکی پایگاه نظامی بگرام در شمال کابل خود را با کمربند انتحاری خود به صف واحد پیاده گشت زد و این حادثه را به وجود آورد. والی پروان همچنین گفت که چند سرباز افغان نیز طی این حادثه زخمی شده‌اند.
پیکارجویان افراطی طالبان مسئولیت این انفجار را به عهده گرفتند. آنها اعلام کردند که طی این اقدام ۱۹ سرباز آمریکایی را کشته‌اند. نیروهای طالبان از تابستان سال جاری تاکنون حملات خود را به مناطق مختلف افغانستان افزایش داده‌اند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که از سال جاری میلادی تاکنون ۳۰ عضو ناتو در افغانستان کشته شده‌اند. بیش از یک-سوم این تعداد در جریان سقوط بالگرد یا هواپیما کشته شده‌اند.

یکشنبه، آذر ۲۹، ۱۳۹۴

بیش از هزار نفر برای مجلس شورا و خبرگان نام‌نویسی کردند

بیش از هزار نفر برای مجلس شورا و خبرگان نام‌نویسی کردند

گروهی از شهروندان در حال نام‌نویسی برای انتخابات
گروهی از شهروندان در حال نام‌نویسی برای انتخابات
روز دوم نام‌نویسی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و چهارمین روز از ثبت‌نام برای کاندیداتوری مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی آغاز شده‌است؛ مقام‌های دولتی از ثبت‌نام ۱۰۵۰ نفر تا صبح روز یک‌شنبه ۲۹ آذر برای انتخابات هر دو نهاد خبر داده‌اند.
خبرگزاری فارس ۲۹ آذر ماه، از قول وزارت کشور ایران شمار نام‌نویسی‌ها تا صبح روز دوم برای انتخابات مجلس را ۸۹۷ و مجموع نام‌نویسی برای مجلس خبرگان را ۱۵۳ مورد اعلام کرده است.
به گفته ستاد انتخاباتی کشور تا کنون ۴۱ شهروند زن برای مجلس نام‌نویسی کرده‌اند.
بنا بر آمار اولیه تهران و قم بیشترین شمار ثبت‌نام‌ها را تا کنون داشته‌‌اند.
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس ایران تا چهارم دی‌ماه و مجلس خبرگان تا دوم دی ماه ادامه خواهد داشت.
پس از پایان نام‌نویسی، «هیئت‌های اجرایی» از پنجم تا ۱۴ دی ماه به بررسی «صلاحیت» داوطلبان مجلس می‌پردازند.
نظر نهایی شورای نگهبان به اعتراضات داوطلبان مجلس، تا ۱۶ بهمن ماه و نام‌های‌ نهایی آنها ۲۰ بهمن ماه به وزارت کشور اعلام خواهد شد. انتشار نام‌های «تائید صلاحیت‌شده» در ۲۸ بهمن ماه صورت گرفته و تبلیغات نامزدها از ۲۹ بهمن ما تا پنجم اسفند ادامه پیدا خواهد کرد.
دور نخست انتخابات هفتم اسفند ماه برگزار می‌شود.
خبرنگاران در یکی از مراکز نام‌نویسی
خبرنگاران در یکی از مراکز نام‌نویسی
به گزارش خبرگزاری ایرنا بر پایه توافق میان ستاد انتخابات کشور و شورای نگهبان، معتمدین هیئت‌های اجرایی هر دو انتخابات مجلس شورا و خبرگان یکسان خواهند بود.
انتخابات پیش‌رو، در پی پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، جبهه‌گیری‌های اصول‌گرایان و هشدارهای برخی از چهره‌های اصلی این جریان علیه راهیابی کسانی که «فتنه‌گر» می‌نامند، صورت می‌گیرد.
جریان‌های داخل و نزدیک به حکومت ایران، اعتراضات سال ۸۸ به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری را «فتنه» نام می‌نهند. از کسانی مانند میرحسین موسوی یا مهدی کروبی و در مواردی محمد خاتمی، نیز به عنوان «سران فتنه» یاد می‌شود.
محمد خاتمی از جمله حامیان اصلی حسن روحانی در انتخابات پیشین بود. آقای روحانی با به دست آوردن اکثریت مطلق آرا، در دور نخست انتخابات به پیروزی رسید.
انتخابات تازه برای فرستادن نمایندگان «تائید صلاحیت‌شده» به دهمین مجلس شورای اسلامی و پنجمین مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد.

«مخاطبان برخی شبکه‌های صداوسیما از تعداد کارکنانش کمترند»

«مخاطبان برخی شبکه‌های صداوسیما از تعداد کارکنانش کمترند»

نماینده ساری در انتقاد از مدیریت و محتوای تولیدات صداوسیما می‌گوید برنامه‌سازان متوجه نیستند که نمی‌توان چیزی را به مخ مردم تزریق کرد. او از نقض بی‌طرفی در این دستگاه و امپراتوری برخی مجریان آن نیز انتقاد کرده است.
محمد سرفراز - مدیرعامل صداوسیمای جمهوری اسلامی
رمضان شجاعی کیاسری، نماینده اصولگرای ساری و میاندرود اظهارات کم‌سابقه و قابل توجهی در مورد صدا و سیمای جمهوری اسلامی کرده است. او گفته که بی‌بی‌سی با ۲ هزار کارمند اداره می‌شود اما تلویزیون ایران بیش از ۴۸هزار نیرو دارد تا آنجا که مخاطبان برخی شبکه‌هایش از تعداد کارکنانش کمترند. و برخی مجریان برای خودشان امپراتوری دارند.
کیاسری که نایب رئیس شورای ناظر بر عملکرد صدا و سیما در مجلس است، عنوان کرده که سازمان "غول‌آسای" صدا و سیما خود را پاسخگوی کسی نمی‌داند و به همین خاطر اوضاعش روز به روز بدتر می‌شود: «صداوسيما از جهت محتوایی به خاطر نداشتن اعتبار نمی‌تواند فیلم و سریال تولید كند و كیفیت برنامه‌سازی‌‌اش به دلیل نداشتن پول پایین آمده است. صداوسیما الان در بدنه خودش خیلی سنگین است.»
او عنوان کرده که محمد سرافراز اعتنایی به وظایف و اختیارات شورای نظارت ندارد و صداوسیما نیز بی‌طرف نیست: «ما بارها نسبت به نقض بی‌طرفی تذکر دادیم. آقای سرفراز معتقد است که نظارت شورای نظارت، استطلاعی است یعنی فقط جنبه اطلاع رسانی دارد... در حالی که آخرین قانون مصوب مجلس حقوقی را برای شورای نظارت در نظر گرفته که اگر کسی شکایت کرد و شکایتش را وارد دانست می‌تواند به مراجع قضایی شکایت کند.»
شجاعی کیاسری گفته که بر همین اساس هیاتی برای بررسی و بازرسی برنامه‌های مشارکتی به صداوسیما اعزام خواهد شد. او به طور نمونه از نوع خبررسانی صدا و سیما در باره جلسه تصویب برجام انتقاد کرده و این که که شبکه خبر در زیرنویس خود تصویب برجام را بیست دقیقه‌ای خواند و گفت در مجلس لابی‌گری می‌شود: «در حالی که چهار ماه بود در مجلس صحبت می‌شد و صدا و سیما در این زمینه خطی و سیاسی برخورد کرد.»
به تاکید کیاسری، محمد ضرغامی، رئیس سابق صدا و سیما تعامل بیشتری با مجلس و دولت داشت. او خواستار آن شده که شکل و شیوه ماموریت‌ها و مسئولیت‌های سازمان صداوسیما بازتعریف شود و بخش خصوصی را در تولید برنامه‌ها به جد دخالت داد: «چیزی كه مهم است شناخت جدی از مخاطب است. با این بازاری كه رسانه‌های دیگر امروزه در آن جاذبه‌های فراوانی ایجاد کرده‌اند رقابت كار سخت و دشواری شده است. باید از بخش‌های خصوصی و دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌های متعدد و متنوع كمك گرفت و حجم نیروی انسانی را كم كرد. از طرفی هم باید نیازهای مخاطب را شناسایی كرد و از زیاده گویی‌ها كم كرد و از ساخت سریال‌هایی با محتوای ضعیف هم فاصله گرفت.»
نایب رئیس شورای نظارت بر صداوسیما در مجلس این را هم گفته که مجریان بعضی برنامه‌ها پس از مدتی "گردن کلفت" می‌شوند و دستورات را بر نمی‌تابند: «پخش برنامه بعضی از مجری‌ها دیگر دست مدیر شبکه و معاون سازمان نیست. خود رئیس سازمان هم نمی‌تواند مقابل مجری بایستند چون او برای خودش یک امپراتوری دارد.»
کیاسری در بخش دیگری از سخنان خود، صدا و سیما را یک "رسانه میلی" خوانده است. سرفراز اواخر ماه آبان از کیاسری به اتهام "تشویش اذهان عمومی" شکایت کرده است. این شکایت ناشی از انتقادهای کیاسری و دو نماینده دیگر از نحوه پوشش جلسه برجام در صداوسیما است.
محمد سرفراز مدیرعامل صدا و سیمای جمهوری اسلامی، از قدیمی‌ترین چهره‌های این سازمان به شمار می‌رود و از سال ۱۳۷۱ در پست معاونت برون مرزی صداوسیما کار کرده است. او از نظر سیاسی، به جبهه پایداری نزدیک است.

انتقاد وزیر خارجه ایران از مصوبه جدید محدودیت سفر به آمریکا

انتقاد وزیر خارجه ایران از مصوبه جدید محدودیت سفر به آمریکا

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران مصوبه اخیر کنگره آمریکا را که محدودیت‌هایی برای صدور ویزا ایجاد کرده است، "بی‌معنی" و "پوچ" خواند و آن را خلاف برجام دانست. باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا این مصوبه را امضا کرده است.
وزیر خارجه ایران در حاشیه سفر خود به نیویورک از مصوبه جدید کنگره آمریکا که محدودیت‌هایی را برای صدور ویزای آمریکا برای شهروندان ایران ایجاد می‌کند، انتقاد کرد.
محمد جواد ظریف در گفتگو با پایگاه "المانیتور" این مصوبه را "پوچ" و "بی‌معنی" توصیف کرد و آن را خلاف تعهدات ایالات متحده آمریکا در برجام خواند.
او در این گفتگو که شنبه (۱۹ دسامبر /۲۸ آذر) منتشر شد، افزود: «از نظر ما این با تعهدات ایالات متعهده ذیل برجام همراستا نیست. اکنون منتظر تصمیم دولت آمریکا هستیم تا ببینیم که چطور می‌خواهد خود را با تعهداتش در برجام، همخوان کند.»
وزیر خارجه ایران در ادامه با اشاره به گفتگوی خود با وزیر خارجه آمریکا در مورد این مصوبه، تصریح کرد: «ایالات متحده باید این پیام را به مردم ایران ارسال کند که آماده اصلاح رفتار و سیاست خود در قبال ایران است. این مصوبه، کاملا بی‌معنی است.»
مصوبه جدید کنگره آمریکا که به تأیید باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا رسیده و حال به قانون تبدیل شده است محدودیت‌هایی در صدور ویزا برای اتباع ایران و شهروندان ۳۸ کشور جهان که در پنج سال گذشته به ایران سفر کرده باشند، در نظر گرفته است.
بیشتر بخوانید: دولت آمریکا از طرح محدودیت سفر بدون ویزا اعلام حمایت کرد
شهروندان این ۳۸ کشور (از جمله کشورهای اتحادیه اروپا) پیش از این بدون نیاز به ویزا می‌توانستند به آمریکا سفر کنند. بر اساس قانون جدید اگر شهروندان این ۳۸ کشور در پنج سال گذشته به ایران، عراق، سوریه یا سودان سفر کرده باشند، باید برای مسافرت به آمریکا درخواست ویزا کنند.
شهروندان ایران، عراق، سوریه و سودان حتی اگر تابعیت این ۳۸ کشور را داشته باشند نیز باید در هر صورت از این پس برای سفر به آمریکا درخواست ویزا کنند. وزارت خارجه آمریکا ایران، سوریه و سودان را کشورهای "حامی تروریسم" معرفی کرده است.
ایران پیشتر تهدید کرده بود که به این مصوبه واکنش نشان خواهد داد. عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران گفته بود که اگر این طرح "خلاف مفاد برجام باشد، درباره آن اقدام خواهیم کرد".
عراقچی ضمن اشاره به ابعاد مختلف این مصوبه تصریح کرده بود: «ما در حال بررسی ابعاد مختلف آن از جمله جنبه‌های حقوقی‌اش هستیم.»
بیشتر بخوانید: تصویب طرح تشدید محدودیت‌های مرتبط با ویزای آمریکا در کنگره
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران حال در گفتگو با پایگاه خبری المانیتور تأیید این مصوبه را "پیامی بسیار بد" برای ایرانی‌ها خواند.
او در پاسخ به پرسشی در مورد اقدام احتمالی در واکنش به این مصوبه افزود: «تصور می‌کنم که راه چاره‌هایی برای دولت آمریکا وجود دارد که می‌تواند برای کاهش تبعات منفی این مصوبه و منطبق کردن ایالات متحده با برجام در دستور کار قرار دهد. منتظر اقدام آن‌ها هستیم.»
هنوز روشن نیست که قانون جدید صدور ویزا برای سفر به آمریکا از چه زمانی اجرا خواهد شد.

در همین زمینه:

اعلام "وضعیت قرمز" در ۱۰ حوزه انتخاباتی در ایران

اعلام "وضعیت قرمز" در ۱۰ حوزه انتخاباتی در ایران

وزیر کشور ایران اعلام کرده که در ۱۰ حوزه انتخاباتی مجلس شورا و مجلس خبرگان رهبری از نظر امنیتی "وضعیت قرمز" اعلام شده است. "شرایط خاص منطقه، تهدیدات دشمن و مسائل قومی" دلایل اعلام وضعیت فوق‌العاده عنوان شده‌اند.
عبدالرضا رحمانی ‌فضلی، وزیر کشور ایران شنبه شب (۲۸ آذر/ ۱۹ دسامبر) در یک برنامه تلویزیونی به سوالاتی درباره مقدمات برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری پاسخ داد.
او در توضیح علت اعلام وضعیت فوق‌العاده امنیتی در ۱۰ حوزه انتخابیه گفت: «به خاطر شرایط خاص منطقه و تهدیدات دشمنان و نیز براساس مسائل گذشته برخی مناطق از قبیل مسایل قومی و ... که اختلافاتی به وجود آورده و در برخی موارد نیز منجر به قتل شده است، برای ۱۰ نقطه در کل کشور حساسیت‌های خاصی داریم و نیروهایی نیز در نظر گرفتیم تا به تامین امنیت این مناطق مشغول باشند.»
وزیر کشور نامی از این مناطق نبرد، اما گمان می‌رود منظور او بیشتر مناطق مرزی در غرب و شرق ایران باشند. پیشتر اخباری مبنی بر دستگیری اعضای گروه تروریستی "دولت اسلامی" در این مناطق منتشر شده بود.
بیشتر بخوانید: حاشیه‌های ثبت‌نام حسن خمینی برای انتخابات خبرگان
رحمانی فضلی همچنین تصریح کرد که در صورت لزوم تا زمان برگزاری انتخابات در اسفندماه، فرمانداران یا استانداران تغییر می‌کنند. او تاکید کرد اراده وزارت کشور بر "ثبات است نه تغییر"، اما "اگر به این یقین برسیم که لازم است برخی فرمانداران تغییر کنند و آنها نمی‌توانند تا آستانه انتخابات به خوبی وظایف خود را انجام دهند، آنها را تغییر خواهیم داد".
تابستان گذشته معرفی یک استاندار جدید برای استان فارس با مخالفت جدی برخی نمایندگان مجلس روبرو شد تا بدانجا که این نمایندگان تهدید به استعفای دسته‌جمعی کردند . این گروه معتقد بودند که معرفی این استاندار خاص که از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان بود، مرتبط با انتخابات اسفندماه مجلس است و دولت می‌خواهد راه نفوذش را از این طریق بر حوزه‌های انتخابی هموار کند.
انتخاب این استاندار جدید در پی استعفای استاندار قبلی فارس صورت گرفت که پس از حمله به علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی، در شیراز روی داد. نمایندگان تندروی مجلس معتقد بودند که استاندار قبلی مجبور به استعفا شده است.
"اعضای هیأت‌های اجرایی بدون گرایش سیاسی نیستند"
وزیر کشور ایران در مصاحبه تلویزیونی خود اظهار داشت که هیأت‌های اجرایی انتخابات در ۱۰۶۳ حوزه تعیین شده ‌و کار خود را هم آغاز کرده‌اند. او در پاسخ به پرسشی درباره فراجناحی بودن اعضای این هیأت‌ها گفت: «نمی‌توان گفت که اعضای هیات‌های اجرایی بدون گرایش‌های سیاسی هستند، چراکه قطعاً همه کسانی که در این هیات‌ها حضور دارند دارای دیدگاه سیاسی خود هستند و بنده نیز به عنوان وزیر کشور دیدگاه سیاسی خودم را دارم، اما مهم این است که این دیدگاه را در اجرای انتخابات دخالت ندهیم.»
رحمانی فضلی تصریح کرد که لزومی بر برابر بودن وزن همه جناح‌ها در هیأت‌های اجرایی وجود ندارد، اما به گفته او از تمامی ‌جناح‌های معتدل، مستقل، اصولگرا و اصلاح‌طلب در ترکیب هیأت‌های اجرایی استفاده شده است.
بیشتر بخوانید: حاشیه‌های ثبت‌نام حسن خمینی برای انتخابات خبرگان
هیأت‌های اجرایی شامل معتمدانی هستند که از سوی فرماندار و استاندار هر حوزه به هیأت نظارت بر انتخابات معرفی و در نهایت از سوی این هیأت انتخاب می‌شوند.
ثبت‌نام داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از روز شنبه ۲۸ آذر (۱۹ دسامبر) آغاز شده است. به گزارش خبرگزاری فارس تا صبح روز یک‌شنبه ۸۹۷ نفر برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و ۱۵۳ نفر برای مجلس خبرگان ثبت‌نام کرده‌اند.
بر اساس این گزارش تا کنون ۴۱ زن برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی نام‌نویسی کرده‌اند. برای مجلس خبرگان ثبت نام کرده است.
انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری روز ۷ اسفند به طور هم‌زمان برگزار می‌شود.
Iran Expertenrat Hassan Khoneini

حاشیه‌های ثبت‌نام برای انتخابات مجلس خبرگان به روایت تصویر