دوشنبه، آذر ۲۳، ۱۳۹۴

تقدیر از بهاره هدایت با جایزه "تلاشگر حقوق بشر"

تقدیر از بهاره هدایت با جایزه "تلاشگر حقوق بشر"

بهاره‌ هدایت در زندان اوین تندیسی چوبی از منشور کورش را دریافت کرده که سازندگان آن هم زندانی هستند. کانون مدافعان حقوق بشر با این جایزه از او به خاطر فعالیت پایدار و مسالمت‌آمیز در جنبش دانشجویی و حقوق زنان تقدیر کرد.
تندیس منشور کورش که توسط سه زندانی سیاسی زن در زندان اوین معرق‌کاری شده، روز یکشنبه ۲۲ آذر در زندان اوین به بهاره هدایت اهدا شد. نرگس محمدی، نایب رئیس این کانون که خود در زندان اوین به سر می‌برد، این تندیس را در مراسمی با حضور شماری از زندانیان سیاسی دیگر به بهاره هدایت داده است.
کانون مدافعان حقوق بشر از سال ۱۳۸۶، هر سال و به مناسبت روز جهانی حقوق بشر در ۱۰ دسامبر، یک نفر را به‌عنوان برنده جایزه "تلاشگر حقوق بشر" معرفی می‌کند.
بهاره هدایت متولد سال ۱۳۶۰ است و از ۹ دی ۱۳۸۸ در زندان به سر می‌برد. او سابقه چهار دستگیری دیگر را نیز به خاطر مشارکت در تجمع فعالان زن، تحصن‌های دانشجویی و همراهی با خانواده زندانیان سیاسی در کارنامه خود دارد. سومین بازداشت او در روز عروسی‌اش در ۲۳ تیر ۱۳۸۷ صورت گرفت.
بهاره هدایت در پنجمین دستگیری به هفت سال و نیم زندان محکوم شد و پس از انتشار بیانیه‌ای اعتراضی، حکم شش ماه حبس دیگر دریافت کرد. او می‌توانست در مرداد ۱۳۹۴ از زندان آزاد شود اما دوسال حبس تعلیقی مربوط به سال ۱۳۸۵ را در مورد او به اجرا گذاشتند.
بیشتر بخوانید: حکم دو سال حبس دیگر به بهاره هدایت ابلاغ شد
کانون مدافعان حقوق بشر در توضیح اهدای جایزه تلاشگر حقوق بشر به بهاره هدایت گفته است: «به پاس فعاليت‌های مستمر و تأثيرگذار بهاره هدايت چه در سطح دانشجويان و چه در سطح حقوق زنان و حضور فعال در ارائه گزارش‌های دانشجويی در حوزه حقوق بشر در نشست‌های كانون مدافعان حقوق بشر، حضور در نشست‌های همگرايی زنان و تحمل شش سال حبس و تداوم آن تا دو سال ديگر كه به طور غيرقانونی اعمال شده است، همچنين به پاس رفتارها وعملكردهای مسالمت‌آميز و مداراگرایانه‌اش، جايزه تلاشگر حقوق بشر سال ۱۳۹۴را تقديم اين زن شجاع و فعال مدنی می‌کند.»
وبسایت کانون مدافعان حقوق بشر گزارش می‌دهد که این جایزه در زندان اوین با مراسمی در حضور سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله مهوش ثابتی، نسیم زرگران، نرگس محمدی، آتنا دایمی و نسیم باقری به او داده شده است. نرگس محمدی، آتنا دایمی و نسیم باقری، هم‌بندی‌های بهاره هدایت تندیس منشور کورش را روی چوب معرق‌کاری کرده‌اند.
سایت کانون مدافعان حقوق بشر به نقل از نرگس محمدی می‌نویسد: «۲۳ زن زندانی در مجموع، متحمل بيش از ۲۱۵ سال حبس هستند، درميان ما حتی يك نفر تروريست يا مرتكب عمليات خرابكارانه وجود ندارد اما همه محكوم به احكام سنگين هستيم.»
بیشتر بخوانید: «بهاره هدایت مطابق قانون جدید مجازات اسلامی باید آزاد شود»
نرگس محمدی گفته است: «روز جهانی حقوق بشر در سراسر جهان، در اجتماعات باشكوه و در سالن‌های مجلل و با حضور مسئولان و مقام‌ها برگزار می‌شود اما ما امروز در بند زندان اوين و در میان ديوارهای بلند و سرد زندان و در اجتماع زنان زندانی سياسی وعقيدتی و در حصار زندانبانان اين روز را گرامی می‌داريم.»
بهاره هدایت در زمان دریافت جایزه خود، زنان و مردان ایرانی را محق‌تر از خودش برای دریافت این جایزه دانسته است.
بهاره هدایت سه سال قبل نیز اولین جایزه شجاعت “بنیاد هارالد الدستام” در سوئد را به دلیل "شجاعت خارق‌العاده‌اش برای دفاع از عدالت" دریافت کرد.
نام بهاره هدایت در کارزاری نیز به چشم می‌خورد که ایالات متحده آمریکا برای آزادی ۲۰ کنشگر زن در سراسر دنیا به راه انداخت. این کارزار با عنوان "این بیست زن را آزاد کنید" (#FreeThe20) در بیستمین سالگرد صدور"اعلامیه پکن" و در اول سپتامیر ۲۰۱۵ آغاز به کار کرد. کنفرانس جهانی زن در پکن که در سپتامبر ۱۹۹۵ برگزار شد، با صدور اعلامیه‌ای که به امضای ۱۸۹ کشور شرکت کننده رسید، بر تلاش برای احقاق حقوق زنان تاکید کرد.

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر