ظریف: قانون جدید ویزای آمریکا نقض توافق هستهای است
"ایران با دولت اوباما به عنوان نماینده آمریکا مواجه است و کاری به کنگره ندارد"
جمعه گذشته باراک اوباما قانونی را امضا کرد که با اجرای آن، اتباع ۳۸ کشور عمدتا اروپایی در صورتی که به ایران و چند کشور دیگر سفر کنند، باید برای ورود به آمریکا ویزا بگیرند در حالی که پیش از آن، از گرفتن ویزای آمریکا معاف بودند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) محمد جواد ظریف امروز ۲۳ دسامبر در نشست خبری مشترک با لوندگ سورسورن وزیر خارجه مغولستان در پاسخ به سوالی پیرامون مصوبه اخیر کنگره امریکا و محدودیت سفر به ایران اظهار داشت: «همانطور که قبلا اعلام کردم ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا مواجه هستیم و کاری به کنگره و قوانین آن نداریم. دولت آمریکا وظایف مشخصی بر اساس مقررات بین الملل، حقوق بین الملل و ضوابطی که بین دولتها وجود دارد، را بر عهده دارد.»
وی اضافه کرد: «خود دولت آمریکا باید مشکلات داخلیاش را به روشهایی که خودش میداند حل کند و این قاعده روابط بین المللی است. تصمیم گیری داخلی نمیتواند هیچ دولتی را از تعهدات بین المللی مصون کند و یا تعهدات بین المللی را از دوش یک دولت بردارد؛ این توقعی است که ما از دولت آمریکا داریم.»
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه نامه کری در این زمینه قابل توجه است، گفت: «اینکه وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا رسما اعلام کرده که اجازه نخواهند داد قانون جدید مانعی در جهت اجرای برجام باشد و از امکاناتی که در خود این قانون وجود دارد از جمله، امکان عدم اجرای قانون و یا امکاناتی که خارج از قانون وجود دارد، استفاده خواهند کرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران میگوید که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا درباره قانون محدودیتهای تازه ویزای ایالات متحده به همتای ایرانی خود نامه نوشته است.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، جان کری در این نامه به محمدجواد ظریف اطمینان داده است که دولت آمریکا با استفاده از همه ابزارهای در اختیار خود اجازه نمیدهد این قانون مانعی برای منافع اقتصادی ایران ایجاد کند.
آقای کری در این نامه نوشته است: «من اطمینان دارم تغییرات اخیر در قانون ویزا به هیچ شکل مانع اجرای تعهدات ما در قالب برنامه جامع اقدام مشترک نمیشود و بر منافع اقتصادی مشروع ایران اثر نمیگذارد. به علاوه برای دولت راههایی وجود دارد؛ از جمله صدور ویزای تجاری ده ساله با چندبار اجازه ورود، تسریع صدور ویزای تجاری و اختیار توقف اجرای قانون.»
ظریف اضافه کرد: «این یک اعلام سیاست توسط دولت آمریکاست، ما باید ببینیم که این سیاست چگونه اجرا میشود نحوه اجرای این سیاست و اینکه آیا ایالات متحده در ارائه ویزا تبعیضی قائل میشود و این مسئله تعیین کننده خواهد بود که نقضی صورت گرفته است یا نه.»
وزیر امورخارجه ادامه داد: «اگر قانون کنگره بخواهد عین قانون رفتار شود حتما نقض برجام است اما اگر دولت از امکانات خود استفاده کند و همانطور که وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده مانع از اجرای برجام نخوهد شد؛ باید ببینیم این قانون چگونه اجرا میشود و آن وقت میتوانیم تصمیم بگیریم که نقض صورت گرفته است یا ن
D. https://imgur.com/a/8c9gRyv https://imgur.com/a/QNwSwO0 https://imgur.com/a/bmlAfUB http://qh88bvjfwd.dip.jp https://imgur.com/a/4vO918v https://imgur.com/a/JE5jH9l https://imgur.com/a/9McKCGq
پاسخحذف