یکشنبه، مرداد ۲۵، ۱۳۹۴

درخواست از ظريف براى عدم دخالت ايران در كشورهاى عربى

درخواست از ظريف براى عدم دخالت ايران در كشورهاى عربى
 
براى اولين بار در رسانه هاى ايران يك نامه اعتراضى يك استاد معروف دانشگاه تهران به وزير خارجه ايران در رابطه با سياستهاي مداخله جويانه نظام جمهوري اسلامي در كشورهاى عربى منتشر شد.

وبسايت "خبرآنلاين"، نامه سرگشاده اى از دكتر صادق زيباكلام استاد برجسته علوم سياسى دانشگاه تهران خطاب به محمد جواد ظريف وزير خارجه ايران، روز شنبه 15 آگوست 2015، منتشر كرد كه در آن نسبت به دخالت ايران در امور كشورهاى عربى و به ويژه حمايت از بشار اسد اعتراض نموده وخواستار پايان دادن به اين سياستها شده است.

اين نامه به سرعت در بسيارى از سايتها و خبرگزاريهاى رسمى ايران منتشر شد اما بعد از مرور چند ساعت از وبسايت "خبر آنلاين" حذف شد
در نامه زيبا كلام آمده است : "بهارعربی" که براه افتاد ما نام آنرا در ایران گذاشتیم "بیداری اسلامی" که متاثر از انقلاب اسلامی و سیاست های ضد غربی، ضد آمریکایی و ضد اسراییلی ایران بوده است. اینکه این برداشت چقدر بدوراز واقعیت های جهان عرب بود فعلا محل بحث مانیست. ما با شادی و هیجان از"بیداری اسلامی" استقبال نمودیم."
زیباکلام نوشت: "اما وقتی "بیداری اسلامی" به سوریه رسید ماهیت آن دفعتا یکشبه دگرگون شد. در حالیکه در همه کشورهای دیگرعربی این حرکت مردمی توصیف می شد اما به سوریه که رسید تبدیل شد به "توطئه ایی مشکوک و خطرناک ازجانب استکبار و صهیونیزم علیه رژیم انقلابی سوریه قهرمان که با افتخار در مرکز محور مقاومت قرار داشت."
"ما جنگ اعلام نشده ایی علیه اسراییل براه انداخته ایم و چون سوری ها می گذارند تا ما از طریق دمشق به حزب الله برای آن جنگ کمک کنیم سوریه برای ما اهمیت استراتژیک پیدا کرده و می شود "محورمقاومت". اما آویختن مدال انقلابی محور مقاومت برسینه بشاراسد نه ماهیت آنرا تغییرمی دهد و نه باعث می شود تا بخش عمده ایی از مردم سوریه به آن علاقمند شوند".

زيبا كلام از حمايت ايران از اقليت علوى حاكم بر اكثريت جمعيت سنى نشين سوريه انتقاده كرده ونوشته است: "عليه ستون فقرات حاکمیت درسوریه تشکیل شده از ۱۲% اقلیت علوی آنکشور که بر ۸۸% دیگر که عمدتا سنی هستند با اختناق و سرکوب همواره حکومت می کرده اند. وابستگی استراتژیکی که ما بواسطه مبارزه با اسراییل به سوریه پیدا کرده ایم باعث می شود که ما چشمان خود را برروی بسیاری از واقعیت های رژیم سوریه ببندیم".

اين استاد علوم سياسى دانشگاه تهران بر عدم حمايت كليه احزاب وتشكلات وگروههاى عربى از رژيم بشار اسد تاكيد كرده وگفته است:" نه فلسطینی ها، نه اخوانی ها، نه مسلمانان میانه رو، نه لیبرال ها،نه سکولارها، نه چپ ها، نه فمنیست ها، نه روشنفکران و نه هیچ جریان دیگری نه درخود سوریه و نه در جهان عرب کدام حمایت را از رژیم بشار اسد کرده اند؟ بمجرد آنکه مردم سوریه علیه بشاراسد بپا خواستند فلسطینی ها هم با مردم سوریه همسو شدند".

زيبا كلام اسن سؤال را مطرح مى كند كه " آیا می توانید منکرسرکوب گسترده فلسطینی ها توسط رژیم سوریه بشوید؟ جناب آقای دکترظریف،نگاهی به وضعیت ساکنین اردوگاههای آوارگان فلسطینی در یرموک و مابقی در خاک سوریه بیاندازید و مجددا بگویید "سوریه محور مقاومت است".

بنا به اعتقد وى " اگر بشار اسد ۵ سال پیش که بهارعربی براه افتاد حاضربه اصلاحات سیاسی واقعی و کناره گیری از قدرت شده بود آیا سوریه امروز ویران،بیش از ۶ میلیون نفر از مردم آن آواره و بیش از ۲۰۰۰۰۰ هزار نفر ازساکنینش در جنگ داخلی از بین می رفتند؟ اگر بشاراسد با زبان گلوله با مردمش سخن نگفته بود آیا امروز کشورش جولانگاه داعش وافراطیون دیگرشده بود؟

زيبا كلام ازمى پرسد: " چگونه جنابعالی انتظاردارید که ما ازیک اقلیت ۱۲ درصدی علوی آنهم در قالب رژیمی همچون بشار اسد درسوریه حمایت کنیم و درعین حال درمیان نخبگان،فعالین سیاسی،متفکرین، روشنفکران،نویسندگان،اسلام گرایان،دانشجویان،فعالین جامعه مدنی و...در جهان عرب از احترام، اعتبار و محبوبیت برخوردارباشیم و بما بچشم برادران مسلمان شان نگاه کنند؟

درمورد مساله یمن آقاى زيبا كلام انتقادات بسيارى را متوجه سياست خارجى ايران كرده ونوشته است: " ما اگر از حوثی ها که یک سوم جمعیت یمن را تشکیل می دهند پشتیبانی کنیم فرقه گرایی نیست. اما دیگران اگر از سنی ها حمایت نمایند آب به آسیاب دشمن می ریزند، وحدت مسلمانان را از بین می برند،جنگ نیابتی براه می اندازند، در زمین دشمن بازی می کنند".

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر