یکشنبه، مرداد ۲۵، ۱۳۹۴

بیش از ۲۰۰ نماینده خواستار تصویب توافق هسته‌ای در مجلس شدند

بیش از ۲۰۰ نماینده خواستار تصویب توافق هسته‌ای در مجلس شدند

۲۰۱ نماینده مجلس در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که لایحه توافق هسته‌ای باید برای تصویب به مجلس ارائه شود. یک نماینده ولی فقیه نیز مدعی است که "حضرت آقا از توافق راضی نیستند".
در پایان جلسه علنی روز یکشنبه ۲۵ مرداد مجلس بیانیه‌ای با امضای ۲۰۱ نماینده توسط یک عضو هیأت رئیسه مجلس قرائت شد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، در این بیانیه آمده است: «براساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی بررسی متن برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام از وظایف قانونی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت است و مستلزم ارائه اطلاعات و همکاری تمامی دستگاه های ذیربط است.»
مطابق اصل ۷۷ قانون اساسی «عهدنامه‏ها، مقاوله‏نامه‏ها، قراردادها و موافقت‏نامه‏های‏ بین‏المللی‏ باید به ‏تصویب‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برسد.»
اصل ۱۲۵ نیز مقرر کرده که "عهدنامه‏ها، مقاوله‏نامه‏ها، موافقت‏نامه‏ها و قراردادهای‏ دولت‏ ایران‏ با سایر دولت‌ها" پس از تصویب در مجلس به امضای رئیس جمهور یا نماینده او می‌رسد.
پیش از این عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران با تأکید توصیه کرده بود که تصویب توافق هسته‌ای، موسوم به "برجام" (برنامه جامع اقدام مشترک) در مجلس شورای اسلامی به مصلحت ایران نیست.
سخنان عراقچی اشاره‌‌ای غیرمستقیم به مواضع تندروهای مجلس در ایران است که آن‌ها در مورد ضرورت به بحث گذاشتن برجام در مجلس به این دلیل پافشاری می‌کنند که احتمالا بتوانند آن را رد کنند.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی تا کنون چند بار اعلام کرده که فقط معاهده‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی نیاز به تصویب مجلس دارد و "این‌طور نیست که هر توافق‌نامه‌ای را که دولت بخواهد با کشورهای خارجی منعقد کند، حتما به مجلس ببرد". او می‌گوید برجام فقط یک "برنامه" است و شامل این دو اصل قانون اساسی نمی‌شود.
بهرحال این نمایندگان مجلس در بیانیه خود خواستار آن شده‌اند که متن برجام باید در قالب یک لایحه به مجلس ارائه شود و ضروری است که این امر هر چه سریع‌تر صورت گیرد.
در این بیانیه آمده که «هرگونه اقدام داوطلبانه و شروع اجرایی توافق‌نامه به صورت موقت، دائمی یا الزامی قبل از تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان وجاهت قانونی ندارد.‌‌»
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز معتقد است که دولت باید برجام را به صورت لایحه به مجلس ارائه کند.
فیروزآبادی: مجلس تصویب نکند تا تعهد حقوقی ایجاد نشود
سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز هفته گذشته تصریح کرده بود که "داوطلبانه بودن تعهدات برجام نکته مثبتی است".
فیروزآبادی گفته بود مجلس شورای اسلامی نباید با تصویب برجام برای جمهوری اسلامی تعهد حقوقی ایجاد کند، به عبارت دیگر وضعیت داوطلبانه بودن اجرای برجام را به الزام‌‌آور بدل کند.
نماینده ولی فقیه: حضرت آقا از توافق راضی نیستند
حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنه‌ای، رهبر و ولی فقیه جمهوری اسلامی، در سرمقاله طولانی خود در شماره شنبه ۲۴ مرداد (۱۵ اوت) کیهان می‌نویسد که: «حضرت آقا در متن توافق وین، مواردی را مشاهده کرده‌اند که در صورت تصویب برجام می‌تواند آینده جمهوری اسلامی ایران را با خطر جدی روبرو کند.»
در حالی که گفته می‌شود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در جریان تدوین متن توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای گروه ۵+۱ بوده است، به نظر نمی‌آید که ولی فقیه جمهوری اسلامی بخواهد در شرایط اقتصاد بحران‌زده ایران و تحریم‌های گسترده‌ای که علیه ایران وضع شده‌‌، مانع از اجرای این توافق باشد.
عباس عراقچی چندی پیش در یک جلسه خصوصی با مسئولان صدا و سیما گفته بود که آیت‌الله علی خامنه‌ای همواره در جریان "کلیات مذاکرات و خطوط قرمز آن" بوده و در مواقع مختلف با اعضای تیم مذاکره‌کننده تشکیل جلسه می‌داده، نتیجه جلسه به دیگر اعضای تیم هم ابلاغ می‌شده، همچنین در طول آخرین مذاکرات هم "دوبار پیک‌هایی آمده و برای تیم هسته‌ای پیام آورده است".


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر