جمعه، شهریور ۰۶، ۱۳۹۴

"در ایران نرخ بیکاری تا ۶ سال دیگر به حدود ۱۶ درصد می‌رسد"


"در ایران نرخ بیکاری تا ۶ سال دیگر به حدود ۱۶ درصد می‌رسد"

بر اساس نتایج پژوهشی که در مجلس شورای اسلامی ایران انجام شده، نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۰ به ۹ / ۱۵ خواهد رسید. این در صورتی است که رشد اقتصادی تا آن زمان سالانه ۵ درصد افزایش پیدا کند.
خبرگزاری مهر نتایج پژوهشی را درباره نرخ بیکاری در ایران منتشر کرده که مجلس شورای اسلامی انجام داده است.
این پژوهش نشان می‌دهد که در دوره ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ در خوش‌بینانه‌ترین حالت یعنی بالا رفتن ۵ درصدی سالیانه رشد اقتصادی، در سال ۱۴۰۰، چهار میلیون و ۱۷۰ هزار نفر بیکار خواهند بود و نرخ بیکاری نیز به ۹ / ۱۵ می‌رسد. نرخ بیکاری در سال گذشته ۱۱ درصد بوده است.
سناریوی بدبینانه نیز این خواهد بود که رشد اقتصادی سالیانه تنها یک درصد افزایش داشته باشد که در این صورت در سال ۱۴۰۰، چهار میلیون و ۷۸۰ هزار نفر بیکار خواهند بود و نرخ بیکاری به ۲ / ۱۸ درصد خواهد رسید.
بیشتر بخوانید: خانه‌نشینی نزدیک به ۶ میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاه در ایران
بر اساس این تحقیق برای آنکه نرخ بیکاری به کمتر از ۱۰ درصد برسد، رشد اقتصادی باید سالیانه بیش از پنج درصد افزایش داشته باشد.
تهیه‌کنندگان این تحقیق با بررسی یک دوره ۹ ساله از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ دریافته‌اند که سال ۱۳۸۹ بدترین سال از نظر وضعیت بیکاری بوده است.
در این سال ۳ میلیون و ۲۲۰ هزار نفر بیکار بوده‌اند و نرخ بیکاری ۱۳ و نیم درصد بوده است. این در حالی است که نرخ رشد اقتصادی در این سال بالاترین رقم را در سال‌های مورد پژوهش داشته و ۶ و نیم درصد بوده است.
بیشتر بخوانید: زنان جویای کار در صف مقدم بیکاران ایران
در سال‌های ۱۳۹۱ و ۹۲ نرخ رشد اقتصادی به ترتیب منفی ۸ / ۶ و منفی ۹ / ۱ بوده و نرخ بیکاری نیز در این دو سال به ترتیب ۱ / ۱۲ و ۴ / ۱۰ درصد بوده است.
بر اساس قانون معروف به "اوکان" رشد اقتصادی و نرخ بیکاری باید نسبت معکوس داشته باشند اما اینکه چرا در ایران رشد اقتصادی باعث پایین رفتن نرخ بیکاری نمی‌شود از دید پژوهشگران این تحقیق در این نکته است که در سال‌های اخیر رشد تشکیل سرمایه و تکنولوژی تولید با اتکا به درآمدهای نفتی و واردات تغییر کرده است.
در این تحقیق آمده است: «در سال‌های اخیر به دلیل حجم بالای تشکیل سرمایه و نیز تغییر تکنولوژی تولید عمدتا به دلیل اتکا به واردات ناشی از رشد درآمدهای نفتی، بهره‌وری نیروی کار روند افزایشی داشته و در مقابل اشتغال‌زایی کاهش یافته است.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر